-
Για τους πεζούς υπάρχουν πεζοδρόμια, η κίνηση στο οδόστρωμα εκτός διαβάσεων είναι παράβαση. Για τους ποδηλάτες θα έπρεπε να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι. Η κυκλοφορία ανάμεσα σε αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμα και μοτοσυκλέτες, είναι επικίνδυνη, ανεξαρτήτως πλάτους του οχήματος. Ακόμα και ένα Smart 1ης γενιάς μπορεί να πέσει πάνω σε ποδηλάτη (ή το αντίστροφο). Πάντως στην Θεσσαλονίκη που είχε κάνει ο Δήμος κάποιους ποδηλατοδρόμους, ξήλωσε τους μισούς καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον (μηχανάκια έμπαιναν συνήθως) και το μόνο που έκαναν ήταν να δημιουργούν πρόβλημα για τους υπόλοιπους.
-
Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι δρόμοι είναι και για τα ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανάκια κτλ κτλ
Και εμένα με εκνευρίζουν αλλά είναι δικαίωμα τους! Ο δρόμος είναι δημόσιος
-
Παίρνουν το ρίσκο τότε. Αν αυτό θέλουν...
-
Μα το θέμα μας δεν είναι το ρίσκο, είναι πως η λογική και πιθανόν η πραγματικότητα οδηγήσει σε έναν συμβιβασμό!
Θα κυκλοφορούν και οι δύο, οι μεν στην άκρη του δρόμου οι δε μέχρι ενός πλάτους ώστε να μην δημιουργούνται οι συνθήκες για ατυχήματα!
Η πολιτική και κατ επέκταση οι νόμοι είναι η τέχνη των συμβιβασμών και των πρακτικών λύσεων
-
Ξαναλέω ότι ακόμα και με το πιο στενό αυτοκίνητο του κόσμου μπορείς να πέσεις πάνω σε ένα αργά κινούμενο και ευάλωτο ποδήλατο. Για αυτό είναι κακή ιδέα να κινείται στους ίδιους δρόμους με μηχανοκίνητα οχήματα (δεν λέω μόνο αυτοκίνητα). Τώρα αν θέλουν να παίρνουν τέτοια ρίσκα οι ποδηλάτες, δικαίωμά τους... Αυτά από εμένα και σταματώ εδώ γιατί είμαστε εντελώς οff-topic και θα φάμε καμιά κατραπακιά από τους mods...
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
κατραπακιά από τους mods...
Αλεξ γνωριζεστε με τον adp ;
Θαθελα να σας δω σε μονομαχια , ποιος τραβαει πιο γρηγορα
καλα τον μονμαν ξερω οτι τον εχεις . -
@realzeus said in TESLA FORUM:
Ξαναλέω ότι ακόμα και με το πιο στενό αυτοκίνητο του κόσμου μπορείς να πέσεις πάνω σε ένα αργά κινούμενο και ευάλωτο ποδήλατο. Για αυτό είναι κακή ιδέα να κινείται στους ίδιους δρόμους με μηχανοκίνητα οχήματα (δεν λέω μόνο αυτοκίνητα). Τώρα αν θέλουν να παίρνουν τέτοια ρίσκα οι ποδηλάτες, δικαίωμά τους... Αυτά από εμένα και σταματώ εδώ γιατί είμαστε εντελώς οff-topic και θα φάμε καμιά κατραπακιά από τους mods...
Μα το θέμα μας δεν είναι το ρίσκο αλλά η συνύπαρξη και οι συνθήκες ενός αστικού σχεδιασμού όσον αφορά την μετακίνηση!
Απλά και σταράτα! Η ελευθερία σου σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου!
Και εμένα με εκνευρίζουν οι ποδηλάτες, το παραδέχομαι, αλλά διάβασα και μου είπαν πως έχουν δικαίωμα μετακίνησης στους δημόσιους αστικούς δρόμους και από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό προβλέπω πως εάν οι συνθήκες τους το κάνει πολύ επικίνδυνο, ο νομοθέτης θα παρέμβει όπως ήδη σχεδιάζεται και συζητείται για πολλές χώρες
Έχω αστείρευτη υπομονή να σπάω νεύρα…. Προειδοποιώ!

