-
@lap said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ακριβώς αυτό περιέγραφα. Προσωπικά έτσι όπως το ξαναβλέπω τα γόνατα μου στον συνοδηγό θα χτυπούσαν στο ντουλαπάκι ώστε να διατηρηθεί ο αποδεκτός μεν αλλά κάπως μικρός πίσω χώρος.
Στο πορτπαγκαζ δε, η διαφορά με το Taigo είναι αισθητή.
Γενικότερα δεν είναι κακό αυτοκίνητο αλλά η εξωτερική εμφάνιση σε προδιαθέτει για κάτι καλύτερο
Το στο καλο ολοι 2 μετρα ειστε εδω μεσα; Εγω 1,87 και δεν βρισκαν τα ποδια μου ουτε μπρος ουτε πισω

-
Γιατί νομίζεις μας παντρεύτηκαν;;;; Βιδώνουμε λάμπες και ξεσκονίζουμε πατάρια
-
Αν είναι να αγοράσεις κάτι μη υβριδικό από το γκρουπ VAG και έχεις φτάσει στα 25000€, κάνε την υπέρβαση και πάρε το Kamiq Monte Carlo, φουλ εξοπλισμό, μέχρι και πανοραμική ηλιοροφή.

-
@skg1958 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Μήπως να έκανες μια υπέρβαση και να κοιτούσες προς Mazda που έχουν έκπτωση 4 χιλιάρικα ;
Και έχουν και το πλεονέκτημα ότι είναι δίλιτρα ατμοσφαιρικά
Αναφέρομαι στα CX-30 και Hatchback 3 με 30.000 και 28.000 αντιστοίχως
Ξέρεις αν αυτή η έκπτωση ισχύει για όλες τις εκδόσεις του τιμοκατάλογου ;
-
@ernest said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Μήπως να έκανες μια υπέρβαση και να κοιτούσες προς Mazda που έχουν έκπτωση 4 χιλιάρικα ;
Ξέρεις αν αυτή η έκπτωση ισχύει για όλες τις εκδόσεις του τιμοκατάλογου ;
Δεν το γνωρίζω αλλά και οι βασικές εκδόσεις μια χαρά είναι αν δεν θες αυτόματο σασμάν και τετρακίνηση
Κοστίζουν όσο ένα Yaris με καλό εξοπλισμό και παίρνεις δίλιτρο μοτέρ με χαμηλούς ρύπους άρα ούτε τεκμήρια ούτε φόρο πολυτελείας
-
Εκεί ξεφεύγω αρκετά από τις οικονομικές δυνατότητες μου, δεν το εξετάζω καν, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Mazda, κάθε άλλο....
Όσον αφορά τις άλλες επιλογές μου, θεωρώ ότι ανάμεσα σε T Cross & Kamiq, το δεύτερο το θεωρώ πιο έξυπνη αγορά, κυρίως επειδή με λιγότερα χρήματα, αγοράζεις σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την ίδια εμπειρία χρήσης. Όχι ότι δεν αξίζει το VW τα λεφτά του, αν όμως για μια αρκετά παρόμοια εμπειρία χρήσης, μπορώ να γλιτώσω κάτι αξιοσημείωτο στο οικονομικό κομμάτι, δε θα πω όχι.
Η Skoda, παρατηρώ ότι βγάζει αρκετές φορές προσφορές συνεπώς, αν προκύψει κάποιο πάρα πολύ καλό deal, δε θα το απορρίψω για να πάω στο Volkswagen, συν τα όσα έχουμε πει περί χρηματοδότησης. Βάσει αυτού, δεν αποκλείω μελλοντικά να προκύψει ένα πάρα πολύ δελεαστικό deal για την έκδοση Monte Carlo που αναφέρθηκε πιο πάνω, εκεί κι αν δεν είμαι αρνητικός....
