-
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στην περιοχή μου είναι σπορ
Είναι πολύ δημοφιλές σπορ σε όλες τις περιοχές.
-
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η απάντηση ταιριάζει κ στις δύο απαντήσεις που μου κάνατε.
Δημιουργήσαμε/νε/τε (ξέρω εμείς δεν είμαστε τέτοιοι, οι άλλοι τα κάνουν) μια ζούγκλα, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους (πεζούς) οτι λειτουργούν σαν ζώα.
Οπότε ναι, εγώ είμαι υπέρ του μπάχαλου (γιατί δεν διαφωνώ οτι είναι μπάχαλο) μέχρι να γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την έκαναν ζούγκλα.
Όλοι στον δρόμο όταν σας έχουν κλείσει τα πεζοδρόμια (ιχ,μηχανακια, πατινια ,ταβερνες, εργολάβοι,κτλ). Στην μέση, κέντρο, όχι άκρη. Μέχρι να πιεστούν για λύση αυτοί που πρέπει.Τα άλλα είναι λεπτομέρειες, ο πεζός θα περάσει απέναντι απο την είσοδό του να πετάξει τα σκουπίδια, δεν θα πάει στην κοντινή διάβαση (ή τέλος τετραγώνου). Οι πόλεις είναι για τους πεζούς. Μπορείτε να διαφωνείτε και το βρίσκω λογικό γιατί δεν είμαστε Β.Ευρώπη αλλά βαλκάνια. Αλλά εμένα αυτή είναι η άποψή μου.
Ξέρεις πως η τοποθέτησή σου πως οι πόλεις είναι για τους πεζούς θα σε κάνει να πεινάσεις; Μπορεί και να σε κάνει να μείνεις άνεργος. Τα καταστήματα δε θα εφοδιάζονται με φορτηγα, τα σούπερ μάρκετ με τρόφιμα και θα σταματήσει το εμπόριο και θα είναι όλοι άνεργοι.
Θα κυκλοφορούμε στο δρόμο ξεβράκωτοι και θα κυνηγάμε ο ένας τον άλλον για να φάμε.
Σήμερα πληρώνουμε τις πολιτικές του παρελθόντος που φτιάξανε δρόμους μικρούς και πολυκατοικίες χωρίς πάρκινκ υποχρεωτικά. Ποτέ στην Ελλάδα οι κυβερνώντες δεν έβλεπαν "μακρυά" και το πληρώνουμε σήμερα αυτό.
Επίσης μεγάλο κακό έκανε η αστικοποίηση της κοινωνίας. Αδειάσανε τα χωριά και γεμίσανε οι πόλεις που όπως έγραψα δεν ήταν δομημένες σωστά αλλά λες και δεν υπήρχε "αύριο".
Έχει έναν δρόμο όπου έχει 2 ρεύματα σε κάθε λωρίδα κυκλοφορίας. Ένας έκανε ένα καφέ που παίρνεις στα γρήγορα και όλοι παρκάρουν για να πάρουν καφέ και κλέινουν τη μία λωρίδα σε εκείνο το σημείο. Αυτό έχει μια πενταετία και καμία φορά δεν εμφανίστηκε η τροχαία για να γράψει τα σταματημένα αυτοκίνητα.
Η ίδια τροχαία που κάνει εκεί τα στραβά μάτια, εμένα θα γράψει για χ και ψ παραβάσεις. Αυτό είναι που με τρελένει.Σου έχει τύχει να δεις τροχονόμο να ακούει χριστοπαναγίες επειδή σφυρίζει για να απελευθερωθεί ο δρόμος από παράνομα σταθμευμένα οχήματα των "πελατών";
Εμένα μου έχει τύχει.
Φαντάσου να έκοβε και κλήσεις.
