-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πόσο με στεναχωρεί να φαίνονται μάγκες οι Τούρκοι σε ότι έχει να κάνει με στρατιωτικές συμμαχίες για την βιομηχανία γενικά (όχι μόνο για αυτοκίνητα) ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου
Μαγκες ξεμαγκες, αυτοκινητοβιομηχανια, οπλικα συστηματα κλπ επενδυσεις, στο λαο δεν περναει καποιο οφελος ομως.
-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πόσο με στεναχωρεί να φαίνονται μάγκες οι Τούρκοι σε ότι έχει να κάνει με στρατιωτικές συμμαχίες για την βιομηχανία γενικά (όχι μόνο για αυτοκίνητα) ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου
Μαγκες ξεμαγκες, αυτοκινητοβιομηχανια, οπλικα συστηματα κλπ επενδυσεις, στο λαο δεν περναει καποιο οφελος ομως.
Δεν τους ζηλεύω σε ολα, δεν εχουν καν δημοκρατία αν κατσουμε να το πιασουμε συνολικά.
Μιλησα για συγκεκριμενο τομεα οτι ειναι μαγκες με την βιομηχανία που κάνουν εξυπνες κινησεις και συμμαχιες ενισχυοντας επενδυσεις και βιομηχανια
-
Δεν τους ζηλεύω σε ολα, δεν εχουν καν δημοκρατία αν κατσουμε να το πιασουμε συνολικά.
Μιλησα για συγκεκριμενο τομεα οτι ειναι μαγκες με την βιομηχανία που κάνουν εξυπνες κινησεις και συμμαχιες ενισχυοντας επενδυσεις και βιομηχανιαΕιναι κριμα σε μια χωρα να μπαινει τοσο χρημα και το μεγαλυτερο μερος αυτουνου να μην φτανει στην παδεια, στην υγεια και να ανεβασει το βιοτικο επιπεδο ολων των πολιτων της.
Τα ιδια σκατα βεβαια ειμαστε και εμεις. -
Μιλησα για συγκεκριμενο τομεα οτι ειναι μαγκες με την βιομηχανία που κάνουν εξυπνες κινησεις και συμμαχιες ενισχυοντας επενδυσεις και βιομηχανια
Εντάξει, τους βολεύει και το ειδικό καθεστώς που έχουν με την Ε.Ε.
Αλλά μπράβο τους για το μακροχρόνιο σχεδιασμό.Εδώ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, 1ον γιατί ισχύουν αυστηρότερες προδιαγραφές λόγω Ε.Ε. και 2ον ποιος θα δούλευε στα εργοστάσια;
Αυτοί είναι 80+ εκατομμύρια και νεαρότερος πληθυσμός -
@a-d-p said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εντάξει, τους βολεύει και το ειδικό καθεστώς που έχουν με την Ε.Ε.
Αλλά μπράβο τους για το μακροχρόνιο σχεδιασμό.Εδώ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, 1ον γιατί ισχύουν αυστηρότερες προδιαγραφές λόγω Ε.Ε. και 2ον ποιος θα δούλευε στα εργοστάσια;
Αυτοί είναι 80+ εκατομμύρια και νεαρότερος πληθυσμόςΙσχύει αλλά και εμείς έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα σαν χώρα τα οποία δεν εκμεταλευομαστε ......
Όλες οι χώρες έχουν κάποιο πλεονέκτημα, το θέμα είναι αν έχεις βούληση, σθένος και πολιτική εξυπνάδα να τα εκμεταλλευτείς ....... Που προφανώς δεν έχουμε
Δικαιολογίες πάντα κάποιος θα βρει πολλές. Για κάθε δικαιολογία υπάρχει λύση
-
Ούτε τα ρεγκιουλεσον που έχουμε εμείς έχουν, ούτε τους περιορισμούς σε ρύπους, τσάμπα προσωπικό, σχεδόν τσάμπα ρεύμα! Με αντίλογο, να καταλήξει η επιχείρηση σου στον γαμπρό του σουλτάνου.
Χώρες σαν την Τουρκία δίνουν -ας μου επιτραπεί η έκφραση- σε ανθρώπους με αφέλεια την εντύπωση, ότι δεν χρειαζόμαστε μωρέ δημοκρατία για να επιτύχουμε ! Καλή και η ολιγαρχία και τα καθεστώτα -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ούτε τα ρεγκιουλεσον που έχουμε εμείς έχουν, ούτε τους περιορισμούς σε ρύπους, τσάμπα προσωπικό, σχεδόν τσάμπα ρεύμα! Με αντίλογο, να καταλήξει η επιχείρηση σου στον γαμπρό του σουλτάνου.
