@criuser said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Τα 440 ετησίως και τα 8800 τεκμήριο και η δυσκολία μεταπώλησης εξ΄ αυτών των προβλημάτων, δεν έχουν σχέση με το αν καίει 5 λίτρα σε ήπιες ταχύτητες...
Και ένα ντίζελ σε αυτές τις ταχύτητες και και λιγότερο και φτηνότερα.
Τα crossclimate 2 επειδή τα έχω ήδη 2 χρόνια, να ξέρεις ότι στον βρεγμένο δεν είναι και τα καλύτερα. Στο χιόνι όμως είναι καλά, αλλά και το καλοκαίρι είναι επίσης καλά.
Διάβασα πολλά τεστ για τα ελαστικά, κάποιο είναι καλύτερο σε κάτι, κάποιο άλλο κάπου αλλού. Όλα όμως τα τεστ βγάζουν πρώτο το Μισελέν και ειδικά για το χιόνι τα θεωρούν τα καλύτερα ..!!
Τώρα τα 8800 ως τεκμήριο για κάποιον που δεν θα μπορούσε να συντηρήσει ένα ΚΚ φαντάζουν πολλά, με καταλαβαίνεις, εκτός αν αγοράζουμε ΚΚ με μαύρα λεφτά..!!
Λογικά να το δούμε δεν ταιριάζει το ΚΚ σε κάποιον που δεν έχει να δηλώσει 15-20000 το χρόνο εισόδημα, είπαμε εκτός αν δηλώνει 4-5000 ευρώ...!!
Αλλά και έτσι να κάνει κάποιος, άντε να του πει η πολιτεία δώσε άλλα 300-400..!!
Όσο για τις ήπιες ταχύτητες ,δεν θέλω να γράψω με πόσα κινήθηκα σε αυτόν τον επαρχιακό δρόμο κάποιες στιγμές, διότι θα μας πάνε μέσα..!!
Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να πάει Αλεξανδρούπολη - Τρίπολη με ταχύτητα 150-160 συνεχώς, γιατί στα 180 τερματίζει το ΚΚ ,τότε θα πρέπει να πάρει και ένα κοκκαλάκι νυχτερίδας μαζί του, γιατί σίγουρα θα βρεθεί σε κάποιο αυτόφωρο.
Εξάλλου η Ελλάδα δεν έχει παραπάνω από 2-3 δρόμους που μπορεί κάποιος να κινείται για παραπάνω από λίγα λεπτά με υψηλές ταχύτητες.
Αν π.χ. το θέλεις για Αθήνα Θεσσαλονίκη μονίμως, τότε πάρε ένα πετρέλαιο.
Οπότε και οι καταναλώσεις εξαρτώνται από τη διαδρομή που θα κάνει κάποιος.
Καλό είναι όταν σας λέμε για τα δίλιτρα να μην μας πουλάτε μούρη του στυλ φτωχέ εγώ μπορώ να τα συντηρήσω και άλλα τέτοια.
Οσοι σας κράζουμε, είχαμε δίλιτρα και το κάνουμε από ενδιαφέρον.
Οταν πήρα το 2009 την C5 exclusive 2.0 είχα τέλη κυκλοφορίας 430 ευρώ και δεν υπήρχαν τεκμήρια.
Και σε δύο χρόνια, μέσα στην κρίση και στο ζόρισμα του εισοδήματος, βρέθηκε με 690 τέλη + 440 φόρο πολυτελείας + 8800 τεκμήριο, που μαζί με το δεύτερο αμάξι, το σπίτι κλπ έβγαινε πολύ και ευτυχώς που είχα απόθεμα από προηγούμενα φορολογημένα έσοδα.
Και το χειρότερο αν ήθελα να το δώσω το αυτοκίνητο έχανα στα 2 χρόνια περισσότερο από το 50 %.
Ετσι το κράτησα 11 χρόνια, το έδωσα στο 28 % της αξίας αγοράς του, αλλά αν βάλεις και τα τέλη και το φόρο πολυτελείας και την διαφορά της κατανάλωσης των 175000 χλμ σε σχέση με ένα ντίζελ, παίζει να ήταν το ίδιο με το να το δώσω στο 50 % στα 2 χρόνια και αυτό σχετικό ήταν και να έπαιρνα ένα ντίζελ τότε.
Και δεν είμαι ο μόνος που την πάτησα.
Οπότε σας ενημερώνουμε...
Α και δεν θέλεις να ξέρεις τι σημαίνει να πας να δώσεις δίλιτρο σε έμπορο...
Δεν προσπάθησα να μειώσω κανέναν, ούτε υπονόησα ποτέ με τα λεγόμενα μου, ότι όποιος δεν παίρνει δίλιτρο είναι φτωχός..!!
