-
Ωραίο που το ανέβασες αυτό για τις πωλήσεις διαχρονικά, γιατί έγραψα χτες ότι δεν είναι λογικό σήμερα να σκέφτεται κάποιος να πάρει ένα αμάξι για 15 χρόνια, γιατί αυτό συνέβη μόνο στην διάρκεια της κρίσης.
-
@criuser said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Ωραίο που το ανέβασες αυτό για τις πωλήσεις διαχρονικά, γιατί έγραψα χτες ότι δεν είναι λογικό σήμερα να σκέφτεται κάποιος να πάρει ένα αμάξι για 15 χρόνια, γιατί αυτό συνέβη μόνο στην διάρκεια της κρίσης.
Μόλις φέτος ξεπεράσαμε το 2010

-
Απο το 20 και μετα ειχανε προβλημα στις παραδοσεις λογο θεματος με τους ημιαγωγους λογο γκοβιτ, για 2+ χρονια ειχε φρεναρει η αγορα.
-
Ή με απλά λόγια, αν δεν πάνε σιγά σιγά προς την πρέσα ότι είχε κυκλοφορήσει '00-'09, δύσκολα θα δούμε πολλές πωλήσεις.
-
@antonakis said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Ή με απλά λόγια, αν δεν πάνε σιγά σιγά προς την πρέσα ότι είχε κυκλοφορήσει '00-'09, δύσκολα θα δούμε πολλές πωλήσεις.
Δύσκολα, τα focus πάνε και έρχονται. Ας πάνε πρώτα τα saxo kai corsakia τα πριν το 2000 και βλέπουμε..
-
Ποιά Φόκους, εδώ κυκλοφορούν ακόμη 250.000 ΜΗ καταλυτικά ιχ στη χώρα. Δηλαδή μοντέλα πριν του 1990-91!
Πιο συγκεκριμένα περίπου 250.000 μη καταλυτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν ακόμη στους δρόμους ενώ σχεδόν 2 εκατ. αυτοκίνητα έχουν ηλικία μεγαλύτερη από 21 έτη. Δηλαδή πάνω το 1 στα 3 αυτοκίνητα έχει ηλικία άνω των 21 ετών (35%)!
έδιτ
Με ρυθμό 150.000 τεμαχίων το χρόνο, και εφόσον αποσύρονται από την κυκλοφορία ισάριθμα παλιά, για να διώξουμε τα προ του 2000 ιχ απαιτούνται 10 χρόνια από σήμερα. ΑΝ αποσύρονται ταυτόχρονα τα παλιά, ξαναλέω...
Έτσι, το 2035 δεν θα έχουμε προ του έτους 2000 αυτοκίνητα. Ο μέσος όρος των κυκλοφορούντων ιχ θα είναι και πάλι πολύ υψηλός βέβαια... -
Κανείς δεν κρατάει αμάξι 25 ετών επειδή του αρέσει (εκτός από αυτούς που έχουν τρέλα με τις αντίκες). Αν το αποσύρει το 25ετίας με τι θα μπορέσει να το αντικαταστήσει; Πόσοι είναι αυτοί που έχουν 25 χιλιάρικα για καινούργιο και προτιμούν να κρατούν το σαράβαλο 25 ετών;
-
@axel12p said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Κανείς δεν κρατάει αμάξι 25 ετών επειδή του αρέσει (εκτός από αυτούς που έχουν τρέλα με τις αντίκες). Αν το αποσύρει το 25ετίας με τι θα μπορέσει να το αντικαταστήσει; Πόσοι είναι αυτοί που έχουν 25 χιλιάρικα για καινούργιο και προτιμούν να κρατούν το σαράβαλο 25 ετών;
Αν το 25ετων δεν είναι σαραβαλο και αν με τα Χιλιάρικα δεν παίρνουν αντίστοιχο αυτοκίνητο με αυτό που έχουν, γιατί να μην το κρατήσουν!