Χώρες σαν την Τουρκία δίνουν -ας μου επιτραπεί η έκφραση- σε ανθρώπους με αφέλεια την εντύπωση, ότι δεν χρειαζόμαστε μωρέ δημοκρατία για να επιτύχουμε ! Καλή και η ολιγαρχία και τα καθεστώταΣωστά τα λες. Δεν διαφωνώ κάπου
Όμως εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που έχουν ενώ εμείς όχι και έχουμε και εμείς αρκετά απλά διαφορετικά από τα δικά τους. Αυτό είναι που ζηλεύω μόνο όχι το καθεστώς τους ούτε την ποιότητα ζωής τους
Σκοπίμως δεν αναφέρω γιατί θα πάει σε πολιτικό σκέλος η συζήτηση και δεν έχει σχέση με το νημα
-
Χώρες σαν την Τουρκία δίνουν -ας μου επιτραπεί η έκφραση- σε ανθρώπους με αφέλεια την εντύπωση, ότι δεν χρειαζόμαστε μωρέ δημοκρατία για να επιτύχουμε ! Καλή και η ολιγαρχία και τα καθεστώταΣωστά τα λες. Δεν διαφωνώ κάπου
Όμως εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που έχουν ενώ εμείς όχι και έχουμε και εμείς αρκετά απλά διαφορετικά από τα δικά τους. Αυτό είναι που ζηλεύω μόνο όχι το καθεστώς τους ούτε την ποιότητα ζωής τους
Σκοπίμως δεν αναφέρω γιατί θα πάει σε πολιτικό σκέλος η συζήτηση και δεν έχει σχέση με το νημα
Ναι αλλά το μεν είναι αλληλένδετο με το δε !
Δεν μπορείς να πεις ζηλεύω την ικανότητα ανάληψης ρίσκου και τις δυνατότητες χρηματοδότησης των Αμερικάνων ξεχνώντας ότι εν πολλοίς έχουν απωλέσει το κράτος πρόνοιας και ο επιχειρηματικός στίβος είναι ον-οφ, ζενίθ και ναδίρ ! -
Δεν μπορείς να πεις ζηλεύω την ικανότητα ανάληψης ρίσκου και τις δυνατότητες χρηματοδότησης των Αμερικάνων ξεχνώντας ότι εν πολλοίς έχουν απωλέσει το κράτος πρόνοιας και ο επιχειρηματικός στίβος είναι ον-οφ, ζενίθ και ναδίρ !Δεν είναι
Αλλά για καταλάβεις τι λέω ξέχνα για λίγο την Τουρκία .
Ζηλεύω όλες τις χώρες που εκμεταλλεύονται τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και προοδεύουν εν αντίθεση με μας. Βάλε σαν χώρες δημοκρατίες στην Ευρώπη όπως η Ρουμανία αντί της Τουρκίας που σε ενοχλεί σαν παραδειγμα
Υγ μην πάμε σε πολιτική κουβέντα εδώ αν γινεται
-
Εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του ξύστη και του πρόωρου συνταξιούχου και βλέπουμε όνειρα πασοκ με καφέ βαρύ γλυκό και την Αυριανή στο τραπεζάκι.
-
-
Ευρωπαίοι κατασκευαστές: «Η κρίση στη Μέση Ανατολή καθιστά αναγκαίο το τέλος των ορυκτών καυσίμων»
με αυτά και με αυτά βλέπεις πως η μετοχή της Tesla απο τα 350 στα 427.89 τώρα, απίστευτο!!! έκανε την μείωσει κ για το φθηνό μοντέλο σχεδόν τζάμπα για τα χαρακτηριστικά του, και τσίμπησαν και οι πωλήσεις, το επόμενο τρίμηνο σίγουρα θα ειναι πάρα πολύ καλό για την Tesla. Τέτοια θέλουμε και να δούμε και νέες καινοτομίες σε μπαταρίες και νέα μοντέλα, η συγκυρία ειναι ευνοική για τα μπαταριοκίνητα και η Tesla πρέπει να το εκμεταλευτεί αν θέλει να φύγει μπροστά.
