-
Οδηγικές εντυπώσεις από το θαυματουργό Dolphin Surf στην Ελλάδα.
Πολύ ωραίο αμάξι και αρκετά καλό το άρθρο σου (by the way, δεν αναφέρεις κάπου την εμβέλεια της μεγάλης μπαταρίας, αλλά οκ, όποιος θέλει το βρίσκει στο site της BYD).
Απορία όμως:
Γιατί φαίνεται να έχει λίγο χειρότερη κατανάλωση από το Dolphin (τουλάχιστον στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά)?
Θα περίμενα το ανάποδο.
Είδες καθόλου κατανάλωση?
Παίζει ρόλο οτι δεν έχει το one-pedal?Ούτε το dolphin έχει one pedal. Regen γίνεται σε όλα τα byd, πατώντας το πεντάλ του φρένου.
-
υπεροχο αν και εγω το έχω δει στην κινέζικη εκδοχη που ήταν μικρουλι και οχι 4 μέτρα!!!! (δεν το λες και μικρο πια!!! )
Ακομα και έτσι είναι και πανεμορφο και πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Οι πρωτες 2 εκδοσεις αξιζουν, η πιο ακριβη δεν αξιζει περιττο εξοπλισμο δινει με μεγαλη τιμη. Τι να τις κάνεις τις 360 κάμερες σε μικρο μοντελο.
Τεσπα, ζηλευω γιατι αν υπήρχε διαθεσιμο όταν πήρα το Yudo (επίσης 4 μέτρα αλλα πιο ψηλο), θα ήταν σίγουρα η επιλογη μου αφού το ζαχαρώνω 2 χρονα τωρα από τοτε που το είδα στην κίνα και το ερωτευτηκα!!!
ΥΓ οσο για τις λαμπες αλογονου και τις σιδερενιες ζάντες μια χαρά είναι. Απλά τις έβαλαν για να σπρώξουν οσους μπορουν στην επόμενη εκδοση (μαρκετινγκ ξεκαθαρα και κατα την γνώμη μου σωστά εκαναν)
την ακριβη αγοραζεις με 157 ιππους και φουλ εξοπλισμο, δεν θελει ρωτημα.
-
υπεροχο αν και εγω το έχω δει στην κινέζικη εκδοχη που ήταν μικρουλι και οχι 4 μέτρα!!!! (δεν το λες και μικρο πια!!! )
Ακομα και έτσι είναι και πανεμορφο και πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Οι πρωτες 2 εκδοσεις αξιζουν, η πιο ακριβη δεν αξιζει περιττο εξοπλισμο δινει με μεγαλη τιμη. Τι να τις κάνεις τις 360 κάμερες σε μικρο μοντελο.
Τεσπα, ζηλευω γιατι αν υπήρχε διαθεσιμο όταν πήρα το Yudo (επίσης 4 μέτρα αλλα πιο ψηλο), θα ήταν σίγουρα η επιλογη μου αφού το ζαχαρώνω 2 χρονα τωρα από τοτε που το είδα στην κίνα και το ερωτευτηκα!!!
ΥΓ οσο για τις λαμπες αλογονου και τις σιδερενιες ζάντες μια χαρά είναι. Απλά τις έβαλαν για να σπρώξουν οσους μπορουν στην επόμενη εκδοση (μαρκετινγκ ξεκαθαρα και κατα την γνώμη μου σωστά εκαναν)
Και μπαίνεις μετά σε ένα σπιράλ αύξησης καθώς με 2.300 ακόμη πας στο πιο καλά εξοπλισμένο Dolphin (Desing) με 204 ίππους και 100+χλμ εμβέλειας παραπάνω.
Ειδικά η μεγαλύτερη μπαταρία του Δελφινιού, και μόνο αυτή, δικαιολογεί τη διαφορά των 2,3k. Οι εξτρά ίπποι, οι χώροι κτλ είναι ένα επιπλέον bonus.Αυτό που δίνω στο Surf είναι την πολύ όμορφη μάσκα μπροστά. Και την τιμή της βασικής έκδοσης. Η ακριβή έκδοση του Surf χάνει σε value for money μπροστά στο Δελφίνι.
-
Και μπαίνεις μετά σε ένα σπιράλ αύξησης καθώς με 2.300 ακόμη πας στο πιο καλά εξοπλισμένο Dolphin (Desing) με 204 ίππους και 100+χλμ εμβέλειας παραπάνω.
Ειδικά η μεγαλύτερη μπαταρία του Δελφινιού, και μόνο αυτή, δικαιολογεί τη διαφορά των 2,3k. Οι εξτρά ίπποι, οι χώροι κτλ είναι ένα επιπλέον bonus.Αυτό που δίνω στο Surf είναι την πολύ όμορφη μάσκα μπροστά. Και την τιμή της βασικής έκδοσης. Η ακριβή έκδοση του Surf χάνει σε value for money μπροστά στο Δελφίνι.
Και η μεσαία την ίδια μεγάλη μπαταρία έχει. Αυτά που έχει η μεγάλη είναι περιττά για μικρό αμάξι. Εγώ την μικρή ή την μεσαία θα διάλεγα. Τα 88 άλογα είναι υπεραρκετά για το βάρος του και δεν με ενδιαφέρει 360 κάμερες και θερμαινόμενα καθίσματα στο 2ο αμαξάκι πόλης
-
CEO της BYD προς Chief Designer: Ελα Τσαν, που εισαι ρε bro; Θελω να φτιάξεις νέο Dolphin αλλά σε παρακαλώ κάνε το όσο πιο άσχημο γίνεται.
Chief Designer: Μην πεις τίποτα άλλο αφεντικό. Έγινε.
