-
@vagkirk said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
The Drone
σε λαθος ανθρωπους ρωτας....
παρε
https://www.google.com/maps/@38.1427357,24.4502846,870m/data=!3m1!1e3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEyMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
...μονο μην πας με καιρο
τα νερα που δειχνουνε ειναι εδω
https://www.google.com/maps/place/Φαράγγι+Δημοσάρη+Λενοσαίων/@38.1120406,24.4746981,3901m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x14a3c8539ed9e717:0x6cca0c8054dce170!8m2!3d38.1116187!4d24.4839644!16s%2Fg%2F11c6f6726c?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEyMy4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3Dη παραλια με τα ομορφα βζακια ειναι μια μικρουλα αναμεσα στην Αγιου δημητριου και Καλλιανων, αλλα πας απο καλλιανους με κολυμπι, οχι απο την αλλη γιατι εχει ρευμα και ειναι και μακρυα.
-
@fiverg said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
@vagkirk said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από μια σκηνή που η μαμά πρωταγωνίστρια βγάζει το πάνω μέρος του μαγιό της και αποκαλύπτει τα ομολογουμένως υπέροχα στήθη της.
Το μέρος δεν το γνωρίζω αλλά η εν λόγω είναι η "Βέρα" από το "Σοι σου". Μαρκέλλα Γιαννάτου, πολύ όμορφη κυρία ομολογουμένως. Εμένα πλαντως μου έμοιαζε κάτι σε Πήλιο, πχ Μυλοπόταμος ή εκεί κοντά
κε συμαθητα πας σε 2.5 ωρες μαζι με το καραβι, απο μαρμαρι δεν στριβεις για καρυστο, πας για παραδεισι με τις ταβερνες και συνεχας μεχρι που βλεπεις στο αριστερο σου χερι τη παραλια, εχει ενα μικρουλη χωματοδρομο 500 μετρα να βγεις παραλια. οχι με παιδια, βγαζει φιδια.
-
Ειδαμε με τη συζυγο το Nuremberg. Ο Russel Crowe ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Εχοντας δει αρκετα στιγμιοτυπα απο τον Brian Cox στην προηγουμενη ταινια με το θεμα αυτο, θεωρω οτι ο Crowe ηταν πολυ πολυ καλυτερος. Τον εβλεπες στην οθονη δυνατο, σιγουρο για τον εαυτο του, χαρισματικο, εξυπνο, ικανο να αρθρωσει λογο και σε καποιες περιπτωσεις συμπαθη.
Η ιστορια ειναι γνωστη, οποτε δεν εχουμε φοβο των spoiler, απλα συζητουμε για τα σημεια στα οποια θεωρω οτι επικεντρωσε την προσοχη της. Εξηγει τον λογο για τον οποιο δικαστηκαν (και δεν τους εκτελεσαν απλα) και δειχνει την προσπαθεια του ψυχιατρου (rami malek) να βρει για ποιον λογο συνεβη οτι συνεβη. Το συμπερασμα της ταινιας (και συμφωνω μαζι της) ειναι οτι τα ανθρωποειδη τερατα δεν εχουν καποια χαρακτηριστικα τα οποια μπορεις να αναγνωρισεις αμεσως και οτι συνεβη εκει, θα μπορουσε να συμβει σε οποιαδηποτε χρονικη στιγμη, σε οποιαδηποτε γεωγραφικο σημειο.
Η ταινια εξηγει με απλο τροπο πως οι ριζες του β'ππ βρισκονται στον τροπο με τον οποιο εληξε ο α'ππ, αλλα και για ποιο λογο ο χιτλερ κερδισε την εξουσια. Δεν ειναι μαθημα ιστοριας, αλλα σκιαγραφει το υποβαθρο.
Μου αρεσε επισης, οτι εκφρασε ο Goering την αποψη οτι "βρισκομαστε σε αυτο το σημειο, επειδη εσεις νικησατε και εμεις χασαμε. Οχι επειδη ειστε ηθικα ανωτεροι". Το τονιζει αυτο με την αναφορα των ατομικων βομβαρδισμων της ιαπωνιας.
Αν και η ταινια μου αρεσε, η αληθεια ειναι οτι την περιμενα καλυτερη, ενω σιγουρα με απογοητευσε ο Michael Shannon, αλλα αυτο οφειλεται μαλλον στον τροπο με τον οποιο ειχε γραφτει ο ρολος του. Θα προτιμουσε περισσοτερο εμβαθυνση σε καποια σημεια.