Επίσης, πες μου κάτι, οι Φλωρεντίνοι, οι Μονεγάσκοι, οι Σεβιγιάνοι κι οι Δουβλινέζοι του 14ου και του 15ου αιώνα πόσο μακριά έβλεπαν όταν έφτιαχναν τις πόλεις τους ο ένας πάνω στον άλλον;
Δε θα γκρεμίσουμε τις πόλεις επειδή κάποιες μουσουδίτσες θέλουν να παίρνουν τον φρέντο καπουτσίνο τους απευθείας από τον πάγκο του μπαρίστα μέσα στο αυτοκίνητο. -
χθες περπατωντας απο πλατεια μπουρναζιου προς τον προσυφαπε, βγαινουν με ηλεκτροπατινια(!!!) απο την ιππιου αναποδα στην Λ.Κων.πόλεως (διπλος δρομος με νησιδα) 2 αστυφυλακες, μαλλον σχολουσαν ή πηγαιναν, και κινηθηκαν προς την πλατεια Ριτσου, σε οποιο αμαξι κορναρε-αναβε φωτα ριχναν μπινελικια. τους εριξα και εγω, γιατι νεα παιδια να πανε αδιαβαστα, αλλα μαλλον δεν με ακουσαν μεσα στον χαμο, αιφνιδιαστηκα γιατι μου βγηκαν πολυ κοντα, ημουν στο blyss, για να παρω τα διακριτικα τους ή οτιδηποτε αλλο. ρε φιλε....
-
@eltonjohn said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η απάντηση ταιριάζει κ στις δύο απαντήσεις που μου κάνατε.
Δημιουργήσαμε/νε/τε (ξέρω εμείς δεν είμαστε τέτοιοι, οι άλλοι τα κάνουν) μια ζούγκλα, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους άλλους (πεζούς) οτι λειτουργούν σαν ζώα.
Οπότε ναι, εγώ είμαι υπέρ του μπάχαλου (γιατί δεν διαφωνώ οτι είναι μπάχαλο) μέχρι να γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτούς που την έκαναν ζούγκλα.
Όλοι στον δρόμο όταν σας έχουν κλείσει τα πεζοδρόμια (ιχ,μηχανακια, πατινια ,ταβερνες, εργολάβοι,κτλ). Στην μέση, κέντρο, όχι άκρη. Μέχρι να πιεστούν για λύση αυτοί που πρέπει.Τα άλλα είναι λεπτομέρειες, ο πεζός θα περάσει απέναντι απο την είσοδό του να πετάξει τα σκουπίδια, δεν θα πάει στην κοντινή διάβαση (ή τέλος τετραγώνου). Οι πόλεις είναι για τους πεζούς. Μπορείτε να διαφωνείτε και το βρίσκω λογικό γιατί δεν είμαστε Β.Ευρώπη αλλά βαλκάνια. Αλλά εμένα αυτή είναι η άποψή μου.
Ξέρεις πως η τοποθέτησή σου πως οι πόλεις είναι για τους πεζούς θα σε κάνει να πεινάσεις; Μπορεί και να σε κάνει να μείνεις άνεργος. Τα καταστήματα δε θα εφοδιάζονται με φορτηγα, τα σούπερ μάρκετ με τρόφιμα και θα σταματήσει το εμπόριο και θα είναι όλοι άνεργοι.
Θα κυκλοφορούμε στο δρόμο ξεβράκωτοι και θα κυνηγάμε ο ένας τον άλλον για να φάμε.
Σήμερα πληρώνουμε τις πολιτικές του παρελθόντος που φτιάξανε δρόμους μικρούς και πολυκατοικίες χωρίς πάρκινκ υποχρεωτικά. Ποτέ στην Ελλάδα οι κυβερνώντες δεν έβλεπαν "μακρυά" και το πληρώνουμε σήμερα αυτό.
Επίσης μεγάλο κακό έκανε η αστικοποίηση της κοινωνίας. Αδειάσανε τα χωριά και γεμίσανε οι πόλεις που όπως έγραψα δεν ήταν δομημένες σωστά αλλά λες και δεν υπήρχε "αύριο".
Έχει έναν δρόμο όπου έχει 2 ρεύματα σε κάθε λωρίδα κυκλοφορίας. Ένας έκανε ένα καφέ που παίρνεις στα γρήγορα και όλοι παρκάρουν για να πάρουν καφέ και κλέινουν τη μία λωρίδα σε εκείνο το σημείο. Αυτό έχει μια πενταετία και καμία φορά δεν εμφανίστηκε η τροχαία για να γράψει τα σταματημένα αυτοκίνητα.
Η ίδια τροχαία που κάνει εκεί τα στραβά μάτια, εμένα θα γράψει για χ και ψ παραβάσεις. Αυτό είναι που με τρελένει.Σου έχει τύχει να δεις τροχονόμο να ακούει χριστοπαναγίες επειδή σφυρίζει για να απελευθερωθεί ο δρόμος από παράνομα σταθμευμένα οχήματα των "πελατών";
Εμένα μου έχει τύχει.
