-
@wantone said in Road trip στην Ελλάδα;:
Δεν βλεπω τι διαφορετικο εχει η Ηπειρος απο την Πελοπονησσο αν εξαιρεσουμε την λιμνη. Λιγο πολυ παντου στην Ελλαδα τα ιδια βλεπεις, δηλ θαλασσα και ποιο μεσα βουνα οπου τα χωρια ειναι ακριβως τα ιδια.
Λάθος! Ζαγοροχώρια, Βαλια Καλντα, δάση, ποτάμια, γεφύρια... Καμιά,σχέση με Πελλοπονησσο. Αν δεν έχεις πάει κάνε τον κοπο.
Εννοείται ότι κι εγώ για το road trip προτείνω κάτι πέριξ ηπείρου με ολίγη θεσσαλια, Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Βαλια Καλντα (Κρανεα),Μετέωρα, Πήλιο (Τσαγκαραδα, Μουρεσι, Κισσος). -
@fiverg said in Road trip στην Ελλάδα;:
@wantone said in Road trip στην Ελλάδα;:
Δεν βλεπω τι διαφορετικο εχει η Ηπειρος απο την Πελοπονησσο αν εξαιρεσουμε την λιμνη. Λιγο πολυ παντου στην Ελλαδα τα ιδια βλεπεις, δηλ θαλασσα και ποιο μεσα βουνα οπου τα χωρια ειναι ακριβως τα ιδια.
Λάθος! Ζαγοροχώρια, Βαλια Καλντα, δάση, ποτάμια, γεφύρια... Καμιά,σχέση με Πελλοπονησσο. Αν δεν έχεις πάει κάνε τον κοπο.
Εννοείται ότι κι εγώ για το road trip προτείνω κάτι πέριξ ηπείρου με ολίγη θεσσαλια, Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Βαλια Καλντα (Κρανεα),Μετέωρα, Πήλιο (Τσαγκαραδα, Μουρεσι, Κισσος).Οριστε; Δαση ποταμια γεφυρια εχει και στην Αρκαδια αφθονα
Ζαγοροχωρια πηγα και εφυγα γρηγορα τελειως χασιμο χρονου για μενα. Περασα και απο ενα ποταμι που κανουν μπανιο με κρυο νερο αλλα οπως ειπα και στην πελοποννησο εχει τετοια. Αν θελεις να επισκευτεις χωρια εχει πολλα η Αρκαδια. Η μονη διαφορα ειναι στις στεγες που στα Ζαγορια ειναι με πετρες.
Αυτο που ειναι ενδιαφερον προς τα εκει πχ ειναι τα Μετεωρα η λιμνη πχ στα Γιαννενα (για μενα αδιαφορο γιατι εχω ζησει σε πολεις με λιμνες)
-
Περι ορέξεως... ΟΚ
Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν βάζω δίπλα Δημητσάνα, Βυτίνα κλπ με Παπιγκο η το τοπίο στην βαλια καλντα με την αρκαδια.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Γέφυρα_της_Πορτίτσας
Ποια αρκαδια τώρα, ειλικρινά... Τα έχω γυρίσει και τα δύο, ουδεμία σχέση αν μιλάμε για δάση, λιμνες και ποταμια.
Η απάντηση είναι απλή, αν ο νηματοθετης θέλει να κάνει μπάνια, να δει φανταστικα παραθαλασσια τοπια (πχ Μανη) και κάτι ανάλογο της Κρήτης σε μεγάλο ποσοστό (πλην αρκαδιας) ας πάει πελλοπονησσο, αν θέλει να δει μια άλλη Ελλάδα πρέπει να πάει βόρεια.
-
Οπως ειπα το ιδιο ειναι ισως λιγο μεγαλυτερα σε διαστασεις δαση εκει και χαραδρες αλλα τι θα κανεις; Θα ψαχνεις τις αρκουδες;
Παπιγκο πηγα χασιμο χρονου ειναι, καλοκαιρι και ηταν ερημια.
Δεν λεω οτι ειναι καλυτερα εδω η εκει αλλα οτι ειναι λιγο πολυ το ιδιο.
-
Ευχαριστώ όλους!
