-
@w202-amg said in TOYOTA FORUM:
Θα ρωτήσω κάτι ήρεμα που μου ήρθε λόγω του τοπικ της byd.
Γιατί κάποιος να αγοράσει το τρισάθλιο εμφανισιακά yaris cross και όχι corolla cross? Η τιμή τους δεν απέχει σημαντικά αν λάβεις το πόσο φαίνεται να απέχουν6000€ περίπου δεν είναι κι λίγα
.
Τα περισσότερα YC είναι βασικές εκδόσεις, όπως έχει γραφτεί παλιότερα εδώ μέσα -
@a-d-p said in TOYOTA FORUM:
Γιατί κάποιος να αγοράσει το τρισάθλιο εμφανισιακά yaris cross και όχι corolla cross? Η τιμή τους δεν απέχει σημαντικά αν λάβεις το πόσο φαίνεται να απέχουν6000€ περίπου δεν είναι κι λίγα
.
Τα περισσότερα YC είναι βασικές εκδόσεις, όπως έχει γραφτεί παλιότερα εδώ μέσαΝαι αλλά το ένα είναι αυτοκίνητο ενώ το άλλο.....?
Βασικά δεν μπορώ να το κατανοήσω γιατί δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο. -
@a-d-p said in TOYOTA FORUM:
.
Τα περισσότερα YC είναι βασικές εκδόσεις, όπως έχει γραφτεί παλιότερα εδώ μέσαΝαι αλλά το ένα είναι αυτοκίνητο ενώ το άλλο.....?
Βασικά δεν μπορώ να το κατανοήσω γιατί δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο.Δεν διαφωνώ στο ότι είναι καλύτερο, απλά η διαφορά στα χρήματα είναι μεγάλη (ένα εξακύλινδρο μτχ 20ετιας με δικούς σου όρους 🤭
) σε αυτά τα επίπεδα τιμής (25-31) -
Corolla Cross και Yaris Cross δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά σε χώρους εντωμεταξύ. Δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό.
-
Γιατί κάποιος να αγοράσει το τρισάθλιο εμφανισιακά yaris cross και όχι corolla cross? Η τιμή τους δεν απέχει σημαντικά αν λάβεις το πόσο φαίνεται να απέχουν- Συνηθως οταν ερθει η ωρα για αγορα καινουριου αυτοκινητου ξεκινας για ενα Χ ποσο και τελικα φτανεις Χ+10-20% πανω.
- Η διαφορα στις διαστασεις ειναι σοβαρη.
-
@ilias-a said in TOYOTA FORUM:
Γιατί κάποιος να αγοράσει το τρισάθλιο εμφανισιακά yaris cross και όχι corolla cross? Η τιμή τους δεν απέχει σημαντικά αν λάβεις το πόσο φαίνεται να απέχουν- Συνηθως οταν ερθει η ωρα για αγορα καινουριου αυτοκινητου ξεκινας για ενα Χ ποσο και τελικα φτανεις Χ+10-20% πανω.
- Η διαφορα στις διαστασεις ειναι σοβαρη.
Κάποιοι έφτασαν σε Χ + 10.000€
🫣 -
@jammamon said in TOYOTA FORUM:
Corolla Cross και Yaris Cross δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά σε χώρους εντωμεταξύ. Δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτό.
Σίγουρα έχετε μπει και στα δύο αυτοκίνητα;
Εντάξει, ο οδηγός και στα δύο είναι ας πούμε «άνετα», αλλά οι επιβάτες στο Κορολα έχουν διπλάσιους χώρους και καμιά εκατοστή λίτρα περισσότερα στο πορτμπαγκάζ μέχρι την εταζερα στο 1.8λτ (αν δεν τραβήξεις το κάλυμμα στο Κορολα, έχει πολύ ύψος ακόμη καθότι «τετραγωνο»). Και η διαφορά τιμής είναι πολλά χρήματα. Σαφώς πολύ καλύτερο το Κορολα, αλλά ο πολύς κόσμος θα βολευτεί μια χαρά στο γιαρις κρος (που αντίθετα, είναι απ' τα πιο εμφανίσιμα Τογιότα) -
Το καινούργιο hilux θα κυκλοφορήσει με κινητήρες με όλους τους συνδυασμούς. Από mild-υβριδικό με πετρέλαιο (!?), σε αμιγώς ηλεκτρικό, σε σκέτο πετρέλαιο-βενζίνη μέχρι και σε υδρογόνο!

