-
@anapofasistos said in VW Tiguan 2024:
Να πω την αμαρτία μου και εμένα μου αρέσουν
Σε όλους μας!! Δεν είναι τυχαίο που τα χρεώνουν και ο κόσμος τα πληρωνει....€400 είχα δώσει για ατμοσφαιρικό και εξωτερικό φωτισμό στην 116.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Πορτοκαλί κανονικό νομίζω βγαίνουν μόνο τα Skoda. Μήπως είδες κανένα Karoq/Kodiaq και μπερδεύτηκες;
oxi Tiguan neo
-
@fanis75 said in VW Tiguan 2024:
Σε όλους μας!! Δεν είναι τυχαίο που τα χρεώνουν και ο κόσμος τα πληρωνει....€400 είχα δώσει για ατμοσφαιρικό και εξωτερικό φωτισμό στην 116.
δεν ειχε ατμοσφαιρικο η 116, κατι αμυρδρα λεντακια ειχε (απο 1 σε καθε πλευρα πανω απο τις χειρολαβες μονο).
βιαστηκες να αγορασεις, μετα απο λιγα χρονια ηταν στανταρ ολα αυτα. εκει που εκλεβαν ηταν στο ΒΤ 400ε για αυτο. Μετα το εβαλαν στανταρ σε ολα.
-
@wantone said in VW Tiguan 2024:
δεν ειχε ατμοσφαιρικο η 116, κατι αμυρδρα λεντακια ειχε (απο 1 σε καθε πλευρα πανω απο τις χειρολαβες μονο).
βιαστηκες να αγορασεις, μετα απο λιγα χρονια ηταν στανταρ ολα αυτα. εκει που εκλεβαν ηταν στο ΒΤ 400ε για αυτο. Μετα το εβαλαν στανταρ σε ολα.
Φυσικά και είχε, και στη οροφοή και στην κονσολα. Όχι όπως σήμερα, αλλά πριν 13 χρόνια μια χαρά ήταν.
Τι σημαίνει βιάστηκα?!? τότε την ήθελα και την χρειαζόμουν, τότε την πήρα! Με αυτό το σκεπτικό δεν θα αγόραζα ποτέ, αφού κάθε χρόνο κάτι καλύτερο υπήρχε.
-
Φυσικά και είχε, και στη οροφοή και στην κονσολα. Όχι όπως σήμερα, αλλά πριν 13 χρόνια μια χαρά ήταν.
Τι σημαίνει βιάστηκα?!? τότε την ήθελα και την χρειαζόμουν, τότε την πήρα! Με αυτό το σκεπτικό δεν θα αγόραζα ποτέ, αφού κάθε χρόνο κάτι καλύτερο υπήρχε.
hallo το ιδιο αμαξι εχω. φωτισμο το βραδυ μονο στις χειρολαβες εχει. 2 λεντακια. εκτος και αν λες ατμοσφαιρικο τον κοκκινο φωτισμο στην κονσολα. γιατι στα βασικα δεν ηταν φωτιζομενα τα κουμπια?
και εγω το χρειαζομουν αλλα να πληρωσω 400 για ΒΤ σορρυ ψαχνουν για κοροιδα, περιμενα μεχρι το αμαξι να αποκτησει τον στανταρ εξοπλισμο που θεωρουσα απαραιτητο.
-
hallo το ιδιο αμαξι εχω. φωτισμο το βραδυ μονο στις χειρολαβες εχει. 2 λεντακια.
Εχει και στην οροφή που φωτίζουν την κονσόλα. Και δεν θυμάμαι και που αλλού. Τεσπα, μικρή σημασία έχει, τότε το έλεγε πακέτο φωτισμού και το είχα πληρώσει. Συνολικά ειχα προσθέσει €10.000 έξτρα (αυτά που ήθελα ήταν €18.000 αλλά πήγαινε ψηλά).
-
Πάντως λέμε λέμε λέμε για τα "μπλιμπλίκια" που μας πουλάνε αλλά τα γ@μημένα είναι πολύ όμορφα. Βγήκα εκτάκτως πριν λίγο για σούπερ και πέτυχα στο δρόμο μέσα στο σκοτάδι να πηγαίνει να πάρει ο άλλος παρκαρισμένο Tiguan R-line.
Περιμετρικός εξωτερικός φωτισμός (λαβές καθρέπτες) και πίσω φώτα (καθώς όπως ερχόμουν τον είχα πλάτη) αντίο. Κυριολεκτικά έβαλα αλαρμ έκατσα πλάι, πλησίον και το χαζευα. Πολύ εντυπωσιακό.
Τον εξωτερικό φωτισμό τον έχω και εγώ στο Golf και πράγματι είναι εντυπωσιακός... θα ήθελα όμως να έχει επιλογή να απενεργοποιείται....
Ο εσωτερικός φωτισμός βέβαια είναι απίστευτος! Δημιουργεί μια πολύ ωραία και ξεκούραστη αίσθηση το βράδυ!! -
hallo το ιδιο αμαξι εχω. φωτισμο το βραδυ μονο στις χειρολαβες εχει. 2 λεντακια.