Εμείς πάλι όχι, οπότε το off-topic σταματάει εδώ. {Admin}
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@scotch said in TESLA FORUM:
@tkin73 said in TESLA FORUM:
@scotch said in TESLA FORUM:
Αν επιτρέπεται έχεις δικό σου πάρκινγκ μιας θέσης, χωρίς πυλωτες και άλλα παρκαρισμένα γύρω του; Μένεις επαρχία;
Αθήνα μένω. Σε γκαράζ πολυκατοικίας το παρκάρω, εντός των ορίων της θέσης μου (φάρδος της θέσης 2,40, αν θυμάμαι καλά).
Και πως βγαίνεις από το αμάξι; Με κλειστούς καθρέφτες δεν είναι κάνα 2.10μ τουλάχιστον; Με 20-25 εκ αέρα για να ανοίξει πόρτα;
Σπάνια δυσκολεύομαι --> αν δεν έχει παρκάρει σωστά ο διπλανός (που ευτυχώς έχει μικρότερο αυτοκίνητο). Για τις δύσκολες περιπτώσεις, υπάρχει και το dumb summon.
εγω παντως θυμαμαι να γεμιζει πληρως την θεση της πυλωτης και κατι κωνους να εχεις βαλει μπας και ξεστραβωθει ο τυπος με την Α-class

Το dumb summon ειναι φοβερη μαγκια παντως, κριμα που δεν το δινει δωρεαν.Ο κώνος έχει μπει για προστασία, όπως κρεμάνε τα λάστιχα οι βάρκες.

Δείχνει να γεμίζει την θέση, άλλα υπάρχει χώρος για να ανοίξει η πόρτα.
Το dumb με έχει ξελασπώσει 2-3 φορές, κυρίως σε θέσεις που αριστερά-δεξιά έχει κολώνα και δεν μπορείς να ανοίξεις πόρτα, μιας και σε κάθετες αποφεύγω να παρκάρω. -
Εντός πόλης, εμπορικά κέντρα, σουπερμάρκετ, οπουδήποτε παρκάρεις παράλληλα και γενικά σε δημοσιο ελεύθερο πάρκινγκ πας πάντα με το μικρότερο διαθέσιμο αμάξι.
Εχω 1,5 χρόνο το μοντελ 3 και δεν έχω παρκάρει εκτός σπιτιού παρά ελάχιστες φορές σε τεράστιες απλες.
Στο κέντρο κατέβαινα στην αρχή σε τσιμπημένο πάρκινγκ με μόνιμη θέση.
Στο δίμηνο μου έκαναν γρατζουνιά στον πλάι του προφυλακτήρα. Με πλήρωσαν αλλά το αμάξι μαγαρίστηκε και ξενέρωσα.
Εννοείται κάθε μέρα άγχος με μηχανές και στενά.
Τη Χ1 μου την είχαν φάει 2 φορες μηχανάκια.
Γενικα ειναι ζούγκλα το κέντρο ακόμα και τα πάρκινγκ του.
Με οποιοδήποτε αμάξι και να πας θα γίνει ζημιά. Ποσο μάλλον με μεγάλο αμάξι.Αν πας συνειδητά σε τετοιο αμάξι θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι θα το έχεις για ταξίδια και εκδρομές ή
θα κάνεις ζημιές. Καταλαβαίνω ότι κάποιους δεν τους νοιάζει. Λαμαρίνες είναι κλπ.
Η διαφορά είναι ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει απελπιστικά. Οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους, αδιάφοροι για την περιουσία τους ή την περιουσία του άλλου. Εχει επεκταθεί και η χρήση leasing οπότε ο άλλος κλαιν περισσότερο ακόμα.Σε κάθε περίπτωση κρίμα να ταλαιπωριέσαι ψυχικά και οικονομικά μέσα στη ζούγκλα.
-
Επίσης το Υ είναι ακόμα πιο μεγάλο και φαρδύ από το μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα 3.
Τον Οκτώβριο είχα πάρει το juniper για τεστ.
Χρώσταγε οριακά στη θέση του 3.
