-
Το θέμα δεν είναι η ομπρέλα.
Είναι άμα γεμίσουν αυτές οι ομπρέλες και κατουρήσουν όλοι αυτοί στην θάλασσα, πόσο καιρό θα κάνει να ανανεωθεί από το στενό άνοιγμα το νερό ?

Σκέψου να είχε και αλυκή εκεί...
Τότε θα ίσχυε απόλυτα η παροιμία...

-
@gtsartsal said in Διακοπές 2025:
@chrisk6 said in Διακοπές 2025:
@civil357 Εγω τα μικρα τα παω και Σκαλα/Αλωνακι που ειναι οκ.
Προφανως Αμμουδια ειναι η καλυτερη (ΚαΤεΜε) για τα παιδια.
Οι αλλες οντως για μικρες ηλικιες δεν ειναι οι καλυτερες και θελουν προσοχη.
Επισης Λιχνος ηταν τελεια. Απο τοτε που ανοιξαν τα ξενοδοχεια και πηρανε ενα μεγαλο κομματι της παραλιας δεν ξαναπηγα.Αν η Αμμουδιά είναι αυτή, που μπορείς να βάλεις ομπρέλα?
Εχει χωρο και για ομπρελα.
ΑΛΛΑ το καλυτερο ειναι οτι οι ξαπλωστρες δεν εχουν χρεωση οποτε με ενα καφεδακι παραγγελια εισαι οκ. -
Επισης Λιχνος ηταν τελεια. Απο τοτε που ανοιξαν τα ξενοδοχεια και πηρανε ενα μεγαλο κομματι της παραλιας δεν ξαναπηγα.Αν η Αμμουδιά είναι αυτή, που μπορείς να βάλεις ομπρέλα?
ΑΛΛΑ το καλυτερο ειναι οτι οι ξαπλωστρες δεν εχουν χρεωση οποτε με ενα καφεδακι παραγγελια εισαι οκ.ναι ρε συ, εχει πολυ χωρος, και προς το ποταμι και αν περπατησεις απο την αλλη, αλλα ρε συντροφε σιβιλ, μιλαμε για πολυ περπατημα σε βουλιαχτερο εδαφος με μπυρες, ομπρελες κλπ, ειναι ζορι
-
@civil357 said in Διακοπές 2025:
Αμμουδιά , δεξιά προς το τέρμα της παραλίας , μετά τον οικισμό , δε μυρίζει τίποτα. Αλλά βαριέσαι να περπατάς μέχρι να φτάσεις άπατα.
Αλωνάκι , έχω χρόνια να πάω , λόγω πολυκοσμίας.
Λύχνος , καλός , αλλά μετά από την εμπειρία κάμπινγκ ( για το χαβαλέ μεγάλη παρέα ) , Ιούνιο μήνα μάλιστα , είπα ποτέ ξανά. Απαράδεκτο κάμπινγκ , δε μου φταίει η παραλία.
Βράχο , ο οποίος μάλλον είναι η πιο όμορφη οργανωμένη παραλία του ν. Πρεβέζης , έχει κοπεί εδώ και χρόνια λόγω πολυκοσμίας.
Πάω Λυγιά ή Λούτσα , η αμέσως νότια παραλία του Βράχου. Ίδια παραλία με μόλις δύο μπιτσόμαρα , άπλετο πάρκινγκ , άπλετος χώρος , ηρεμία . Η συνέχεια της βγάζει αρτολίθια , που απορώ πως βρίσκει το σουίφτ κάτω , πάει αέρα οτιδήποτε δεν είναι σαύρα.
Καστροσυκιά έχει έναν όρμο τέλειο για παιδάκια, μειονέκτημα νιώθεις ότι είσαι σε παιδότοπο κυριολεκτικά.Όχι μονάχα βρίσκει, αλλά βρίσκει και στο μικρό δρομάκι ανάμεσα από τα οικόπεδα πριν πας στην παραλία.
Έχουν κάτι λακούβαρες….
Με του που πιάσεις κατηφόρα ….απλα δεν προχωρά… εκεί δεξιά και αριστερά της κατηφόρας το έδαφος έχει σκαμενα αν μπει η ρόδα θα χτυπήσει ο προφυλακτήρας.
Μονο suv , βασικά μόνο vitara.
-
@gatoz said in Διακοπές 2025:
ΑΛΛΑ το καλυτερο ειναι οτι οι ξαπλωστρες δεν εχουν χρεωση οποτε με ενα καφεδακι παραγγελια εισαι οκ.ναι ρε συ, εχει πολυ χωρος, και προς το ποταμι και αν περπατησεις απο την αλλη, αλλα ρε συντροφε σιβιλ, μιλαμε για πολυ περπατημα σε βουλιαχτερο εδαφος με μπυρες, ομπρελες κλπ, ειναι ζορι
Καλη διαθεση να υπαρχει και ολα γινονται!!

