-
@green-power said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
Πολύ όμορφη η iX3 με έμπνευση από την ιστορία της BMW.
Το συνολικό πακέτο είναι εξαιρετικό, πανάκριβο βέβαια και λογικό. Ακόμα και η κατανάλωση 19,4kWh/100 χλμ όπως διάβασα σε μια δοκιμή είναι πολυ καλή για την κατηγορία.Πολύ καλή για την κατηγορία είναι η κατανάλωση των 16-17kw. Τα σχεδόν 20kw σε μικτές συνθήκες είναι κακή κατανάλωση ακόμα και για ένα αυτοκίνητο των 4.8μ και 2+++ τόνων.
-
@red_monster said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
@cirus said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
Μέτριο και πανασχημο. Σίγουρα θα προτιμούσα ένα Τέσλα ή ένα Κινέζο από αυτό το χάλι.
Υγ να έχεις δώσει 80Κ και να έχεις πάρει ένα πολύ άσχημο και κακής υλοποίησης ηλεκτρικό με μεγάλη κατανάλωση . Ωραιο
Η αισθητική είναι υποκειμενική, προσωπικά το θεωρώ (τουλάχιστον από φωτογραφίες) αρμονικότερο από το νέο μοντελ Υ το οποίο με τη σειρά του το θεωρώ από τα χειρότερα της κατηγορίας του !
Υποκειμενική είναι και λέω πόσο χάλια φαίνεται στα δικά μου μάτια. Το y μου φαίνεται αρκετά ανώτερο αισθητικά χωρίς να τρελαίνομαι κιόλας
Πάντως δεν είμαι ο μόνος που μου φαίνεται άσχημη , μέχρι και πρώην σχεδιαστές έχουν την ίδια γνώμη αν και υποκειμενικό δεν μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό :
-
@dettol said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
διαφωνω με το "πανακριβο", διοτι μας αρεσει ή οχι, σε αυτες τις τιμες κυμαινεται η κατηγορια και η εταιρεια γενικοτερα. Οριακα θα το χαρακτηριζα vfm μαλιστα (για αυτο που ειναι).
Σχετικα με την καταναλωση, θα μ πορουσες να παραθεσεις λινκ μια και το συζητουσαμε πιο πανω το θεμα αυτο;Πανάκριβο εννοούσα για το μέσο εισόδημα όχι για την κατηγορία. Προσπάθησα να το ανεβάσω το λινκ αλλά ήμουν από κινητό. https://www.autotypos.gr/dokimes/protes-entyposeis-bmw-ix3-i-katanalosi-energeias-se-taxidi-mas-sokare/
-
Μέτριο και πανασχημο. Σίγουρα θα προτιμούσα ένα Τέσλα ή ένα Κινέζο από αυτό το χάλι.
Υγ να έχεις δώσει 80Κ και να έχεις πάρει ένα πολύ άσχημο και κακής υλοποίησης ηλεκτρικό με μεγάλη κατανάλωση . Ωραιο
Η αισθητική είναι υποκειμενική, προσωπικά το θεωρώ (τουλάχιστον από φωτογραφίες) αρμονικότερο από το νέο μοντελ Υ το οποίο με τη σειρά του το θεωρώ από τα χειρότερα της κατηγορίας του !
Υποκειμενική είναι και λέω πόσο χάλια φαίνεται στα δικά μου μάτια. Το y μου φαίνεται αρκετά ανώτερο αισθητικά χωρίς να τρελαίνομαι κιόλας
Πάντως δεν είμαι ο μόνος που μου φαίνεται άσχημη , μέχρι και πρώην σχεδιαστές έχουν την ίδια γνώμη αν και υποκειμενικό δεν μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό :
Η αισθητική είναι λοιπόν υποκειμενική, και εγώ έχω δίκιο και εσύ και οι δύο άδικο !
Η μέτριο κακή κατανάλωση όμως είναι αντικειμενική !
By the way, και τα σχέδια του chris bangle έκραζαν όταν είχαν πρωτοβγεί και αφότου ωρίμασαν η πλειοψηφία έπινε νερό στο όνομά του ! -
Η αισθητική είναι λοιπόν υποκειμενική, και εγώ έχω δίκιο και εσύ και οι δύο άδικο !
Η μέτριο κακή κατανάλωση όμως είναι αντικειμενική !
By the way, και τα σχέδια του chris bangle έκραζαν όταν είχαν πρωτοβγεί και αφότου ωρίμασαν η πλειοψηφία έπινε νερό στο όνομά του !Μα το είπα , για κάποιον μπορεί να είναι το ομορφότερο αμάξι . Για μένα και για κάποιους άλλους είναι κακάσχημο. Οπότε ναι έχεις δίκιο για την εμφάνιση αν αυτό θες να διαβάσεις
Στο άλλο συμφωνούμε έτσι και αλλιώς
-
διαφωνω με το "πανακριβο", διοτι μας αρεσει ή οχι, σε αυτες τις τιμες κυμαινεται η κατηγορια και η εταιρεια γενικοτερα. Οριακα θα το χαρακτηριζα vfm μαλιστα (για αυτο που ειναι).