Θεωρω οτι αξιζει την δει κανεις ομως, μονο και μονο για τον Goering του Crowe. -
@dettol said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Ειδαμε με τη συζυγο το Nuremberg. Ο Russel Crowe ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Εχοντας δει αρκετα στιγμιοτυπα απο τον Brian Cox στην προηγουμενη ταινια με το θεμα αυτο, θεωρω οτι ο Crowe ηταν πολυ πολυ καλυτερος. Τον εβλεπες στην οθονη δυνατο, σιγουρο για τον εαυτο του, χαρισματικο, εξυπνο, ικανο να αρθρωσει λογο και σε καποιες περιπτωσεις συμπαθη.
Η ιστορια ειναι γνωστη, οποτε δεν εχουμε φοβο των spoiler, απλα συζητουμε για τα σημεια στα οποια θεωρω οτι επικεντρωσε την προσοχη της. Εξηγει τον λογο για τον οποιο δικαστηκαν (και δεν τους εκτελεσαν απλα) και δειχνει την προσπαθεια του ψυχιατρου (rami malek) να βρει για ποιον λογο συνεβη οτι συνεβη. Το συμπερασμα της ταινιας (και συμφωνω μαζι της) ειναι οτι τα ανθρωποειδη τερατα δεν εχουν καποια χαρακτηριστικα τα οποια μπορεις να αναγνωρισεις αμεσως και οτι συνεβη εκει, θα μπορουσε να συμβει σε οποιαδηποτε χρονικη στιγμη, σε οποιαδηποτε γεωγραφικο σημειο.
Η ταινια εξηγει με απλο τροπο πως οι ριζες του β'ππ βρισκονται στον τροπο με τον οποιο εληξε ο α'ππ, αλλα και για ποιο λογο ο χιτλερ κερδισε την εξουσια. Δεν ειναι μαθημα ιστοριας, αλλα σκιαγραφει το υποβαθρο.
Μου αρεσε επισης, οτι εκφρασε ο Goering την αποψη οτι "βρισκομαστε σε αυτο το σημειο, επειδη εσεις νικησατε και εμεις χασαμε. Οχι επειδη ειστε ηθικα ανωτεροι". Το τονιζει αυτο με την αναφορα των ατομικων βομβαρδισμων της ιαπωνιας.
Αν και η ταινια μου αρεσε, η αληθεια ειναι οτι την περιμενα καλυτερη, ενω σιγουρα με απογοητευσε ο Michael Shannon, αλλα αυτο οφειλεται μαλλον στον τροπο με τον οποιο ειχε γραφτει ο ρολος του. Θα προτιμουσε περισσοτερο εμβαθυνση σε καποια σημεια.
Θεωρω οτι αξιζει την δει κανεις ομως, μονο και μονο για τον Goering του Crowe.Έχω διαβάσει το βιβλίο "Η Δίκη της Νυρεμβέργης".
Θα ήθελα να δω και τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη,αν κι απ'ότι κατάλαβα το έργο δεν είναι μια πιστή αντιγραφή της. -
Χρόνια πολλά!
Είδα σήμερα τον Καποδίστρια. Αφού πρώτα έφαγα άκυρο 2 φορές σε διαφορετικά cinema, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Μάλλον γιατί ο κινηματογράφος που πήγα δεν έκλεινε ηλεκτρονικά εισιτήρια...
Η αίθουσα τίγκα, παρότι δεν ήταν η βραδινή παράσταση (19:00). Άνθρωποι κάθε ηλικιών, οικογένειες με παιδιά γιαγιάδες, παππούδες κλπ.
Σαν ταινία, θα έβαζα ένα 7, χωρίς όμως να παραγνωρίζω τις δυσκολίες χρηματοδότησης και το budget. Η ξεφτίλα του επίσημου ελληνικού κράτους για άλλη μια φορά ευδιάκριτη...
Ο Μυριαγκός, νομίζω ήταν ο ιδανικός για το ρόλο του Καποδίστρια. Νομίζω ακόμη και με βοήθεια Α.Ι. δύσκολα θα προέκυπτε καταλληλότερη φυσιογνωμία. Τουλάχιστον βάση της εικόνας που έχει ο μέσος Έλληνας.
Προσωπικά, με ξένισε η οπτική αναπαράσταση οραμάτων κλπ του Καποδίστρια. Δεν αποτελεί έκπληξη η πίστη του Καποδίστρια, αλλά νομίζω κάποια πράγματα τα ξεχείλωσαν. Κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν ή να εννοηθούν... Δεν χρειάζεται να προβληθούν.