Ευτυχώς είχε την μπροστινή κάμερα και βοηθούσε στις μανούβρες.Προσωπικά το έχω γράψει δεκάδες φορές. Αμαξάρες τα τεσλα αλλά άβολα για Ελλάδα
-
Επίσης το έχω γράψει τόσες φορές.
Η χρήση τέτοιων οχημάτων μαουνων στην καθημερινότητα της Αθήνας εμένα μου δημιουργεί κάτι άσχημο για τους οδηγούς τους αντίστοιχη με αυτή των εκβιαστών τραμπούκων με τα δίτροχα.
Δεν μπορείς σε τέτοιες ασφυκτικές συνθήκες να καταλαμβάνεις χώρο τόσων τμ όντας μέσα ένας άνθρωπος.
Να μετεφερες την οικογένεια οκ προφανώς θες να χωρατε.
Αλλα να βλέπεις αμάξια πάνω από 4-4,30 καθημερινά να γεμίζουν τους δρόμους μόνο με τους οδηγούς τους είναι κάπως. Ισως τώρα με τις κάμερες να έπρεπε να μπει κάποιος κανόνας μεταφοράς ελάχιστου αριθμού ατόμων (έστω τις ωρες αιχμης) Να μάθουμε το car pooling αφού δεν μας φτιάχνουν σωστές συγκοινωνίες.
Γενικά είναι τέτοια η αναρχία στους δρόμους που οι δίτροχοι πάνε όπως γουστάρουν, σφάζουν τα πάντα, προκαλούν άγχος και ταλαιπωρουν τον κόσμο.
Οι ταξιτζήδες τηρουμένων των αναλογιών το ίδιο.
Τα φορτηγά αδειάζουν ότι ώρα γουστάρουν.
Γενικά ο καθένας κάνει ότι θέλει με αποτέλεσμα τα ανόητα όρια των 30 που θέλουν να επιβάλλουν να φαντάζουν σαν το υπέρτατο τρολαρισμα μιας πολιτείας που έχει επιτρέψει και σε αυτόν τον τομέα μια ζούγκλα. -
Για να είμαστε ειλικρινείς, τα Tesla προσφέρουν εξαιρετικό value for money για αυτό που παρέχουν. Οπότε όταν φτάσεις στα λεφτά ενός Tesla πιθανότατα θα επιλέξεις αυτό, σε σχέση με κάποιο ανταγωνιστικό, και ας είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος. Κερδίζεις σε τιμή, κόστος χρήσης και αυτονομία.
-
Μου κάνει εντύπωση που συζητάτε το μέγεθος των Y , ειδικά το τελευταίο όσες φορές το έχω δει δεν μου μοιάζει καθόλου μεγαλύτερο από το 3008 σε πλάτος.
Ίσως να κοροϊδεύουν το μάτι οι οριζόντιες φωτεινές γραμμές που έχουν τα φωτιστικά σώματα του καινούργιου.
Αλλά αν είναι σωστό αυτό που βλέπω πως το πλάτος χωρίς τους καθρέφτες είναι 1.92 τότε μιλάμε για 3-7 πόντους διαφορά από όλα τα C SUV , δεν θεωρώ πως αυτό θα επηρεάσει την κίνηση σε σε στενά ή σε κάθετο παρκάρισμα.
-
Στα στενά του Κολωνακίου και των Εξαρχείων αυτοί οι πόντοι είναι θέμα επιβίωσης. Με το Golf σιχτηρίζω όποτε περνάω από εκεί και είναι 5-10 πόντους στενότερο από τα αυτοκίνητα που συζητάμε. Από τα παρκαρισμένα δε, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοί/ες που δεν ενδιαφέρονται να κάνουν την τελευταία μανούβρα. Συνήθως 500αράκια με τους πίσω τροχούς να ακουμπάνε πεζοδρόμιο ενώ οι μπροστινοί είναι 30 πόντους μακριά και στριμμένοι τέρμα. Αυτό σε μεγάλο αυτοκίνητο (pickup, C-D SUV) θα το δεις πολύ σπανιότερα γιατί υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να εμποδίζουν πολύ και να τη φάνε από κάποιον που δεν υπολόγισε σωστά.