-
Παράδειγμα χρηματοδότησης kamiq

Kamiq Selection 1.0 TSI 116 PS τιμή 21.950€ προκ/λή 31%, επιτ. 3,9% (πλέον εισφοράς 0,6% Ν.128/75 – ΣΕΠΠΕ 5,15%) για 48 μήνες, δόση 149€/μήνα πλην τελευταίας 11.925€ (περιλ. άτοκα έξοδα διαχ/σης υπέρ τρίτων, προσ/σία δανείου Α και ασφάλεια οχήματος για όλη τη διάρκεια).** Το όφελος 4.000€ αναφέρεται σε προωθητική ενέργεια και σε συγκεκριμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, με ισχύ έως και 31/08.
-
Προσωπικά το t cross ενώ φαίνεται σαν κουτί και πιστεύεις πως θα είναι ευρύχωρο δεν είναι τόσο ευρύχωρο όσο το golf ή ακόμα και το Taigo.
Στο t cross για να αποκτήσει πίσω χώρο χρειάζεται να βάλεις το πίσω κάθισμα τέρμα πίσω, αλλά έτσι μειώνεται αισθητά το πορτπαγκαζ. Εάν το βάλεις μπροστά τότε πρέπει και ο συνοδηγός να κολλήσει στο ντουλαπάκι του συνοδηγού με σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι.
Επιπλέον δεν έχει μεσαίο αερόσακο, όπως έχουν τα υπόλοιπα VW.
Εγώ προτείνω το Taigo
Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβλεπω να γράφεις μετα από τόση απουσία σου. Μας έλειψες , καλώς ήρθες πίσω

-
This post is deleted! -
Χαιρετίζω την παρέα. Αφότου πρακτικά έχουμε την τριάδα φαβορί, έχω χρονικό περιθώριο ακόμα να ζυγισω τις επιλογές και να πάρω την τελική μου απόφαση. Στην παρούσα φάση, έχουν προκύψει άλλου είδους προτεραιότητες σε προσωπικό & οικογενειακό επίπεδο και σε συνδυασμό με τα οικονομικά, η φρόνιμη επιλογή είναι το πλάνο να μετατεθεί χρονικά.
Συνεπώς, θα πορευτώ με το BMW μου για την ώρα και κάνω τα κουμάντα μου για να προχωρήσω στην αγορά, με χρονικό ορίζοντα το νέο έτος έτσι όπως κάνω την εκτίμηση μου, όταν θεωρητικά θα έχουν διευθετηθεί οι όποιες υποχρεώσεις.
Αφήνω εννοείται ανοιχτό το ενδεχόμενο σε εκείνη τη φάση να προκύψει κάποια καλύτερη προσφορά σε αυτά τα αμάξια που συζητάμε η ακόμα, μπορεί να προκύψει και κάποια καινούργια κυκλοφορία στο ενδιάμεσο που μπορεί να μου κάνει.
Επομένως, η αναζήτηση έχει μπαίνει στον πάγο για την ώρα, έχουμε τα φαβορί, με ανοιχτό ορίζοντα για τυχόν αλλαγή στα δεδομένα που έχουμε εφόσον μιλάμε για μεταγενέστερη φάση όπου θα υλοποιηθεί το πλάνο.
Σας ευχαριστώ όλους όσους τοποθετηθήκατε και μοιραστήκατε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας σχετικά με το θέμα, αν τυχόν έρθει κάποια άλλη πρόταση στο τραπέζι, θα τη συζητήσουμε εκ νέου.
-
Tα Mazda ξεφεύγουν για τον ενδιαφερόμενο ούτως ή αλλώς σε διαστάσεις 4,39μ. CX 30 και 4,46μ. το 3.