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δράσεις του Καποδίστρια στον πολυσχιδή διπλωματικό ρόλο που είχε στην υπηρεσία της Ρωσίας (και όχι μόνο...). Προσωπικά, άκουσα πρώτη φορά το ρόλο του στο ζήτημα της τύχης της Γαλλίας μετά το Ναπολέοντα κλπ, ενώ γνώριζα τα της Ελβετίας. Δεν αναφέρομαι σε κάτι άλλο ώστε να μην υπάρξει spoiler.
Επίσης ενδιαφέρουσα η προσωπική ζωή του Καποδίστρια, όπου ουσιαστικά παραμερίστηκε από τον ίδιο μέχρι το τέλος του, υπέρ της πατρίδας. Πολύ καλή η αναπαράσταση της φαγωμάρας και των δρώντων που ήταν απέναντι στον Καποδίστρια (ντόπιοι και ξένοι).
Edit Η σκηνή της δολοφονίας, με ψιλοαπογοήτευσε. Κακός συγχρονισμός και μικρή αληθοφάνεια... Edit
Νομίζω ότι η καλύτερη κριτική της ταινίας, είναι η γεμάτες αίθουσες και η ξινίλα που υπάρχει στον ευρύτερο 'προοδευτικό' χώρο... Κάποιοι, φρόντισαν να κάνουν άθελά τους, τη καλύτερη διαφήμιση...
-
@sette said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Χρόνια πολλά!
Είδα σήμερα τον Καποδίστρια. Αφού πρώτα έφαγα άκυρο 2 φορές σε διαφορετικά cinema, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Μάλλον γιατί ο κινηματογράφος που πήγα δεν έκλεινε ηλεκτρονικά εισιτήρια...
Η αίθουσα τίγκα, παρότι δεν ήταν η βραδινή παράσταση (19:00). Άνθρωποι κάθε ηλικιών, οικογένειες με παιδιά γιαγιάδες, παππούδες κλπ.
Σαν ταινία, θα έβαζα ένα 7, χωρίς όμως να παραγνωρίζω τις δυσκολίες χρηματοδότησης και το budget. Η ξεφτίλα του επίσημου ελληνικού κράτους για άλλη μια φορά ευδιάκριτη...
Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις! Για εμένα τα μόνα αρνητικά είναι η μεγάλη διάρκεια (άνετε ήταν 15-20' μικρότερη χωρίς να χάσει τίποτα) και το υπερβολικό θρησκευτικό στοιχείο που κάλυπτε και την προσωπικότητα του Καποδίστρια.
ΥΓ: Την είδα ανήμερα Χριστούγεννα και δεν έβρισκα εισήτηρια, η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη!
ΥΓ1: άρεσε πάρα πολύ στον γιό μου, γιατι του αρέσει η διπλωματία και οι διεθνής σχέσεις - ενθουσιάστηκε ενώ περίμενα να βαρεθεί.
ΥΓ2: Μόνο σε εμένα ο Μυριαγκός ειναι ίδιος ο David Coperfield!?!?! -
Είναι και αυτή μια οπτική.... Χαχα.
Εσύ πηγές να το δεις στη πρεμιέρα... Δεν είχα ψευδαισθήσεις ότι θα κατάφερνα κάτι τέτοιο...
Στα της ταινίας, δεν με πείραξε η διάρκεια, αλλά το περιεχόμενο αυτής της διάρκειας. Λίγο λιγότερο μελό/οράματα, καμιά μεγαλύτερη αναφορά στη Μολδοβλαχία/κάποιες κρίσιμες στιγμές/μάχες/Ναυαρίνο, αναφορά στον Μακρυγιάννη κλπ, θα ήταν καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. Ίσως και μια σκηνή με τη κλασική ιστορία με τις πατάτες... Φυσικά, με μεγαλύτερο budget θα έκανε παπάδες... Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως δεν ήταν ταινία για την επανάσταση... Εκεί θέλεις 4ωρο τουλάχιστον...
Υ.γ. η μουσική δεν ήταν λίγο εκνευριστική ή ιδέα μου;
-
Θα την δω. Εχω δει και άλλες ταινίες του Σμαραγδή.
Χαίρομαι πάρα πολύ για τις σφαλιάρες που τρώνε οι γελοίοι μαλακοκριτικοί που ζούνε στο 1980 και στο κουλτούρα να φύγουμε.
Γενικά όταν κοιτάω για κριτικές στο αθηνόραμα κοιτάω του κοινού μόνο.
-
@sette said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Εσύ πηγές να το δεις στη πρεμιέρα... Δεν είχα ψευδαισθήσεις ότι θα κατάφερνα κάτι τέτοιο...
