-
@wantone said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
@dettol said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
@dettol said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
@sette said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
@caro-0 said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
Δεν φοράω ρολόι, το θεωρώ βάρος, περιττό. και με περιορίζει όταν θέλω να βάλω τα χέρια μου σε στενά μέρη (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό).
Επίσης τα smartwatches τα θεωρώ περιττά γιατί πρέπει να τα φορτίζεις και σου δημιουργούν άγχος καθότι κουβαλάς μαζί με το κινητό 2 συσκευές πάνω σου με που έχουν οθόνη.
Ειδικά αν βλέπω ρολόι με bracelet μου θυμίζει κάτι Αμερικανούς μπαρμπάδες.
Το μόνο ρολόι που είχα αγοράσει και φορούσα παλιά για κάποιο διάστημα είναι ένα seiko monster καταδυτικό αυτόματο με bracelet (βουρτσισμένο - σατινε) το οποίο του είχα αλλάξει το bracelet με λαστιχένιο.
Απλά έχανε πολύ γιατί δεν το φορούσα συνεχόμενα για πολλές μέρες.
Το (καλό) ρολόι, είναι το κόσμημα του άντρα (και ένας τρόπος να ξεχωρίσει από τα παιδαρέλια). Νταξ, υπάρχουν και αλυσίδες, καδένες και αρκουδότριχες, αλλά αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να εκφράσω...
Υ.γ τα ρολόγια που έβαλα πριν τα είδες; Ουσιαστικά, μπρασελέ έχουν και τα 2... Ουδείς έχει υπονοήσει έστω ότι είναι για μπαρμπάδες... Τα λουράκια, χαλάνε πολύ γρήγορα. Ιδρώτας, ήλιος, νερό κλπ... Το ζήτημα του περιορισμού σε στενά μέρη, πράγματι ισχύει.
Δεν το λεω για να σε προσβαλλω, αλλα ειλικρινα θεωρω τα κοσμηματα ως κατι περιττο. Εχω αυτην την αποψη τοσο για αντρες οσο και για γυναικες. Ειδικα τα ακριβα κοσμηματα, που τετοια ειναι και τα ακριβα ρολογια. Το κοσμημα ειναι σαν να φορας ταμπελακι που λεει "εχω διαθεσιμα Χ ευρω". Ειναι ενας κωδικα επικοινωνιας με τον απεναντι που γνωριζει το αντικειμενο που φορας και την αξια του.
Πολλα καταναλωτικα αντικειμενα ειναι επισης ετσι (πχ αυτοκινητα), αλλα τουλαχιστον ολα τα υπολοιπα μπορουν να δικαιολογησουν την τιμη τους και λογω της χρηστικοτητας του. Πχ λες πληρωσα Χ ευρω την bmw αλλα ειναι πολυ πιο ωραιο στην οδηγηση απο ενα citroenπου κοστιζει τα μισα χρηματα.
Στα κοσμηματα, αδυνατω εγω να βρω μια αντιστοιχη λογικη και για αυτο δεν μπορω να κατανοησω την αξια τους.
Ξαναλεω, σε εκανα quote επειδη ετυχε να αναφερεις το συγκεκριμενο θεμα και οχι για να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου.
Ειναι το αναποδο, τα αυτοκινητα χανουν την αξια τους εκτος απο ελαχιστα περιορισμενης παραγωγης ενω τα κοσμηματα ειναι επενδυση γιατι ειναι περιορισμενη η παραγωγη και τα υλικα ειναι ανθεκτικα στον χρονο και δεν καταστρεφονται.
Ισως να εχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με κάτι ως επένδυση όταν δεν το κατανοώ καν
Δεν διαφωνω οτι ειναι θεμα κατανοησης αλλα δεν ειναι και κατι ευκολο για τον περισσοτερο κοσμο να τα καταλαβει (ουτε και για μενα).
Ναι ειναι κβαντική φυσική. Αμάν ρε συ wantone μας έχει φλομώσει στην παπατζα
-
@red_monster said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
Δεν φοράω ρολόι, το θεωρώ βάρος, περιττό. και με περιορίζει όταν θέλω να βάλω τα χέρια μου σε στενά μέρη (μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό).