Με προϋπόθεση ότι έχουν τα 25000€ πάντα!
Αν δεν τα έχουν και έχουν ένα αυτοκίνητο και με όσα διαθέτουν δεν μπορούν να πάρουν αντίστοιχο!!!
Πχ με 25000€ σήμερα παίρνουν ένα c seg ή ένα b suv, αν έχουν ένα κορυφαίο αυτοκίνητο εκείνης της εποχής (παράδειγμα μία s-class);;; -
Είπαμε ότι τα περισσότερα 25χρονα, είναι δεύτερα, τρίτα, τέταρτα αυτοκίνητα, αμάξια σε νησιά, αμάξια κατοίκων του εξωτερικού, για να το έχουν όταν έρχονται εδώ και πολλές περιπτώσεις ακόμα.
-
Τα πολυ παλια σε ποσοστο 90% ειναι αυτοκινητα εργασιας, ειτε 3ο ή 4ο στην επαρχια, ειτε 2ο στις μεγαλες πολεις που αναλαμβανουν χρεη ημιφορτηγου, εχουν συνηθως λιγα τελη, βασικη ασφαλεια, χαμηλο κοστος συντηρησης και το παρατας οπου μπορεις χωρις να νοιαζεσαι για μικροχτυπηματα και γρατζουνιες. Αυτα δε θα φυγουν απο την κυκλοφορια εκτος και αν εμπλακουν σε τρακαρισμα και αποκτησουν μεγαλη ζημια.
-
@dstou said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Ποιά Φόκους, εδώ κυκλοφορούν ακόμη 250.000 ΜΗ καταλυτικά ιχ στη χώρα. Δηλαδή μοντέλα πριν του 1990-91!
Πιο συγκεκριμένα περίπου 250.000 μη καταλυτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν ακόμη στους δρόμους ενώ σχεδόν 2 εκατ. αυτοκίνητα έχουν ηλικία μεγαλύτερη από 21 έτη. Δηλαδή πάνω το 1 στα 3 αυτοκίνητα έχει ηλικία άνω των 21 ετών (35%)!
έδιτ
Με ρυθμό 150.000 τεμαχίων το χρόνο, και εφόσον αποσύρονται από την κυκλοφορία ισάριθμα παλιά, για να διώξουμε τα προ του 2000 ιχ απαιτούνται 10 χρόνια από σήμερα. ΑΝ αποσύρονται ταυτόχρονα τα παλιά, ξαναλέω...
Έτσι, το 2035 δεν θα έχουμε προ του έτους 2000 αυτοκίνητα. Ο μέσος όρος των κυκλοφορούντων ιχ θα είναι και πάλι πολύ υψηλός βέβαια...2050 και αν…. Οι τιμές των καινούργιων πρόκειται να αυξηθούν ~2κ εξαιτίας των νέων συστημάτων που απαιτούνται από την ΕΕ.
-
Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες τέτοια αμάξια χαμάληδες.
-
@axel12p said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Προσωπικά, μου αρέσει το αυτοκίνητο μου παρόλο ότι είναι του 2004. Για ποιο λόγο να το σκοτώσω ενώ είναι καλοσυντηρημένο και για να πάρω αντίστοιχο, όταν θέλω το ελάχιστο 25k (αν θέλω αντίστοιχο και όχι μπρίκι); Έχουμε συναίσθηση πως βγαίνουν σήμερα τα 25k; Και που τα έχω, να τα δώσω για αυτοκίνητο; Και μετά τι; Αν κάποιος έχει 25-30k στην άκρη και τα δίνει για αυτοκίνητο, προφανώς και δεν ξέρει τι του γίνεται... Μια στραβή να κάτσει, έχει γονατίσει! Ακόμη και αν έχει λύσει το ζήτημα της στέγασης, αν δεν έχει ένα 10k στην άκρη για ώρα ανάγκης (περισσότερα με οικογένεια), δεν πάει πουθενά... Για να πάρεις λοιπόν 25k αυτοκίνητο, όχι μόνο πρέπει να έχεις στην άκρη τουλάχιστον 35-40k, αλλά και να σου μένουν και τουλάχιστον 300-500 ευρώ το μήνα περίσσευμα (ώστε να έχεις για βασικές 'πολυτέλειες' αντί να ζεις σαν Σκρουτζ, βλέπε για διακοπές κλπ).