Στα της ταινίας, δεν με πείραξε η διάρκεια, αλλά το περιεχόμενο αυτής της διάρκειας. Λίγο λιγότερο μελό/οράματα, καμιά μεγαλύτερη αναφορά στη Μολδοβλαχία/κάποιες κρίσιμες στιγμές/μάχες/Ναυαρίνο, αναφορά στον Μακρυγιάννη κλπ, θα ήταν καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. Ίσως και μια σκηνή με τη κλασική ιστορία με τις πατάτες... Φυσικά, με μεγαλύτερο budget θα έκανε παπάδες... Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως δεν ήταν ταινία για την επανάσταση... Εκεί θέλεις 4ωρο τουλάχιστον...
Υ.γ. η μουσική δεν ήταν λίγο εκνευριστική ή ιδέα μου;
Πρεμιέρα από σπόντα (δεν ήξερα ότι ειναι η 1η μέρα), απλά έτυχε να έχουμε κενό (από ακύρωση τραπεζιού) και είπαμε να πάμε να την δούμε. Βρήκαμε στην Κηφισιά εισιτήρια online.
Ναι για την διάρκεια αυτό λέω, εαν ειχε ζουμί δεν θα με ενοχλούσε - αλλά είχε αχρείαστες σκηνές που τραβούσαν το έργο σε διάρκεια χωρίς λόγο.
Η μουσική δεν θυμάμαι να με ενόχλησε, μάλλον δεν την παρατήρησα καν γιατι δεν την θυμάμαι.
-
Γιορτινές ημέρες: θέατρο, σινεμά και σκέψεις…
https://www.4troxoi.gr/blog/giortines-imeres-theatro-sinema-kai-skepseis/
-
Εχθές είδα την Σκυλίσια Μέρα με το Αλ Πατσίνο (νέο). Εξαιρετικός. Αν δεν έπαιζε ο Πατσίνο δε θα βλεπόταν. Μοναδικός στο να εκφράζει το συναισθηματισμό. Και ο συμπρωταγωνιστός του καλός. Το ίδιο δίδυμο υπάρχει και στο Νονό (άπαιχτες ταινιες οι 2 πρώτες). Εντάξει το έργο θίγει και κάποια θέματα ταμπού για εκείνο τον καιρό, που ήταν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Προχωρημένη για τότε σε αυτό το θέμα. Όμως ισορροπημένη. Δεν εξαντλείται σε αυτό το θέμα.
Δείχνει μία αλήθεια της τότε Αμερικής. Αν δεν είσαι σε σωματείο δε βρίσκεις δουλειά. Στρατώτες που γύρισαν από το Βιετνάμ αφέθηκαν στη μοίρα τους.
Ωραία ταινία. -
Είδα τον Καποδίστρια ... Πολυ καλή ταινία για τα ελληνικά δεδομένα, ελαφρώς μελό, δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν αλλεργία σε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια...
-
Οπως και για ανιστόρητους και ανόητους ιδεοληπτικούς.
Αν και θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ντοκυμαντέρ παρά ταινία.
Γενικά τα πρόσωπα που καταπιάνεται ο Σμαραγδής έχουν τόσο έντονη ζωή που μάλλον για σειρά στην τηλεόραση 5-6 επεισοδίων θα έκαναν.
Δεν προλαβαίνεις στην ταινία να δείξεις πόσο σημαντική ζωή έκαναν.
-
Είδα τον - για τους λάθος λόγους πολυσυζητημένο - Καποδίστρια του Σμαραγδή.
Όποιος είναι τόσο γελοιωδώς αφελής ώστε να περιμένει την ελληνική εκδοχή του Λίνκολν ή Μάλκολμ Χ θα απογοητευτεί - άλλο Σπίλμπεργκ και Σπάικ Λί και άλλο Σμαραγδής προφανέστατα - άλλα τα μεγέθη της ψωροκώσταινας.
Η ταινία με τα μάτια ενός σινεφίλ ή ενός ιστοριοδίφη, βάσιμα υποθέτω, ότι θα αγγίζει τα όρια του γελοίου και του εξοργιστικού ταυτοχρόνως.
Προσωπικά την είδα μετά της συμβίας, κύρια ως πολιτική δήλωση ενάντια σε νεοταξίτες, εθνομηδενιστές, αναρχοάπλυτους και θολοκουλτουριαρέους - όμως θεωρώ ότι θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό θέαμα για παρέα κινηματογραφικά ή/και ιστορικά υποψιασμένων φίλων αφού τα αφελή κλισέ της την κάνουν ενίοτε χαριτωμένη.