Επίσης τα smartwatches τα θεωρώ περιττά γιατί πρέπει να τα φορτίζεις και σου δημιουργούν άγχος καθότι κουβαλάς μαζί με το κινητό 2 συσκευές πάνω σου με που έχουν οθόνη.
Το μόνο ρολόι που είχα αγοράσει και φορούσα παλιά για κάποιο διάστημα είναι ένα seiko monster καταδυτικό αυτόματο με bracelet (βουρτσισμένο - σατινε) το οποίο του είχα αλλάξει το bracelet με λαστιχένιο.
Το (καλό) ρολόι, είναι το κόσμημα του άντρα (και ένας τρόπος να ξεχωρίσει από τα παιδαρέλια). Νταξ, υπάρχουν και αλυσίδες, καδένες και αρκουδότριχες, αλλά αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να εκφράσω...
Υ.γ τα ρολόγια που έβαλα πριν τα είδες; Ουσιαστικά, μπρασελέ έχουν και τα 2... Ουδείς έχει υπονοήσει έστω ότι είναι για μπαρμπάδες... Τα λουράκια, χαλάνε πολύ γρήγορα. Ιδρώτας, ήλιος, νερό κλπ... Το ζήτημα του περιορισμού σε στενά μέρη, πράγματι ισχύει
Υ.γ τα ρολόγια που έβαλα πριν τα είδες; Ουσιαστικά, μπρασελέ έχουν και τα 2... Ουδείς έχει υπονοήσει έστω ότι είναι για μπαρμπάδες... Τα λουράκια, χαλάνε πολύ γρήγορα. Ιδρώτας, ήλιος, νερό κλπ... Το ζήτημα του περιορισμού σε στενά μέρη, πράγματι ισχύει.
Φιλικά πάντα, κουβέντα κάνουμε.
Παιδαρελι είμαι (ηλικιακά) κάτι έτσι ελπίζω να παραμείνω όσο μπορώ.
Φοράω μόνο κομποσχοινια.
Δεν μου αρέσουν γενικά αντικείμενα που αποτελούν δήλωση, φωνάζουν κάτι και είμαι απλός άνθρωπος.
Δεν φοράω ποτέ κοσμήματα και δεν έχω tattoo.
Διάβασα ένα ωραίο τις προάλλες, οι Ferrari δεν έχουν ανάγκη από αυτοκόλλητα.
Φιλικά πάντα.
Επίσης ξέρω κόσμο που έχουν Rolex για το εφέ και δεν έχει μαντήλι να κλάψει.
Όπως αυτοί που έχουν iphone και δεν έχουν κάρτα να σε καλέσουν.Ο καθένας από την άλλη όπου θέλει τα τρώει αρκεί να μην τα έχει κλέψει.
Υγ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είναι ωραία τα Rolex και γιατί να αρέσουν σε κάποιον. Τα omega να το καταλάβω.
Δεν σου αρέσουν τα αντικείμενα που αποτελούν δήλωση αλλά φοράς κομποσχοίνια ?
Ρε συ, θα μας τρελανετε ??
Τα 2 κομποσχοινια που φοράω είναι πολύ διακριτικά και δεν έχουν πάνω πραγματάκια.
Τα φοράω μόνο αν είναι διαβασμένα και είναι κάτι σαν φυλακτό, γούρι, πες το όπως θέλεις. Πιστεύω στην ενέργεια ενός ανθρώπου που κάθισε και προσευχηθηκε με αυτό στα χέρια του, που κατανάλωσε ενέργεια και χρόνο. . Παλαιότερα είχα ένα μικρό σταυρό στο λαιμό που δεν φαινόταν ποτέ.
Καλά κάνεις και τα φοράς, αλλά αυτό που έγραψες είναι λίγο οξύμωρο καθότι το κομποσχοίνι είναι κατεξοχήν δήλωση πίστης θρησκείας και ορθοδοξίας ! Και το καλο ρολόι -ειδικά το χειροποίητο- έχει ενέργεια, μεράκι και εντζινιρινγκ !
-
@criuser said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
αηδία σαν απόχρωση, σαν σχήμα είναι πολύ ωραίο αν και παράλογα βαρύ.
Δεν θα φόραγα ποτέ τέτοιο ρολόι όπως δεν θα οδηγούσα μερσέντα.Μου θυμίζει μια Ελλάδα που θέλω να ξεχάσω
-
Tag ειναι τιμια ρολογια, δεν εχουν αξια σαν μεταχειρισμενα αλλα ειναι καλα φτιαγμενα. Το δικο μου κατασκευαστηκε το 1994, εγω το αγορασα το 1996 αλλα δυστυχως πηρε νερο και επρεπε να το επισκευασω γυρω στο 2001.
