-
-
@wantone said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
@fiverg said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Προφανώς και δεν αιχμαλωτίζεται. Υπάρχουν όμως πολλές παράμετροι. Είχαν ειδοποιηθεί ότι αν έφευγαν θα χτυπηθούν; Έπλεαν σε κατάσταση ετοιμότητας με όπλα και sonar ανοιχτά, είχε σηκώσει ελικόπτερο (όχι ότι θα έβρισκε το οποιοδήποτε μοναχικό πλοιο ένα υποβρύχιο που παραμονεύει σχεδόν ακίνητο στον δρόμο του, λέμε τώρα…). Γιατί κι εμένα μου φάνηκε περισσότερο σαν εν ψυχρω εκτέλεση, φρικαρα, δεν νομίζω ότι περιποιεί τιμής η ενέργεια αυτή για τους Αμερικανούς, μαζί με πολλές άλλες βέβαια.
καπου ελεγαν οτι επηδη εχει παει σε ασκηση στην Ινδια δεν ηταν οπλισμενο το πλοιο. βριζουν τους Ινδους οτι τους εστησαν παγιδα.
Έχω την εντύπωση ότι :
- Τα πλοία κουβαλούν τον φόρτο τους πάντα, δεν είναι όπως τα μαχητικά αεροσκάφη.
- Και στις ασκήσεις οπλισμένα είναι.
-
@a-d-p said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Προφανώς και δεν αιχμαλωτίζεται. Υπάρχουν όμως πολλές παράμετροι. Είχαν ειδοποιηθεί ότι αν έφευγαν θα χτυπηθούν; Έπλεαν σε κατάσταση ετοιμότητας με όπλα και sonar ανοιχτά, είχε σηκώσει ελικόπτερο (όχι ότι θα έβρισκε το οποιοδήποτε μοναχικό πλοιο ένα υποβρύχιο που παραμονεύει σχεδόν ακίνητο στον δρόμο του, λέμε τώρα…). Γιατί κι εμένα μου φάνηκε περισσότερο σαν εν ψυχρω εκτέλεση, φρικαρα, δεν νομίζω ότι περιποιεί τιμής η ενέργεια αυτή για τους Αμερικανούς, μαζί με πολλές άλλες βέβαια.
καπου ελεγαν οτι επηδη εχει παει σε ασκηση στην Ινδια δεν ηταν οπλισμενο το πλοιο. βριζουν τους Ινδους οτι τους εστησαν παγιδα.
Έχω την εντύπωση ότι :
- Τα πλοία κουβαλούν τον φόρτο τους πάντα, δεν είναι όπως τα μαχητικά αεροσκάφη.
Έτσι είναι, εκτός αν εννοείται ότι επειδή πήγαινε σε άσκηση δεν είχαν φροντίσει να έχει όλο τον δυνατό φόρτο. Επίσης δεν χρειάζονταν οι Ινδοί για να του στήσουν παγίδα, ένα σωρό μέσα έχουν οι αμερικανοί για να το δουν. Εκτός και αν εννοούν παγίδα την ίδια την πρόσκληση.
-
Το Ιράν χτύπησε tanker των ΗΠΑ στον Περσικό – Στέλνει και δεύτερο πολεμικό πλοίο στη Σρι Λάνκα
Αυξάνεται ο κίνδυνος γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίζονται ότι χτύπησαν ένα αμερικανικό δεξαμενόπλοιο στα βόρεια του Περσικού Κόλπου. Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ το πλοίο έχει πάρει φωτιά. «Είχαμε δηλώσει προηγουμένως ότι, βάσει των διεθνών νόμων και ψηφισμάτων, σε περιόδους πολέμου, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα έχει το δικαίωμα να ελέγχει το πέρασμα μέσω του Στενού του Ορμούζ», δήλωσε το IRGC.
«Ο πόλεμος πλησιάζει στην Ευρώπη» – Η Taz για τον συναγερμό στην Κύπρο
Την εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, λόγω των βρετανικών βάσεων, αλλά και της στενής σχέσης με το Ισραήλ υπογραμμίζει ο Γερμανικός Τύπος. Παράλληλα, δημοσιότητα απέκτησε και η σύλληψη υπόπτου για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν στην Αθήνα.
-
@a-d-p said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Έχω την εντύπωση ότι :
Έτσι είναι, εκτός αν εννοείται ότι επειδή πήγαινε σε άσκηση δεν είχαν φροντίσει να έχει όλο τον δυνατό φόρτο. Επίσης δεν χρειάζονταν οι Ινδοί για να του στήσουν παγίδα, ένα σωρό μέσα έχουν οι αμερικανοί για να το δουν. Εκτός και αν εννοούν παγίδα την ίδια την πρόσκληση.
Χωρίς να είμαι ειδικός σε θέματα πολεμικών συγκρούσεων, πολεμικού Ναυτικού κτλ, η λογική λέει ότι δεν βγαίνεις από το λιμάνι, ειδικά αν ο εχθρός δεν δίστασε να σκοτώσει τον ηγέτη της χώρας σου. Δηλαδή τι σκεφτόταν ο κυβερνήτης της φρεγάτας, ότι θα διστάσουν να τον βυθίσουν ή ότι θα τον άφηναν να περάσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του;

-
@v_a said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Ειλικρινής απορία.
