-
@jammamon said in TESLA FORUM:
@sargus said in TESLA FORUM:
Χάζευα τώρα τα Deepal (κυρίως το s05) στο σάιτ τους. Συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά πόσο αχτύπητο value for money έχει η Τέσλα ακόμη και απέναντι στους Κινέζους.
Στον εξοπλισμό, η Τέσλα πραγματικά μας έχει κακομάθει. Έβγαλε τις standard εκδόσεις των 3 και Υ και από ότι διαβάζω σε σχόλια ανα τον κόσμο όλοι ξενέρωσαν με τα "φτωχά" και "γυμνά" standard. Όμως αν βάλεις κάτω τα στοιχεία του εξοπλισμού ένα προς ένα με τους ανταγωνιστές, τότε συνειδητοποιείς πόσο πλούσιες είναι ακόμη και οι Standard εκδόσεις των Τεσλα.Ντιπαλ στα ιδια περιπου λεφτα με το φτωχο Μ3 παιρνεις την καλη εκδοση τα πανταολα τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Ασε που ο κινεζος ειναι μεσα σαλοναρα και απο οτι λενε οδηγιεται και ωραια.
Το οδήγησες ;
Χαμηλές ταχύτητες κάτι σαν μουσική να σου σπάει τις μπάλες για ήχο προειδοποίησης που ακούγεται έντονα και μέσα.
Υψηλές ταχύτητες και όλα τα λαμπάκια και οι προειδοποιητικοί ήχοι κάνουν πάρτυ.
Ευρύχωρο, όμορφο στα μάτια μου αλλά κινεζια.
Ατελές συνολικά -
Πριν λίγες ημέρες παρέλαβε φίλος, προερχόμενος από MY LR του 2021, την πλούσια τετρακίνητη έκδοση του S05 και δηλώνει ενθουσιασμένος.
-
Ερώτηση ρε παιδιά για τους κατόχους του Υ ή και του 3 , παρότι το έκανα το Υ τεστ ντραιβ το πήγα σε ανοιχτό δρόμο και δεν έχω άποψη για αυτό που θα ρωτήσω χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης
Με 2μ φάρδος πρακτικα αποφεύγετε διέλευση από στενούς δρόμους; Παλεύεται η κατάσταση; Σίγουρα οι πλαϊνές κάμερες βοηθούν πολύ φαντάζομαι... -
Την απάντηση τη δίνει το πλήθος των αυτοκινήτων αυτών των διαστάσεων που κυκλοφορεί εκει έξω.
-
Αναξιόπιστος δείκτης!
-
Γνωστό πρόβλημα που γενικά θα απασχολήσει και το ευρωκοινοβούλιο! Ίσως το απασχολεί ήδη σε διάφορες επιτροπές!
https://rgo.dk/en/the-cars-are-getting-wider-every-year-and-this-is-a-problem-for-all-of-us/
Εκτός εαν όλοι οι ευρωπαίοι είναι στο υψος άνω των 2,10 μ και χρειάζονται χώρο και εσωτερικό πλατος για τα γόνατα τους, κάποια ειναι αχρείαστα πλατιά όπου η σχεδίαση και η ρυμοτομία των ευρωπαϊκών πόλεων δεν μπορεί να τα σηκώσει! Υπάρχει κίνδυνος ασφαλείας για τους αναβάτες και πεζούς!
Έρχεται η μέρα που θα πέσει ban στα στενά σε κάποια πάνω από ένα πλάτος, Lap speaking που τα παρακολουθεί αυτά τα θέματα!
Το αυτό συμβαίνει σε πόλεις της Ασίας εδώ και δεκαετίες, όπου το πλάτος επηρεάζει την άδεια ακόμα και αν θα σου επιτραπεί να το αγοράσεις!!!!!!
-
Τι να σου πω εγώ τις προάλλες οδηγούσα το mg hs που είναι 1.89μ όχι 2μ στον στενό δρόμο στο cosmos για να το επιστρέψω στην αντιπροσωπεία και όλοι οι απέναντι μου κοκκαλωναν για να περάσει το θηρίο τρομερό φάρδος...όχι τα 2μ του Τέσλα...
-
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Τι να σου πω εγώ τις προάλλες οδηγούσα το mg hs που είναι 1.89μ όχι 2μ στον στενό δρόμο στο cosmos για να το επιστρέψω στην αντιπροσωπεία και όλοι οι απέναντι μου κοκκαλωναν για να περάσει το θηρίο τρομερό φάρδος...όχι τα 2μ του Τέσλα...