Εχει και στην οροφή που φωτίζουν την κονσόλα. Και δεν θυμάμαι και που αλλού. Τεσπα, μικρή σημασία έχει, τότε το έλεγε πακέτο φωτισμού και το είχα πληρώσει. Συνολικά ειχα προσθέσει €10.000 έξτρα (αυτά που ήθελα ήταν €18.000 αλλά πήγαινε ψηλά).
ρε Φανη το εχω αυτο το αμαξι. Εχει μονο δυο λεντακια ψειρες στις χειρολαβες που οντως ειναι ενας πρωτογονος ατμοσφαιρικος φωτισμος αλλα με δυσκολια τον βλεπεις, η ενταση του ρυθμιζεται με την ενταση ολων του φωτισμου στο ταμπλω. Πακετο φωτισμου ειναι στανταρ με πακετο Μ σπορτ. στην οροφη εχει τα κλασσικα φωτα που ανοιγουν με πατημα κουμπιου η οταν ανοιγουν οι πορτες. νομιζω ομως μετο πακετο φωτισμου ειναι παντου LED.
-
Τα έβαλαν στάνταρ αλλά ακρίβυνε και το αυτοκίνητο κανά 1000+ . Οπότε τζάμπα δε νομίζω να το έδωσαν. Μόνο όταν αλλάζει μοντέλο βάζουν κανά έξτρα χωρίς χρέωση μπας και τα διώξουν
-
ρε Φανη το εχω αυτο το αμαξι.
Αφού το έχεις δες στην πλαφονιέρα πάνω, τα 2 λεντ για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που αλλάζουν και χρώμα ανάλογα με το προφίλ οδήγησης. Εμένα τα είχε και ήταν λευκά ή πορτοκαλί και φωτίζουν διακριτικά όλη την καμπίνα.
Εδώ τμήμα από τον έξτρα εξοπλισμό του δικού μου:
-
το πακετο φωτισμου δεν ειναι ατμοσφαιρικος περα απο δυο λεντακια ψειρες. στα ποδια ανοιγει οταν ανοιγουν οι πορτες, δεν ειναι ατμοσφαιρικος αυτος.
-
Είπα να το φρεσκάρω λίγο...
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
110? Πάτα το βρε το αμάξι τώρα που είναι καινούργιο να πατήσουν καλά τα ελατήρια στα έμβολα και να πάρουν τις ανοχές τους.
Θα λένε μετά οι κακεντρεχείς ότι καίνε λάδια τα vag...
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
110? Πάτα το βρε το αμάξι τώρα που είναι καινούργιο να πατήσουν καλά τα ελατήρια στα έμβολα και να πάρουν τις ανοχές τους.
Θα λένε μετά οι κακεντρεχείς ότι καίνε λάδια τα vag...
Να σου πω την αλήθεια, μετά από ένα δραματικό από κούραση διήμερο, ήθελα λίγο να χαλαρώσω...
Και σκέφτηκα "ας ιντριγκάρω λίγο τους φίλους του forum"...
-
-
@sargus said in VW Tiguan 2024:
Ωραία φώτα!!
Σοφή παρατήρηση - φαίνεται κάτω ο μουσαμάς (τα φώτα ήταν το πρώτο πράγμα που συζήτησα για το αυτοκίνητο).
Ας μοιραστώ κάτι ακόμα:
Από τον τελευταίο ανεφοδιασμό (full) Κυριακή μεσημέρι, έχω κάνει 215 km (Κόρινθος -> Αθήνα κέντρο -> Κερατσίνι -> Νέο Ηράκλειο -> Αθήνα Κέντρο -> Κόρινθος).
Το ρεζερβουάρ αυτονομία, μου δείχνει υπόλοιπο 740 km.
-
Απ' όσο θυμάμαι το Tig έχει 60lt ντεπόζιτο.
Άμα καίει 5 που δείχνεις στις φωτο, κάνεις 1.200km. Και 6 να καίει κάνεις 1.000km. Ξεκίνα να τρολάρεις τους ηλεκτροκίνητους
-
Πάντως λέμε λέμε λέμε για τα "μπλιμπλίκια" που μας πουλάνε αλλά τα γ@μημένα είναι πολύ όμορφα. Βγήκα εκτάκτως πριν λίγο για σούπερ και πέτυχα στο δρόμο μέσα στο σκοτάδι να πηγαίνει να πάρει ο άλλος παρκαρισμένο Tiguan R-line.
Περιμετρικός εξωτερικός φωτισμός (λαβές καθρέπτες) και πίσω φώτα (καθώς όπως ερχόμουν τον είχα πλάτη) αντίο. Κυριολεκτικά έβαλα αλαρμ έκατσα πλάι, πλησίον και το χαζευα. Πολύ εντυπωσιακό.
Και εγώ κάθομαι καμιά φορά και χαζεύω το Touran της γυναίκας μου... Είναι αρκετά εντυπωσιακό όταν ανοίγει!
Ότι και να λέμε, οι Γερμανοί της VW είναι μανούλες σε κάτι τέτοια! -
@polioan said in VW Tiguan 2024:
Με πρόφαση το Tiguan θελω τις γνώμες σας ως προς το ξηρού τύπου dsg dq200 του καινούριου Cupra Leon.
Λένε ότι είναι διαφοροποιημένο με τα παλιά και πιο αξιόπιστα.
Ξέρω ότι ακόμα είναι νωρίς για ένα καινούριο μη κυκλοφορούμενο ακόμα αμάξι.
Είναι κακό σε αστική χρήση σε μποτιλιαρίσματα;
Είναι καλύτερα αν κάνεις στάση πάνω από 20 δευτερόλεπτα να έχεις νεκρά;
Επειδή σήμερα μου ανέφεραν ότι το CC θα πάει για Μάρτιο και σκέφτομαι να αλλάξω επιλογή.
Δεν έχω γνώμονα την μεγαλύτερη κατανάλωση μια που τα καλύπτει η εταιρεία που εργάζομαιΕπειδή πιθανόν ο καθένας θα πει το μακρύ του και το κοντό του για το dq200, ότι ένας φίλος του το είχε και εξεράγη ή άλλος ότι το έχει 300.000 km και δεν έπαθε τίποτα.
Στην Βόρεια Ευρώπη εδώ και κάμποσα χρόνια το χειροκίνητο έχει ουσιαστικά καταργηθεί. Και τα skoda και τα vw και τα μικρά audi με το dq200 τα αγοράζουν. Διαβάζω στα forum περιστασιακά από κάποιους ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά όχι γενικευμένα παράπονα ή γκρίνια για συστηματικά προβλήματα.
Πάντως συμπεράσματα αξιοπιστίας του dq200 με παράπονα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι επίφοβα. Αυτό γιατί λένε ότι το dq200 πάσχει στις συχνές επανεκινησεις, που στην Αθήνα λόγω συμφόρησης είναι πολύ συχνές. Παρόμοια πόλη σε όρους κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι το Δουβλίνο και το Λονδίνο, οι υπόλοιπες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όποτε, αν δεν το οδηγείς στις πόλεις για τις οποίες διαβάζεις ότι δεν έχουν ιδιαίτερα παράπονα, δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Και ένα link με congestion rates
https://www.numbeo.com/traffic/region_rankings_current.jsp?region=150 -
@jamesd said in VW Tiguan 2024:
@polioan said in VW Tiguan 2024:
Με πρόφαση το Tiguan θελω τις γνώμες σας ως προς το ξηρού τύπου dsg dq200 του καινούριου Cupra Leon.
Λένε ότι είναι διαφοροποιημένο με τα παλιά και πιο αξιόπιστα.
Ξέρω ότι ακόμα είναι νωρίς για ένα καινούριο μη κυκλοφορούμενο ακόμα αμάξι.
Είναι κακό σε αστική χρήση σε μποτιλιαρίσματα;
Είναι καλύτερα αν κάνεις στάση πάνω από 20 δευτερόλεπτα να έχεις νεκρά;
Επειδή σήμερα μου ανέφεραν ότι το CC θα πάει για Μάρτιο και σκέφτομαι να αλλάξω επιλογή.
Δεν έχω γνώμονα την μεγαλύτερη κατανάλωση μια που τα καλύπτει η εταιρεία που εργάζομαιΕπειδή πιθανόν ο καθένας θα πει το μακρύ του και το κοντό του για το dq200, ότι ένας φίλος του το είχε και εξεράγη ή άλλος ότι το έχει 300.000 km και δεν έπαθε τίποτα.
Στην Βόρεια Ευρώπη εδώ και κάμποσα χρόνια το χειροκίνητο έχει ουσιαστικά καταργηθεί. Και τα skoda και τα vw και τα μικρά audi με το dq200 τα αγοράζουν. Διαβάζω στα forum περιστασιακά από κάποιους ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά όχι γενικευμένα παράπονα ή γκρίνια για συστηματικά προβλήματα.
Πάντως συμπεράσματα αξιοπιστίας του dq200 με παράπονα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι επίφοβα. Αυτό γιατί λένε ότι το dq200 πάσχει στις συχνές επανεκινησεις, που στην Αθήνα λόγω συμφόρησης είναι πολύ συχνές. Παρόμοια πόλη σε όρους κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι το Δουβλίνο και το Λονδίνο, οι υπόλοιπες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όποτε, αν δεν το οδηγείς στις πόλεις για τις οποίες διαβάζεις ότι δεν έχουν ιδιαίτερα παράπονα, δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Και ένα link με congestion rates
https://www.numbeo.com/traffic/region_rankings_current.jsp?region=150Βασικά απ' αυτό που έβαλες εντυπωσιάστηκα πιο πολύ από την πρωτιά στην κίνηση της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Που τα βρήκαν τόσα αυτοκίνητα αυτοί?
Έχει κάποια λογική το επιχείρημά σου, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει κάπου.
Αν υπήρχε κάποιο συγκριτικό δεδομένο, ότι π.χ. στο Δουβλίνο και το Λονδίνο αποφεύγουν τα dsg επειδή χαλάνε, θα μπορούσε να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα.
VW Tiguan 2024