Τα περισσότερα μέρη που έχετε γράψει τα ακούω πρώτη φορά, οπότε με περιμένει πολλή μελέτη. Θα κάτσω το ΣΚ να προσανατολιστώ λίγο στο χάρτη να μπορώ να καταλάβω καλύτερα τις προτάσεις σας.
Όλα σχεδόν που γράφτηκαν είναι στο πλαίσιο αυτού που είχα στο μυαλό μου οπότε με ενδιαφέρουν πολύ! -
Ζακετούλα να πάρεις και καμία ομπρελίτσα. Και μέσα Αυγούστου να είναι....
Διάλεξε ποιο επίπεδο χαρντκορίλας και μακριά από τον πολιτισμό ή όχι θες και επιλογές πολλές.
Οι πόλεις της Μακεδονίας ( Γρεβενά ,Καστοριά ,Φλώρινα και Έδεσσα) , είναι όμορφες ( καλά, τα Γρεβενά όχι τόσο) και κοντά σε βουνά πολύ διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει. Το καλό της Μακεδονίας είναι ότι έχει και σχετικά καλύτερο επαρχιακό δίκτυο από της Ηπείρου και καλύτερο φαγητό ( θλίβομαι που το γράφω).@gatoz said in Road trip στην Ελλάδα;:
εγω ειμαι ο ασχετος.
θα ελεγα λοιπον καλοκαιρακι αξιζει- χωρια παρνασσου για υπνο απο το καραβι, πχ πολυδροσο
- μικρα ορεινα χωρια φθιωτιδας, γαρδικι
- ευρυτανια, Καρπενησι - Μικρο,μεγαλο χωριο. Πουρσος και περιξ
- Αγραφα, στο ιδιο το χωριο
- Ανεβασμα γρανιτσα και απο εκει βουλγαρελι
- περασμα μπαρος - χαλικι - μετσοβο - λιμνη αωου - φλαμπουραρι - βωβουσα
- περιβολι - ζακα - γρεβενα
- καλαμπακα - τρικαλα - λιμνη πλαστηρα
- μουχα - νεραιδα - σπιτι διαβατη - φουρνα - Αγιος Γεωργιος - καραβι
Αν είναι να το κάνει να το πάει ως το τέλος ρε φίλε , όλη τη διάσχιση Πίνδου, κοινώς από Βωβούσα- Σαμαρίνα - Γράμμο - Πρέσπες.
Μπόνους μπάνιο , στον Αχελώο (παραλία Αλέκος ή και λίγο πιο χαμηλά), μπάνιο στη λίμνη με τους καταρράκτες στο Ηλιοχώρι, στον Αωό, μπάνιο στο Νεστόριο στον Αλιάκμονα και μπάνιο στην Πρέσπα. Κάθε μέρα, μπανάκι θα κάνει.
Αποτρεπτικός παράγοντας (ίσως), πολύ στροφές....
Μη σε φοβίζει , σε όλη τη διαδρομή θα συναντήσεις πολλά καλά ξενοδοχεία. -
@civil357 said in Road trip στην Ελλάδα;:
@a-d-p said in Road trip στην Ελλάδα;:
Αιτωλικό ένα πέρασμα να δείτε που έχει γύρω γύρω θάλασσα
Στο αιτωλικό έχει πολύ ωραίο ψάρι ( θα μου πείς κρητικός είναι...) , αλλά καλοκαίρι στο Αιτωλικό , ούτε στον εχθρό μου. Αυτή η μίξη υγρασίας - ζέστης - οσμών από τη λιμνοθάλασσα , σε συνδυασμό με τα κουνούπια στούκας , είναι βασανιστήριο!
Κι εγώ ένα μπες - βγες το έκανα με την μηχανή πριν χρόνια
-
@gatoz said in Road trip στην Ελλάδα;:
εγω ειμαι ο ασχετος.
θα ελεγα λοιπον καλοκαιρακι αξιζει- χωρια παρνασσου για υπνο απο το καραβι, πχ πολυδροσο
έχω γυρίσει τα περισσότερα με την stelvio και το g.vitara, αλλά είναι advanced επίπεδο και δεν θα το τολμούσα με μικρά παιδιά. Ας ξεκινήσει από τα βασικά να πάρει μια ιδέα και σε επόμενο road trip κάνει τις ειδικές διαδρομές
.
Καλαμπάκα Τρίκαλα και Καστοριά μπορεί και αξίζουν να τα χωρέσει και σε αυτό που πρότεινα, κάνοντας μικρές παρακάμψεις. -
α, και μην ξεχναμε, δεν υπαρχει καλοκαιρι χωρις μπανιο στον πανταβρεχει...
-
Δεν έχω πάει ποτέ και βλέπω ότι είναι 2 ώρες από Θέρμο....
σφιχτή διαδρομή.
Έχω κάνει με Stelvio το Ναύπακτος - Θέρμο - Παναγία Προυσιωτισσα - Καρπενήσι (διανυκτέρευση)
-
σφιχτή διαδρομή.
Έχω κάνει με Stelvio το Ναύπακτος - Θέρμο - Παναγία Προυσιωτισσα - Καρπενήσι (διανυκτέρευση)
απο Προυσο ειναι η ευκολοτερη προσβαση, παει και σαυρα
Μετα το μοναστηρι πας για τόρνο, απο εκει προδρομο και μεχρι εκει εχει ασφαλτο
μετα εχει 3α περιπου 7-8 χιλιομετρα μεχρι ροσκα και αλλα 2-3 μεχρι τη γεφυρα
...και μετα μεσα στο ποταμι κανενα 40λεπτο και εφτασες...
απο καλιακουδα ειναι γρηγοροτερα αλλα εχει καποια ελαφρια πετρα... -
εγω ειμαι ο ασχετος.
έχω γυρίσει τα περισσότερα με την stelvio και το g.vitara, αλλά είναι advanced επίπεδο και δεν θα το τολμούσα με μικρά παιδιά. Ας ξεκινήσει από τα βασικά να πάρει μια ιδέα και σε επόμενο road trip κάνει τις ειδικές διαδρομές
.
-
@sargus said in Road trip στην Ελλάδα;:
Καλησπέρα σε όλους.
Σκεφτόμαστε να κάνουμε με την οικογένεια ένα road trip 7-10 ημερών κάπου στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
Σαν Κρητικός (που σέβομαι την καταγωγή μου) δε γνωρίζω σχεδόν τίποτα από την "άλλη" ΕλλάδαΠου να πάμε σαν πρώτο ταξίδι; Έχουμε καμία πρόταση; (το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι προτεραιότητα καθώς το έχουμε δίπλα μας μόνιμα)
Ευχαριστώ όσους μπουν στον κόπο!
Βασικό είναι οι ηλικίες τυχόν παιδιών, καθώς πιτσιρίκια και πολλά στροφιλίκια δεν συνδυάζονται.
Εάν καταλήξεις σε Πελοπόννησο, θα σου πρότεινα μία κυκλική διαδρομή με όσο το δυνατόν λιγότερο (ανιαρό) αυτοκινητόδρομο:- Από Πειραιά προς Ναύπλιο μέσω Ισθμίων (με διέλευση από Επίδαυρο και ενδεχομένως με δυνατότητα παρακολούθησης κάποιας παράστασης στο αρχαίο θέατρο)
- Ναύπλιο-Λεωνίδιο μέσω Παράλιου Άστρους
- Λεωνίδιο-Σπάρτη μέσω Κοσμά
- Σπάρτη-λακωνική Μάνη (Αρεόπολη, Γερολιμένας κ.λπ.) ή εναλλακτικά Μονεμβασιά
- λακωνική Μάνη-ορεινή Αρκαδία (Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Δημητσάνα κ.λπ.) μέσω μεσσηνιακής Μάνης-Καλαμάτας-Μεγαλόπολης (στρίβοντας στην Μεγαλόπολη)
- ορεινή Αρκαδία-Καλάβρυτα
- Καλάβρυτα-ορεινή Κορινθία (Στυμφαλία, Φενεός κ.λπ.)
- ορεινή Κορινθία-Πειραιάς μέσω Ξυλοκάστρου (αυτοκινητόδρομος)
Τις περιοχές των διανυκτερεύσεων θα τις βρεις.
Η χάραξη της διαδρομής θα σε βοηθήσει σε αυτό.
-
σφιχτή διαδρομή.
απο Προυσο ειναι η ευκολοτερη προσβαση, παει και σαυρα
Μετα το μοναστηρι πας για τόρνο, απο εκει προδρομο και μεχρι εκει εχει ασφαλτο
μετα εχει 3α περιπου 7-8 χιλιομετρα μεχρι ροσκα και αλλα 2-3 μεχρι τη γεφυρα
...και μετα μεσα στο ποταμι κανενα 40λεπτο και εφτασες...
απο καλιακουδα ειναι γρηγοροτερα αλλα εχει καποια ελαφρια πετρα...Κατάλαβα...θα μας φάνε οι αρκούδες
https://youtube.com/clip/UgkxNCraYOQvSBk8qkdp6fnCjWtjEuUKiywi?si=pzvbEYYspjCKxp69 -
ρε, οχι, ειναι κυριλε απο εκει, με το γαλλοχρεπο παω και με το κλιο
για καποιο μυστηριο λογο τον ευκολο τον δρομο δεν τον εχει ο γουγλης και σε βαζει να κανεις τεραστιους κυκλους με κακο χωματοδρομο, με πετρες.
ενω απο εκει ειναι ενα βημα πριν την ασφαλτοστρωση - οχι οτι τη θελω γιατι θα το πηδηξουν το μεροςοποιος ακουσε γατο δεν χαθκε....
-
Στάσεις ή διανυκτερεύσεις από πάνω προς τα κάτω
Αλεξανδρούπολη ύπνος
Ξάνθη - παλιά πόλη φαγητό
Καβάλα καφές ή και διανυκτέρευση
Θεσσαλονίκη διανυκτέρευση
Βόλο φαγητό
Βέροια ρεβανί
Γρεβενά φαγητό μανιτάρια
Μέτσοβο κοντοσούβλι
Ιωάννινα καφεδάκι λίμνη και διανυκτέρευση
Άρτα στάση καφέ με @alex-mixκαι φωτογραφία γεφύρι
Αιτωλικό ένα πέρασμα να δείτε που έχει γύρω γύρω θάλασσα
Ναύπακτο διανυκτέρευση, φαγητό στην πεθερά του @gatozκαφέ και φωτογραφία στο ενετικό λιμάνι.
Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου
Πάτρα καφέ
Κιάτο στάση στον φίλο μου Γαλακτοπωλειο ΑνησιμοφΤο πρόγραμμα είναι στρατιωτικό και «σκότωμα», αλλά συμφωνώ απόλυτα ότι είναι κρίμα να έρθει στην ηπειρωτική Ελλάδα και να μην δει τουλάχιστον τα σημαντικά τοπόσημα.
Βέβαια είναι δύσκολο, αλλά ένα Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη - Καβάλα - Θεσσαλονίκη - Όλυμπος - Βόλος (Πήλιο) - Αθήνα - Ναύπακτος - Ναύπλιο - Καλαμάτα, είναι μια γεύση από όλην την χώρα.
Εναλλακτικά Θεσσαλονίκη - Καστοριά - Ιωάννινα - Νάουσα - Έδεσσα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Δελφοί - Αθήνα - Ναύπλιο - Μυκήνες.
Τώρα αν θες να επικεντρωθείς μόνο σε μια περιοχή, ο καθένας θα σου πει να πας το χωριό του. Σε αυτήν την περίπτωση, για μένα θα πρέπει να πας σε 2-3 περιοχές και να δείτε τον τάφο του Φιλίππου στην Βεργίνα και τα αντίστοιχα κτερίσματα στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης, εννοείται την Ακρόπολη Αθηνών και το μουσείο της, τους Δελφούς και την Ολυμπία. Φυσικά θεωρώ δεδομένο ότι θα διανυκτερεύσετε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα δείτε και λίγο "by night".
ΥΓ 1: Όταν κατέβηκα Κρήτη από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να πάω στο παλάτι του Μίνωα. Οπότε προτείνω να δείτε κι εσείς αρχαία εδώ πάνω.
ΥΓ: 2: Να δω να κάνει κάποιος αυτό το ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 10 μέρες...
-
@realzeus said in Road trip στην Ελλάδα;:
ΥΓ: 2: Να δω να κάνει κάποιος αυτό το ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 10 μέρες...
Είσαι λίγο κακός με το ΥΓ 2!!!
Όμως έχεις απόλυτο δίκιο!!! -
-Αν έχετε μεγάλα παιδιά και είστε αρχαιόπληκτοι φύγατε για γύρο Πελοποννήσου, έχετε άπειρα να δείτε. Από υψηλές θερμοκρασίες είστε μαθημένοι.
-Αν για την εμπειρία θέλετε φυσικό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό της Κρήτης, τρέκινγκ, νερά, βουνά κλπ, μόνο Ευρυτανία και Ήπειρο. Τα ορεινά της Αρκαδίας με τα πουρνάρια και την ξηρασία είναι ίσα για να φας κάνα κοψίδι και αν. Πάνω απ' τ' αυλάκι ό,τι πρότεινε ο gatoz με την υποσημείωση ότι η Ευρυτανία δεν έχει τις ορδές Αθηναίων που έχει η βόρεια Πίνδος.
-Αιτωλικό μόνο αν έχεις τίποτα χάλκινα για εκποίηση. Γενικά δυτική Ελλάδα μόνο την Ναύπακτο αξίζει να δεις. -
@sargus said in Road trip στην Ελλάδα;:
Η εύκολη και πρώτη επιλογή είναι όπως είπατε και οι περισσότεροι ο γύρος της Πελοποννήσου. Το έχω σκεφτεί και εγώ. Αλλά δισταζω λίγο καθώς το φυσικό περιβάλλον είναι παρόμοιο με της Κρήτης.
Σκεφτόμουν σαν πρώτη εκδρομή μήπως να πηγαίναμε σε κάτι ολοτελα διαφορετικό όπως η Ήπειρος ή η Μακεδονία που ανέφεραν οι φίλοι παραπάνω. Ειδικά η Μακεδονία είναι τόσο άγνωστη σε εμάς που μας ακούγεται σαν εξωτικός προορισμός!Το φυσικό περιβάλλον της Πελοποννήσου μοιάζει με της Κρήτης σε λίγα και πολύ συγκεκριμένα σημεία. Κατά τα άλλα υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα να δείτε στην Πελοπόννησο.
πχ Απολιθωμένο δάσος Αγίου Νικολάου. Κάτι που δε θυμάμαι να υπάρχει αλλού πλην της Λέσβου.
Μάνη- Πύργοι παντού- Μοναδικό τοπίο στην Ελλάδα
Μονεμβασιά. Δε θυμάμαι κάτι αντίστοιχο στην Κρήτη που έχω γυρίσει αρκετά.
Επίσης δε θυμάμαι να είδα πουθενά έλατα και ρόμπολα στα βουνά της Κρήτης. Τέτοια εικόνα δεν είδα σε κανένα βουνό που ανέβηκα.
Και γενικότερα τα χωριά της Πελοποννήσου έχουν τη δική τους αισθητική ανάλογα και την τοποθεσία πάντα.
Συμπερασματικά δε θεωρώ ότι ένας Κρητικός θα ''βαρεθεί'' για κανένα λόγο στην Πελοπόννησο. Πιστεύω πως έχει πολλά και διαφορετικά πράγματα να δώσει. Όπως φυσικά και οι υπόλοιποι προορισμοί που αναφέρθηκαν από τους φίλους πιο πάνω.
-
Εγώ θα βάλω ένα άλλο παράγοντα στην κουβέντα.
Ακούγεται έντονα ότι η νέα ιδιοκτήτρια της Εγνατίας έχει κάνει αίτημα στις αρχές για να κλείσει μεγάλο τμήμα της οδού, από κόμβο Παναγιάς και προς τα δυτικά, προκειμένου να προβεί σε εργασίες βαριάς συντήρησης.
Αν συμβεί αυτό, να αποφύγεις τη Δυτική Μακεδονία και την περιοχή του Μετσόβου.
Road trip στην Ελλάδα;