-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Τι εννοείς? Η σκόνη κολλάει πάνω στη μεμβράνη? Δε θα το λέγα γιατί η μεμβράνη έχει και κεραμικό από πάνω της. Πιο πολύ με ενοχλεί που τσιγκουνεύτηκα και δεν έκανα όλο το καπώ και φαίνεται μια γραμμή όταν είναι βρώμικο γενικά το αμάξι. Που βασικά ούτε αυτό με ενοχλεί γιατί έχω πάψει εδώ και μήνες να ασχολούμαι με το Τουότα.
Ναι, αυτό εννοώ. Έχω κάνει σε όλο στο καπό και λερώνεται αισθητά πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο σημείο του αμαξώματος.
-
Δεν έχω εικόνα του τι συμβαίνει σε μεμβράνη άνευ κεραμικού. Γενικά νομίζω ο συνδυασμός των δύο είναι ιδανικός για περίεργους που θέλουν προστασία και εύκολο καθάρισμα.
-
@lexota said in Toyota Corolla Cross:
Δυστυχώς επειδή έπεσα σε μλκ και έκανα και άλλες δουλειές εκεί (φιμέ, κεραμικό κτλ) δεν εχω συγκρατήσει ακριβώς πόσο μου πήρε τελικά για μεμβράνη στο μπροστινό μέρος (μπικίνι που λέμε δηλ προφυλακτήρας, φανάρια, καθρέφτες, και μισό καπώ-φτερά). Με αναζήτηση πρέπει να υπάρχει κάτι σε παλαιότερα ποστ πριν κάνα χρόνο. Νομίζω γύρω στα 800 ήταν οι μεμβράνες αλλά σε κακό μάστορα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι μου είχαν ζητήσει από 1200 έως 1600 για την ίδια δουλειά.
Για ολόκληρο αμάξι μιλάμε σίγουρα για 3Κ και ιδανικά να υπάρχουν pre-cut μεμβράνες για να μείνει εκεί το κόστος.
Με τέτοιο κόστος το βάφεις απο την αρχή πες τους.
Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και εγώ όταν άκουσα το 3Κ
-
Τα παράπονα για το χρώμα στην CC μέχρι πριν λίγα post θεωρούσα ότι αφορούν μόνο αυτή. Τώρα βλέπω αναφέρεστε γενικά στην Toyota. Είναι γενικό το πρόβλημα με την μάρκα;
-
Οι Ιάπωνες (γενικά η toyota ειδικά) χρησιμοποιούν "μαλακές" βαφές /βερνίκια που μισούν οι ντιτέιλερς γιατί πρέπει να προσέχουν με τα τριβεία
Σε περίπτωση "άχνης" απο ηλεκτροστατική σε yaris οι φανοποιοί πρότειναν ολική βαφή γιατί δεν θα καθάριζε , ευτυχώς ενας ντιτέιλερ με έσωσε ,το ανέλαβε και με 450 € (με απόδειξη γιατί πλήρωνε η ασφάλεια ) το έφτιαξε .Επίσης συνήθως στις επαφές προφυλακτήρα φεύγει το δικό σου χρώμα όπως και όταν ταξιδεύεις γρήγορα στην ΕΟ πχ ο προφυλακτήρας απο το yaris εχει δεκάδες μικροσκοπικά σημεία που εχει φύγει το χρώμα και τα φτιάνω με το πινελάκι .
Πρέπει να πω όμως οτι με εντυπωσίασε η κεραμική που μου έκανα δώρο στο yaris cross δεν το περίμενα να καθαρίζει τόσο εύκολα και να γυαλίζει έτσι !
Η ευρωπαϊκή σχολή εχει πιο ανθεκτικά βερνίκια κατά κοινή ομολογία με μόνο ελάττωμα οτι αν κτυπήσει ενα χαλικάκι πετάει το βερνίκι που μετα ξεφλουδίζει γύρω γύρω απο το κτύπημα.
Αν πηγαίνεις όμως με τα όρια μαλλον δεν το δείς ουτε αυτό... -
Οι νέες μπογιές είναι ευαίσθητες, γιατί είναι ακρυλικές (με βάση το νερό δηλαδή), σε αντίθεση με τις παλιότερες που είχαν βάση το οινόπνευμα (κυρίως αιθανόλη). Αυτό γίνεται για οικολογικούς λόγους.