-
-
Γιατί κάποιος να αγοράσει το τρισάθλιο εμφανισιακά yaris cross και όχι corolla cross? Η τιμή τους δεν απέχει σημαντικά αν λάβεις το πόσο φαίνεται να απέχουνΚαι γιατί να πάρεις Corolla Cross και να μην πάρεις Cherry που ειναι 10κ φθηνότερο και καλύτερο αυτοκίνητο;
-
Μετά από 2 μήνες, λόγω φόρτου εργασίας, βρήκα χρόνο και πήγα το Πρίους ΜΚ2 που έχω για να αλλάξω την υβριδική μπαταρία.
Οι επιλογές που υπήρχαν ήτο οι εξής:
α. επισκευή, με αντικατάσταση μερικών από τα 14 στοιχεία της μπαταρίας. Κόστος συνήθως 800-1.200 ευρώ. Κρίθηκε ασύμφορη, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θέλουν και άλλα στοιχεία αντικατάταση.
βου. αλλαγή όλων των στοιχείων της μπαταρίας με καινούργια, τεχνολογίας ιόντων λιθίου (έχει Νικελίου υδριδίου η ορίτζιναλ). Κόστος 2.200 ευρώ. Εδώ και 5-6 χρόνια έχουν βγάλει κάτι εταιρείες νέα στοιχεία με το ίδιο βολτάζ και εσωτερική αντίσταση με τα ορίτζιναλ, και η μπαταρία κερδίζει και σε βάρος (-14 κιλά) σε σχέση με πριν όπου ζυγίζει περί τα 40. Βγάζουν και για άλλα μοντέλα
https://ennocar.com/product/toyota-prius-gen2-hybrid-battery-replacement-2004_2009/
γου. Αντικατάσταση μπαταρίας με ορίτζιναλ καινούργια μπαταρία από ανεξάρτητη εισαγωγή εκτός αντιπροσωπείας, με κόστος 2.500 ευρώ.
δου. Αντικατάσταση μπαταρίας με ορίτζιναλ, από την ίδια την αντιπορσωπεία, με κόστος 3.000 ευρώ.Επειδή η πρώτη μπαταρία έβγαλε 19 χρόνια και 153.000 χλμ. επιλέχθηκε τελικά η κουρτίνα Νο3.
ΥΓ1. Το συνεργείο που πήγα ήταν τίγκα σε ηλεκτρικά και υβριδικά ιχ που ήθελαν αλλαγή υβριδικής μπαταρίας. Το δικό μου Πρίους ήταν το παλαιότερο και με μεγάλη διαφορά. Τα υπόλοιπα που περίμεναν ήταν αμάξια 3-5 ετών! Ταυκάν, Ρέιντζ, Πεμβέ ΙΧ3, Μερσεντέ 300, Φίατ 500 με πινακίδα ΧΕΤ-(!), Τέζλα S. Τυχαίο? δεν γνωρίζω, αλλά μιλάμε για τεράστια μπίζνα.
ΥΓ2. Πού'σαι Κρούζερ να ξιφουλκήσεις υπέρ των πετρελαίων πάλι.
-
@dstou said in TOYOTA FORUM:
Μετά από 2 μήνες, λόγω φόρτου εργασίας, βρήκα χρόνο και πήγα το Πρίους ΜΚ2 που έχω για να αλλάξω την υβριδική μπαταρία.
