-
@dettol said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
@panos2171 said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
@criuser said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
@billy84 said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Πολύ ωραία βόλτα σε αγαπημένα μέρη! Επι τη ευκαιρία να πω πως θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεχωριστή ενότητα με ταξιδιωτικά- σύντομες εξορμήσεις κλπ. Νομίζω δεν είναι κάτι δύσκολο για κάποιον mod να προσθέσει και αυτήν την επιλογή στο φόρουμ.
Στα του ταξιδιωτικού, στο Ρούπελ την είχα πατήσει και εγώ πριν καμιά 10αρια χρόνια. Είχα πάει καμιά ώρα αργότερα και δε γνώριζα ότι είναι μέχρι τις 12.30. Και είχαμε ανέβει από Αθήνα και για αυτό το λόγο με φίλους να φανταστείς. Κερκίνη και Μπέλλες είναι μαγικός συνδυασμός. Η Θεσσαλονίκη είναι πάντα όμορφη με επιλογές για όλα τα γούστα. Καλά κάνατε και δε μείνατε μέσα όμως. Λουτρά πόζαρ σταθερή αξία. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η Έδεσσα σαν πόλη αλλά δεν πήγατε, δεν πειράζει. Ο Άγιος Αθανάσιος για μένα είναι πολύ αδικημένος. Αξίζει περισσότερη επισκεψιμότητα όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο για το χιονοδρομικό.
Ντηζελάρα for the win θα προσθέσω! Οι κάτοχοι γνωρίζουν!
Εύχομαι η επόμενη εξόρμηση να είναι σύντομα και να τη διαβάσουμε!
Εδεσσα έχω πάει 3-4 φορές, δεν είχε νόημα.
Εκτός από τους καταρράκτες η Έδεσσα δεν έχει κάτι άλλο. Προς Κιλκίς είναι και η λίμνη Σκρα, επίσης πολύ ωραίο μέρος.
εμενα παντως η εδεσσα μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο αλλες περιφερειακες πολης της μακεδονιας που πηγαμε. Η χειροτερη ηταν με διαφορα οι σερρες, αν και πηγα για δουλεια οποτε την ειδα ελαχιστα.
Οντως ομως γυρω απο τις πολεις εχει πολυ ενδιαφερον!Στις Σέρρες μόνο η πλατεία και τα στενάκια της αξίζουν.
Και στο Κιλκίς δεν έχει πολλά να δεις, λογικό άλλωστε αφού έχει καεί από Βούλγαρους και Τούρκους 3 φορές στους Βαλκανικούς και στον Β' ΠΠ, όταν έφευγαν.
-
Το Κιλκίς είναι τραγικά άσχημο...
-
Το Κιλκίς δεν είναι πόλη για να επισκεφτείς, τα πέριξ του είναι αυτά που αξίζουν όπως και δεν υπάρχει λόγος να πας Γιαννιτσά. Θα βρεθείς εκεί κατά λάθος αν πεις ότι πας Καϊμακτσαλάν. Από την άλλη η Βέροια αξίζει μια βόλτα γιατί έχει και την παλιά πόλη, το ίδιο και Νάουσα.
Σέρρες, Δράμα επίσης δεν υπάρχει λόγος εκδρομής, αν φτάσεις προς τα εκεί πας Καβάλα
-
Βέροια και Νάουσα ίσως πρέπει να τις έχω στο μέλλον, ίσως και το Λιτόχωρο. Βεργίνα έχω πάει.
Δράμα λένε ότι έχει ένα ωραίο πάρκο, όπως και τον σταθμό του τρένου.
Καβάλα έχει πολλά, Ξάνθη την παλιά πόλη και μετά Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.Νότια περιμένω να φτιάξουν τον Πάτρα - Πύργο για να πάω μέχρι Μεθώνη.
Επίσης Γεράκι Μονεμβασιά από την άλλη πλευρά.
Ορεινή Αρκαδία δεν έχω πάει, αλλά δεν με τραβάει τόσο.
-
Βέροια και Νάουσα ίσως πρέπει να τις έχω στο μέλλον, ίσως και το Λιτόχωρο. Βεργίνα έχω πάει.