Φαντάσου να έκοβε και κλήσεις.
Επίσης, πες μου κάτι, οι Φλωρεντίνοι, οι Μονεγάσκοι, οι Σεβιγιάνοι κι οι Δουβλινέζοι του 14ου και του 15ου αιώνα πόσο μακριά έβλεπαν όταν έφτιαχναν τις πόλεις τους ο ένας πάνω στον άλλον;
Δε θα γκρεμίσουμε τις πόλεις επειδή κάποιες μουσουδίτσες θέλουν να παίρνουν τον φρέντο καπουτσίνο τους απευθείας από τον πάγκο του μπαρίστα μέσα στο αυτοκίνητο.Tι θα πει "σκέψου να έκοβε κλήσεις"; Δεν είναι θέμα σκέψης είναι θέμα υποχρέωσης. Έπρεπε να κόβει κλήσεις. Δε μπορεί να κάνει κάποιος το μαγαζί του 3 μέτρα από το δρόμο για να σταματάνε τα αυτοκίνητα για πάρουν τον καφέ τους και να κλείνουν το ένα ρεύμα.
Όμως εδώ είναι επαρχία και ο μαγαζάτορας θα σταμπάρει τον τροχονόμο, θα πάει στον διοικητή και στο δήμαρχο και θα πει πως απασχολεί χ και ψ υπαλλήλους και κανείς όπως και γίνεται τροχονόμος δε θα τον πειράξει.
Δηλαδή, στο Ελλάντα, κάνουμε δουλειά εις βάρος των άλλων και παράνομα και εμένα μου κόβεις κλήση;
Το άλλο έχει να κάνει με τα πεζοδρόμια που κατάντησαν όπως και οι πεζόδρομοι, προεκτάσεις των ταβερνών και των καφετεριών.
Παίρνουν τα 3/4 του πεζοδρομίου και αφήνουν μια λωρίδα από ολόκληρο πεζοδρόμιο για τους πεζούς.
Οι Δήμοι για να βγάλουν λεφτά νοικιάζουν τι; Τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους; Δημόσια ιδιοκτησία είναι αυτά. Εγώ τα πληρώνω αυτά τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομου για να τα εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες και ο Δήμαρχος;
Τι πεζόδρομος είναι αυτός που είναι γεμάτος τραπέζια από ταβέρνες; Ταβερνόδρομο έπρεπε να τον λένε και Καφετεριόδρομο.
Δημόσια περιουσία την κάνουν ιδιωτική. Όπως και τις παραλίες που τις λένε "Οργανωμένες" και καλά. Ιδιωτικές τις κάνουν αφού γεμίζουν με καρέκλες και ομπρέλες ιδιώτη επιχειρηματία και δε μπορείς να κάτσεις αν δεν πληρώσεις.
Γιατί να πληρώσω κάποιον σε Δημόσια Παραλία; Στο σπίτι του πήγα να πιω τον καφέ μου και μου ζητάει εισητήριο ή λεφτά για να κάτσω στην "οργανωμένη" παραλία;
Να κάνουμε και "Οργανωμένα" δάση και πάρκα που για να μπεις θα πληρώνεις εισιτήριο. -
Ημουν παρκαρισμένος νόμιμα , και 10 μέτρα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο είχει παρκάρει παράνομα ακριβώς πάνω στην διασταύρωση και προς το μέσον του δρόμου. Όση ώρα περίμενα στο αυτοκίνητο να σχολάσει η κόρη μου παραλίγο να γίνουν τρία ατυχήματα.
Αναρωτιέμαι τελικά πιο είναι το μέσον πίεσης για να μην το επαναλάβει ο οδηγός γιατί:
• Αν δεν είναι δικό του το αυτοκίνητο και πάρουν τις πινακίδες λογικά θα τις παρει πίσω ο ιδιοκτήτης επειδή δεν οδηγούσε εκείνος ( ή επειδή θα βρεθεί καλή δικαιολογία) ή υπάρχει άλλο όχημα στην οικογένεια οπότε δεν μας πολυνοιάζει
• Πρόστιμο ( δεν γαμ**τε θα πει ο νεοέλληνας, κάνω ότι γουστάρω και το πληρώνω)
• αφαίρεση διπλώματος που καίει -
Σε άλλα νέα, πριν 1,5 ώρα Ζητάς μόνος στην Κηφισίας πέρασε 2 κόκκινα και έσπαγε από φανάρι σε φανάρι (αρκετά άνω των 100km/h). Δεν καταδίωκε γιατί στο φανάρι της Μαβίλη σταμάτησε για να μπει Σούτσου, για όποιον γνωρίζει. Δεν είχε αναμένο φάρο ούτως ή άλλως. Να προσέχετε τις νέες κάμερες και τα όρια παιδιά!

