Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.
    • 1
    • 2
    • 320
    • 321
    • 322
    • 323
    • 324
    • 328
    • 329
    • 322 / 329
    Περί αυτοκίνησης
    115
    6572
    197562
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      panormus772 last edited by

terryp, έχεις λίγο μπερδέψει την εκπαίδευση με την παιδεία.
      Φυσικά και χρειάζονται τα σχολεία και οι σχολές για να μάθεις κάποια μαθήματα,επιστήμες. Και φυσικά μπορεί να συνεσφέρει και στην παιδεία σου, αλλά παιδεία σου δίνουν και η οικογένειά σου,ο κοινωνικός κύκλος,οι φίλοι σου. Υπάρχουν τόσοι γονείς και άνθρωποι που έχουν τελειώσει το δημοτικό,αλλά δίδαξαν στα παιδιά τους σεβασμό,υπευθυνότητα κ.ά.
      Τώρα μου λες ότι ο γνωστός σου παραδέχθηκε το λάθος του κι είπε δεν το είδε.Δεν ξέρω για τον γνωστό σου -εσύ τον ξέρεις,οπότε δεν αμφισβητώ αυτό που λες-,αλλά ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτός είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση; Kαι δε νομίζω να πιστεύεις ότι όποιος παρκάρει παράνομα επειδή βαριέται να ψάχνει αλλού,είναι κοντά και τον βολεύει κ.τ.λ., θα πει ποτέ ως δικαιολογία στον τροχαίο "ναι πάρκαρα,γιατί βαριέμαι να περπατάω πολύ και να ψάχνω όλη ώρα,βρήκα ελεύθερη εδώ", γιατί φυσικά τότε κανένας αστυνομικός δε θα του πει κάνε ένσταση. Κάποιος μπορεί να είναι γαϊδούρι,αλλά προκειμένου να τη γλυτώσει μετατρέπεται σε κακομοίρη...

Επαναλαμβάνω: μιλάμε για την Ελλάδα και τους κατοίκους της,οπότε μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε..

T 1 Reply Last reply Reply Quote 6
      • T
        tgd last edited by tgd

@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Να προχθές κάποιος είχε αχρωματοψία και τον βοήθησα, έκανα τέρμα δεξιά, βγήκα στα χώματα, κι αυτός που πέρασε το κόκκινο για πράσινο, πέρασε καμαρωτός...!!!

Και μια που η Ρουμανία είναι στη συζήτηση, εκεί το όριο αλκοόλ είναι 0. Είναι τόσο αυστηροί που το όργανό πιάνει τις αναθυμιάσεις από την κολώνια και πρέπει να τους πείσεις να σε πάνε στο νοσοκομείο για εξέταση αίματος.
        Όλοι οι επαρχιακοί έχουν όριο 100, με 50 μέσα στα χωριά. Οπότε κόβω εγώ στα 50 και από πίσω αρχίζουν τα φώτα και οι κόρνες από τα φορτηγά. Και βέβαια με προσπέρασαν μέσα στο χωριό.
        Σε δρόμο στα Καρπάθια με όριο 50 και απανωτές στροφές, αδυνατώ να ακολουθήσω με τη BMW άδειο φορτηγό χωματουργικών. Και πήγαινα ήδη πάνω από το όριο!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • T
          terryp117 @otso last edited by

@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Στη Νορβηγία ο ακροδεξιός εθνικιστής Άντερς Μπρέιβικ το 2011 σκότωσε 92 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτίγια σε ένα εικοσιτετράωρο και τον έβγαλαν έξω...!!!

Νομικές Ενέργειες: Το 2024 απορρίφθηκε νέα προσφυγή του κατά του νορβηγικού κράτους, στην οποία κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης.

Αφού δεν τον άφησαν ακόμα, θαύμα είναι...