Επίσης, αξίζει να την δει νομίζω κανείς οικογενειακά - αν τα καταφέρει - με παιδιά στην εφηβεία ή προ-εφηβεία για λόγους αμιγώς παιδαγωγικούς.
-
@argyn said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Επίσης, αξίζει να την δει νομίζω κανείς οικογενειακά - αν τα καταφέρει - με παιδιά στην εφηβεία ή προ-εφηβεία για λόγους αμιγώς παιδαγωγικούς.
Συμφωνώ 100%, για αυτό πήραμε και τον γιο μου μαζί, ο οποίος ενθουσιάστηκε!
-
Γενικά θεωρώ τους κριτικούς στο μεγαλύτερο ποσοστό τους εμμονικούς ανόητους.
Σπάνια διαβάζω κριτική τους, κοιτάω απλώς τα αστεράκια που βάζουν.
Η μεγάλη τους ξεφτίλα ήταν με την γαλλική ταινία Θεέ μου τι σου κάναμε, που την έκραξαν επειδή δεν ήταν υπερτιμημένος Λάνθιμος ή Αγγελόπουλος, αλλά μια απλή κωμωδία και η ταινία παιζόταν συνέχεια επί 4 μήνες στις ελληνικές αίθουσες και γυρίστηκαν και 2 συνέχειες.
Η έννοια δε του σινεφίλ που έχουμε στην Ελλάδα, είναι ταυτόσημη με το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.
Δηλαδή ανύπαρκτα πράγματα.
Ο κόσμος που επιλέγει να πληρώσει να δει κάτι, συχνά έχει πολύ καλύτερες απόψεις από τους "επαγγελματίες" δημοσχεσίτες που αυτοαποκαλούνται κριτικοί...
-
Διαβάζω επαίνους από τους δεξιούς και τον καθηγητή Μαρινάκη ταυτόχρονα, καταλαβαίνοντας από τα σχόλια ότι πρόκειται για ακόμη μια ταινία τεχνικού επιπέδου σχολικής παράστασης, όπως μας έχουν συνηθίσει οι σύγχρονοι Έλληνες ...Δημιουργοί
(με εξαίρεση τον Λάνθιμο, ο οποίος είναι τόσο πολύ αριστερός θολοκουλτουριάρης που λ-άνθισε μόνο στο Χόλιγουντ).Μάλλον θα περιμένω το τόρρεντ, αφού το εισιτήριο θα ήταν καλύτερη επένδυση στο Άβαταρ θρι-ντι.
-
@piliourits said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Διαβάζω επαίνους από τους δεξιούς και τον καθηγητή Μαρινάκη ταυτόχρονα, καταλαβαίνοντας από τα σχόλια ότι πρόκειται για ακόμη μια ταινία τεχνικού επιπέδου σχολικής παράστασης, όπως μας έχουν συνηθίσει οι σύγχρονοι Έλληνες ...Δημιουργοί
(με εξαίρεση τον Λάνθιμο, ο οποίος είναι τόσο πολύ αριστερός θολοκουλτουριάρης που λ-άνθισε μόνο στο Χόλιγουντ).Μάλλον θα περιμένω το τόρρεντ, αφού το εισιτήριο θα ήταν καλύτερη επένδυση στο Άβαταρ θρι-ντι.
Κοίτα, δεν είναι τόσο τραγική όσο έχεις σχηματίσει εικόνα. Υπάρχουν δε συνοικιακοί κινηματογράφοι με 5 ή και 4-3 ευρώ το εισιτήριο για συγκεκριμένες καθημερινές. Αν σκεφτούμε πόσες φορές δίνουμε τέτοια ποσά για αέρα κοπανιστό, δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία δεν τα αξίζει. Τώρα αν μιλάμε για τα 9,5 ευρώ των Village, δεν τα αξίζουν καμία ταινία...
-
Νομίζεις ότι τον καίει το εισιτήριο ?
Απλά δεν θέλουν να γίνονται τέτοιες ταινίες μόνο αριστερούλικες γελοιότητες που τις βλέπουν κατά κόβα και αχτίδα, με παρουσίες....

-
@criuser said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:
Νομίζεις ότι τον καίει το εισιτήριο ?
Απλά δεν θέλουν να γίνονται τέτοιες ταινίες μόνο αριστερούλικες γελοιότητες που τις βλέπουν κατά κόβα και αχτίδα, με παρουσίες....

Μην σου πω ότι έχουν βγάλει και φλύκταινες οι κατά τα άλλα "δημοκράτες".
Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]