-
@billy84 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σε άλλα νέα, πριν 1,5 ώρα Ζητάς μόνος στην Κηφισίας πέρασε 2 κόκκινα και έσπαγε από φανάρι σε φανάρι (αρκετά άνω των 100km/h). Δεν καταδίωκε γιατί στο φανάρι της Μαβίλη σταμάτησε για να μπει Σούτσου, για όποιον γνωρίζει. Δεν είχε αναμένο φάρο ούτως ή άλλως. Να προσέχετε τις νέες κάμερες και τα όρια παιδιά!

Με τι να τα σπάσει ρε Μπίλι, με το βεστρομάκι του, ή με το 800σάρι το bmw του...??!!
Το πολύ πολύ να έσπαγε το on off του...!!!
Άσε μη γράφεις τέτοια θα μας μαλώσουν........
Τελικά ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η καταδίωξη...??!!! -
@limited_one said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ημουν παρκαρισμένος νόμιμα , και 10 μέτρα μπροστά μου ένα αυτοκίνητο είχει παρκάρει παράνομα ακριβώς πάνω στην διασταύρωση και προς το μέσον του δρόμου. Όση ώρα περίμενα στο αυτοκίνητο να σχολάσει η κόρη μου παραλίγο να γίνουν τρία ατυχήματα.
Αναρωτιέμαι τελικά πιο είναι το μέσον πίεσης για να μην το επαναλάβει ο οδηγός γιατί:
• Αν δεν είναι δικό του το αυτοκίνητο και πάρουν τις πινακίδες λογικά θα τις παρει πίσω ο ιδιοκτήτης επειδή δεν οδηγούσε εκείνος ( ή επειδή θα βρεθεί καλή δικαιολογία) ή υπάρχει άλλο όχημα στην οικογένεια οπότε δεν μας πολυνοιάζει
• αφαίρεση διπλώματος που καίειΜόνο για θέσεις - ράμπες ΑΜΕΑ προβλέπεται ΚΑΙ αφαίρεση πινακίδων, στις υπόλοιπες παράνομες σταθμεύσεις ΜΟΝΟ δίπλωμα και αν.... Απλώς αφαιρούν τις πινακίδες, οι οποίες επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη με την προσκόμιση του διπλώματος από τον παραβάτη οδηγό (επειδή συνήθως δεν είναι παρόν ο οδηγός κατά την βεβαίωση της παράβασης)
-

Έλα πες ήταν old school Ζητάς με GSX?

-
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ναι το ξέχασα, υπάρχουν και κάτι τέτοια 750άρια τετρακύλινδρα , αυτά ότι και να τα κάνεις δε σπάνε ,δε χαλάνε, από το 1980 τα έχουν, αλλά τα κυκλοφορούν συνήθως κάτι πενήντα+ ηλικίας ζητάδες, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ , από αυτούς που πάω και γουστάρω, όσοι έμειναν...!!!
Πολύ σπάνια θα δεις κανένα 550 επίσης τετρακύλινδρο, αν υπάρχουν ακόμα...!!!
Είχα το gsx-e 1100 , κάπου στο 1980 κάτι...!!!
Όλο τους πειράζαμε στα φανάρια...!!! Το δικό μου 1100 γαρ, έφευγε...... -

-
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Με Τράνσαλπ ήταν. Και με εξάτμιση εεεε!

Πάντως όταν σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με τόσους συναδέλφους παντού, με τόσες κάμερες ακόμη και μέσα σε αυτοκίνητα ή πάνω σε κράνη κλπ, βλέπεις ότι δε χαμπαριάζουν με τα υπηρεσιακά κιόλας οχήματα, αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται όταν δε βλέπει κανείς!