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Μου κάνει εντύπωση που συζητάτε το μέγεθος των Y , ειδικά το τελευταίο όσες φορές το έχω δει δεν μου μοιάζει καθόλου μεγαλύτερο από το 3008 σε πλάτος.
Ίσως να κοροϊδεύουν το μάτι οι οριζόντιες φωτεινές γραμμές που έχουν τα φωτιστικά σώματα του καινούργιου.
Αλλά αν είναι σωστό αυτό που βλέπω πως το πλάτος χωρίς τους καθρέφτες είναι 1.92 τότε μιλάμε για 3-7 πόντους διαφορά από όλα τα C SUV , δεν θεωρώ πως αυτό θα επηρεάσει την κίνηση σε σε στενά ή σε κάθετο παρκάρισμα.
Ελά μωρέ, κλασικές κραυγές χαζομάρας πασπαλισμένες με ολίγη από έρευνα και μπόλικη δόση ταξικής μαλακίας. Κι αν τοποθετηθείς, η όποια τοποθέτηση, μεταφράζεται ως άγχος που σου θίχτηκε το αυτοκίνητο-επιλογή σου. Δηλαδή από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Τέσπα προχωράμε (κι ας μη χωράμε).
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Την απάντηση τη δίνει το πλήθος των αυτοκινήτων αυτών των διαστάσεων που κυκλοφορεί εκει έξω.
Δλδ όσοι τα αγοράζουν διαβάζουν διαστάσεις 2μ και λένε ουαου αυτό είναι?!
Εγώ πάλι λέω ότι μάλλον οι περισσότεροι από αυτούς που κυκλοφορούν με τόσο φαρδιά αμάξια βλαστημουν όλοι την ώρα πηγαίνοντας πόντο πόντο προσπαθώντας να από αποφύγουν καθρέφτες και κάδους στις γωνιές... εκτός αν όλοι ζουνε στο LA...
Στην Ελλάδα σωζόμαστε λόγω φτώχειας!
Αν ξαφνικά έχουν λεφτά όλοι να πάρουν 2μ φάρδος ΙΧ να δεις τι θα γινόταν μετά...Για τα δεδομένα των ελληνικών πόλεων, ναι είναι μεγάλα αυτοκίνητα που δυσκολεύουν το παρκάρισμα. Το μοντελ 3 είναι μικρότερο
https://www.carsized.com/en/cars/compare/tesla-model-3-2023-sedan-vs-tesla-model-y-2025-suv/front/ -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Εντός πόλης, εμπορικά κέντρα, σουπερμάρκετ, οπουδήποτε παρκάρεις παράλληλα και γενικά σε δημοσιο ελεύθερο πάρκινγκ πας πάντα με το μικρότερο διαθέσιμο αμάξι.
Εχω 1,5 χρόνο το μοντελ 3 και δεν έχω παρκάρει εκτός σπιτιού παρά ελάχιστες φορές σε τεράστιες απλες.
Στο κέντρο κατέβαινα στην αρχή σε τσιμπημένο πάρκινγκ με μόνιμη θέση.
Στο δίμηνο μου έκαναν γρατζουνιά στον πλάι του προφυλακτήρα. Με πλήρωσαν αλλά το αμάξι μαγαρίστηκε και ξενέρωσα.
Εννοείται κάθε μέρα άγχος με μηχανές και στενά.
Τη Χ1 μου την είχαν φάει 2 φορες μηχανάκια.
Γενικα ειναι ζούγκλα το κέντρο ακόμα και τα πάρκινγκ του.
Με οποιοδήποτε αμάξι και να πας θα γίνει ζημιά. Ποσο μάλλον με μεγάλο αμάξι.Αν πας συνειδητά σε τετοιο αμάξι θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι θα το έχεις για ταξίδια και εκδρομές ή
θα κάνεις ζημιές. Καταλαβαίνω ότι κάποιους δεν τους νοιάζει. Λαμαρίνες είναι κλπ.
Η διαφορά είναι ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει απελπιστικά. Οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους, αδιάφοροι για την περιουσία τους ή την περιουσία του άλλου. Εχει επεκταθεί και η χρήση leasing οπότε ο άλλος κλαιν περισσότερο ακόμα.Σε κάθε περίπτωση κρίμα να ταλαιπωριέσαι ψυχικά και οικονομικά μέσα στη ζούγκλα.
