@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Αν μπορείς να πάρεις 33 χιλιάρικα αυτοκίνητο και αντέχεις και τον φόρο πολυτελείας κάθε χρόνο, το πρόβλημα είναι ή διαφορά 2-3 λίτρων στα 100Κm?
Συμφωνώ 100%. Απλά για το καλώς έχειν να πω ότι η διαφορά δεν ειναι 2-3 λίτρα αλλά 5-6-7-8 λίτρα! Γιατί εκεί που τα υβρίδια έχουν 4αρια τα κανονικά έχουν 9αρια και τα φαγανά έχουν 12άρια.
Ναι, μόνο που το Tucson για παράδειγμα που ανέφερε ο @terryp117 βγαίνει και σε full hybrid όπου δεν έχει τέτοιες καταναλώσεις αλλά λιγότερες.
Αντί να συγκριθεί λοιπόν το CC με το αντίστοιχο Tucson HEV, έγινε σύγκριση με το Mild Hybrid, όπου εκεί φαίνεται στην κουβέντα μια τεράστια διαφορά.
Θα μου πεις πιο ακριβό το Tucson. Ναι αλλά χωρίς φόρο πολυτελείας (και για εμένα πιο αυτοκίνητο σε όλα του).
Χώρια που το 3,3l σε ταξίδι μου φαίνεται υπερβολικό. Πολύ θα ήθελα να δω φώτο από την συγκεκριμένη κατανάλωση και φυσικά με τι μέση ωριαία έγινε και τότε θα το πιστέψω.
Αλλά τέλος πάντων, το θέμα μας δεν είναι εκεί. Ας έκανε και 3,3l ή και λιγότερο.
Δε γίνεται να απορούμε γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι έστω και μιας συγκεκριμένης κατηγορίας, είτε οικονομικής είτε οποιασδήποτε άλλης, τα ίδια κριτήρια αγοράς αυτοκινήτου με εμάς.
Φίλε μου, δεν είμαστε παιδιά, ούτε ντήλερ της Τογιότα, δεν έχω φυσικά κανέναν λόγο να γράψω ψέμματα...!!!
Μου φαίνεται αστείο να ζητάς αποδεικτικά στοιχεία.
Η μέση ωριαία ταχύτητα ήταν σίγουρα παραπάνω από αυτήν που πάει ο μέσος οδηγός, τίποτε παραπάνω που είναι ποινικά κολάσιμο δεν μπορώ να γράψω, διότι αντιλαμβάνεσαι το τι σημαίνει μέση ωριαία, αν πας για ένα λεπτό με 50 για να βγάλεις μέση 100 στο δίλεπτο, το επόμενο λεπτό πρέπει να είσαι με 150, δύσκολα πράγματα...!!!
Υπολόγισε Έδεσσα Θεσσαλονίκη χοντρικά η διαδρομή, αυτό μετράει, αν είχα ένα βενζίνης 2000 κυβικά και βρίσκαμε μποτιλιάρισμα , με μέση ωριαία 20-25 χλμ. θα κατανάλωνα πάνω από 10 λίτρα στα 100 χλμ, ,και τι έγινε ,τι συμπέρασμα βγαίνει...??!!
Θέλω να πω ότι η μέση ωριαία δεν αποτελεί ΤΟ κριτήριο,ούτε καν έμμεσο, ένα ζώο, ένας πεζός, ένα εμπόδιο να τύχει και η μέση ωριαία πέφτει δραματικά..!!
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτε, απλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πως αυτό το φορτηγό έχει τέτοιες καταναλώσεις με ένα δίλιτρο μοτέρ και τέτοιες επιταχύνσεις που διαθέτει...!!!
Αν τελικά μου υποδείξεις τζιποειδές δίλιτρο που καταναλώνει 6 λίτρα....???!!!
Εγώ λέω ότι τα σκάφη σαν το κκ, όσα κυβικά και να διαθέτουν κάτω από τα 2000 ,από 8,5 -9 λίτρα ξεκινάνε να καίνε με πολύ ελαφρύ πόδι...!!
Όσο για το φουλ υβριδικό που ανέφερες το Τουσόν ,44000 έκανε όταν πήγα να το πάρω, στα 37-38000 ήταν αυτό με τη 48βολτη μπαταρία που την είχε μόνο για την εκκίνηση, που 35 που 44...!!!
Τώρα το πως 'εβγαλες το συμπέρασμα ,ότι είναι πιο αυτοκίνητο το Τουσόν από το κκ, δεν ξέρω. Εγώ πάντως το παίδεψα ,το πήρα δύο φορές και το έκανα βόλτα, έχω άλλη άποψη και την έδειξα με το πιο αγόρασα από τα δύο..!!!!
Η Θεσσαλονίκη είχε πέρσι μία μόνο επίσημη αντιπροσωπεία για σέρβις, η Τογιότα 5-6, ίσως και παραπάνω...!!!
Όλα μετράνε.......