Τα Ρολεξ κρατανε την αξια τους με τις τιμες να εχουν διπλασιαστει τα τελευταια 10 χρονια εν μερη λογω ανοδου του φραγκου και τα υπολοιπα λογω πληθωρισμου.
Κοστος κατασκευης τα ποιο φθηνα ειχαν 250 ευρω και τα πουλαγαν 3000 ευρω, δηλ ειναι πολυ μαρκετινγκ.
Αλλα το ιδιο ισχυει πχ σε ενα ακινητο σε καλη περιοχη, ιδιο κοστος κατασκευης εχει με ενα αλλο σε μετρια περιοχη αλλα επηδη εχει ζητηση εκει που ειναι ανεβαινει η τιμη του.
Έχεις κάποιο σύνδρομο σκρουτζ ?
Ότι και να γράψει κάποιος μας λες για κράτημα αξίας, μεταπώληση και πληθωρισμό ! Νομίζεις έτσι βγάζεις φράγκα ή μήπως νομίζεις οτι αυτοί που έχουν φράγκα σκέφτονται με αυτό τον τρόπο ?Προφανως και σκεφτονται με αυτον τον τροπο. Υπαρχουν ελαχιστες συνεντευξεις εφοπλιστων πχ ακριβως ετσι σκεφτονται. Αν θελεις να δεις μερικες να σου πω πως θα τις βρεις.
Ρε συ, χαλάρωσε λίγο. Δεν είναι η ζωή μόνο επενδύσεις και ευρά ! Μερικά πράγματα τα κάνουμε γιατί μας ευχαριστούν !
-
@super-t said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
Κάποιος που φοράει Casio των 30 € ( λόγο πληθωρισμού ) τι δήλωση κάνει;
Ότι είναι γαμάτος
-
Δεν θα φόραγα ποτέ τέτοιο ρολόι όπως δεν θα οδηγούσα μερσέντα.Μου θυμίζει μια Ελλάδα που θέλω να ξεχάσω
γιατι να την ξεχασεις; η κατασταση σημερα στην Ελλαδα αλλα και σε ολο το δυτικο κοσμο ειναι κολαση σε σχεση με το σχεδον παραδεισο μεχρι το 2010-15.
-
Όπου τότε ήταν ο πραγματικός πληθωρισμός μεσω των τραπεζικών δανείων.
-
ειχαν αυξηθει τα δανεια αλλα ο πληθωρισμος δεν ερχεται αμεσως. αυτο ειναι σωστο.
παντως και αν δεν υπηρχαν τοσα δανεια παλι θα ηταν καλη η ζωη. δες πχ την Ρωσσια σημερα με πολυ περιορισμενο δανεισμο ανεβαζει συνεχως το επιπεδο ζωης του κοσμου βασιζομενη βεβαια στον φυσικο πλουτο που εχει.
-
Θέλουμε να πάρουμε δώρο στον κουμπάρο μας που θα μας παντρέψει. Μας είπε για ρολόι, τι χρήματα πρέπει να διαθέσω? τι προτείνετε επίσης? Μήπως πρέπει κάτι ακόμα μαζί με το ρολόι?
Σκέφτομαι για αγορά από σάιτ και όχι από κοσμηματοπωλείο μιας που θα πληρώσω μεν αρκετά αλλά αέρας και δεν θα έχει ανάλογη αξία. -
Γενικώς δεν μπορείς να εξάγεις ένα γενικό συμπέρασμα για τον πληθωρισμό εάν δεν εξετάσεις πολλές μεταβλητές που αυτός επηρεάζει ή επηρεάζεται.
Έτσι αόριστα πληθωρισμός είναι μια προσέγγιση που μόνο ειδικό δεν δείχνει αλλά πωλητή εναλλακτικού αποθεματικού.
Οικονομίες με καύσιμα και θετικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών λόγω ενός ενεργειακού πόρου δεν μπορούν να συγκριθούν με οικονομίες που απαρτίζονται απο μια συνισταμένη πολλών κλάδων.