Σχετικα με την καταναλωση, θα μ πορουσες να παραθεσεις λινκ μια και το συζητουσαμε πιο πανω το θεμα αυτο;Πανάκριβο εννοούσα για το μέσο εισόδημα όχι για την κατηγορία. Προσπάθησα να το ανεβάσω το λινκ αλλά ήμουν από κινητό. https://www.autotypos.gr/dokimes/protes-entyposeis-bmw-ix3-i-katanalosi-energeias-se-taxidi-mas-sokare/
Οπότε μια χαρά αποδεκτή κατανάλωση έχει στην Ελλάδα

-
Αν και η συγκεκριμένη κατηγορία (ηλεκτρικά ψευτό-SUV) είναι η πλέον αδιάφορη για εμένα, δεν μπορώ να μην εκφράσω 2-3 αντιρρήσεις σε όσα ειπώθηκαν.
- Το iX3 είναι κανονικό SUV, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για την αεροδυναμική του σε σχέση με το χαμηλότερο, crossover, Tesla Model Y.
- Δεν είδα κανέναν να σχολίασε τα διθυραμβικά σχόλια των δοκιμαστών για τις επιδόσεις (όχι τόσο σε απόλυτες τιμές, αλλά σε γραμμικότητα) και της οδικής συμπεριφοράς και οδηγισιμότητας του αυτοκινήτου.
- Η κατανάλωση του συστήματος θα φανεί στην χαμηλή και πιο αεροδυναμική i3.
-
στο αρθρο του autotypos γραφει
"Και όλα τα παραπάνω γίνονται με θαυμαστή οικονομία ενέργειας. Στο τέλος της διαδρομής των 360 χιλιομέτρων, η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στο trip computer ήταν 19,4 kWh/100 χλμ., μία αξιοζήλευτη τιμή, αν κρίνουμε από τον τρόπο οδήγησης που μόνο για economy run δεν ήταν, με τρεις ενήλικες μέσα, αλλά και αυτοκινητόδρομο και βουνίσιες διαδρομές στο μενού. Ειδικά στον αυτοκινητόδρομο όμως, αποδείχθηκε ένα από τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά μοντέλα που έχουμε οδηγήσει, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Είδαμε με σταθερά 120 χλμ./ώρα για αρκετά χιλιόμετρα να καταναλώνει κατά μέσο όσο 17,4 kWh/100 χλμ., νούμερο που ανέβηκε στις 18,1 με οδήγηση στα 130 χλμ./ώρα για επίσης μεγάλη απόσταση. Και για να μιλήσουμε με ποσοστά, φύγαμε από την BMW Hellas με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη (και ενδεικτική αυτονομία 573 χλμ.) και επιστρέψαμε με 30%."
τα νουμερα αυτα δεν μου "κολλανε". Η καταναλωση των 19.4kwh/100km που αναφερεται ειναι μετα απο κυκλικη διαδρομη, απο οτι καταλαβαινω. Αυτο σημαινει οτι ειναι συνδυασμος αυτοκινητοδρομου και των επαρχιακων δρομων στους οποιους οδηγησαν το οχημα. Αυτη η καταναλωση θα ειναι σιγουρα μικροτερη απο καταναλωση σε ταχυτητες αυτοκινητοδρομου.
Μετα ομως γραφει οτι ειδαν 17.4kwh/100km στα 120km/h και 18.1 στα 130.
Κατι δεν παει καλα, ειδικα αν αναλογιστουμε οτι τετοια νουμερα δεν ανεφερε κανενας απο οσους το οδηγησαν στην πορτογαλια. -
Παρόμοια νούμερα αεροδυναμικής έχουν με το Y ΑΝ ισχύουν τα νούμερα που είδα για το Y.
iX3: 0,24×2,62
Y: 0.23×2,65 -
@a-d-p said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
Οπότε μια χαρά αποδεκτή κατανάλωση έχει στην Ελλάδα

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για κάποιον που θα δώσει 80Κ για ένα σωστά εξοπλισμένο μοντέλο...όλοι θα αναρωτιούνται καίει 19 ή 21 kwh σε ταξίδι;

-
@realzeus said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
Αν και η συγκεκριμένη κατηγορία (ηλεκτρικά ψευτό-SUV) είναι η πλέον αδιάφορη για εμένα, δεν μπορώ να μην εκφράσω 2-3 αντιρρήσεις σε όσα ειπώθηκαν.
- Το iX3 είναι κανονικό SUV, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για την αεροδυναμική του σε σχέση με το χαμηλότερο, crossover, Tesla Model Y.
- Δεν είδα κανέναν να σχολίασε τα διθυραμβικά σχόλια των δοκιμαστών για τις επιδόσεις (όχι τόσο σε απόλυτες τιμές, αλλά σε γραμμικότητα) και της οδικής συμπεριφοράς και οδηγισιμότητας του αυτοκινήτου.
- Η κατανάλωση του συστήματος θα φανεί στην χαμηλή και πιο αεροδυναμική i3.