Οπότε όσο καλή τιμή αγοράς και να έχουν, από αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό, τίθονται εκτός "μάχης". -
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Χαιρετίζω την παρέα. Αφότου πρακτικά έχουμε την τριάδα φαβορί, έχω χρονικό περιθώριο ακόμα να ζυγισω τις επιλογές και να πάρω την τελική μου απόφαση. Στην παρούσα φάση, έχουν προκύψει άλλου είδους προτεραιότητες σε προσωπικό & οικογενειακό επίπεδο και σε συνδυασμό με τα οικονομικά, η φρόνιμη επιλογή είναι το πλάνο να μετατεθεί χρονικά.
Συνεπώς, θα πορευτώ με το BMW μου για την ώρα και κάνω τα κουμάντα μου για να προχωρήσω στην αγορά, με χρονικό ορίζοντα το νέο έτος έτσι όπως κάνω την εκτίμηση μου, όταν θεωρητικά θα έχουν διευθετηθεί οι όποιες υποχρεώσεις.
Αφήνω εννοείται ανοιχτό το ενδεχόμενο σε εκείνη τη φάση να προκύψει κάποια καλύτερη προσφορά σε αυτά τα αμάξια που συζητάμε η ακόμα, μπορεί να προκύψει και κάποια καινούργια κυκλοφορία στο ενδιάμεσο που μπορεί να μου κάνει.
Επομένως, η αναζήτηση έχει μπαίνει στον πάγο για την ώρα, έχουμε τα φαβορί, με ανοιχτό ορίζοντα για τυχόν αλλαγή στα δεδομένα που έχουμε εφόσον μιλάμε για μεταγενέστερη φάση όπου θα υλοποιηθεί το πλάνο.
Σας ευχαριστώ όλους όσους τοποθετηθήκατε και μοιραστήκατε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας σχετικά με το θέμα, αν τυχόν έρθει κάποια άλλη πρόταση στο τραπέζι, θα τη συζητήσουμε εκ νέου.
Σωστά κοιτάς τις άλλες προτεραιότητες, είναι πιο σημαντικές.
Άλλωστε όταν έρθει η ώρα να ξαναδεις το θέμα αγοράς αυτοκινήτου, θα είναι όλα κινέζικα και ηλεκτρικά επαναφορτιζομενα

-
Jeep avenger ιδιες διαστασεις ιδιοι χωροι με t cross με πιο νεανικο προφιλ..22 το θερμικο που κοιτας..25 το υβριδικο
-
Ωχ σορρυ μου έπεσε καταλαθος μια δημοσίευση εδώ μέσα.
Παρεπιπτόντως, αναφέρει πως το αυτοκίνητο είναι διαμάντι. Κάνει ρεαλιστικές δοκιμές σαν να το οδηγούσες σε test drive
-
@tolisk20 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Jeep avenger ιδιες διαστασεις ιδιοι χωροι με t cross με πιο νεανικο προφιλ..22 το θερμικο που κοιτας..25 το υβριδικο
Αυτό κι αν μου είχε διαφύγει, το είχα ξεχάσει παντελώς και απορώ πως δεν έτυχε νωρίτερα να το ψάξω, ευχαριστώ για την αναφορά....
Παρεπιπτόντως, αναφέρει πως το αυτοκίνητο είναι διαμάντι. Κάνει ρεαλιστικές δοκιμές σαν να το οδηγούσες σε test drive
Δεν αντιλέγω ότι είναι αξιόλογο αυτοκίνητο, προς Θεού, με προβλημάτισε όμως η πρόσβαση στις πίσω θέσεις, μικρή πόρτα. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δε βρίσκω κάποιο άλλο σοβαρό deal-breaker πέραν αυτού, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο....
-
Αυτό κι αν μου είχε διαφύγει, το είχα ξεχάσει παντελώς και απορώ πως δεν έτυχε νωρίτερα να το ψάξω, ευχαριστώ για την αναφορά....
Δεν αντιλέγω ότι είναι αξιόλογο αυτοκίνητο, προς Θεού, με προβλημάτισε όμως η πρόσβαση στις πίσω θέσεις, μικρή πόρτα. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δε βρίσκω κάποιο άλλο σοβαρό deal-breaker πέραν αυτού, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο....