Όριο max 30 στη Συγγρού και στην παραλιακή ΑΜΕΣΑ! Και πεζοδρόμηση από την Κηφισιά και κάτω. Θα παρκάρουμε εκτός Αθηνών και μετά με τα πόδια μέχρι τα σπίτια μας! Θα λύσουμε άμεσα και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής! Άσε τα παραθαλάσσια κτήματα του κορόιδου του Ομπάμα να πλημμυρίσουν!!!

-
Όχι ρε πούστ..... και είπα να το γράψω, αλλά τρανσάλπ λέμε, πιο σκοτωμένο πεθαίνεις...!!!
Ούτε στην κατηφόρα δεν πάει αυτό...!!! -
@limited_one said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
• αφαίρεση διπλώματος που καίειΣτη Γερμανία τι ισχύει και όταν πάνε οι Έλληνες δεν κάνουν ότι και στην Ελλάδα;
Το ένα είναι αυτό και το άλλο που δεν υπάρχει στην Ελλάδα είναι η αστυνόμευση. Αν βλέπεις συχνά το περιπολικό ή την μοτοσυκλέτα του τροχονόμου ξεχνάς τον ραλίστα που έχεις μέσα σου.
Μπλόκα συχνά κάθε μέρα, όλες τις ώρες της ημέρας.
Κάτι που δεν έχει ή δεν είδα να έχει σχολιαστεί. Πολλοί και πολλές οδηγοί, παίρνουν το δίπλωμα με λάδωμα. Αυτοί δεν είναι οδηγοί. Είναι σκέτη καταστροφή. Μία φίλη μου το πήρε με λάδωμα, μετά από καιρό δεν πρόσεξε πως το φανάρι είναι κόκκινο και κάρφωσε έναν που πήγαινε με πράσινο.
Έχω δύο γείτονες που το παραδέχτηκαν πως δεν ξέρουν να παρκάρουν (το λιγότερο για εμένα).
Δημόσιοι κίνδυνοι για το τιμόνι, παίρνουν δίπλωμα και μετά όταν οδηγούν, παίρνουν κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό τους. -
Εν το μεταξύ σήμερα απόγευμα που άφησα την κόρη στο φροντιστήριο, το ίδιο αυτοκίνητο, στο ίδιο σημείο, το ίδιο παράνομα και επικίνδυνο παρκάρισμα.
-
@polistas said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@ntinaras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τις τελευταίες μέρες βλέπω πως η τροχαία ανταποκρίνεται σε όσα sms έχω στείλει...
Έχω σοκαριστεί!Έχει τύχει να στείλεις για παρατημένα χωρίς πινακίδες?
Ανταποκρίνονται ή απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα?
Ο Δήμος στην καλύτερη απλά κολλάει χαρτάκια και τα ξεχνάει..Όχι, αλλά καλά που μου το θύμησες, γιατί και σε εμάς τα ίδια κάνει.
-
@polistas said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τις τελευταίες μέρες βλέπω πως η τροχαία ανταποκρίνεται σε όσα sms έχω στείλει...
Έχω σοκαριστεί!Έχει τύχει να στείλεις για παρατημένα χωρίς πινακίδες?
Ανταποκρίνονται ή απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα?
Ο Δήμος στην καλύτερη απλά κολλάει χαρτάκια και τα ξεχνάει..Όχι, αλλά καλά που μου το θύμησες, γιατί και σε εμάς τα ίδια κάνει.
Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και νομοθεσία για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, δεν μπορεί να τα σηκώσει αμέσως ο Δήμος.
Στο δικό μας Δήμο, που γνωρίζω τον υπεύθυνο, τα οχήματα φωτογραφίζονται κατά την επικόλληση της ειδοποίησης και γίνεται σχετική αναζήτηση στην Ασφάλεια, για το αν απασχολεί κτλ. Συνήθως η όποια καθυστέρηση οφείλεται στον σκπραπατζη που έχει σύμβαση με τον εκάστοτε δήμο. Δλδ ο δήμος δεν πληρώνει τον γερανό, αλλά το αντίστροφο, για κάθε όχημα που πηγαίνει ανακύκλωση. Τουλάχιστον αυτά ίσχυαν όταν με ενημέρωσε. -
Οι δύο πινακίδες που μπερδεύουν τους οδηγούς – Ποια είναι η διαφορά τους

-
Πότε μπορώ να περάσω με πορτοκαλί φανάρι; – Τι λέει ο νέος ΚΟΚ
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.