Η κατανάλωση του συστήματος φαίνεται απέναντι στο model y.
Εχει όλα τα εχέγγυα να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα της κατηγορίας. -
στο αρθρο του autotypos γραφει
"Και όλα τα παραπάνω γίνονται με θαυμαστή οικονομία ενέργειας. Στο τέλος της διαδρομής των 360 χιλιομέτρων, η ένδειξη μέσης κατανάλωσης στο trip computer ήταν 19,4 kWh/100 χλμ., μία αξιοζήλευτη τιμή, αν κρίνουμε από τον τρόπο οδήγησης που μόνο για economy run δεν ήταν, με τρεις ενήλικες μέσα, αλλά και αυτοκινητόδρομο και βουνίσιες διαδρομές στο μενού. Ειδικά στον αυτοκινητόδρομο όμως, αποδείχθηκε ένα από τα πιο οικονομικά ηλεκτρικά μοντέλα που έχουμε οδηγήσει, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Είδαμε με σταθερά 120 χλμ./ώρα για αρκετά χιλιόμετρα να καταναλώνει κατά μέσο όσο 17,4 kWh/100 χλμ., νούμερο που ανέβηκε στις 18,1 με οδήγηση στα 130 χλμ./ώρα για επίσης μεγάλη απόσταση. Και για να μιλήσουμε με ποσοστά, φύγαμε από την BMW Hellas με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη (και ενδεικτική αυτονομία 573 χλμ.) και επιστρέψαμε με 30%."
τα νουμερα αυτα δεν μου "κολλανε". Η καταναλωση των 19.4kwh/100km που αναφερεται ειναι μετα απο κυκλικη διαδρομη, απο οτι καταλαβαινω. Αυτο σημαινει οτι ειναι συνδυασμος αυτοκινητοδρομου και των επαρχιακων δρομων στους οποιους οδηγησαν το οχημα. Αυτη η καταναλωση θα ειναι σιγουρα μικροτερη απο καταναλωση σε ταχυτητες αυτοκινητοδρομου.
Μετα ομως γραφει οτι ειδαν 17.4kwh/100km στα 120km/h και 18.1 στα 130.
Κατι δεν παει καλα, ειδικα αν αναλογιστουμε οτι τετοια νουμερα δεν ανεφερε κανενας απο οσους το οδηγησαν στην πορτογαλια.Εχεις δίκιο, δεν βγάζει νόημα !
-
Μπορεί να περιλάμβανε και ανάβαση ή πατήματα επιτάχυνσης για μα δουν πως πάει.
-
@lap said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
Μπορεί να περιλάμβανε και ανάβαση ή πατήματα επιτάχυνσης για μα δουν πως πάει.
καθε αναβαση ακολουθει η καταβαση και καθε πατημα ακολουθει επιβραδυνση με regen.
-
Ετσι είναι. Αλλα γενικότερα εσύ που έχεις εμπειρία, εάν κάνεις ανάβαση με ένα ηλεκτρικό πατημένος και μετά κάνεις κατάβαση με regen φαντάζομαι δεν το ισοσκελίζεις. Σωστά;
Εάν ναι τότε ένα υποθετικό σενάριο ίσως είναι και αυτό.
-
@lap said in BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5):
Ετσι είναι. Αλλα γενικότερα εσύ που έχεις εμπειρία, εάν κάνεις ανάβαση με ένα ηλεκτρικό πατημένος και μετά κάνεις κατάβαση με regen φαντάζομαι δεν το ισοσκελίζεις. Σωστά;
Εάν ναι τότε ένα υποθετικό σενάριο ίσως είναι και αυτό.
οχι δεν ειναι, διοτι σε ολα τα ηλεκτρικα η μεγαλυτερη μεση καταναλωση γραφεται σε υψηλες ταχυτητες, διοτι εκει μονο εχεις παρατεταμενη υψηλη καταναλωση.
Να σου πω τι πιστευω οτι ειδαν (υποθετουμε οτι δεν εγραψαν τυχαια νουμερα); Το 19.4 ειναι οντως η μεση καταναλωση των 360χλμ. Τις καταναλωσεις στα 120 και στα 130χλμ/ω τις ειδαν σε ελαφρα κατηφορικο δρομο (πχ αθηνα - κορινθος/κιατο κτλπ). Δεν ειναι τοσο μεγαλη η κατηφορα ωστε να το καταλαβει αμεσα ο οδηγος, αλλα υπαρχει οντως υψομετρικη διαφορα, τοση ωστε να επηρεασει την καταναλωση. -
Θα δούμε από τα τεστς που θα βγουν σε λίγες ημέρες. Πάντως είναι αμαξάρα το άτιμο, το βλέπω τώρα σε κάτι βίντεο.
-
Αυτή πρέπει να είναι η έμπνευση της
https://strassenklassiker.de/wp-content/uploads/2024/09/IMG_9582-scaled.jpg -
Κάτι χρήσιμο που έχει και νομίζω δεν αναφέρθηκε είναι η δυνατότητα v2h
Youtube Video
BMW iX3 (Neue Klasse) 2026 (NA5)