Αν εσύ έχεις κάποιο θέμα, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα ,προσωπικά έχω την άποψη μου για τα δίλιτρα, κι αν την γράφω είναι για να την παραθέσω ,χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν..!!
Το πετρέλαιο για μένα έχει τελειώσει, άρχισε πολύ αργά το 2011, όταν όλη η Ευρώπη το ξαπόστελνε..!!
Αν είχα ένα δίλιτρο τζιποειδές με πετρέλαιο θα έκαιγα λιγότερο από το ΚΚ..??!! Η συντήρηση του θα ήταν φθηνότερη..?? Αν δεν έβγαινα εκτός πόλης συχνά, μήπως θα έτρεχα για σέρβις κ.λπ..??!!
Αν ζούσα σε περιοχή με μείον 5-10 βαθμούς θα είχα θέματα..??!!
Θα ταξίδευε σαν τρακτέρ..??!!
Καλώς ή κακώς όλοι πλέον το προσπέρασαν, οι πολλές εταιρείες αυτοκινήτων σταμάτησαν να παράγουν αυτοκίνητα με μοτέρ πετρελαίου, οπότε προς τα πίσω δεν πάμε..!!
Έχω κάνει 10000 χλμ. από το Μάρτιο και η μέση κατανάλωση μου είναι από 4 έως 5 το πολύ λίτρα στα 100 χλμ. με μέση τα 4,3-4,7...!!!
Στο δρόμο δεν με προσπερνάνε παρά κάτι τύποι που ψάχνουν τα 250, κινούμαι νορμάλ όπως όλος ο κόσμος...!!!
Όταν πήγα να αγοράσω αυτοκίνητο, είδα τα Κία σπόρταζ, Χιουντάι Τουσόν, Νισσάν κασκάι, Πεζώ 2008 και 3008, Σουζούκι s cross και κάποια Γερμανικά..!!
Οι καταναλώσεις τους ήταν από 2-3-4 λίτρα πάνω στα 100χλμ., χωρίς να είναι κανένα δίλιτρο...!!
Είναι λάθος το ότι δε βγαίνουν τα 440 ευρώ σε 3 μήνες + φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας που δεν τα ανέφερε κανείς και είναι άλλα 120-150 ευρώ σε ένα χιλιοεξακοσάρι μοτέρ, π.χ. Τουσόν, Σπόρταζ
Τα Χιουντάι και Κία χτυπάνε 9 και 10 λίτρα στα 100χλμ. κατανάλωση, + τα 130-140 τέλη κυκλοφορίας, κάντε πολλαπλασιασμό όσοι είστε δυνατοί..!!
Μάλλον το ξεφτιλίσαμε, αλλά απαντώ για να μη θεωρήσεις ότι σνομπάρω κανέναν..!!
Άσε που προσφέροντας τα ίδια πράγματα είναι και 2000 φθηνότερο, έχοντας και το υβριδικό σύστημα, το οποίο είναι πολύ κοντά σε αυτά με τη μπρίζα σε ότι αφορά την συμπεριφορά ,χωρίς να ψάχνεις μπρίζα στην Εθνική..!!
Για δοκιμάστε κανένα Τέσλα με 200 να δείτε που θα πάει η αυτονομία των 550χλμ. που διαφημίζουν...!!! Θα βγάλει τα μισά..??!! Η πηγαίνοντας από Θεσσαλονίκη Αθήνα θα ψάχνει μπρίζα σε κανέναν Αλμυρό..??!!
Φίλε Σιτροέν να πουλήσεις μετά από 11 χρόνια και δίλιτρο C5, στο 30% της αξίας του , πάλι θαύμα έγινε, καμμένο χαρτί ήταν ,δεν έφταιγε μόνο το δίλιτρο..!!
Εγώ ένα Πεζώ στέισιον 307 είχα 1600 και στο τέλος το έδωσα δώρο σε ένα φίλο μου, ακριβώς 11 ετών ,κανείς δεν το έπαιρνε πάνω από 1000 ευρώ...!!
Δεν το ήξερες για την αξία μεταπώλησης των δίλιτρων γενικά μετά από 11 χρόνια..??!! Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει..!!!
Δεν πήγα ποτέ να δώσω αυτοκίνητο σε έμπορο, διότι κι αυτοί ψυχή έχουν και θέλουν να βγάλουν λεφτά, όχι βέβαια όπως ο τελευταίος, η ίδια η Τογιότα που μου είπε ότι μου δίνει 17000 ευρώ για το κορόλα μου κι εγώ το πούλησα σε 2 μέρες 22000...!!! Αυτοί ήθελαν να βγάλουν πολλά..!!
Που την είδες τη μούρη καλέ μου άνθρωπε..??!!