Αν βρεθείς προς Λιτόχωρο, αξίζει μια βόλτα στον Παλαιό Παντελεήμονα.
-
Με την παλιά εθνική περνάγαμε δίπλα του.
-
Πόσο παλιά? Γιατί η παλιά περνούσε δίπλα από τον Νέο Παντελεημονα.
-
Ρε σεις τι άματσουρς είστε? Στις Σέρρες δεν πας για την πόλη αλλά για τις Σερραίες!!!!!
-
@gtsartsal said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Πόσο παλιά? Γιατί η παλιά περνούσε δίπλα από τον Νέο Παντελεημονα.
Σωστά. Έτσι και αλλιώς έχω να περάσω 16 χρόνια από εκεί.
-
@billy84 said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Ρε σεις τι άματσουρς είστε? Στις Σέρρες δεν πας για την πόλη αλλά για τις Σερραίες!!!!!
και για την πίστα οι νεότεροι
-
Παλαιός Παντελεήμωνας , πολύ όμορφο χωριό, πολύ ωραία τοποθεσία , προσοχή , μακρία του τις αργίες και τις ημέρες συνωστισμού. Έμεινα κάποιες μέρες Αυγούστου και ακόμα και το καλοκαίρι ανεβαίνουν γκρουπ τουριστών. "Μέτριο" φαγητό.
Αλλά , είναι το Λέτσοβο ,από τη διάσημη ταινία Αλαλούμ του χάρρυ κλυν . Μόνο για αυτό αξίζει μία επίσκεψη.
-
Ωραία η εκδρομή, αλλά πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που πήγε για τουρισμό στο Κιλκίς !
Για την πόλη μιλάμε, γιατί ο νομός έχει πολύ όμορφη φύση (βόρεια και δυτικά) και καλό φαγητό. -
Υπάρχει τελικά το Κιλκίς; Δεν έχω γνωρίσει κάποιον απο εκεί. Νόμιζα πως είναι μια φανταστική πόλη, στην κυριολεξία φανταστική.
-
@elvet said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Ωραία η εκδρομή, αλλά πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που πήγε για τουρισμό στο Κιλκίς !
Για την πόλη μιλάμε, γιατί ο νομός έχει πολύ όμορφη φύση (βόρεια και δυτικά) και καλό φαγητό.Η πόλη του Κιλκίς δεν έχει κάτι, αλλά απέχει 45 χλμ μόνο από την Θεσσαλονίκη και αποτελεί και καλή βάση για μονοήμερες εκδρομές τριγύρω. Εννοείται πολύ φθηνότερα τα ξενοδοχεία του. Άμα έχεις diésel συμφέρει
@criuser έρχεσαι εδώ και δεν λες τίποτα, θα σου έδινα τα κλειδιά από ένα Airbnb και θα σου κόστιζε όσο ένας καφές παραλία
. Θα διάλεγες Κορδελιό Χαλκιδική ή Κερκίνη, άδεια ήταν
-
Για την πόλη μιλάμε, γιατί ο νομός έχει πολύ όμορφη φύση (βόρεια και δυτικά) και καλό φαγητό.Καλό φαγητό είχε και μέσα στην πόλη και φτηνό.
Αλλωστε όταν είπα για ξενοδοχεία στην Θεσσαλονίκη με πάρκινγκ έβρισκα δύσκολα στην πόλη με πάρκινγκ επί πληρωμή που έφτανε πάνω από 130 την ημέρα.
Τα πιο μακρυά ήταν λίγο φτηνότερα και είχαν ισόγεια η και ημιυπόγεια δωμάτια.
Η επιλογή του Κιλκίς σαν βάση σε καινούργιο ξενοδοχείο με πρωινό και τα 2 φαγητά την ημέρα εκτός Θεσσαλονίκης ήταν 150-160 το ζευγάρι, σχεδόν όσο θα κόστιζε το δωμάτιο και το πάρκινγκ στην Θεσσαλονίκη.
Το συνιστώ σαν επιλογή βάσης για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή.
-
Ετρωγες φαγητο ξενοδοχειου ;
Επεσες τοσο χαμηλα Λουκουλε ; -
@a-d-p said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Για την πόλη μιλάμε, γιατί ο νομός έχει πολύ όμορφη φύση (βόρεια και δυτικά) και καλό φαγητό.Η πόλη του Κιλκίς δεν έχει κάτι, αλλά απέχει 45 χλμ μόνο από την Θεσσαλονίκη και αποτελεί και καλή βάση για μονοήμερες εκδρομές τριγύρω. Εννοείται πολύ φθηνότερα τα ξενοδοχεία του. Άμα έχεις diésel συμφέρει
@criuser έρχεσαι εδώ και δεν λες τίποτα, θα σου έδινα τα κλειδιά από ένα Airbnb και θα σου κόστιζε όσο ένας καφές παραλία
. Θα διάλεγες Κορδελιό Χαλκιδική ή Κερκίνη, άδεια ήταν
Για μένα εκδρομή σημαίνει ξενοδοχείο με καλές παροχές και καλό πρωινό.
Αλλιώς πάω στο εξοχικό στην Εύβοια που έχει βουνό θάλασσα μέσα στα πόδια μας και καλό και φτηνό φαγητό με 40 ευρώ την διαδρομή και 10-20 ευρώ το άτομο για φαγητό και τσάμπα καθαρή θάλασσα.
Από την άλλη με τον γκαντεμη που έχουμε εδώ δεν αναφέρουμε τα ταξίδια πριν ολοκληρωθούν.
-
Το μετρο της θεσσαλονικης εχει σταθμους σε περιοχες "ανετες" απο θεμα παρκινγκ; Ρωταω διοτι η πολη εχει τεραστιο προβλημα παρκαρισματος απο οτι θυμαμαι. Μηπως, οπως ανεφερε ο criuser μπορει καποιος που θελει να επισκεφτει την πολη για 1 μερα μονο (και τις αλλες μερες να κανει βολτες περιξ) να μεινει καπου πιο εξω, να παει με το αμαξι σε εναν περιφερειακο σταθμο μετρο και απο εκει να παει κεντρο.
Αν ισχυει αυτο, ποιοι σταθμοι θα ηταν βολικοι; Δεν με ενδιαφερει αποκλειστικα το τζαμπα παρκινγκ, ας ειναι και επι πληρωμη, αλλα να ειναι "κανονικο" παρκινγκ και οχι αλανα με παρκαδορους που παιρνουν και τα στοιβαζουν οπου να 'ναι. -
@otso said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Ετρωγες φαγητο ξενοδοχειου ;
Επεσες τοσο χαμηλα Λουκουλε ;Όχι ρε συ.
Σε εστιατόρια έφαγα. Φιλέτο εξαιρετικό 14 ευρώ. Κάπου 35 το ζευγάρι.
Φάγαμε 3 βράδια στο Κιλκίς σε διαφορετικά μαγαζιά και μεσημέρι Σέρρες Θεσσαλονίκη και Άγιο Αθανάσιο.
-
@dettol said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Το μετρο της θεσσαλονικης εχει σταθμους σε περιοχες "ανετες" απο θεμα παρκινγκ; Ρωταω διοτι η πολη εχει τεραστιο προβλημα παρκαρισματος απο οτι θυμαμαι. Μηπως, οπως ανεφερε ο criuser μπορει καποιος που θελει να επισκεφτει την πολη για 1 μερα μονο (και τις αλλες μερες να κανει βολτες περιξ) να μεινει καπου πιο εξω, να παει με το αμαξι σε εναν περιφερειακο σταθμο μετρο και απο εκει να παει κεντρο.
Αν ισχυει αυτο, ποιοι σταθμοι θα ηταν βολικοι; Δεν με ενδιαφερει αποκλειστικα το τζαμπα παρκινγκ, ας ειναι και επι πληρωμη, αλλα να ειναι "κανονικο" παρκινγκ και οχι αλανα με παρκαδορους που παιρνουν και τα στοιβαζουν οπου να 'ναι.Πλήρωσα για 5 -6 ώρες σε πάρκινγκ στην πλατεία Αριστοτέλους 14 ευρώ. Μια χαρά ήταν.
Περπατάς όλο το κέντρο και χρησιμοποιείς και λίγο το μετρό.
Αλλιώς μπορεί να παρκάρεις προς την Νέα Ελβετία.
Για καφέ πήγαμε στο Καραμπουρνάκι.
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