-
Οδηγώντας plugin, πλέον η πλειοψηφία των χλμ εντός πόλης είναι ηλεκτρικά. Από την "ηλεκτρική" οδήγηση μου αρέσει η αίσθηση (δύναμη από 0 στροφές, αρκεί ένα ελαφρύ πάτημα του γκαζιού για να ξεκινήσεις), η ησυχία (αν και αυτό είναι σχετικό σε SUV λόγω αεροδυναμικών θορύβων όσο αυξάνεται η ταχύτητα), η αίσθηση της "καθαρότητας" και του "politicaly correctness" (δεν μολύνεις άμεσα στον δρόμο, δεν δημιουργείς ηχορύπανση, δεν καταναλώνεις καυσιμο παρόλο
που κινείσαι με ενα όχημα μεγάλου όγκου) και η οικονομία (τώρα ειδικά που η βενζίνη πήγε στα 2 eur/lt). Αν φτάσουμε ποτέ να κινούμαστε ολοι μέσα
στην πόλη με τίποτα ηλεκτρικά "kei cars" πραγματικά θα αλλάξει πολύ η ποιότητα της ζωής μας. Και αν κάποτε ξεφοφορτωθούμε και τα θερμικά δίκυκλα και τις
κομμένες εξατμίσεις...Μου αρέσει (στο plugin) ότι όταν θέλω να κάνω μεγάλο ταξίδι καθορίζω εγώ το πρόγραμμα και όχι το αυτοκίνητο (οκ, αυτό είναι αντένδειξη, το παραδέχομαι!)
Δεν μου αρέσει η "απλότητα", κάπου αισθάνομαι (όταν κινούμαι ηλεκτρικά) ότι οδηγώ ένα παιδικό αυτοκινητάκι
"πολυτελείας" χωρίς καμία μηχανολογική αξία, ούτε καν τον κατασκευαστή του μοτέρ "μου" δεν ξέρω, τι μηχανολογική "σοφία" περιέχει άραγε ένα ηλεκτρικό μοτέρ; Παλιά υπήρχε μια "μαγεία", εμπλοκή μηχανικών, εξέλιξη ίππο με ίππο, τώρα παίρνουμε ένα μοτεράκι "ίδιο" με αυτό ενός μίξερ πες με απλά μεγαλύτερη ισχύ... Καταλήγουμε λοιπόν ότι όλο το κόστος και η εξέλιξη είναι η μπαταρία και όχι το ίδιο το μοτέρ, πάει αυτό, χάθηκε... Βεβαίως δεν έχω κανένα τέρας 500 ίππων να δω την γλύκα στο γκάζι, εκεί ίσως να μίλαγα αλλιώς.Δεν μου αρέσει η "ποικιλία" των παρόχων φόρτισης και η εμμονική εξάρτηση από smartphone apps (ο καθένας το δικό του), δεν μπορούσαν άραγε να δέχονται και μια απλή πληρωμή με πιστωτική κάρτα πάνω στον φορτιστή;
Δεν μου αρέσει που οι συνέλληνες γενικώς τα περί θέσεων στάθμευσης αφιερωμένων σε φόρτιση τα γράφουν στα @@ τους, μια δοκιμή σε super market σε ώρες αιχμής θα σας πείσει (ειδικά επαρχία), μην πέσεις στην ανάγκη τους μόνο. Η παροχή επίσης φορτιστών στην περιοχή μου είναι ελάχιστη, έχω μόνο έναν (!) σε απόσταση περπατήματος από το σπίτι, αν το αμάξι δεν ήταν εταιρικό να φορτίζει σε parking στην δουλειά η
ηλεκτροκίνηση θα πήγαινε περίπατο σε μεγάλο βαθμό. Για πλήρη ηλεκτροκίνηση δεν το συζητάω καν, η Β Πειραιά πάει με τον αραμπά, απλά ανέφικτη. -
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν μου αρέσει η "ποικιλία" των παρόχων φόρτισης και η εμμονική εξάρτηση από smartphone apps (ο καθένας το δικό του), δεν μπορούσαν άραγε να δέχονται και μια απλή πληρωμή με πιστωτική κάρτα πάνω στον φορτιστή;
έχουν γίνει κινήσεις απο κάποιους να πληρώνεις μόνο με κάρτα σε pos, νομιζω το κάνει η εκο πχ. Επίσης, εταιρίες οπως η NRG, Dei, πρωην Elpe τώρα ΕΚΟ, δίνουν κάρτες RF για φόρτιση και δεν ειναι απαραίτητο το κινητό (θα πρέπει βέβαια στην εφαρμογή να έχει γίνει η σύνδεση της κάρτας RF με τον λογαριασμό και κατεπέκταση με κάρτα debit/credit/prepaid). σε γενικές γραμμές δεν θα πω οτι ειναι τέλειο το σύστημα, αλλά δουλεύει.