Οι επιλογές που υπήρχαν ήτο οι εξής:
α. επισκευή, με αντικατάσταση μερικών από τα 14 στοιχεία της μπαταρίας. Κόστος συνήθως 800-1.200 ευρώ. Κρίθηκε ασύμφορη, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θέλουν και άλλα στοιχεία αντικατάταση.
βου. αλλαγή όλων των στοιχείων της μπαταρίας με καινούργια, τεχνολογίας ιόντων λιθίου (έχει Νικελίου υδριδίου η ορίτζιναλ). Κόστος 2.200 ευρώ. Εδώ και 5-6 χρόνια έχουν βγάλει κάτι εταιρείες νέα στοιχεία με το ίδιο βολτάζ και εσωτερική αντίσταση με τα ορίτζιναλ, και η μπαταρία κερδίζει και σε βάρος (-14 κιλά) σε σχέση με πριν όπου ζυγίζει περί τα 40. Βγάζουν και για άλλα μοντέλα
https://ennocar.com/product/toyota-prius-gen2-hybrid-battery-replacement-2004_2009/
γου. Αντικατάσταση μπαταρίας με ορίτζιναλ καινούργια μπαταρία από ανεξάρτητη εισαγωγή εκτός αντιπροσωπείας, με κόστος 2.500 ευρώ.
δου. Αντικατάσταση μπαταρίας με ορίτζιναλ, από την ίδια την αντιπορσωπεία, με κόστος 3.000 ευρώ.Επειδή η πρώτη μπαταρία έβγαλε 19 χρόνια και 153.000 χλμ. επιλέχθηκε τελικά η κουρτίνα Νο3.
ΥΓ1. Το συνεργείο που πήγα ήταν τίγκα σε ηλεκτρικά και υβριδικά ιχ που ήθελαν αλλαγή υβριδικής μπαταρίας. Το δικό μου Πρίους ήταν το παλαιότερο και με μεγάλη διαφορά. Τα υπόλοιπα που περίμεναν ήταν αμάξια 3-5 ετών! Ταυκάν, Ρέιντζ, Πεμβέ ΙΧ3, Μερσεντέ 300, Φίατ 500 με πινακίδα ΧΕΤ-(!), Τέζλα S. Τυχαίο? δεν γνωρίζω, αλλά μιλάμε για τεράστια μπίζνα.
ΥΓ2. Πού'σαι Κρούζερ να ξιφουλκήσεις υπέρ των πετρελαίων πάλι.
Ξαναδίνουν εγγύηση στην καινούργια μπαταρία; Και αν ναι, πόσο;
-
1 χρόνο η επίσημη αντιπροσωπεία, 2 χρόνια ο ανεξάρτητος στον οποίο πήγα, ή 100.000 χλμ.
ΥΓ. Είχα γράψει για ένα Πρίους ταξί, το οποίο πωλείτο στο car προς 5.000 ευρώ, και το οποίο πήγα από περιέργεια να το δω γιατί είχε 950.000 χλμ. Όχι ότι με ενδιέφερε να το αγοράσω, απλά ήθελα να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά από τόση χρήση.
Λοιπόν, αυτό ήταν τελικά ένα νεούδι. Είδα σε συνεργείο Πρίους ΜΚ2 σαν το δικό μου, με 1.760.000 χλμ. Μετατροπή σε υγραέριο από τα 100.000 χλμ. και μετά.
Έχει κάνει μία γενική ανακατασκευή στη μηχανή, η οποία κάποια στιγμή τα έφτυσε λόγω υγραερίου, και μετά, όταν ξαναχάλασε, έβαλε μία δεύτερη μηχανή, μεταχειρισμένη.
Αλλαγές υβριδικών μπαταριών? Πάρα πολλές, κάθε 300-400.000 χλμ. , ανάλογα την περίπτωση. Μέχρι τέλος του χρόνου θα το αλλάξει.