Μετα το κουβαλημα με τα συμπραγκαλα που εχεις σταξει...περιμενεις την βουτια να ξεπλυθουν ολα!!Για Ευβοια ας ειναι καλα η Χιλιαδου και το Μετοχι.
Απο παιδια μεχρι τωρα με τις κυματαρες τους αλλα και τα ωραια τους νερα. Βαθιες θαλασες μεν αλλα καλες... -
Οπως τα λέει ο γάτος. Αυτά τα νήματα είναι δίκοπο μαχαίρι διότι μαθαίνουν όλοι τα πολύ καλά μέρη. Δεν αναφέρουμε καβάντζες….χαχαχαχ
-
@wantone said in Διακοπές 2025:
ξερεις κανεναν?
Φυσικά, τους είχα πελάτες στην τράπεζα. Και 20 μύρια Σκόπελο και 50+ Κρήτη.
-
Αν δεν έχεις παιδάκια , δεν αξίζει , συμφωνούμε. Επικοί αγώνες μπιτσομπαλας στο παρακείμενο γηπεδάκι , χόρτασα τάκλιν και κλοτσιά στο καλάμι.
Είχε θυμάμαι καλό μπιτσόμπαρο , από τις καλύτερες πίτσες-κλαμπ σάντουιτσ επιπέδου μπιτσόμπαρου , δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα ή αν εξακολουθεί να είναι καλό.@lap said in Διακοπές 2025:
Με του που πιάσεις κατηφόρα ….απλα δεν προχωρά… εκεί δεξιά και αριστερά της κατηφόρας το έδαφος έχει σκαμενα αν μπει η ρόδα θα χτυπήσει ο προφυλακτήρας.
Ίσως σε πάει από λάθος το gps . Ο δρόμος είναι στο μισό του τμήμα άσφαλτος ( από όταν στρίψεις από τον κεντρικό επαρχιακό) και στο τέλος βατός χωματόδρομος. Δεν στρίβεις στο χωματόδρομο πάνω στη φουρκέτα , αλλά από ασφαλτοστρωμένο δρόμο λίγο παρακάτω.
Φέτος δεν πήγα, αλλά το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά με κάτοχο κορόλλα τρίπορτης (παλιά) , που πάει κάθε σκ, ε , πόσο πιο χαμηλό να είναι το σουίφτ.
-
@civil357 said in Διακοπές 2025:
Αν δεν έχεις παιδάκια , δεν αξίζει , συμφωνούμε. Επικοί αγώνες μπιτσομπαλας στο παρακείμενο γηπεδάκι , χόρτασα τάκλιν και κλοτσιά στο καλάμι.
Είχε θυμάμαι καλό μπιτσόμπαρο , από τις καλύτερες πίτσες-κλαμπ σάντουιτσ επιπέδου μπιτσόμπαρου , δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα ή αν εξακολουθεί να είναι καλό.@lap said in Διακοπές 2025:
Ίσως σε πάει από λάθος το gps . Ο δρόμος είναι στο μισό του τμήμα άσφαλτος ( από όταν στρίψεις από τον κεντρικό επαρχιακό) και στο τέλος βατός χωματόδρομος. Δεν στρίβεις στο χωματόδρομο πάνω στη φουρκέτα , αλλά από ασφαλτοστρωμένο δρόμο λίγο παρακάτω.
Φέτος δεν πήγα, αλλά το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά με κάτοχο κορόλλα τρίπορτης (παλιά) , που πάει κάθε σκ, ε , πόσο πιο χαμηλό να είναι το σουίφτ.
Χωρίς gps πάω. Στρίβω όπου βρω…οκ έχω φάει πολλά άκυρα και έχω μπουκάρει σε χωράφια ανθρώπων με τον τρόπο αυτόν.
Εγώ θυμάμαι έστριψα εκεί που έχει μια πινακίδα για ένα μπίρες μπαρ. Ακριβώς μόλις μπω από τον κεντρικό δρόμο λίγο πιο κάτω και πριν τα ξενοδοχεία. Εκεί έχει ένα δρομάκι εάν θυμάμαι καλά, που σκεφτόμουν γιατί το έχουν κάνει τόσο στενό , δεν δίνει κανένας μια σπιθαμή από το οικοδόμε του, και στον δρόμο αυτόν έχει λαμουβαρες
Εμένα βρίσκει λόγω αυτού

