-
Έτοιμοι για 4.594 λέξεις για 5.000 χιλιόμετρα με το υβριδικό MG ZS;
Εξαιρετικό κείμενο και παρουσίαση, μόλις το διάβασα! ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από εμένα. Και εύχομαι καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο.
Μια μικρή διόρθωση: "bucket" και όχι "backet".
Ορισμένα από τα features (π.χ. αυτόματη ενεργοποίηση πίσω υαλοκαθαριστήρα στην όπισθεν), ειναι κοινά σε πολλά αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια αλλά καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του κατόχου απόλυτα!
Έχω κάνει και άλλα λάθη στο κείμενο. Βιαζόμουν να το ολοκληρώσω και έκανα το λάθος να γράφω αμέσως μετά την επιστροφή μου από το Καρπενήσι. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, τον ερχόμενο Νοέμβριο που θα έχει κάνει και το πρώτο service, θα γράψω ένα ακόμη.
Ξεκινά το γράψιμο από τώρα.
-
Χαχαχα. 5.500 λέξεις... Σχεδόν 2,5 δοκιμές μου. Παλιά, στα περιοδικά τέτοια κείμενα λέγονταν "σεντόνια".
-
Αυτές είναι δοκιμές. Όχι σαν τις άλλες που ψάχνεις το οπισθόφυλλο εάν έχει συνέχεια.
Δώστε στον λαό 5.500 λέξεις δοκιμών.
-
Που να γράφουν τα PR των εταιρειών τόσο μεγάλα κείμενα.
-
-
Αυτές είναι δοκιμές. Όχι σαν τις άλλες που ψάχνεις το οπισθόφυλλο εάν έχει συνέχεια.
Δώστε στον λαό 5.500 λέξεις δοκιμών.
Είναι λογικό σε ένα περιοδικό, ο χώρος να είναι περιορισμένος. Κάθε σελίδα έχει κόστος, σύνταξης, διόρθωσης, φωτογράφησης, σύνθεσης, εκτύπωσης και όχι μόνο. Το κόστος αυτό δεν μπορεί -θεωρώ- να υπερκεραστεί μόνο από την τιμή του περιοδικού, θέλει διαφημίσεις και πολλές φορές χορηγίες.
Τα μεγάλα κείμενα κουράζουν. Από την πείρα μου σε πορίσματα και μελέτες, ακόμα και όταν συντάσσονται κατά παραγγελία, σπάνια τα διαβάζει κάποιος ολόκληρα. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν αναρωτιέται κανείς αν θα δώσει 30.000€ για ένα «άγουρο» προϊόν, υπάρχει μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κίνητρο.
Η δική μου «δοκιμή» ήταν δωρεάν. Τα χιλιόμετρα θα τα έκανα ούτως ή άλλως. Απλά αποτύπωσα την εμπειρία χρήσης του και την γεύση που μου άφησε. Ο εκδότης το φιλοξένησε, χαμηλό κόστος και για τους δύο μας.
Κερδισμένος θα είναι όποιος το επιλέξει ή το αποφύγει βάσει των δικών του κριτηρίων. Η δοκιμή δείχνει ένα μονοπάτι, το ποιος θα το επιλέξει είναι άλλο ζήτημα.Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη όλων σας.
-
Το Top 10 των μοντέλων του Φεβρουαρίου
Peugeot 2008: 778 πωλήσεις
Opel Corsa: 441 πωλήσεις
Toyota Yaris: 430 πωλήσεις
Toyota Yaris Cross: 406 πωλήσεις
Citroen C3: 397 πωλήσεις
Suzuki Vitara: 322 πωλήσεις
Peugeot 208: 295 πωλήσεις
Toyota C-HR: 246 πωλήσεις
MG ZS Max: 233 πωλήσεις
Toyota Corolla Cross: 233 πωλήσεις
Στα αξιοσημείωτα του μήνα ήταν και η πολύ καλή επίδοση της MG που κατέκτησε την 9η θέση στις πωλήσεις των μαρκών και την ίδια ακριβώς στις πωλήσεις των μοντέλων με το ZS Max.MG ZS Max
-
Καλημέρα σε όλους. Στο traction της Κυριακής είχε μίνι παρουσίαση του MG ZS Max Hybrid+ στην ίδια έκδοση και χρώμα με αυτό που έχω αγοράσει.