-
Οδηγώντας plugin, πλέον η πλειοψηφία των χλμ εντός πόλης είναι ηλεκτρικά. Από την "ηλεκτρική" οδήγηση μου αρέσει η αίσθηση (δύναμη από 0 στροφές, αρκεί ένα ελαφρύ πάτημα του γκαζιού για να ξεκινήσεις), η ησυχία (αν και αυτό είναι σχετικό σε SUV λόγω αεροδυναμικών θορύβων όσο αυξάνεται η ταχύτητα), η αίσθηση της "καθαρότητας" και του "politicaly correctness" (δεν μολύνεις άμεσα στον δρόμο, δεν δημιουργείς ηχορύπανση, δεν καταναλώνεις καυσιμο παρόλο
που κινείσαι με ενα όχημα μεγάλου όγκου) και η οικονομία (τώρα ειδικά που η βενζίνη πήγε στα 2 eur/lt). Αν φτάσουμε ποτέ να κινούμαστε ολοι μέσα
στην πόλη με τίποτα ηλεκτρικά "kei cars" πραγματικά θα αλλάξει πολύ η ποιότητα της ζωής μας. Και αν κάποτε ξεφοφορτωθούμε και τα θερμικά δίκυκλα και τις
κομμένες εξατμίσεις...Μου αρέσει (στο plugin) ότι όταν θέλω να κάνω μεγάλο ταξίδι καθορίζω εγώ το πρόγραμμα και όχι το αυτοκίνητο (οκ, αυτό είναι αντένδειξη, το παραδέχομαι!)
Δεν μου αρέσει η "απλότητα", κάπου αισθάνομαι (όταν κινούμαι ηλεκτρικά) ότι οδηγώ ένα παιδικό αυτοκινητάκι
"πολυτελείας" χωρίς καμία μηχανολογική αξία, ούτε καν τον κατασκευαστή του μοτέρ "μου" δεν ξέρω, τι μηχανολογική "σοφία" περιέχει άραγε ένα ηλεκτρικό μοτέρ; Παλιά υπήρχε μια "μαγεία", εμπλοκή μηχανικών, εξέλιξη ίππο με ίππο, τώρα παίρνουμε ένα μοτεράκι "ίδιο" με αυτό ενός μίξερ πες με απλά μεγαλύτερη ισχύ... Καταλήγουμε λοιπόν ότι όλο το κόστος και η εξέλιξη είναι η μπαταρία και όχι το ίδιο το μοτέρ, πάει αυτό, χάθηκε... Βεβαίως δεν έχω κανένα τέρας 500 ίππων να δω την γλύκα στο γκάζι, εκεί ίσως να μίλαγα αλλιώς.Δεν μου αρέσει η "ποικιλία" των παρόχων φόρτισης και η εμμονική εξάρτηση από smartphone apps (ο καθένας το δικό του), δεν μπορούσαν άραγε να δέχονται και μια απλή πληρωμή με πιστωτική κάρτα πάνω στον φορτιστή;
Δεν μου αρέσει που οι συνέλληνες γενικώς τα περί θέσεων στάθμευσης αφιερωμένων σε φόρτιση τα γράφουν στα @@ τους, μια δοκιμή σε super market σε ώρες αιχμής θα σας πείσει (ειδικά επαρχία), μην πέσεις στην ανάγκη τους μόνο. Η παροχή επίσης φορτιστών στην περιοχή μου είναι ελάχιστη, έχω μόνο έναν (!) σε απόσταση περπατήματος από το σπίτι, αν το αμάξι δεν ήταν εταιρικό να φορτίζει σε parking στην δουλειά η
ηλεκτροκίνηση θα πήγαινε περίπατο σε μεγάλο βαθμό. Για πλήρη ηλεκτροκίνηση δεν το συζητάω καν, η Β Πειραιά πάει με τον αραμπά, απλά ανέφικτη.για ποιον λογο να φορτισεις οπουδηποτε αλλου εκτος της δουλειας σου; ταλαιπωρια μου φαινεται. Ασε που στη δουλεια ειναι τσαμπα υποθετω
-
Ευρωπαίοι κατασκευαστές: «Η κρίση στη Μέση Ανατολή καθιστά αναγκαίο το τέλος των ορυκτών καυσίμων»
Στην ασια εχουν καταλαβει οτι δεν γινεται να εξαρτωνται απο τους πετρελαιαδες και τον καθε θεοτρελο που ελεγχει τα στενα. Ξερουν οτι αν δεν εχουν ενεργειακη ελευθερια θα ειναι υποτελεις. Η αμερικη δεν εχει τετοια προβληματα διοτι εχει αυταρκεια σε ορυκτα καυσιμα, επομενως δεν καιγεται για να κανει μεταβαση σε ΑΠΕ. Η ευρωπη επειδη μπορει να πληρωνει αυξημενες τιμες κινειται αργα προς τις ΑΠΕ με περιβαλλοντικα κυριως κριτηρια.