Αν το vitara σε προβληματισε πισω, το avenger θα σε απογοητευσει. Ωραιο σουλουπι αλλα τραγικοι χωροι, στενο ακομα και μπροστα και πολυ σκληρο πλαστικο μεσα.
-
Εεε καλά δεν ειναι και κανα φοβερό αμάξι, ένα Σιτροεν Σε Τρίο ειναι με άλλη σχεδίαση. Κοινώς για πέταμα!

-
Δε θυμάμαι εάν έχει αναφερθεί πιο πριν εδώ μέσα, αλλά μια επίσης πρόταση είναι το Sandero Stepway Extreme 1.2 Eco-G 120 EDC (22.000 € η πιο ακριβή έκδοση). Σαφώς και είναι λιγότερο ποιοτικό απο τα Skoda-VW, ούτε ειναι Βιτάρα, αλλά έχεις μπόνους εδώ το εργοστασιακό υγραέριο και το αυτόματο κιβώτιο. Τίμιο αμαξάκι, αν και θα μπορούσε να ειναι φθηνότερο, η αλήθεια είναι.
-
Να επανέλθω στο θέμα, με κάποιες σκέψεις που μου έχουν έρθει, αφότου έχει καταλαγιάσει η σκόνη από τις στατικές δοκιμές των αυτοκινήτων:
-Σύμφωνοι, το T Cross είναι ένα πολύ δυνατό πακέτο, μια πολύ ολοκληρωμένη πρόταση. Κοστίζει όμως και σημαντικά περισσότερο και επειδή μιλήσαμε για το χρώμα του χρήματος πριν, εκεί αρχίζει λίγο να χάνει. Στα 23.500€ που ξεκινάει, παίρνω ένα περισσότερο εξοπλισμένο Vitara, που δεν του λείπει κάτι και επίσης, μπορώ να πάω και σε Kamiq. Για να έχω στο T Cross σε θέμα εξοπλισμού, τα όσα έχουν αυτά τα δύο σίγουρα ξεφεύγουμε από τα 23.500€. Κάνοντας μια διαμόρφωση με τα έξτρα που ήθελα, έφτασα στα 25+ χιλιάρικα. Εκεί παίζει το εξής.....
-.... Πάω στα χωράφια ενός υβριδικού Jazz το οποίο, δεν είναι σημαντικά μικρότερο του T Cross, πιστεύω με εξυπηρετεί σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και επίσης, τώρα αντιλαμβάνομαι αυτό που αναφέρατε περί του θερμικού μοτέρ. Εφόσον φτάνουμε στα 23.500€, εκεί πλέον τα 25.000 δεν είναι μεγάλη απόσταση, για να πάρω ένα τεχνολογικά προηγμένο αμάξι και επειδή θα μείνει μαζί μου για χρόνια, αυτό είναι κάτι που μετράει, το να είναι καινούριο για πολύ καιρό.
-
Ξαναβλέποντας την περίπτωση του Jazz, διαπιστώνω ότι ένα από τα ζητήματα μου, είναι η κατανάλωση του BMW. Επομένως, αν πω ότι πάω σε VW η Skoda, η εμπειρία θα είναι αρκετά παρόμοια σε αυτό το θέμα. Η αναβολή της αγοράς επίσης με βοηθά και στο εξής κομμάτι. Λόγω της μετακόμισης μου σε διαφορετικό τόπο εργασίας, πρέπει να κοιτάξω εκ νέου τις συνθήκες χρήσης. Μέχρι τώρα, οι διαδρομές μου για τη μετακίνηση από και προς την εργασία, ήταν περιαστικού χαρακτήρα, δεν έμπλεκα με μποτιλιάρισμα, κυκλοφοριακή συμφόρηση κτλ, κάτι το οποίο με μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να αλλάζει τώρα. Επομένως, θέλοντας και μη, προκύπτουν νέα δεδομένα χρήσης, και επειδή έχω τύχει εμπειρία χρήσης της BMW σε αστικό ιστό, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Υπερβολική κατανάλωση, βαρύ αμάξι για κίνηση εντός πόλης συνεπώς, επειδή βλέπω οι συνθήκες χρήσης να είναι τέτοιες, δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν νόημα υλοποιήσεις παρόμοιας φιλοσοφίας με το BMW, εν προκειμένω VW & Skoda.