-
CEO της BYD προς Chief Designer: Ελα Τσαν, που εισαι ρε bro; Θελω να φτιάξεις νέο Dolphin αλλά σε παρακαλώ κάνε το όσο πιο άσχημο γίνεται.
Chief Designer: Μην πεις τίποτα άλλο αφεντικό. Έγινε.
Πρωτον το συγκεκριμενο είναι Πανεμορφο, ενω το dolfin ασχημο. Το συγκεκριμενο οταν βγηκε στην κίνα (April 2023) εγινε γνωστο σαν Seagull (γλαρος) , για την ευρώπη απλά το μακρύνανε και το ονομασανε dolfin surf, αλλα ουσιαστικα το seagull ειναι. Ειναι πιο μικρό και αλλη κατηγορια από το dolfin δεν το αντικατέστησε
Δευτερον ο chief designer δεν ειναι ο Τσαν που λες, για να βοηθησω: The BYD Seagull was designed under the direction of Wolfgang Egger. Egger is the Chief Automotive Designer for BYD Auto, having previously held design positions at European luxury brands like Alfa Romeo, Audi, and Lamborghini.
-
@azmo νομιζω οτι οι περισσοτεροι που το βλεπουν θα διαφωνησουν μαζι σου. Η μονη αστοχια ειναι οι υπερβολικα μικροι τροχοι στην φτηνη εκδοση.
-
-
Πρωτον το συγκεκριμενο είναι Πανεμορφο, ενω το dolfin ασχημο.
Αμφότερα άσχημα ειναι (αν και το δελφίνι λιγότερο άσχημο)....δεν τα αγοράζεις για την εμφάνιση, αλλά για τα άλλα καλά που έχουν. Όμορφα ειναι οι μεγάλοι μπυντέδες και τα suv.
καλα οκ οπως νομιζεις
εμενα με εντυπωσιαζουν τα ομορφα μικρά αμάξια, εσενα σαρεσουν τα μεγαλα οποτε το καταλαβαίνω αυτό που λες
Εγω όταν το είδα αυτό στην κίνα το design του μου τράβηξε την προσοχη γιατι μου άρεσε πάρα πολύ.
Μαρεσει που είναι ταυτόχρονα και ομορφο πολύ και πρακτικο παράλληλα
Τωρα περι ορεξεως κολοκυθόπιτα . Αλλα αν εκτιμας το μικρα ομορφα και πρακτικά αυτοκινητα αυτό παίζει να είναι το καλύτερο μικρο που υπάρχει παγκοσμίως αν και η μικροτερη σε μήκος εκδοση που είδα στην κίνα είναι πιο κοντα στο τι θεωρώ εγώ τέλειο μικρό από αυτό που θα έρχεται εδω το οποιο έφτασε τα 4 μέτρα!!!
-
Δεν είναι άσχημα βρε σεις...
Απλά είναι κινέζικα...
-
Τωρα περι ορεξεως κολοκυθόπιτα . Αλλα αν εκτιμας το μικρα ομορφα και πρακτικά αυτοκινητα αυτό παίζει να είναι το καλύτερο μικρο που υπάρχει παγκοσμίως αν και η μικροτερη σε μήκος εκδοση που είδα στην κίνα είναι πιο κοντα στο τι θεωρώ εγώ τέλειο μικρό από αυτό που θα έρχεται εδω το οποιο έφτασε τα 4 μέτρα!!!
Μα δεν είπα για πρακτικότητα κλπ. Για ομορφιά μίλησα....εεεε ομορφο δεν το λές. Σαν ανάποδο γαμώτο ειναι! Πρακτικό, καλό, ποιοτικό, ό,τι άλλο θες ναι, αλλά όχι ομορφο.
-
Μα δεν είπα για πρακτικότητα κλπ. Για ομορφιά μίλησα....εεεε ομορφο δεν το λές. Σαν ανάποδο γαμώτο ειναι! Πρακτικό, καλό, ποιοτικό, ό,τι άλλο θες ναι, αλλά όχι ομορφο
πολυ ομορφο
-
-
Κουκλάκι είναι το γλαρακι
(αν και νομίζω οτι είναι πιο αρμονικό στην chinese εκδοχή του) -
Να προσθεσω επισης οτι ζηλευω που εχει το μικρουλι digital key.
-
Δεν εχω μπει να δω τεχνικα χαρακτηριστικα αυτονομια-βαρος-ιππους κλπ..θα πηγαινα στην εκδοση με τα λιγα αλογα απ οτι λετε..ισως στην δευτερη εκδοση με την λιγο μεγαλυτερη αυτονομια για κανα ταξιδακι..ισως καιει λιγοτερο λογω βαρους απ το dolphin
-
Οντως είναι κάπως! Πως είναι έτσι;
-
Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε!
Η τιμή του βέβαια, καμιά σχέση με την Κίνα...
Τυχεροί όσοι πρόλαβαν να πάρουν σε τιμή ευκαιρίας το Dolphin και ας μην είναι τόσο όμορφο. -
-
το μονο μειον που βλέπω εγω ειναι οτι προτιμουσα το μηκος του αυθεντικου στα 3,78μ αντι 4μ που εγινε στην ευρωπαικη εκδοση
Θα προτιμουσα να ηταν 3,78 και ας ειχε πολύ μικρο χωρο αποσκευων τύπου 150 λίτρα αντι 310 που έχει τώρα. Για αμαξάκι πολής θες compact δεν θες να μετακομίσεις. Εξαλλου εχει και μπροστα αρκετο χώρο για ενα μικρο frunk για τα καλώδια φορτισης οπως έφτιαξα και γω στο δικό μου αμάξι
BYD forum