• sarantism
            sarantism @otso last edited by

@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@panormus772 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Και κάτι τελευταίο για την παιδεία που έχω ξαναπεί: Υποθετω συμφωνούμε πως κυρίως οι Βόρειοι (π.χ.Σουηδοί,Γερμανοί) έχουν παιδεία.Γιατί όταν έρχονται εδώ σε πολλές περιπτώσεις (όχι όσον αφορά την αυτοκίνηση,αλλά σε άλλους τομείς) την ξεχνάνε; Μήπως επειδή γνωρίζουν πως εδώ οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί από τις χώρες τους;

Για τον ιδιο λογο που παμε και εμεις παναγια σε ξενες χωρες .
            Και ειναι απλουστατος
            Οταν οδηγας σε τοπο και δρομο που δεν γνωριζεις ακολουθεις την ροη και τον τροπο οδηγησης των ντοπιων , διαφορετικα θα εισαι κινδυνος θανατος κινουμενος .
            Οταν οδηγουσα εξω , και τα ματια μου 14 να ειχα και στην τσιτα να ημουνα παντα κατι θα σου ξεφυγει , καποια πινακιδα κατι ορια που αλλαζουν , οποτε οδηγεις με τον πιο σειφ τροπο .
            Ας πουμε φινλαντ , εκει οδηγουσαν ολοι στο οριο +10 ουτε προσπερασεις ουτε τιποτα , απλως ακολουθεις , φαντασου πως θα ξεχωριζα και θα γινομουν επικυνδυνος να προσπερναω τα κομβοι .
            Αντιθετα στην ελλαδα ολοι πανε με 100 και δεις 50 σαν ξενος και φρεναρεις να κοψεις , κλασσικη περιπτωση καραμπολας .
            Ετσι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης λειτουργει και πας οδηγας οπως οι ντοπιοι .
            Η φαντασου τον τερρυ και τον σαραντη που μας ταραζουν στην νομιμοτητα και αναγκαζονται νταλικες να τους προσπερασουν ποσο επικυνδινοι γινονται για να μην πληρωσουν τυχον προστιμο .
            Εχω την εντυπωση οτι και οι 2 οδηγανε τογιοτα ;

Καλά το ξεχύλωσες. lol πόσες φορές το έχω γράψει. Opel Astra H. Αυτό που έγραψα είναι πως μέσα στην πόλη, έτυχα πινακίδα με 30 και όταν τήρησα αυτήν την ταχύτητα σκέφτηκα πόσο ξύλο θα φάω.
            Με προσπεράσει, δε με προσπεράσεις, το πρόστιμο θα καταλογιστεί. Μου έγραψαν τα παιδιά πως εντάξει μπορώ να πηγαίνω με 40 αντί για 30. Μέσα στην πόλη.
            Αλλιώς είναι από μικρός που το μυαλό είναι σφουγγάρι, να σου λένε στο σχολείο να προσέχεις, να λες τη μαμά και τον μπαμπά να φοράνε ζώνη, να παιρνάς από τις διαβάσεις κλπ και αλλιώς να τα μάθεις αν τα μάθεις από όσα θα ακούσεις.
            Όμως εμείς μεγαλώσαμε σε πόλεις με τα μισά από τα σημερινά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ο τροχαία μας έγραφε αν δεν είχαμε δίπλωμα, ασφάλεια. Για κράνος που δε φορούσα με έγραψαν στα 20μου, 15.000δρχ και 3 πόντοι γιατί είχα μία έντονη κουβέντα με τον τροχονόμο.
            Δεν υπήρχε το σημερινό αλαλούμ, δεν υπήρχε το ίντερνετ για να βλέπεις τη σημασία του κράνους, της ζώνης. Παντελώς διαφορετικές συνθήκες, συνήθειες και προτεραιότητες. Εδώ τα αυτοκίνητα είχαν σιδερένιους προφυλακτήρες, που τον πεζό τον έκαναν μεγάλη ζημιά.
            Καθρέπτες από τη μεριά του οδηγού. Ξέρεις τι θα πει πρώτο μηχανάκι Honda Camino; Περίπου σαν αυτό. Με πετάλι, δίχρονο. Κράνος θα φορέσεις σε αυτό; Σαν ποδήλατο ήταν.
            Screenshot_1.png

Έχω χρόνια να ασχοληθώ με τον χώρο του αυτοκίνητου.