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla Cross:
Τα παράπονα για το χρώμα στην CC μέχρι πριν λίγα post θεωρούσα ότι αφορούν μόνο αυτή. Τώρα βλέπω αναφέρεστε γενικά στην Toyota. Είναι γενικό το πρόβλημα με την μάρκα;
Χρονια τώρα ! Αν και χειρότερο χρωμα απο του κασκαι που είχα μαλλον δεν έχει υπάρξει.
Ειδικά τώρα που τα κάνουν λεπτότερα και οικολογικά θα γράψει μέχρι το άγγιγμα. -
To δικό μου το lounge (και νομίζω όλα τα lounge) είχε τελικά ηχομόνωση στον κινητήρα. Κι εγώ νόμιζα δε θα είχε και είχα παραγγείλει. Βέβαια εμένα είναι και παραγωγής 2022, δεν ξέρω μετά τι έκαναν.
Στο δικό μου δεν είχε. 6/2023
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης συνήθως στις επαφές προφυλακτήρα φεύγει το δικό σου χρώμα όπως και όταν ταξιδεύεις γρήγορα στην ΕΟ πχ ο προφυλακτήρας απο το yaris εχει δεκάδες μικροσκοπικά σημεία που εχει φύγει το χρώμα και τα φτιάνω με το πινελάκι .
Και σας το πα..... Μη παίζεται με αυτά τα tuning. Γίνεται τόσο γρήγορο που φεύγει η μπογιά !!! Μαύρο πήρες, ασημί θα βγει στο τέλος του ταξιδιού
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
To δικό μου το lounge (και νομίζω όλα τα lounge) είχε τελικά ηχομόνωση στον κινητήρα. Κι εγώ νόμιζα δε θα είχε και είχα παραγγείλει. Βέβαια εμένα είναι και παραγωγής 2022, δεν ξέρω μετά τι έκαναν.
φίλε μου αν επιτρέπεται πότε το είχες παραγγείλει και παρέλαβες 6/23 ?
και επίσης μιλάμε για 2.0 ή 1.8 ? -
Δεν ξέρω εάν διαφοροποιείται το 1.8 από το 2.0 σ' αυτό το θέμα.
-
Σαββατοβραδο χιονοβόλτα.
Πρώτη χιονοβόλτα σε λασπερό χιόνι που ειναι και το πιο δύσκολο είδος χιονιού γιατί στουμπώνει το τακούνι εύκολα . Το winter sport 5 της Dunlop αδειάζει καλά. Ανέβασα ταχύτητα μέχρι 60 χλμ/ώρα. Φρέναρα μαλακά αλλά και απότομα, και μόνο εκει ενεργοποιηθηκε το ABS. Ξεκινημα σε ανηφόρα με 10% κλίση και 5cm μαλακό χιόνι ελάχιστο σπινιάρισμα στο ξεκινημα. Μεχρι στιγμής ικανοποιημένος με την επιλογή του συγκεκριμένου ελαστικού.
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
φίλε μου αν επιτρέπεται πότε το είχες παραγγείλει και παρέλαβες 6/23 ?
και επίσης μιλάμε για 2.0 ή 1.8 ?Έβαλα παραγγελία μόλις άνοιξαν για το 1.8. Παρέλαβα για την ακρίβεια 5/7/23.
6/23 είναι η άδεια.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σαββατοβραδο χιονοβόλτα.
Πρώτη χιονοβόλτα σε λασπερό χιόνι που ειναι και το πιο δύσκολο είδος χιονιού γιατί στουμπώνει το τακούνι εύκολα . Το winter sport 5 της Dunlop αδειάζει καλά. Ανέβασα ταχύτητα μέχρι 60 χλμ/ώρα. Φρέναρα μαλακά αλλά και απότομα, και μόνο εκει ενεργοποιηθηκε το ABS. Ξεκινημα σε ανηφόρα με 10% κλίση και 5cm μαλακό χιόνι ελάχιστο σπινιάρισμα στο ξεκινημα. Μεχρι στιγμής ικανοποιημένος με την επιλογή του συγκεκριμένου ελαστικού.
Το 2wd έχεις ή το 4wd?
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Σαββατοβραδο χιονοβόλτα.
Το 2wd έχεις ή το 4wd?