Καταλαβαίνω όσους δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα, γιατί μπορούν εύκολα να το επαναφέρουν στην αρχική του κατάσταση, λαμαρίνες είναι, στο κάτω κάτω.
Δεν καταλαβαίνω, όμως, όσους συμπεριφέρονται κάφρικα στην περιουσία του συμπολίτη τους, ανοίγοντας πόρτες απρόσεκτα, περνώντας με καρότσια κ.λπ.Προσωπικά, όποιο αυτοκίνητο κι αν οδηγώ, πρώτη μου προτεραιότητα είναι τα μεγάλα πάρκινγκ χωρίς παράδοση κλειδιών. Δίνω ιδιαίτερη σημασία στο πού θα το παρκάρω (όταν αυτό είναι εφικτό), ανεξάρτητα από την αξία του αυτοκινήτου, και -προφανώς - δεν μαγαρίζω τα αυτοκίνητα των συμπολιτών μας !
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Ελά μωρέ, κλασικές κραυγές χαζομάρας πασπαλισμένες με ολίγη από έρευνα και μπόλικη δόση ταξικής μαλακίας. Κι αν τοποθετηθείς, η όποια τοποθέτηση, μεταφράζεται ως άγχος που σου θίχτηκε το αυτοκίνητο-επιλογή σου. Δηλαδή από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Τέσπα προχωράμε (κι ας μη χωράμε).
Ποια ταξική μαλακια;
Φυσικά και θίχτηκε ο εγωισμός σου, όπως κάθε φορά που κάποιος έχει αντίθετη άποψη από όσα λες για ένα αυτοκίνητο. Σε διαβάζουμε τόσα χρόνια ο ίδιος ο .....Στέφαν είσαι.
Οι ίδιοι οι κάτοχοι λένε πως είναι φαρδύ, για τα στενά της πόλης. Μελέτες το αναφέρουν. Υπάρχουν συζητήσεις για τα μεγάλα suv. Όλοι καταλήγουν στο ίδιο. Εφόσον τέθηκε ερώτημα να μην το αναφέρουμε;;;;
Ο εφηβος Στέφαν που του έθιξαν το τούτου του και τις απόψεις του.
Δεν συμφωνούμε φίλε Στέφαν έχουμε άλλο αξιακο σύστημα και είμαι περήφανος για αυτό, αλλά τουλάχιστον να κατανοήσουμε λίγα βασικά πράγματα και ας έβγαλες κάποια ....ιδιωτική σχολή.
(ταξική μαλακια ήταν αυτό)Εαν βρεθούν παράλληλα τρία suv σε έναν κλασικό αθηναϊκό δρόμο με πάνω από 2 μέτρα πλατους το καθ' ένα μαζί με τους καθρέφτες τους τότε χρειαζόμαστε στα στενά της πόλης +80-90 εκ πιο φαρδύ δρόμο από όσα χρειαζόμαστε με τα κλασικά αυτοκίνητα που είχαμε τόσα έτη... Σχεδόν ένα επιπλέον μετρο πλάτους. Αυτό αυτομάτως δυσκολεύει πολύ και την διέλευση άλλων οχημάτων που για χ,ψ λόγους έχουν δικαίωμα να κινούνται στην πόλη.
Αυτό είναι εύκολο κατανοητό, απλή αριθμητική είναι
Αν δεν γκεγκε δεν πειράζει....
-
189.5 cm vs 197.8 cm δεν το λες και λιγο....
https://www.carsized.com/en/cars/compare/peugeot-3008-2024-suv-e-vs-tesla-model-y-2025-suv/front/
-
Αυτό που λέω ρε vagkirk είναι πως εάν πληθύνουν αυτά τα αυτοκίνητα θα έχουμε πρόβλημα.
Σήμερα που τα υπόλοιπα είναι πιο στενά δεν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Το θέμα είναι πως σταδιακά όλοι οι κατασκευαστές περνούν για πλάκα τα 1,85 με τα 2 Μ να είναι πανάκεια στα μεσαία suv
Αυτό δεν ίσχυε τις προηγούμενες δεκαετίες.
TESLA FORUM