O 1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • T
              terryp117 @panormus772 last edited by

terryp, έχεις λίγο μπερδέψει την εκπαίδευση με την παιδεία.
              Φυσικά και χρειάζονται τα σχολεία και οι σχολές για να μάθεις κάποια μαθήματα,επιστήμες. Και φυσικά μπορεί να συνεσφέρει και στην παιδεία σου, αλλά παιδεία σου δίνουν και η οικογένειά σου,ο κοινωνικός κύκλος,οι φίλοι σου. Υπάρχουν τόσοι γονείς και άνθρωποι που έχουν τελειώσει το δημοτικό,αλλά δίδαξαν στα παιδιά τους σεβασμό,υπευθυνότητα κ.ά.
              Τώρα μου λες ότι ο γνωστός σου παραδέχθηκε το λάθος του κι είπε δεν το είδε.Δεν ξέρω για τον γνωστό σου -εσύ τον ξέρεις,οπότε δεν αμφισβητώ αυτό που λες-,αλλά ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτός είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση; Kαι δε νομίζω να πιστεύεις ότι όποιος παρκάρει παράνομα επειδή βαριέται να ψάχνει αλλού,είναι κοντά και τον βολεύει κ.τ.λ., θα πει ποτέ ως δικαιολογία στον τροχαίο "ναι πάρκαρα,γιατί βαριέμαι να περπατάω πολύ και να ψάχνω όλη ώρα,βρήκα ελεύθερη εδώ", γιατί φυσικά τότε κανένας αστυνομικός δε θα του πει κάνε ένσταση. Κάποιος μπορεί να είναι γαϊδούρι,αλλά προκειμένου να τη γλυτώσει μετατρέπεται σε κακομοίρη...

Επαναλαμβάνω: μιλάμε για την Ελλάδα και τους κατοίκους της,οπότε μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε..

Ε μετά από 35 χρόνια στο κλαρί, μαθαίνω περί παιδείας και εκπαίδευσης... γηράσκω αεί διδασκόμενος
              Πες μας μόνο ποιος θα προσφέρει αυτή τη ρημάδα την παιδεία που μπερδεύω , σε αυτούς που επικαλείσαι ότι μπορεί να την διαθέτουν.
              Δηλαδή την οικογένεια , τους φίλους και την κοινωνία, ποιος το
              Άγιο Πνεύμα θα την χαρίσει σε αυτούς για να την μεταλαμπαδεύσουν..??!!

• P
                panormus772 last edited by

Δηλ. ποια από τις δύο περιπτώσεις θεωρείς να αποκτήσει καλύτερη παιδεία; a) Παιδιά από γονείς,παππούδες,φίλους που έχουν παιδεία,αλλά πάνε σε σχολείο που δεν δίνει παιδεία ή b) γονείς,συγγενείς,φίλοι χωρίς παιδεία που το σχολείο θα τους δίνει κάποια παιδεία;
                Εγώ δεν διαφωνώ ότι χρειάζονται αμφότερα,ενώ εσύ λές πως οι γονείς μπορούν να μην προσφέρουν τίποτα από παιδεία και μοναδική ευθύνη έχει το σχολείο.

Τελοσπάντων, ευγενικά αποχωρώ από τη συζήτηση μαζί σου γιατί ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα 1) θεωρείς ότι έχεις το απόλυτο δίκιο και το κράτος-πατερούλης έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για ότι κάνουμε (σαν να είμαστε άβουλα όντα,ακόμη και στις ηλικίες ενηλίκων) και 2) γίνεσαι εύκολα οξύθυμος και προσβλητικός.