-
Βάσει αυτού που προανέφερα, τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί με ελκύει η περίπτωση του C3. Αρκούντως βολικό για τέτοιες συνθήκες μετακίνησης, χωρίς να λέει όχι σε περιστασιακές μετακινήσεις εκτός και για να είμαι ειλικρινής, εδώ με το Panda μας κάνουμε υπεραστικές διαδρομές χωρίς να ζοριζόμαστε ιδιαίτερα επομένως, δεν βλέπω με αυτή τη λογική να ακυρώνεται το C3. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι με περίπου 21.000€ παίρνεις ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα. Και σε αυτά τα χρήματα, δεν με προβληματίζει τόσο το ότι είναι θερμικό, δεν παύει να είναι μια αξιοσέβαστη διαφορά.
-
Έκρινα Vitara, Mokka, Stonic βάσει της πρόσβασης στο πίσω κάθισμα και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, δεν ξέρω αν είναι όντως deal breaker, επειδή πολύ απλά, δοκίμασα με βάση το αν μπαίνω εγώ πίσω, με βάση τα δικά μου δεδομένα. Από τη στιγμή όμως όπου εγώ θα είμαι ο οδηγός του όποιου οχήματος, δεν ξέρω κατά πόσο έχει τελικά νόημα να κοιτάζω αυτό το κομμάτι. Για περιστασιακές μετακινήσεις με περισσότερα άτομα, για μελλοντικό ενδεχόμενο οικογένειας, με κουτσούβελο κτλ, δεν ξέρω τελικά κατά πόσο παίζει ρόλο το αν μπορώ η όχι να μπω πίσω, εφόσον αυτό δεν θα είναι μια καθημερινότητα.
-
Συνοψίζοντας, οι επιλογές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Οι πιο "παραδοσιακές" (θερμικά μοτέρ): C3, Kamiq, T Cross
Οι πιο "σύγχρονες" (ήπια & πλήρως υβριδικά): Vitara, Stonic, Jazz
@Doukas-0 Ειχα κοιτάξει την έκδοση LPG στο Captur, το οποίο όμως απέρριψα, επειδή με προβλημάτισε ιδιαιτέρως η περιορισμένη ορατότητα του πίσω. Βέβαια, την υλοποίηση της Dacia, δεν την είχα κοιτάξει, είναι η ίδια λογική, σε διαφορετική εκτέλεση, θα τη λάβω στα υπόψιν μου....
-
-
Αγοράζεις αυτοκίνητο με την καρδιά ή το μυαλό?? Αυτή ειναι για εμένα η βασική ερώτηση! Εαν αγοράζεις με την καρδιά, ειναι πανεύκολο: πάρε αυτό που σου αρέσει.
Εαν αγοράζεις με το μυαλό και δεδομένου ότι θες α) αξιοπιστιά (λες να το κρατήσεις 10+ χρόνια) και β) χαμηλή κατανάλωση, τότε πάλι ειναι σχετικά εύκολο. Αποκλείεις VW (και τον όμιλο γενικά), όπως αποκλείεις και Σιτροεν (και τον όμιλο γενικά).
3 επιλογές, μετρημένα κουκιά:- Vitara (εφοσον δεν σε νοιαζει ότι ειναι ηδη 11 χρονια στην αγορα)
- Honda Jazz
- Yaris Cross
Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου