@driver-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://insurify.com/car-insurance/knowledge/tesla-battery-replacement-cost/
12.900 ευρώ ξεκινά λέει εδώ για την μπαταρία του model 3
To 12.900 απο που προκυπτει? Μας εκανες και την τωρινη ισοτιμια του ευρω με το δολλαριο?
Μηπως και τα iphones που κοστιζουν 1200 δολλαρια στην αμερικη κοστιζουν 1100 ευρω εδω λογω της ισοτιμιας με τη λογικη του παραλογου σου?
Ο,τι ειναι σε δολλαρια, ιδιως οταν μιλαμε για αμερικανικη εταιρεια, ειναι τουλαχιστον το ιδιο και σε ευρω και στο ελλαδισταν με τους αυξημενους φορους στα παντα εναντι των ΗΠΑ τα 16.000 δολλαρια (ή 14.000 που παρεθεσες εσυ) για πλακα γινονται 20.000 ευρω.
Τα υπολοιπα ειναι παπατζιδικα μαθηματικα σαν αυτα που παραθετεις μονιμα για να κανεις τη νυχτα μερα.
Αντε πες μας τωρα οτι το μεσο βενζινοκινητο καιει 15 λιτρα ανα 100χλμ και η βενζινη εχει 2,40 (οπως ειχε περσι) ενω η μπαταρια στα τεσλα αλλαζει με κανα 5χιλιαρο για να μας βγαλεις οτι αν εχουμε τεσλα 3 στα 10 χρονια θα εχουμε κερδισει 50.000 ευρω σε σχεση με το να ειχαμε υβριδικο yaris. Aν αγορασουμε και καμια βιλα στην εξοχη και δωσουμε και καμια 100στη χιλιαδες για φωτοβολταικα παιζει και να μας πληρωνουν κιολας για να καθομαστε, αλλιως θα μας τα τρωνε οι πετρελαιαδες τη στιγμη που ο αγιος Ελον μπαινει και μεσα κιολας για να μας βοηθησει ο καημενος.
Ετσι κι αλλιως ο ορισμος της παπατζας εισαι, εδω μας λες οτι αμαξι με 380.000 χλμ θα γινει του κουτιου επειδη θα αλλαξεις μια μπαταρια (παιζει να εχει διαλυθει πληρως το ρημαδοτεσλα με την ποιοτητα που'χει εντωμεταξυ οχι στα 380.000 χλμ αλλα στα μισα απ'αυτα) οποτε σε λιγο θα μας τα πεις κι αυτα ειμαι βεβαιος.
Λοιπόν άκου τυπε μου καλέ. Καμάρι της bmw!!!!
Σου παρέθεσα τα στοιχεία στην κουβέντα. Σου έβαλα τιμές και από Αμερική και από Αυστραλία. Στην Αυστραλία μάλιστα γίνεται αναφορά σε τιμολόγιο με όλα τα έξοδα αντικατάστασης για μια μπαταρία LFP εκτός εγγύησης. Αυτά στα βάζω για να έχουμε μια τάξη μεγέθους πάνω στην οποία θα κάνουμε υπολογισμούς. Δεν σου αρέσουν! Οκ!
Σου ζητώ λοιπόν να βάλεις τις δικές σου πηγές με το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας για το αυτοκίνητο που συζητούμε. Tesla model 3 με LFP μπαταρία
Και άλλες φορές με κατηγορείς χωρίς να βάζεις τις πηγές που επικαλείσαι.
Παραβλέπεις το γεγονός ότι μια μπαταρία προς αλλαγή μπορεί να πωληθεί ως υλικά, και να μειώσει το τελικό κόστος της νέας. Αλλά πέρα από αυτό δες τις τιμές στην περίπτωση Αυστραλίας. Δεν μπόρεσα να βρω για την Ελλάδα.
Παρόλα αυτά, και πάλι με την μεγαλύτερη τιμή που υπολογίζεις που απευθύνεται λογικά στο model s, η διαφορά υπέρ του ηλεκτρικού είναι στα 10.500€!!! Στα 200.000 χλμ.
Τέλος, και πάλι παραποιείς τα γραφόμενα μου, ως άλλος προπαγναδιστης, ενώ εγώ συγκρίνω tesla model 3 με 300 άλογα με ένα αντίστοιχο κλασικό D segment με 180-200-250.
Απάντησε μου στο εξής απλό χωρίς τις άλλες μπούρδες που γράφεις.
Βάλε κάτω τα κόστη ενός θερμικού με μέση κατανάλωση βενζίνης περί τα 10 λίτρα/100 χλμ, για παράδειγμα μιας BMW 330i.
Και 0,30-0,35€/kwh για 16kwh/100χλμ κατανάλωση του model 3.
Και υπολόγισε για 300.000 χλμ ποια τα κόστη κίνησης των δύο οχημάτων.
Οι lfp μπαταρίες όπως λέει το εργοστάσιο περνούν κατά πολύ τα 300.000 χλμ, ( το υπολογίζουν στα 480.000 χλμ) αλλά εσύ πες τόσα.
Μετά αφαίρεσε γύρω στα 12Κ €... Άντε ακόμα και 20Κ μιας και φαγωθηκες για την μπαταρία και πες μας χοντρικά πόσα ευρώ βγάζεις διαφορά;
Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα!
Εσύ βρίσκεις ορθό να δίνεις δεκάδες χιλιάρικα παραπανω σε πετρελαϊκά συμφέροντα για ένα υποδεέστερο σε κάθε τομέα αυτοκίνητο (πλην του χρόνου ανεφοδιασμού σε κάποιο ταξίδι) γιατι δεν είσαι κορόιδο.
Εγώ με την διαφορά αυτή θα προτιμούσα να έκανα ολική ανακαίνιση σε ένα σπίτι ή να αγόραζα δεύτερο Tesla συν φυσικά την αλλαγή μπαταρίας στο πρώτο, από το να τα δίνω σε βενζινάδικα
Ο καθένας με την οπτική του.