Πως αιχμαλωτίζεται ένα πλοιο, αν οι ναυταιοι του είναι αποφασισμένοι να γίνουν μάρτυρες;Εσύ δηλαδή έχεις προεξοφλήσει ότι ήθελαν να γίνουν μάρτυρες;
-
Οι υπόγειες «πόλεις πυραύλων» που μετατρέπονται σε παγίδα για το Ιράν
Για δεκαετίες το Ιράν επένδυε δισεκατομμύρια στην κατασκευή υπόγειων βάσεων – τις λεγόμενες «πόλεις πυραύλων» – με στόχο να προστατεύσει το τεράστιο πυραυλικό του οπλοστάσιο από εχθρικές επιθέσεις. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, η στρατηγική αυτή φαίνεται να μετατρέπεται σε σοβαρό μειονέκτημα.
-
οι ηλιθιοι που κυβερνανε
ΞΕΧΑΣΑΝ 300.000 αμερικανους στην μεση ανατολη
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1446735400891363&id=100066647494924&post_id=100066647494924_1446735400891363&rdid=NG9J7GDBJze9WT6a#https://www.bbc.com/news/articles/cpd8ygee9e3o
-
-
Μεσα σε όλα τα άλλα που συμβαίνουν, εμφανίστηκε και η πατσαβούρα η Βούλτεψη :
-
@sette said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Ειλικρινής απορία.
Πως αιχμαλωτίζεται ένα πλοιο, αν οι ναυταιοι του είναι αποφασισμένοι να γίνουν μάρτυρες;Εσύ δηλαδή έχεις προεξοφλήσει ότι ήθελαν να γίνουν μάρτυρες;
Σενάρια κάνουμε ..
Αλλά μοιάζει πολύ unfair το σενάριο της μη προειδοποίησης. -
Γιατί μετά το Ιράν απειλείται πόλεμος ανάμεσα στο Ιράκ και το Κουβέιτ
Σαν να μην έφτανε ο πόλεμος στο Ιράν, νέα μέτωπα ετοιμάζονται να ξεσπάσουν στον Κόλπο, καθώς η περιοχή βυθίζεται στο χάος: Την παραμονή της επίθεσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν, το Ιράκ και το Κουβέιτ συγκρούστηκαν για άλλη μια φορά, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στον Κόλπο.
-
Ειλικρινής απορία.
Σενάρια κάνουμε ..
Αλλά μοιάζει πολύ unfair το σενάριο της μη προειδοποίησης.Δηλαδή για όλα τα άλλα χτυπήματα προειδοποίησαν;;;
Όχι βέβαια!!! -
@nickthetrib said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Ειλικρινής απορία.
Σενάρια κάνουμε ..
Αλλά μοιάζει πολύ unfair το σενάριο της μη προειδοποίησης.Δηλαδή για όλα τα άλλα χτυπήματα προειδοποίησαν;;;
Όχι βέβαια!!!Δεν έχεις άδικο.
Αλλά πάλι μιλάμε για χτύπημα εκτός Ιράν
Anyway, ας ρωτήσει κάποιος την Milfoil αύριο στο ΣΕΦ να νας πει τι συνέβη
-
Λέτε να έχει πληροφόρηση εκ των έσω;
΄΄Δ. Κουτσούμπας: «2 από τα 4 drones, που αναχαιτίστηκαν πάνω από την Κύπρο, είχαν τελικό στόχο τη βάση της Σούδας» - Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει!΄΄
-
Ειλικρινής απορία.
Πως αιχμαλωτίζεται ένα πλοιο, αν οι ναυταιοι του είναι αποφασισμένοι να γίνουν μάρτυρες;To χτυπάς στην προπέλα ή στο τιμόνι και ακινητοποιείται. Μετά περιμένεις ή να παραδοθούν ή να αυτοκτονήσουν αν θέλουν να γίνουν μάρτυρες.
-
@ektoras said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
΄΄Δ. Κουτσούμπας: «2 από τα 4 drones, που αναχαιτίστηκαν πάνω από την Κύπρο, είχαν τελικό στόχο τη βάση της Σούδας» - Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει!΄΄
Αν δεν κάνω λάθος αναχαιτίστηκαν πάνω από την θάλασσα. Οπότε τα ρώτησε φαίνεται ο σύντροφος κουτσουμπας και του είπαν ότι θα στρίψουν (ή δεν θα στρίψουν, ανάλογα…) και θα πάνε για σούδα.
Μετά ψάχνουμε να δούμε γιατί κάνει πάρτυ ο κουλης με τα τόσα κρίματα όταν έχει τέτοιους μακακες απέναντι του. -
@ektoras said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ο παγκοσμιοποιητής Κουτσούμπας πήρε τέτοια θέση;
Κάπου το χάνω.....
Και πως να απαντήσουμε; Να στείλουμε πύραυλο στο Ιράν; Δεν έχουμε για τόσο μακριά..... -
@bathan said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μεσα σε όλα τα άλλα που συμβαίνουν, εμφανίστηκε και η πατσαβούρα η Βούλτεψη :
το πατσαβουρα ειναι λιγο , χαρτι υγειας χρησιμοποιημενο εχει για μυαλο .
-
Αν χρειαστεί μπορούμε να στείλουμε και ένστολους στην Κύπρο:
https://www.instagram.com/reel/DOtv6geAt5S/?igsh=b2hodTNqZTVicTNz
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]