Αυτά.

K 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • L
                  lap last edited by lap

Τα καλύτερα πάρτυ γίνονται εδώ μέσα όταν έχω δουλειά!

Μόλις έχω κενό όλοι εξαφανίζονται

Δεν υπάρχει κράτος!!

😣

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

M 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • K
                    kkostask @panormus772 last edited by

Δηλ. ποια από τις δύο περιπτώσεις θεωρείς να αποκτήσει καλύτερη παιδεία; a) Παιδιά από γονείς,παππούδες,φίλους που έχουν παιδεία,αλλά πάνε σε σχολείο που δεν δίνει παιδεία ή b) γονείς,συγγενείς,φίλοι χωρίς παιδεία που το σχολείο θα τους δίνει κάποια παιδεία;
                    Εγώ δεν διαφωνώ ότι χρειάζονται αμφότερα,ενώ εσύ λές πως οι γονείς μπορούν να μην προσφέρουν τίποτα από παιδεία και μοναδική ευθύνη έχει το σχολείο.

Τελοσπάντων, ευγενικά αποχωρώ από τη συζήτηση μαζί σου γιατί ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα 1) θεωρείς ότι έχεις το απόλυτο δίκιο και το κράτος-πατερούλης έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για ότι κάνουμε (σαν να είμαστε άβουλα όντα,ακόμη και στις ηλικίες ενηλίκων) και 2) γίνεσαι εύκολα οξύθυμος και προσβλητικός.

Αυτά.

Είναι το κλασικό που έχω ακούσει από μητέρα μάλιστα πως «εγώ το γέννησα, ας κάνει ότι θέλει» και το παιδί της μόλις είχε τελειώσει το δημοτικό και έστριβε την τσιγαρούμπα περπατώντας. Εννοείται ότι φταίει το κράτος, η κυβέρνηση,ο Κούλης κοκ για το ότι τα παιδιά μας δεν έχουν μάθει να σέβονται τίποτα….οι γονείς είναι διακόσμηση και δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τα παιδιά τους. Όταν δεν μπορούμε καν να ξεχωρίσουμε την παιδεία/αγωγή με την μόρφωση/εκπαίδευση δεν θα γίνουμε ποτέ κοινωνία της προκοπής.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • M
                      metoikos @lap last edited by

@lap said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Δεν υπάρχει κράτος!!

Δεν υπάρχει, όχι..
                      πάλι καλά που υπάρχει ο γαύρος και διασώζει οτιδήποτε διασώζεται από τήν κρατική μας παρακμή μέσα.
                      (1-2 το πήραμε το ματσάκι!😎)

Εἰ οἱ θεοὶ διαλέγονται, τῇ τῶν Ἑλλήνων γλώττῃ χρῶνται.

• O
                        otso @sarantism last edited by

@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ξέρεις τι θα πει πρώτο μηχανάκι Honda Camino;

Ρε συ ειναι ιδιο με το Piaggio bravo που προσπαθησα να του κανω
                        restoration πριν κατι χρονια και κατι εχω κανει λαθος στην μηχανη και δεν εχει σωστη συμπιεση .
                        Παρακαλεσα κανα δυο μηχανικους μηχανων παλιους που τα ηξεραν να το φτιαξουμε , αλλά με εδιωξαν . Ολο λεω να το ξαναλυσω κι ολο το παραταω . Τι μου το θυμησες τωρα , μου εχει μεινει απωθυμενο .

• S
                          spi_duster last edited by

Τι μου θυμησατε τωρα; Ηταν το πρωτο μου δίκυκλο. Καμινο. Το εδωσα μετα για να παω στο super cumb της Honda.

....