Άρα οι άλλοι είχαν το πρόβλημα, όχι εσύ

Όλα σχετικά είναι. Κι εγώ είχα μια μικρή ανησυχία με το Υ, αλλά το άλλαξα με κάτι πιο μεγάλο και μετά το Υ μου φαινόταν μικρό.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Την απάντηση τη δίνει το πλήθος των αυτοκινήτων αυτών των διαστάσεων που κυκλοφορεί εκει έξω.
Δλδ όσοι τα αγοράζουν διαβάζουν διαστάσεις 2μ και λένε ουαου αυτό είναι?!
Εγώ πάλι λέω ότι μάλλον οι περισσότεροι από αυτούς που κυκλοφορούν με τόσο φαρδιά αμάξια βλαστημουν όλοι την ώρα πηγαίνοντας πόντο πόντο προσπαθώντας να από αποφύγουν καθρέφτες και κάδους στις γωνιές... εκτός αν όλοι ζουνε στο LA...
Στην Ελλάδα σωζόμαστε λόγω φτώχειας!
Αν ξαφνικά έχουν λεφτά όλοι να πάρουν 2μ φάρδος ΙΧ να δεις τι θα γινόταν μετά... -
@scotch said in TESLA FORUM:
Άρα οι άλλοι είχαν το πρόβλημα, όχι εσύ

Όλα σχετικά είναι. Κι εγώ είχα μια μικρή ανησυχία με το Υ, αλλά το άλλαξα με κάτι πιο μεγάλο και μετά το Υ μου φαινόταν μικρό.
Πιο μεγάλο σε φάρδος από Υ? Τι πήρες pick up ford?
-
Στο Κολωνάκι τους βρίζουν πίσω από τη πλάτη τους και τους χαμογελούν από μπροστά!
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο κύκλος στροφής αλλά υποτίθεται ο χώρος που πρέπει να αφήνουν σε πεζούς, αναβάτες ποδηλάτων και άλλων οχημάτων! Αυτό εξετάζουν οι επιτροπές! Είναι θέμα ασφαλείας
-
Πιο μεγάλο σε φάρδος από Υ? Τι πήρες pick up ford?Το Χ.
-
Και αυτό 2μ δεν είναι;;;
-
https://energyindemand.com/2024/01/27/the-troubling-trend-of-suvs-getting-wider/ajit1/Για να καταλάβεις τον κίνδυνο
-
@lap said in TESLA FORUM:
Στο Κολωνάκι τους βρίζουν πίσω από τη πλάτη τους και τους χαμογελούν από μπροστά!
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο κύκλος στροφής αλλά υποτίθεται ο χώρος που πρέπει να αφήνουν σε πεζούς, αναβάτες ποδηλάτων και άλλων οχημάτων
Έτσι είναι..
Γιατί τράβα να μπεις σε πυλωτη πολυκατοικίας με τόσο φάρδος....5 πόντους να στραβό παρκάρει ο άλλος ή να μην κεντραρεις με μοιρογνωμονιο και θα ψαχνεσαι...
Η να πας να παρκάρεις σε πάρκινγκ! Εκεί σώζεται μόνο όσα παρκάρουν μόνα τους χωρίς τον οδηγό μέσα! -
@scotch said in TESLA FORUM:
Πιο μεγάλο σε φάρδος από Υ? Τι πήρες pick up ford?
Το Χ.Αν επιτρέπεται έχεις δικό σου πάρκινγκ μιας θέσης, χωρίς πυλωτες και άλλα παρκαρισμένα γύρω του; Μένεις επαρχία;
-
Και αυτό 2μ δεν είναι;;;
Ε λίγο φαρδύτερο και καμία 20αρια πόντους μακρύτερο...
-
Και αυτό 2μ δεν είναι;;;
197,8 cm το Υ vs 199,9 cm το Χ -
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο κύκλος στροφής αλλά υποτίθεται ο χώρος που πρέπει να αφήνουν σε πεζούς, αναβάτες ποδηλάτων και άλλων οχημάτων
Έτσι είναι..
Γιατί τράβα να μπεις σε πυλωτη πολυκατοικίας με τόσο φάρδος....5 πόντους να στραβό παρκάρει ο άλλος ή να μην κεντραρεις με μοιρογνωμονιο και θα ψαχνεσαι...
Η να πας να παρκάρεις σε πάρκινγκ! Εκεί σώζεται μόνο όσα παρκάρουν μόνα τους χωρίς τον οδηγό μέσα!Σε πάρκινγκ δεν νομίζω να ναι πολύ δύσκολο!
Το θέμα είναι η στάθμευση σε δημόσιο χώρο! Ως τώρα γίνεται ανεκτό διότι είναι λίγα! Βλέπουμε όμως πως πολλοί κατασκευαστές οδηγούνται σε πλατιά αμαξώματα όπου σωρευτικά δημιουργεί θέματα
TESLA FORUM