Θα στο ξαναπώ, ο πληθωρισμός μέσω του δανεισμού σε παραγωγικές επενδύσεις ΔΕΝ επηρεάζει την ποιότητα ζωής αρνητικά. Η ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος στην αγορά την επηρεάζει.
Καταρχάς, γνωρίζεις ποιος ο μαθηματικός τύπος του πληθωρισμού;
-
γιατι να την ξεχασεις; η κατασταση σημερα στην Ελλαδα αλλα και σε ολο το δυτικο κοσμο ειναι κολαση σε σχεση με το σχεδον παραδεισο μεχρι το 2010-15.
εννοει πασοκ που οταν εγινε κυβερνηση πηγαβ ομαδικα το υπουργικο συμβουλιο πριν καν συνεδριασει και αγορασαν τετοια ρολεξ
-
@w202-amg said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
Θέλουμε να πάρουμε δώρο στον κουμπάρο μας που θα μας παντρέψει. Μας είπε για ρολόι, τι χρήματα πρέπει να διαθέσω? τι προτείνετε επίσης? Μήπως πρέπει κάτι ακόμα μαζί με το ρολόι?
Σκέφτομαι για αγορά από σάιτ και όχι από κοσμηματοπωλείο μιας που θα πληρώσω μεν αρκετά αλλά αέρας και δεν θα έχει ανάλογη αξία.το μπατζετ εσυ θα το καθορισεις...αν μιλαμε για μεσαιο μπατζετ τοτε Tag, Longines, Seiko etc. δες μερικα βιντεο στο youtube να δεις τι προτεινουν
αν μιλαμε για μεγαλυτερο μπατζετ τοτε Rolex, Omega etc.
ΥΓ δεν ειμαι ειδικος στα ρολογια αλλα λιγο να το ψαξεις υπαρχουν πολλες πληροφοριες για μαρκες και μοντελλα. πχ Tudor, Tissot κλπ περα απο τα παραπανω.
-
Σκέφτομαι για αγορά από σάιτ και όχι από κοσμηματοπωλείο μιας που θα πληρώσω μεν αρκετά αλλά αέρας και δεν θα έχει ανάλογη αξία.Έχεις εντοπίσει κάποια αξιόλογη διαφορά στην τιμή μεταξύ πχ. Σκρουτζ και καταστημάτων, σε επώνυμα ρολόγια;
Καλύτερα από κατάστημα, αν πρόκειται για δώρο.Στο πόσα χρήματα θα διαθέσεις δεν υπάρχουν κανόνες. Όσα αισθάνεσαι και μπορείς.
Αλλά αν έχεις φαρμακεία, όπως έχω καταλάβει, 500-1000€ τουλάχιστον είναι καλά
-
@a-d-p said in Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.:
Σκέφτομαι για αγορά από σάιτ και όχι από κοσμηματοπωλείο μιας που θα πληρώσω μεν αρκετά αλλά αέρας και δεν θα έχει ανάλογη αξία.Έχεις εντοπίσει κάποια αξιόλογη διαφορά στην τιμή μεταξύ πχ. Σκρουτζ και καταστημάτων, σε επώνυμα ρολόγια;
Καλύτερα από κατάστημα, αν πρόκειται για δώρο.Στο πόσα χρήματα θα διαθέσεις δεν υπάρχουν κανόνες. Όσα αισθάνεσαι και μπορείς.
Α
Απλά εικασία δική μου λόγω επαρχίας, αν μπω δεν μπορώ να φύγω έτσι. Κοσμήματα κτλ . ψωνίζω κατευθείαν από κατάστημα.
-
Α
Απλά εικασία δική μου λόγω επαρχίας, αν μπω δεν μπορώ να φύγω έτσι. Κοσμήματα κτλ . ψωνίζω κατευθείαν από κατάστημα.
πχ το SEIKO Prospex Automatic Stainless Steel Bracelet SRPL13K1, που αναφέρθηκε προηγουμένως από κάποιον (king samurai), 650€ το έχουν στα καταστήματα και τόσο ακριβώς το έχει στο Σκρουτζ
-
Σκέφτομαι για αγορά από σάιτ και όχι από κοσμηματοπωλείο μιας που θα πληρώσω μεν αρκετά αλλά αέρας και δεν θα έχει ανάλογη αξία.το μπατζετ εσυ θα το καθορισεις...αν μιλαμε για μεσαιο μπατζετ τοτε Tag, Longines, Seiko etc. δες μερικα βιντεο στο youtube να δεις τι προτεινουν
ΥΓ δεν ειμαι ειδικος στα ρολογια αλλα λιγο να το ψαξεις υπαρχουν πολλες πληροφοριες για μαρκες και μοντελλα. πχ Tudor, Tissot κλπ περα απο τα παραπανω.
Ας πούμε 600 για ένα SEIKO και ένα συλλεκτικό μπουκάλι ποτό ή πούρα πουροθήκη κτλ. ή ένα απλά πιο ακριβό ρολόι?
Υπόψιν 2 κουμπάροι. -
Ας πούμε 600 για ένα SEIKO και ένα συλλεκτικό μπουκάλι ποτό ή πούρα πουροθήκη κτλ. ή ένα απλά πιο ακριβό ρολόι?
Υπόψιν 2 κουμπάροι.προφανως εχει σχεση και με το μπατζετ του γαμου αλλα και με το προφιλ των κουμπαρων, δηλ τι θελουν και οι ιδιοι.
δεν ειναι ευκολο να πεις. εγω θα προτιμουσα κατι που τουλαχιστον θα κρατησει καποια αξια μετα απο χρονια οποτε θα το θυμαται ακομα και μετα απο 20 χρονια.
-
εισαστε ολοι της πολυτελειας...
ο γατος παλι οχι
το καλυτερο, οκ, το ακριβοτερο τοτε αν και υποθετω τζαμπα πλεον, γιατι οι κινεζιες που φοραω τωρα ειναι και γαμω ενω ειναι φθηνες, ρολόι ήταν ενα χρυσο σέικο λασαλ που μου ειχαν κανει δωρο στον αραβωνα μου - παει οπως καθε ειδους τιμαλφες απο οταν μου αδειασαν το σπιτι το 2012.
αλλα στη γατα η αληθεια ηταν οτι ειχα παρει γνησια ....μπουλγκαριενος κοινου γνωστου με τον βρωμοστομο @harisma23 η γυναικα δουλευε στον καισαρη ωρολογοποιος οταν ειχε την αντιπροσωπεια. τους υποχρεωνε η εταιρεια να πουλανε σε κατι επι 5 γιατι αλλιως θα τη χανανε. εγω αγοραζα χαμηλα, +20 ευρωοπουλα απο τη χοντρικη, καπου πανω απο χιλιαρικο, τα επαιρνα η κοπελα για δικα της υποτιθεται.
πανε επισης το 2012. και εχασε την αντιπροσωπεια ο καισαρης. οποτε τον πουλο. -
Από μηχανολόγο δεν περιμένεις γούστο...
Οταν πήγα να το πάρω, σε γύρα σε μαγαζιά για το παζάρι, ένας πωλητής μου είπε :
Να πάρετε το σαμπμάρινερ που παίρνουν όλοι. Αν θέλετε κάποια στιγμή να το πουλήσετε θα το θέλουν όλοι.
Οταν το είδα αυτό πέραν ότι μου άρεσε, μου είπε η πωλήτρια στο κεντρικό που τελικά έκανε και την καλύτερη προσφορά.
Αυτό δεν έχει πολύ ζήτηση και είναι προς το τέλος της καριέρας του.
Ο μέγιστος πωλητής τσίμπησε αμέσως.
Αυτό της λέω. Πήρα και 18 % έκπτωση.
Μετά από 5-6 χρόνια από τα 10 που το κράτησα, είχε γίνει κλασσικό και είχε τιμή 20 % πάνω από το σαμπμάρινερ που φόραγαν όλοι.
Σήμερα ακόμα πιο σπάνιο, έχει 40 % διαφορά τιμής.
Αλλά δεν μου άρεσε ειδικά τους ζεστούς μήνες με τα κοντομάνικά να κυκλοφορώ με αυτό, ενίοτε και στο μετρό, ούτε ήθελα να το έχω στο συρτάρι.
Ετσι δόθηκε με κέρδος.
Βέβαια αν το είχα σήμερα θα είχε 70 % παραπάνω η τιμή του όπως βλέπω στα σάιτ, άντε 50 %.
-
Κι εγώ είμαι της άποψης να δώσεις όλο το μπατζετ σε κάτι που θα μείνει, όπως το ρολόι
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.