Ξεκινά στο 36'52"
https://www.star.gr/tv/psychagogia/traction/932025-traction
Τα συμπεράσματα δικά σας. -
Σύμφωνα με την ειδησιογραφεία, από τα 9841 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2025, τα 841 ήταν Κινεζικής προέλευσης (ποσοστό 8,545879484%).
Η κατάταξη ανά κατασκευαστή έχει ως εξής:
Η MG κέρδισε το 3,414287166 % της αγοράς (για τον μήνα).
-
2150 οι πωλήσεις του Συγγελίδη στην πρώτη δεκάδα.
1640 Τογιότα και Βιταρα.
-
-
Το λέω ως ανάλυση της τοπικής αγοράς.
-
Καλημέρα σε όλους. Επιστρέφω με τα στατιστικά Φεβρουαρίου 2025:
Στην 4η θέση εμφανίζεται το MG ZS Max με 382 μονάδες - μόλις 6 μονάδες λιγότερες από το Corolla Cross. Στην δεύτερη θέση το X1-Series της BMW και στην πρώτη το C-HR της Toyota.Στην 15η θέση εμφανίζεται το (παλιό) θερμικό ZS
με 132 μονάδες.
Αρκετά πάνω από τις πωλήσεις του απλού ZS βρίσκεται το MG3, με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις.
Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: υπάρχει επμπιστοσύνη προς τον κατασκευαστή, το MG ZS Max επιτρέπει στον καταναλωτή να αγοράσει C-SUV.Επιπρόσθετα βλέπουμε:
Αύξηση 48,2% για την MG και πλασάρισμα της από την 18 θέση τον Φεβρουάριου του 2024, στην 9η.
Στον δείκτη Φεβρουάριος το Year to Date (από την πρώτη Ιανουαρίου μέχρι το κλίσιμο του μήνα), βλέπουμε πως φέτος το YtD έχει ανέλθει κατά 24%.Συγκρίνοντας τις πωλήσεις MG Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2025, βλέπουμε πως υπάρχει κάμψη, από τις 461 μονάδες (1/2025) στις 335 (2/2025).
όπως στους περισσότερους κατασκευαστές άλλωστε. Φωτεινή εξαίρεση η Peugeot με +198 μονάδες από μήνα σε μήνα. -
Προφανώς κυκλοφορεί αρκετά.
Δεν ξέρω αν του δίνει αβάντα ο Σ στους εταιρικούς στόλους για να γεμίσει λίγο τους δρόμους (όπως έκανε στα υπόλοιπα) -
οι μηνιαιες πωλησεις εχουν να κανουν πολυ και με τις διαθεσιμοτητες-καραβιες που ερχονται
τα συν-πλην θελουν πολυ μεγαλυτερο ευρος απο μηνα για να εχουν ουσια -
αυτά τα νούμερα είναι με τα leasing μέσα;
Aν ναι δεν λένε τίποτα ουσιαστικά -
Κατά 99% είναι και τα leasing μέσα. Αλλά δεν καταλαβαίνω ουσιώδη διαφορά , αγορά είναι και η μία και η άλλη. Επίσης εταιρίες που θεωρούμε ότι πουλάνε κυρίως "ιδιωτική" αγορά ( toyota και suzuki) , έχει τώρα αρκετό καιρό που το παρακολουθώ που έχουν μπει με καλές προσφορές σε όλες σχεδόν τις εταιρίες leasing. Η δε toyota βρίσκεται σε όλες τις "μεγάλες" εταιρίες συνέχεια σε "προσφορά" , σε όλη της τη γκάμα.
-
Λυπάμαι όσους πήραν το παλιό ZS.
-
-
MG ZS