Δες μπροστά στις ρόδες μια μ@@@κια που έχει για την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Πρέπει να ναι 8 εκ από το έδαφος
Δες απόσταση που έχει… οπότε ακούγεται χρρρρρρρρ και δεν ξέρω πότε είναι αυτο και πότε ο προφυλακτήρας.
Στην δε κατηφόρα μόλις φτάνεις με το χώμα ακούγεται χρρρρρρρρρρρρρρρ στο τετράγωνο. Λυπάσαι το αυτοκίνητο.
Με παλιότερο αυτοκίνητο όντως πας. Γενικά τα παλιά ήταν λίγο ψηλότερα. Για αυτό στους φίλους προτείνω να είναι σίγουροι και να μην μπουν με πολλά στην κατηφόρα.
-
@lap said in Διακοπές 2025:
Χωρίς gps πάω. Στρίβω όπου βρω…οκ έχω φάει πολλά άκυρα και έχω μπουκάρει σε χωράφια ανθρώπων με τον τρόπο αυτόν.
Καλά σου είπα εγώ ότι πήγες λάθος.
Αν έρχεσαι από Πρέβεζα , μένεις στην Εθνική μέχρι κόμβο Ριζών, δε στρίβεις τόσο νωρίς που έστριψες εσύ, εκεί είναι ένας καινούργιος κυκλικός κόμβος ( αντικατέστησε παλιά διασταύρωση) ,στρίβεις αριστερά προς παραλία Λυγιάς, κατηφόρα μετά από δύο στροφές , βρίσκεις αριστερά αγροτικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο ( ταμπέλες ιδιωτικές προς διαμερίσματα αρτολίθια κλπ) , μετά από λίγο έφτασες ( έχει κανένα χιλιόμετρο βατό χωματόδρομο στο τέλος). -
Αααααααααα…..

Όχι αυτό δεν το ήξερα. Για αυτό μου φαινόταν τελείως άκυρος ο δρόμος μέσα από τα χωράφια…
Έκαναν και κυκλικό κόμβο;;; Άντε ωραία… ήταν θεματάκι εκεί
-
@criuser said in Διακοπές 2025:
@sette said in Διακοπές 2025:
Τη τελευταία πενταετία, τις 3 χρονιές πήγα βόρεια Εύβοια (εκμεταλλεύομαι και το όφελος του υγραερίου...). Θα πάω και φέτος (είχα κλείσει με περίπου 55 ευρώ τη βραδιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια) αλλά τελικά θα πληρώσω απλά συμμετοχή καθώς η σύντροφος μου επιλέχθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Είναι από τους ελάχιστους προορισμούς όπου μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει 9-10 μέρες διακοπές με περίπου 1000 ευρώ. Όλα αυτά, χωρίς γυφτιές, τρώγοντας με δέκα μασέλες και μάλιστα καλό φαγητό, χωρίς ακτοπλοϊκά και διόδια (πηγαίνω από Ασπρόπυργο μέσω του δρόμου που βγάζει Τανάγρα, συνεχίζω προς Χαλκίδα και μετά όλο επάνω) και χωρίς τα άγχη του προγραμματισμού. Η Αιδηψός, προσφέρει πολλές επιλογές και μπορεί να αποτελέσει βάση για την εξερεύνηση όλης της βόρειας Εύβοιας, ενώ το συγκεκριμένο ταξίδι, καλύπτει και το κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού (Όσιος Δαυίδ, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, Χρυσοβαλάντου (έχει και μια Μονή πάνω από τις Ροβιές) για όσους πιστεύουν. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία από παλαιότερα.
Μπορείς να πας Χαλκίδα και από Χαλάνδρι - Πεντέλη - Νέα Μάκρη - Μαραθώνα - Βαρνάβα - Καπανδρίτι - Αγίους Αποστόλους - Ωρωπό - Δήλεσι - Αυλίδα - Χαλκίδα, που επίσης είναι ωραία και έχει και ωραία θέα.
Η Εύβοια είναι τζάμπα σήμερα.
Σκέφτομαι να γράψω ένα γράμμα στους Ελβετούς να την αγοράσουν, ή ακόμα καλύτερα στον Τράμπ.

Ισως και στον Ιλον.
Θα ζητήσω να με πάρει σύμβουλο επένδυσης, θα φτιάξουμε ακόμα 3 γέφυρες, μία Αγία Μαρίνα - Καβαλιανή - Μακρυλαίμι και 2 στον Μαλιακό και θα έχουμε πάνω στις 5 γέφυρες διόδια.
Μην σου πω ότι θα πρέπει να ξαναχτίσουμε και κανένα κάστρο.

Οπότε μετά θα κόψουμε τους κώλους σε όσους θέλουν την ησυχία τους, αλλά δεν τους νοιάζει που θα φεύγει ο κόσμος και ειδικά οι νέοι από την περιοχή και θα έχουμε ποικιλία τιμών και παροχών. Από 2στερα μέχρι 6στερα.
Εννοείται δρόμοι σοβαροί, τζάμπα ρεύμα από τις ανεμογεννήτριες που μας έχουν βάλει, να κάνουμε τα φράγματα στα Μανίκια και στα Ψαχνά και κάθε είδους τουρισμό.
Από αναρριχητικό και ιαματικό, έως αγροτουρισμό και υψηλής ποιότητας. Θα βάλουμε και κρουαζιερόπλοιο που θα κάνει σε 3 μέρες τον γύρο του νησιού, μαζί με πέραν της Σκύρου Σποράδες, οι οποίες θα πρέπει να επιστρέψουν διοικητικά στην Εύβοια, στην οποία άλλωστε ανήκουν κατά παράδοση και εκκλησιαστικά.

Εννοείται ότι θα παράγονται υψηλής ποιότητας και τιμής αγροτικά προϊόντα, καθότι έχει εξαιρετικό έδαφος και κλίμα, μέχρι που θα κάνουμε τουρισμό και στα ορυχεία που δεν δουλεύουν πλέον.
Θα απαγορεύεται εξ ορισμού η πρόσβαση σε γκρινιάρηδες, μίζερους, ιδεοληπτικούς και λοιπούς κολλημένους ανόητους....

Α ξέχασα θα απαγορεύεται η πρόσβαση και σε τετράποδους με τετρακίνητες ανησυχίες...

Τόσες ανεμογεννήτριες θα έπρεπε να έχουμε μεγαλες μονάδες αντλιοταμίευση τόσο στα μανίκια ακόμη και ψηλά στο Ξηροβούνι. Ορυχεία, θεματικά πάρκα και αγροτουρισμός.
Για την ώρα μόνο όσοι έχουν τετρακινητες ανησυχίες χαίρονται από την κατάσταση στο οδικό δίκτυο. Και ελάχιστοι φορτιστές επειδή είναι πράσινο γαλατικό χωριο.
-
-
Τον Μάιο που πήγα Λιχαδονήσια με το καγιάκ ήταν γεμάτη η θάλασσα μέδουσες. Φέτος είναι πρόβλημα όλη η δυτική πλευρά της Εύβοιας. Οι υπόλοιπες που αναφέρθηκαν από την πλευρά του Αιγαίου είναι σούπερ αλλά με τα Αυγουστιάτικα μελτέμια δεν τις ευχαριστιέσαι εκτός από κάποιες πολύ προστατευμένες.
-
Για κάμποσα χρόνια τις είχαμε στον Κορινθιακό.
-
Φέτος μας ήρθαν από τον Παγασητικό και βγήκαν και στην Εύβοια και Σκιάθο - Σκόπελο.
Για αυτό είπα, πλήρης αποκλεισμός του νησιού με γέφυρες, ή δυνατόν ανοιγόμενες...

Και να φύγουμε από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να πάμε σε αυτήν του Αιγαίου, μαζί με όλες τις Σποράδες μας.
-
Cruiser ο τσουχτροφάγος !
-

Η πρώτη φωτογραφία, είναι από παραλία/beach bar κοντά στα Κανατάδικα (μετά από Ιστιαία) και η δεύτερη από φαγητό σε ταβέρνα της ίδιας περιοχής, για 2 άτομα και κόστος 23 ευρώ (τιμές '22). Στην ίδια, έχω φάει αστακομακαρονάδα με κάποια συνοδευτικά και ποτό/αναψυκτικό για 26 ευρώ (τιμές '22). Το beach bar έμαθα ότι πλέον έχει ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ το σετ (από το '24).
Στα γρήγορα, να αναφέρω σχετικά με σχόλια που έγιναν προηγουμένως.
Πράγματι, η Β. Εύβοια μετά τις φωτιές, δεν είναι η ίδια... Ροβιές και μετά το Πευκί (κατεύθυνση προς τις ακτές που βλέπουν προς Αιγαίο), νομίζω ήταν χειρότερα τα πράγματα.
Μέδουσες κλπ, δεν έχω συναντήσει, αλλά από αυτά που έμαθα, το φαινόμενο πιο έντονο κοντά στα Ψαχνά (που και εκεί είναι σε ύφεση).
Λιχαδονήσια, είναι από τις πιο υπερτιμημένες φόλες ever... Ειδικά με τη περιβόητη 'ξενάγηση' που σου κάνουν στη βάρκα (κάτω από το λιοπύρι), ευελπιστώντας να φανεί κάποια φώκια ή να διακρίνεται το ναυάγιο κάποιου τσιμεντένιου πλοίου από τη κατοχή... Αν φτάσετε Λιχάδα (στη παραλία, όχι το χωριό), μείνετε εκεί και μη περάσετε απέναντι στα νησάκια. Θα γλυτώσετε ταλαιπωρία και έξοδα. -
@criuser said in Διακοπές 2025:
Φέτος μας ήρθαν από τον Παγασητικό και βγήκαν και στην Εύβοια και Σκιάθο - Σκόπελο.
Για αυτό είπα, πλήρης αποκλεισμός του νησιού με γέφυρες, ή δυνατόν ανοιγόμενες...

Και να φύγουμε από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να πάμε σε αυτήν του Αιγαίου, μαζί με όλες τις Σποράδες μας.
Μπορείτε να πάτε και στις Μαλδίβες με τη φορά που έχετε πάρει!

-
Λοιπόν σύμφωνα με την παράδοση του φόρουμ.
Εξήγησε μας γιατί οι καρέκλες είναι σαν να κάθεστε σε αστικό λεωφορείο.
Δεύτερον γιατί το πορτοφόλι είναι τόσο φουσκωμένο
Και πως γίνεται να πιρουνιασεις τα κολοκυθάκια τόσο μακρυά που τα έβαλε η κυρία που σέρβιρε. Σε τάιζαν στο στόμα ;;;;
Διακοπές 2025