@kkostask said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@civil357 said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Μετά από μία εβδομάδα η οποία περιλάμβανε ένα βραδινό και ένα μεταμεσονύχτιο ταξίδι στις εθνικές για ακόμα μία φορά θα γκρινιάξω για το απαράδεκτο φαινόμενο με τα μουφοξένον - λεντ , δε ξέρω και εγώ τι είναι .
Επιστροφή 25ης Μαρτίου και η Εθνική ένα μπάχαλο από κακορυθμισμένα φώτα που στραβώνουν μέχρι και τις πτήσεις των αεροσκαφών πια. Επιπλέον το κόλπο με τα άχρηστα και επικίνδυνα φώτα το δουλεύουν σχεδόν όλες οι νταλίκες. Υποθέτω ότι αυτές των διεθνών μάλλον το σέβονται-φοβούνται, γιατί όσο νεότερη η νταλίκα τόσο πιο σπάνιο το φαινόμενο. Να σε τυφλώνει το σκάνια 20ετίας με το κινεζολεντ και να κάνεις 5 δευτερόλεπτα να συνέλθεις.
Επίσης , τα ζώα που οδηγούν με τους προβολείς συνέχεια αναμμένους πληθαίνουν επικίνδυνα. Και άντε να τον πετύχεις στο απέναντι , διασταυρώθηκες τέλειωσε, αλλά άλλους τους προσπερνάς και τα ζωάδια δε χαμηλώνουν φώτα, εκεί στη γομαριά τους.
Κάποτε η νυχτερινή οδήγηση ήταν ψυχοθεραπεία , πλέον παρά τους καινούργιους και ασφαλής αυτοκινητόδρομους έχει καταντήσει σπάσιμο νεύρων.
Λύση , καθώς έλεγχος δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο , δεν προβλέπω από πουθενά.
Επειδή ταξιδεύω σχεδόν κάθε βράδυ σε εθνική, μόνο άδεια οπλοφορίας μας σώζει πλέον….τις προάλλες μια μαντάμ με Α είχε τόσο δυνατά φώτα που και 3 χλμ μετά στραβωνόσουν….έκοψα ταχύτητα να με φτάσει και μόλις έφτασε δίπλα μου την άρχισα στα καντήλια και αυτήν και τον μ@λ@κ@ που της τα πλήρωσε. Μιλάμε με κλειστούς όλους τους καθρέπτες και έβλεπες αστεράκια…και πολλοί άλλοι ακόμα όπως τους περιγράφεις και εσυ…
Κάποτε είχα διαβάσει μια μικρή ανακοίνωση της τροχαίας σε ένα μικρό νησί του αιγαίου που ας πούμε ότι δεν φημίζεται για την οδηγική παιδεία των κατοίκων. Οι άνθρωποι ήταν ελάχιστοι (αστυνομία/τροχαίοι) και προφανώς προσπαθούσαν να φέρουν τους οδηγούς στο φιλότιμο γιατί είχαν βαρεθεί να καταγράφουν τροχαία (ή για να πουν ότι κάτι έκαναν τελος πάντων).
Η ανακοίνωση ξεκινούσε ως εξής: "Η οδήγηση είναι κοινωνική δραστηριότητα.". κοινωνική εκεί είναι όλο το ζουμί για μένα. Σημαίνει ότι είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει και αγγίζει και άλλους εκτός απ την αφεντιά μας μέσα στην απομόνωση των ακριβοπληρωμένων λαμαρίνων μας. Αλλά ακριβώς αυτό δεν μπορούν να αντιληφθούν πολλοί και πολλές. Ότι δεν είσαι μόνος/μόνη στο δρόμο. Βέβαια ζούμε σε μια εποχή που όλα μας εκπαιδεύουν να κοιτάμε πρώτα και μόνο τον κωλαρίκο μας ή άντε άμα είμαστε λάρτζ και την οικογένειά μας. Οπότε ζητάω ίσως πολλά απ' τον άλλον να σκεφτεί ότι "ρε γαμώτο για να βλέπω στο φεγγάρι μ αυτά τα φώτα μήπως γ@μάω τους συνοδηγούς μου που προσπαθούν οι καψεροί να φτάσουν σπιτάκι στα παιδάκια τους;". Δεν ξέρω τί να πω. Να 'ταν μόνο τα φώτα πάντως θα ταν καλά.
Πάντως προσωπικά δεν βλέπω ούτε τροχαία ούτε αστυνομία πουθενά τουλάχιστο εντός Αττικής. Οπότε ότι και να κάνει όποιος και να το κάνει απλά περνάει ατιμωρητο και απαρατήρητο. Έχεις φώτα που στραβώνουν; Ε και; Ποιός θα στην πει; Βγάζεις απο πίσω ένα τόνο καρκίνο; Ε και; Ποιός θα σ ελέγξει. Πας με 120 εκεί που το όριο είναι 70 (αττικη οδός/περιφερειακη) και κινδυνευεις να διεμβολίσεις αυτους που πανε με 70; Ε και; Ποιος θα σε μαλώσει;
Αλλού, σε πιο οπισθοδρομικές χώρες, υπάρχουν πολιτικά αυτοκίνητα της ασφάλειας και πάνε πάνω κάτω τις εθνικές οδούς και τσιμπάνε αντικοινωνικούς και επικίνδυνους. Κάμερες που λειτουργούν και σου στελνουν την κληση σπίτι. Και υπάρχει ο φόβος να φυλάει. Εδώ αυτά είναι επιστημονική φαντασία. Και η ζουγκλοειδής κατάσταση συνεχίζει και γίνεται όλο και πιο ζούγκλα και ο ΚΟΚ μια προτεινομενη μαλακια που την θυμάται η τροχαια οποτε θελει το εκαστοτε τμημα να πιασει τους στοχους του εξαμηνου.