Με τι? τον ρώτησα? Υβριδικό Τουότα ΔΑΓΚΩΤΟ, η απάντηση. -
1,8 εκατομμύρια χλμ με Prius Mk2 και δεν αυτοκτόνησε από την βαρεμάρα. Ήρωας!!!
-
Αθηναίος ταρίφας είναι, κάνει 120-150.000 χλμ. το χρόνο. Το ισιβιτί είναι μανούλα για αυτή τη χρήση.
-
Αθηναίος ταρίφας είναι, κάνει 120-150.000 χλμ. το χρόνο. Το ισιβιτί είναι μανούλα για αυτή τη χρήση.
Και εγώ που είχα ρωτήσει οδηγό ταξί πάλι με Prius πιο καινούργιο μοντέλο, είχε αλλάξει ήδη μέσα στην εγγύηση 2 φορές μπαταρία υβριδική...
-
Το mk2 έχει e-cvt ή απλό cvt???
Νομίζω έχει απλό cvt.
To e-cvt δεν είναι το πλανητικό? -
Έχει ισιβιτί.
Κάτι που άκουσα για το 3ης γενιάς Πρίους, το οποίο έχει πρακτικά την ίδια μπαταρία με το δικό μου, είναι ότι δεν βγάζει λιγότερα χλμ. Τι λέει η πιάτσα επ' αυτού: έχει ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και είναι προγραμματισμένο να κάνει βαθύτερες εκφορτίσεις της μπαταρίας, η οποία τελικά τα φτύνει νωρίτερα.
Η μπαταρία στο Πρίους 2ης γενιάς λειτουργεί εντός των ορίων του 40-80%, κατ' άλλους και 50-80%.Επίσης κάποια συνεργεία φέρνουν μπαταρίες από τρακαρισμένα CH-R και άλλα νεώτερα υβριδικά και τις βάζουν και σε Πριους ΜΚ2, πράγμα αρχικώς ασύμβατο και περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι τα μοντέλα αυτά είναι του 2019 και έχουν άλλο τύπο μπαταρίας. Τιμή 1.800 ευρώ και έχουν πάνω τους 80-100-120.000 χλμ. ήδη.
Βέβαια, από την άλλη, ο κοντρόλλερ του αυτοκινήτου μου κάνει δύο μόνο ελέγχους στην μπαταρία:
α. μετράει την εσωτερική αντίσταση (η οποία αυξάνεται με το χρόνο και τη χρήση) και
β. το βολτάζ, το οποίο πέφτει αντίστοιχα.
Αν η μπαταρία είναι εντός των επιτρεπομένων ορίων, τότε οκ. και ας είναι και από ΤΕΖΛΑ που λέει ο λόγος, δεν καταλαβαίνει τη διαφορά. Ίσως αυτή να είναι η ερμηνεία.
Γενικώς, πεντακάθαρη δουλειά. Κυκλοφορείς με ένα λαπτόπι ή κάτι ακόμη μικρότερο, το βάζεις στην υποδοχή και σου βγάζει διάγνωση.
Μετά, η μπαταρία αλλάζει σαν κασσέτα. Αν αλλάξεις στοιχεία θέλει περισσότερη δουλειά, αλλά όχι κάτι τρομερό. Το εσύσωλήνας είναι γεμάτο βίντεο από ερασιτέχνες που το κάνουν οι ίδιοι στην αυλή τους. -
@nickthetrib said in TOYOTA FORUM:
Το mk2 έχει e-cvt ή απλό cvt???
Υβριδικο cvt με ιμαντες (και χειροκινητα) ειχε μονο η honda στα insight, civic, crz, που ηταν ουσιαστικά parallel hybrids, μετα δοκιμασε parallel dct, πριν καταλήξουν σε series hybrids.
Η toyota απο την πρώτη γενιά του 1997 ειχε parallel/series μεσω του πλανητικού.
-
Στην πρώτη γενιά, δηλαδή το πρώτο Prius, χρησιμοποιούσε αλυσίδα ανάμεσα στο πλανητικό σύστημα και το διαφορικό.
TOYOTA FORUM