2WD. To 95% των αναγκών μου καλύπτεται απο 2WD αυτοκινητο με χειμερινά ελαστικά. Δηλαδή black ice τα πρωινά, και χιονι είτε πατημενο, ειτε παγωμένο, ειτε απάτητο μέχρι 15-20cm σε ίσιο δρόμο ακομα και λασπερό χιονι. Για τον πάγο έχω αλυσίδες. Επισης η διαφορα σε κόστος αγορας 2WD με AWD μου καλύπτει 2 αλλαγες ελαστικών περιπου (χειμερινα και καλοκαιρινα). Και τετρακινητο να ειχα πάντως πάλι θα του φορουσα χειμερινα, το χειμωνα δεν βγαίνω με σαγιονάρες εξω.. αρα έτσι και το αυτοκινητο
-
Σαββατοβραδο χιονοβόλτα.
Το 2wd έχεις ή το 4wd?
2WD. To 95% των αναγκών μου καλύπτεται απο 2WD αυτοκινητο με χειμερινά ελαστικά. Δηλαδή black ice τα πρωινά, και χιονι είτε πατημενο, ειτε παγωμένο, ειτε απάτητο μέχρι 15-20cm σε ίσιο δρόμο ακομα και λασπερό χιονι. Για τον πάγο έχω αλυσίδες. Επισης η διαφορα σε κόστος αγορας 2WD με AWD μου καλύπτει 2 αλλαγες ελαστικών περιπου (χειμερινα και καλοκαιρινα). Και τετρακινητο να ειχα πάντως πάλι θα του φορουσα χειμερινα, το χειμωνα δεν βγαίνω με σαγιονάρες εξω.. αρα έτσι και το αυτοκινητο
Το σωστό είναι αυτό! Ειδικά για χιόνι και ειδικά με τις ψευτικες τετρακινήσεις των νεων αμαξιών
Ευτυχως εδω Αθηνα δεν εχουμε αναγκη για 2ο σετ! Μόνο αν πας χιονοδρομικά και εκδρομες!
Αλλά χιονοδρομικά ειναι για άλλα εισοδήματα πια ενώ και οι εκδρομες καταχειμωνο ταλαιπωρία, βαρεμάρα και αναλογα και τις καιρικες συνθήκες επικίνδυνα! -
Και τετρακινητο να ειχα πάντως πάλι θα του φορουσα χειμερινα, το χειμωνα δεν βγαίνω με σαγιονάρες εξω.. αρα έτσι και το αυτοκινητο
Εννοείται αυτό και πολύ καλά κάνεις! Απλά ρώτησα, για να δω τα θετικά σχόλια για τα ελαστικά εαν οφείλονταν ώς ένα βαθμό και στην 4κίνηση. Οπότε αφού όχι, σημαίνει ότι το ίδιο θα αποδώσουν και στο δικό μου π.χ.
-
Και τετρακινητο να ειχα πάντως πάλι θα του φορουσα χειμερινα, το χειμωνα δεν βγαίνω με σαγιονάρες εξω.. αρα έτσι και το αυτοκινητο
Εννοείται αυτό και πολύ καλά κάνεις! Απλά ρώτησα, για να δω τα θετικά σχόλια για τα ελαστικά εαν οφείλονταν ώς ένα βαθμό και στην 4κίνηση. Οπότε αφού όχι, σημαίνει ότι το ίδιο θα αποδώσουν και στο δικό μου π.χ.
Παλιοτερα που ειχα τετρακινητο μετά την πρωτη τοποθέτηση έβαζα all terrain (bridgestone yokohama, maxxis), γιατί πηγαινα αρκετα και στο βουνο και εκτος δρομου. Η απόδοση τους βεβαια στα χιονια ούτε πλησίαζε αυτή ενος χειμερινού ελαστικού.
To αυτοκίνητο γίνεται άρμα μάχης κυριολεκτικά με τα λάστιχα. Εδω είμαι με opel meriva B με χειμερινα Nokian WR G2. 5-10 cm μεικτού πατημένου - απατητου χιονιού.
Youtube Video -
@gdelio, ζείτε επαρχία ή κάνετε διαδρομές σε ορεινά μέρη;
-
@famas said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio, ζείτε επαρχία ή κάνετε διαδρομές σε ορεινά μέρη;
Θεσσαλονίκη, επαρχία, ορεινοί οικισμοί... ολά μαζι
Toyota Corolla Cross