Εχει ενδιαφερον οτι υπηρχε το ερωτημα πως θα καταφερουν να πεισουν την ασια να κινηθει προς πρασινες πηγες ενεργειες και τελικα θα το καταφερει ο Τραμπ με τις χαζομαρες του. -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ηλεκτροκίνηση θα πήγαινε περίπατο σε μεγάλο βαθμό. Για πλήρη ηλεκτροκίνηση δεν το συζητάω καν, η Β Πειραιά πάει με τον αραμπά, απλά ανέφικτη.για ποιον λογο να φορτισεις οπουδηποτε αλλου εκτος της δουλειας σου; ταλαιπωρια μου φαινεται. Ασε που στη δουλεια ειναι τσαμπα υποθετω
Ναι, τσάμπα είναι αλλά αφού ενός μεν δεν είμαι εκεί όλες τις μέρες, αφ εταίρου υπάρχουν και απρόοπτα (εκδρομές) μέσα στο ΣΚ και τρίτον υπάρχουν και περίοδοι αδειών! Πάντως μιλούσα γενικότερα σε σχέση με την περιοχή και τις δυνατότητες που δίνει για ηλεκτροκίνηση αν δεν έχεις φόρτιση στο σπίτι.
-
Δεν μου αρέσει η "ποικιλία" των παρόχων φόρτισης και η εμμονική εξάρτηση από smartphone apps (ο καθένας το δικό του), δεν μπορούσαν άραγε να δέχονται και μια απλή πληρωμή με πιστωτική κάρτα πάνω στον φορτιστή;
Είναι υποχρεωμένοι από την ΕΕ να δέχονται απλά πιστωτική, αλλά δεν θυμάμαι την προθεσμία. Γιατί δεν υποχρεώθηκαν από την αρχή είναι αλλού παππά ευαγγέλιο...
-
Από εκεί που λέγαν οι κατασκευαστές ότι το 2035 δεν είναι εφικτό κ.τ.λ. , τώρα είναι αναγκαίο το τέλος των καυσίμων.
Θυμήθηκα τώρα και συζητήσεις εδώ πέρσυ ότι θα τα πάρει πίσω τα περισσότερα η ΕΕ και θα έχουμε κινητήρες και μετά το 2035...

(Τα βιοκαύσιμα δεν μετράνε, δεν είναι λύση για μαζική χρήση) -
Δεν μπορείς να πεις ζηλεύω την ικανότητα ανάληψης ρίσκου και τις δυνατότητες χρηματοδότησης των Αμερικάνων ξεχνώντας ότι εν πολλοίς έχουν απωλέσει το κράτος πρόνοιας και ο επιχειρηματικός στίβος είναι ον-οφ, ζενίθ και ναδίρ !Δεν είναι
Αλλά για καταλάβεις τι λέω ξέχνα για λίγο την Τουρκία .
Ζηλεύω όλες τις χώρες που εκμεταλλεύονται τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και προοδεύουν εν αντίθεση με μας. Βάλε σαν χώρες δημοκρατίες στην Ευρώπη όπως η Ρουμανία αντί της Τουρκίας που σε ενοχλεί σαν παραδειγμα
Υγ μην πάμε σε πολιτική κουβέντα εδώ αν γινεται
Η Ρουμανία εχει τελείως διαφορετική δομή από την Ελλάδα που δεν έχει καλλιεργήσιμες εκτάσεις, είναι στο κέντρο της Ευρώπης και μέχρι μερικά χρόνια δαπανούσε το μισό ποσοστό επι του ΑΕΠ για εξοπλιστικά προγράμματα.
-
@tgd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είναι υποχρεωμένοι από την ΕΕ να δέχονται απλά πιστωτική, αλλά δεν θυμάμαι την προθεσμία. Γιατί δεν υποχρεώθηκαν από την αρχή είναι αλλού παππά ευαγγέλιο...
Alternative Fuels Infrastructure Regulation
ειδικότερα
και (Άρθρο 5 του πάνω)
At publicly accessible recharging points deployed from 13 April 2024... possible using a payment... including at least one of the following
(a) payment card readers;
(b) devices with a contactless functionality that is at least able to read payment cards;
(c) for publicly accessible recharging points with a power output below 50 kW, devices using an internet connection and allowing for secure payment transactions such as those generating a specific Quick Response code.και retrofit μέχρι το 2027 (1/1).
ps @A-d-P είδες; μπορώ και χωρίς εικόνες

Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης