-
Η πραγματικότητα χτύπησε και την πόρτα της Honda https://www.caroto.gr/2025/06/09/η-honda-εξελίσσει-τα-πιο-αποδοτικά-υβριδ/
-
Η Honda τα εξελίσσει και ο Σ τα θάβει...
-
Δεν γράφω συνήθως, όταν αναφέρονται σε κατασκευαστές ή εισαγωγείς αυτοκινήτων. Δεν είμαι μέτοχος σε καμία εταιρία.
Αρκετοί είχαν παράπονα από τον αντιπρόσωπο της Honda τα προηγούμενα χρόνια. Μαζί τους κι εγώ θα έλεγα, όταν για να κρατήσω την εγγύηση των 7 ετών πριν από 15-20 χρόνια με έβαζε να αλλάζω λάδια κάθε 6 μήνες..
Όλοι όταν αναφέρονται στα Honda λένε πρώτα από όλα για την τιμή, είναι ακριβά. Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν μπει μέσα σε ένα Honda να το δουν ή να το οδηγήσουν.
Κανένας δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του και όλοι έχουν στόχο τους το κέρδος. Άλλος παίρνει τα λεφτά στην αρχή και άλλος σιγά σιγά μέσα από τις περισσότερες επισκέψεις στα συνεργεία. Εγώ προτιμώ να τα δώσω στην αρχή και να μην έχω το άγχος των συνεργείων. Η κατάσταση σε πολλά συνεργεία δεν είναι και η καλύτερη. Οι περισσότεροι προσπαθούν να σου πάρουν ό,τι μπορούν. Δεν είναι θέμα αν γνωρίζεις τι έχει ή τι δεν έχει το αυτοκίνητο. Πληρώνεις και δε λες τίποτα. Είχα ένα Opel πριν από πολλά χρόνια και ξέρω..
Νομίζω ότι ο αντιπρόσωπος της Honda τιμά την εγγύηση του αυτοκινήτου σε αντίθεση με κάποιους "καλύτερους" αντιπροσώπους. Μια μικτή αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να καταλάβει κανείς τι γίνεται.
Τα παραπάνω δεν είναι απάντηση στο προηγούμενο μήνυμα. Πάντα διαβάζω όσα γράφονται χωρίς να έχω γράψει τίποτα για αυτό το θέμα.
-
Προσωπικά και εγώ σχημάτισα εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις από τη μικρή μου περιπέτεια με τον Σ και δεν το περίμενα με όλα αυτά που είχα διαβάσει στο internet.
-
Το έχω ξαναγράψει κάπου εδώ μέσα ότι εγώ έχω άριστες εντυπώσεις από τον Σ.
Επειδή εδώ Κρήτη που είμαι, οι αντιπρόσωποι και οι μάστορες είναι μάλλον οι χειρότεροι "επαγγελματίες" του Δυτικού κόσμου, έχει χρειαστεί πολλές φορές να επικοινωνήσω με Σ στην Αθήνα και πάντα μα πάντα:
α. είναι διαθέσιμοι (απαντάνε στα τηλέφωνα ή στα μειλ μου)
β. είναι ευγενέστατοι
γ. δίνουν λύση στο εκάστοτε θέμα μου.Δεν έχω εμπειρία από άλλον εισαγωγέα (αφού δε χρειάστηκε ποτέ να επικοινωνήσω με κάποιον άλλον), αλλά στον Σ εγώ βάζω Άριστα!
-
Δυστυχώς η φήμη του Σ μεταδίδεται από γενιά σε γενιά ενώ είναι προφανές ότι η καινούρια γενιά της οικογένειας Σ είναι διαφορετική.
Βλέπω συνέχεια σχόλια περί των ακριβών Honda λόγω Σ και μπαίνοντας τώρα βλέπω το ZR-V στην Elegance να κάνει 34.990 και στην Γερμανία (που έχουμε τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις), να κάνει 42.900. Υπολογίστε ότι η Γερμανία δεν έχει ΕΦΚ!
Αυτό που σίγουρα έχω να του καταλογίσω, είναι ότι παρότι η Honda έχει ανέβει τιμολογιακά σαν εταιρία, τα περισσότερα συνεργεία της είναι σαν συνοικιακά. Γενικώς το τμήμα marketing του Σ υπολείπεται του ανταγωνισμού και ειδικά των μαρκών που ανταγωνίζεται σε τιμολογιακό επίπεδο.
-
@npapanik said in HONDA FORUM:
Δυστυχώς η φήμη του Σ μεταδίδεται από γενιά σε γενιά ενώ είναι προφανές ότι η καινούρια γενιά της οικογένειας Σ είναι διαφορετική.
Βλέπω συνέχεια σχόλια περί των ακριβών Honda λόγω Σ και μπαίνοντας τώρα βλέπω το ZR-V στην Elegance να κάνει 34.990 και στην Γερμανία (που έχουμε τις ίδιες ακριβώς εκδόσεις), να κάνει 42.900. Υπολογίστε ότι η Γερμανία δεν έχει ΕΦΚ!
Αυτό που σίγουρα έχω να του καταλογίσω, είναι ότι παρότι η Honda έχει ανέβει τιμολογιακά σαν εταιρία, τα περισσότερα συνεργεία της είναι σαν συνοικιακά. Γενικώς το τμήμα marketing του Σ υπολείπεται του ανταγωνισμού και ειδικά των μαρκών που ανταγωνίζεται σε τιμολογιακό επίπεδο.
Το "σαν συνοικιακά" το αναφέρεις με αρνητικό πρόσημο; Ήε την έννοια ότι έχουν πιο νορμάλ τιμές;
-
@vigilantius__1985 said in HONDA FORUM:
Το "σαν συνοικιακά" το αναφέρεις με αρνητικό πρόσημο; Ήε την έννοια ότι έχουν πιο νορμάλ τιμές;
Το πρώτο δυστυχώς.
-
Οι άνθρωποι είναι στην κοσμάρα τους, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχει το ZRV 45K και μετά από λίγο καιρό έχει 35Κ. Το ίδιο έχουν κάνει και με το civic και με άλλα μοντέλα, απλά γραφικοί.
-
@ataim said in HONDA FORUM:
Οι άνθρωποι είναι στην κοσμάρα τους, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχει το ZRV 45K και μετά από λίγο καιρό έχει 35Κ. Το ίδιο έχουν κάνει και με το civic και με άλλα μοντέλα, απλά γραφικοί.
Απο οτι καταλαβαινω φερνουν Χ αμαξια και βαζουν μια μεγαλη τιμη. Αν δουν οτι πουλαει , εχει καλως. Αν οχι , κατεβαζουν τιμες για να μην τους μεινουν .
-
Αυτό που σίγουρα έχω να του καταλογίσω, είναι ότι παρότι η Honda έχει ανέβει τιμολογιακά σαν εταιρία, τα περισσότερα συνεργεία της είναι σαν συνοικιακά.
Ετσι ακριβως ειναι το επισημο στα Ιωαννινα (Honda + Mitsubishi) που ειναι το ενα και μοναδικο για αυτες τις μαρκες σε Ηπειρο, Επτανησα . Ουτε στην Αιτωλοακαρνανία εχει . Λες και εμεινε στην δεκατετια του 90 μοιαζει .
Ενα αλλο αρνητικο του Σ ειναι οι τιμες ανταλλακτικων . Ειδικα στα Mitsubishi ειναι πανακριβος . Για Ηοndα δεν ξερω -
@alexandros-k said in HONDA FORUM:
Αυτό που σίγουρα έχω να του καταλογίσω, είναι ότι παρότι η Honda έχει ανέβει τιμολογιακά σαν εταιρία, τα περισσότερα συνεργεία της είναι σαν συνοικιακά.
Ετσι ακριβως ειναι το επισημο στα Ιωαννινα (Honda + Mitsubishi) που ειναι το ενα και μοναδικο για αυτες τις μαρκες σε Ηπειρο, Επτανησα . Ουτε στην Αιτωλοακαρνανία εχει . Λες και εμεινε στην δεκατετια του 90 μοιαζει .
Ενα αλλο αρνητικο του Σ ειναι οι τιμες ανταλλακτικων . Ειδικα στα Mitsubishi ειναι πανακριβος . Για Ηοndα δεν ξερωΔεν ειναι απαραιτητα κακό αυτο.Γιατι απο κατι αλλα συνεργεία που το παίζουν δήθεν και δεν εχουν ιδεα απο τα αυτοκίνητα με τις τιμές των service στο θεο...το προτιμώ.
-
@kostis20 said in HONDA FORUM:
Ενα αλλο αρνητικο του Σ ειναι οι τιμες ανταλλακτικων . Ειδικα στα Mitsubishi ειναι πανακριβος . Για Ηοndα δεν ξερωΔεν ειναι απαραιτητα κακό αυτο.Γιατι απο κατι αλλα συνεργεία που το παίζουν δήθεν και δεν εχουν ιδεα απο τα αυτοκίνητα με τις τιμές των service στο θεο...το προτιμώ.
Oυτε αυτοι εχουν ιδιαιτερη ιδεα . Διαγνωστικο επισης χρησιμοποιουν σπανια και πιστευω ουτε απο αυτο ξερουν πολλά . Αλλο μηχανημα σύγχρονο δεν εχω δει . Οι τιμες βεβαια σε εργασια ειναι οκ, οχι στο Θεο
-
Καλα δε μιλάω ειδικά για τους συγκεκριμένους αλλά γενικά.Εχει και στη Μεσογείων ενα παρομοιο συνεργείο Honda και ειναι πάντα γεμάτο.
-
Αυτό το συνεργείο βρίσκεται εκεί εδώ και 39 χρόνια. Είχε και αντιπροσωπεία μέχρι πριν 8-10 Χρόνια στο απέναντι μαγαζί, και γενικά θεωρείται γκουρούς της Χόντα. Λογικό είναι να έχει πάντα πελατεία. Μέσα είναι όντως συνοικιακό.
-
Αυτο παντως δεν ειναι εξουσιοδοτημενο Ηοnda πλεον . Παλιοτερα ηταν
-
@dstou said in HONDA FORUM:
Αυτό το συνεργείο βρίσκεται εκεί εδώ και 39 χρόνια. Είχε και αντιπροσωπεία μέχρι πριν 8-10 Χρόνια στο απέναντι μαγαζί, και γενικά θεωρείται γκουρούς της Χόντα. Λογικό είναι να έχει πάντα πελατεία. Μέσα είναι όντως συνοικιακό.
Ναι τους θυμάμαι πολύ καλά αυτούς: το 1990 σε Accord του πατέρα μου του έβαλαν τα Koni που τους είχα πάει και ξέχασαν (!!!) να βάλουν τις ροδέλες ασφαλείας. Αποτέλεσμα; Στο εσάκι της Κηφισίας στο Μαρούσι πετάχτηκαν και τα τέσσερα έμβολα, τα μπροστά χτύπησαν το καπώ εσωτερικά και τα πίσω πέταξαν τα πλαστικά καπάκια των πίσω θόλων.
-
Ενα αλλο αρνητικο του Σ ειναι οι τιμες ανταλλακτικων . Ειδικα στα Mitsubishi ειναι πανακριβος . Για Ηοndα δεν ξερωναι αλλα στα γιαννενα ειναι του συναδερφου του βασιλη (αραγε υπαρχουν ακομη τα κομπουτερ κιντς που ειχε μαζι με τον φ.β. και τον δ.α. ?) και στην αιτνια ηταν του χρηστου μπ. που ειχε αρρωστια με τις μηχανες και δεν πουλαγε τετρατροχο, ειχαμε κανει καμποσα κουμου με τα καβα μας πριν 30 τοσα χρονια και ειχε αρρωστησει που πηρε χοντα να πουλαει....