Υ.γ. προφανώς και μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και αν δω ότι αυτό που έχω βγάζει πολλές βλάβες και γίνεται ασύμφορο, θα το αντικαταστήσω. Μέχρι τότε, προτιμώ να μαζεύω για κάτι σοβαρότερο από αυτοκίνητο...
-
@ilias-a said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Τα πολυ παλια σε ποσοστο 90% ειναι αυτοκινητα εργασιας, ειτε 3ο ή 4ο στην επαρχια, ειτε 2ο στις μεγαλες πολεις που αναλαμβανουν χρεη ημιφορτηγου, εχουν συνηθως λιγα τελη, βασικη ασφαλεια, χαμηλο κοστος συντηρησης και το παρατας οπου μπορεις χωρις να νοιαζεσαι για μικροχτυπηματα και γρατζουνιες. Αυτα δε θα φυγουν απο την κυκλοφορια εκτος και αν εμπλακουν σε τρακαρισμα και αποκτησουν μεγαλη ζημια.
Όπως έχει ο αδελφός μου το Astra H της συζύγου μου για να πηγαίνει στη μάντρα που έχει το φορτηγό.
Μάλιστα, στις γιορτές του έκανε πλάκα ότι το θέλει πίσω για κάνα μήνα, για να πηγαίνει στη δουλειά της, επειδή λόγω κρύου δεν μπορεί να πάρει το πατίνι και της έδωσε το 3008 για να πηγαίνει

-
@a-d-p said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
@ilias-a said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
Όπως έχει ο αδελφός μου το Astra H της συζύγου μου για να πηγαίνει στη μάντρα που έχει το φορτηγό.
Μάλιστα, στις γιορτές του έκανε πλάκα ότι το θέλει πίσω για κάνα μήνα, για να πηγαίνει στη δουλειά της, επειδή λόγω κρύου δεν μπορεί να πάρει το πατίνι και της έδωσε το 3008 για να πηγαίνει

Το προβλημα ειναι οτι πολλοι ανθρωποι εστιαζουν μονο στο δεντρο και χανουν το δασος, δυστυχως.
-
Ιράν και αυτοκίνητο: Ποιες μάρκες και ποια μοντέλα κυριαρχούν
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/aytokinito-iran-agora-montela/
-
Τα τουρκικά αυτοκίνητα έπιασαν κορυφή -Οι πωλήσεις τους στη γειτονική χώρα
-
Στην τρίτη θέση στην αγορά της Κίνας υποχώρησε η Volkswagen - Μετά την BYD, την ξεπέρασε και η Geely
-
Στην τρίτη θέση στην αγορά της Κίνας υποχώρησε η Volkswagen - Μετά την BYD, την ξεπέρασε και η Geely
έχει αρκετό δρόμο ακόμη η κατρακύλα...
-
@sette said in Πωλήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά:
έχει αρκετό δρόμο ακόμη η κατρακύλα...
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν πρώτη κάποτε και παρέμενε 2η, στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Δεν είναι και λίγο.
Επίσης βλέπουμε πόσο μικρά είναι τα ποσοστά των τριών πρώτων,
Ούτε 15% η πρώτη και περίπου 11% η δεύτερη και τρίτη.
Δείγμα εξαιρετικά ανταγωνιστικής αγοράς;
Ίσως
Ταξινομήσεις Αυτοκινήτων - Φορτηγών - Λεωφορείων - Στατιστικά στοιχεία