• A d P
                            A d P moderator last edited by

Κόκκινο φανάρι για τους πεζούς: Ποιο είναι το πρόστιμο για όσους το παραβιάζουν;

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/kokkino-fanari-gia-toys-pezoys-prostimo-gia-parabiash/

I EAT MILF AND COOKIES

M 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • T
                              tgd last edited by

Ο πατέρας μου είχε φάει πρόστιμο ως πεζός, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '50, γιατί πέρασε με κόκκινο. Έχετε ακούσει κανένα πιο σύγχρονο περιστατικό;

A d P zithos T 3 Replies Last reply Reply Quote 2
                              • A d P
                                A d P moderator @tgd last edited by

@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ο πατέρας μου είχε φάει πρόστιμο ως πεζός, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '50, γιατί πέρασε με κόκκινο. Έχετε ακούσει κανένα πιο σύγχρονο περιστατικό;

Δεν έχω δει ποτέ τέτοια κλήση

I EAT MILF AND COOKIES

• zithos
                                  zithos @tgd last edited by

@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Άλλοι νόμοι υπήρχαν τότε δεν έχει ακουστεί τίποτα παρόμοιο αλλά σίγουρα είναι επίσης πολύ επικίνδυνο για την ζωή του πεζού παραβάτη.

• M
                                    metoikos @A d P last edited by metoikos

@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Κόκκινο φανάρι για τους πεζούς: Ποιο είναι το πρόστιμο για όσους το παραβιάζουν;

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/xristika-symvoules/kokkino-fanari-gia-toys-pezoys-prostimo-gia-parabiash/

• Αν διαπιστωθεί από την Τροχαία ότι κάποιος πεζός δεν συμμορφώνεται με τις ενδείξεις του φωτεινού σηματοδότη, τότε, όπως αναφέρει η παράγραφος 3 του άρθρου 11, πρέπει να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30 ευρώ

Σωστό καί δίκαιο τό άρθρον τού ΚΟΚ! (καί τα 30,00 δεν θα τον αφήσουν και νηστικό)
                                    "όμως..." τού παραβάτη πεζού δέν τού παίρνουν το "δίπλωμα βαδίσματος" καί τό κυριώτερο δεν τού αφαιρούν τίς πινακίδες κυκλοφορίας τα κλειδιά του σπιτιού[*] ώστε να τιμωρήσουν καί τήν γυναίκα του καί τα παιδιά του νά μή μπορούν να μπούν στο αμάξι σπίτι!

[*] (εκτός κι αν είναι μπακούρι, οπότε μικρό το κακό...🤠)

Εἰ οἱ θεοὶ διαλέγονται, τῇ τῶν Ἑλλήνων γλώττῃ χρῶνται.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                    • L
                                      lap last edited by lap

Ενας πεζός δεν μπορεί να περνάει απέναντι εκτός διαβάσεων. Σωστά;

Αντύπα, τι λέει ο νόμος;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

zithos 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • zithos
                                        zithos @lap last edited by

Ενας πεζός δεν μπορεί να περνάει απέναντι εκτός διαβάσεων. Σωστά;

Αντύπα, τι λέει ο νόμος;

Μπορεί δεν απαγορεύεται απλά στις διαβάσεις θα πρέπει να δίνει ο οδηγός προτεραιότητα, στο κόκκινο του πεζού ωστόσο απαγορεύεται.

• L
                                          lap last edited by

Κάτι μου λέει πως όχι. Δεν μπορεί να περνάει ο καθένας από όπου θέλει.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

zithos 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • zithos
                                            zithos @lap last edited by

Κάτι μου λέει πως όχι. Δεν μπορεί να περνάει ο καθένας από όπου θέλει.

Μπορεί απλά αν ο οδηγός τον χτυπήσει στο κόκκινο του πεζού θα είναι ελαφρυντικό για τον οδηγό στο δικαστήριο.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 320
                                            • 321
                                            • 322
                                            • 323
                                            • 324
                                            • 328
                                            • 329