για κηφισσιας μαλλον λετε τον σωτηροπουλο? οταν ειχα παει τον σιβικα σε αυτον με καμμενο κομπρεσορα a/c, κλασσικο προβλημα στα 2007-2008 εξαιτιας μιας αντιστασης των 10 σεντ, με εβγαλε τρελλο και οτι στην εξοδο ο αερας πρεπει να ειναι 20+ c, αρπαχτηκα ασχημα τοτες ενω στα κεντρικα ηταν κυριοι.
εγω που ειχα παντως σχεσεις με τον σαρα με χοντα, ενω εχω βιωσει ιστοριες στα διτροχα, στα αμαξια ηταν αψογοι. εμπειρια 20 ετων μαζι του. -
@gatoz said in HONDA FORUM:
ναι αλλα στα γιαννενα ειναι του συναδερφου του βασιλη (αραγε υπαρχουν ακομη τα κομπουτερ κιντς που ειχε μαζι με τον φ.β. και τον δ.α. ?) και στην αιτνια ηταν του χρηστου μπ. που ειχε αρρωστια με τις μηχανες και δεν πουλαγε τετρατροχο, ειχαμε κανει καμποσα κουμου με τα καβα μας πριν 30 τοσα χρονια και ειχε αρρωστησει που πηρε χοντα να πουλαει....
Στo συνεργειο κανει αλλος κουμαντο . Τα ανταλλακτικα ναι δικα του ειναι . Και η εκθεση . Που πλεον δεν ειναι επισημος εμπορος ομως
Τα κομπιουτερ κιντς δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα
αιτνια εννοεις Αιτωλοακαρνανια ? Δεν ξερω για εκει τι εχει τωρα , παντως επισημο δεν εχει τιποτα -
@gatoz said in HONDA FORUM:
Ενα αλλο αρνητικο του Σ ειναι οι τιμες ανταλλακτικων . Ειδικα στα Mitsubishi ειναι πανακριβος . Για Ηοndα δεν ξερωναι αλλα στα γιαννενα ειναι του συναδερφου του βασιλη (αραγε υπαρχουν ακομη τα κομπουτερ κιντς που ειχε μαζι με τον φ.β. και τον δ.α. ?) και στην αιτνια ηταν του χρηστου μπ. που ειχε αρρωστια με τις μηχανες και δεν πουλαγε τετρατροχο, ειχαμε κανει καμποσα κουμου με τα καβα μας πριν 30 τοσα χρονια και ειχε αρρωστησει που πηρε χοντα να πουλαει....
για κηφισσιας μαλλον λετε τον σωτηροπουλο? οταν ειχα παει τον σιβικα σε αυτον με καμμενο κομπρεσορα a/c, κλασσικο προβλημα στα 2007-2008 εξαιτιας μιας αντιστασης των 10 σεντ, με εβγαλε τρελλο και οτι στην εξοδο ο αερας πρεπει να ειναι 20+ c, αρπαχτηκα ασχημα τοτες ενω στα κεντρικα ηταν κυριοι.
εγω που ειχα παντως σχεσεις με τον σαρα με χοντα, ενω εχω βιωσει ιστοριες στα διτροχα, στα αμαξια ηταν αψογοι. εμπειρια 20 ετων μαζι του.Ρε τρελέ κομπιουτερκιντς πήγα 9 χρόνων το 90 σε ένα μάθημα με υπολογιστές της apple.Ενω μου άρεσε φάνηκε ακριβό στους γονείς μου κ δεν ξαναπήγα.
Μιχαήλ Αγγέλου με Γρηγορίου Σακκά όταν αυτές οι οδοί ήταν ακόμα δρόμοι(εδω και μια δεκαετία εχουν πεζοδρομηθει)και τα Γιάννενα δεν είχαν παραπάνω από 500 φοιτητές
Αν λες αυτό μπήκα μόνο γιατι μου θύμισες τα παλιά Γιάννενα.αν οχι δεν πειράζει
HONDA FORUM