-
Η αλήθεια είναι πως βάζω μόνο v power και στα δυο αυτοκίνητα. Έχω συνολικά σχεδόν 340.000 και στα δυο και δεν διαπίστωσα κάποιο θέμα. Το έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι το συγκεκριμένο καύσιμο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο χωρίς όμως να δίνουν περισσότερα στοιχεία γιατί και πως.
-
Το τελευταίο διάστημα έχω ρυθμίσει έτσι τους ανεφοδιασμούς μου ώστε να βάζω κάθε Τρίτη v-power. Έχω δει αρκετά μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση, είναι η αλήθεια, αλλά δε ξέρω αν οφείλεται στο καύσιμο ή στο ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να στρώνει σιγά σιγά. Έχω 8.000 χλμ και η κατανάλωση από 6.5/100 που ήταν στις αρχές για τα 50 χλμ των καθημερινών μου διαδρομών έχει πέσει στα 5,5/100 και ίσως παρακάτω.
-
@georgemit said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Το τελευταίο διάστημα έχω ρυθμίσει έτσι τους ανεφοδιασμούς μου ώστε να βάζω κάθε Τρίτη v-power. Έχω δει αρκετά μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση, είναι η αλήθεια, αλλά δε ξέρω αν οφείλεται στο καύσιμο ή στο ότι το αυτοκίνητο αρχίζει να στρώνει σιγά σιγά. Έχω 8.000 χλμ και η κατανάλωση από 6.5/100 που ήταν στις αρχές για τα 50 χλμ των καθημερινών μου διαδρομών έχει πέσει στα 5,5/100 και ίσως παρακάτω.
Μη βαλεις μια φορα και βαλε απο αλλου να δεις αν ανεβει ξανα η καταναλωση. Δευτερα προσφορα η BP και Παρασκευη Σαββατο η ΕΚΟ σε 98αρες
-
BP 98άρα σε τιμη 95άρας κάθε Δευτέρα, σε εταιρικό πρατήριο.
Χτυπούσε πειράκια το a3 και ανησυχούσα, είχε και τα χιλιομετράκια του το μοτέρ. Μετά από 2-3 γεμίσματα με 98άρα ησύχασα. Από τότε μόνο τη συγκεκριμένη βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατήριο.
-
Απλή πάντα, όταν δοκίμασα μερικές φορές την super δεν είδα καμιά διαφορά, πάντα στα ίδια χιλιόμετρα τελείωνε.
-
Έβαλα σήμερα v power 98αρα. Η τιμή ήταν 3 λεπτά πάνω από την απλή. Νόμιζα ότι έδιναν την 98αρα ακριβώς στην τιμή της 95αρας. Τι ακριβώς ισχύει; τις προηγούμενες φορές δεν είχα προσέξει.
Με την προσφορά της Έκο τι παίζει;
-
@georgemit said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Έβαλα σήμερα v power 98αρα. Η τιμή ήταν 3 λεπτά πάνω από την απλή. Νόμιζα ότι έδιναν την 98αρα ακριβώς στην τιμή της 95αρας. Τι ακριβώς ισχύει; τις προηγούμενες φορές δεν είχα προσέξει.
Με την προσφορά της Έκο τι παίζει;
ΕΚΟ 98 =ΕΚΟ 95+5 λεπτά ανά λίτρο κάθε παρασκευή σαββατο
τις άλλες μέρες +10 λεπτά
-
95αρα ΕΚΟ ή BP πάντα και σε εταιρικό αν γινεται (εχω 2 κοντά μου και πάω εκει)
-
98αρα ή racing 100 από επιλεγμένα της περιοχής μου. Το καλό καύσιμο είναι υγεία για τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
-
στο δικο μου αυτοκινητο(250hp) και πανω μονο 98 και βαλε , στο δευτερο αυτοκινητο απλο μοτερακι 75hp της γυναικας το παω και με απλη 95 .
-
Λοιπόν άνοιξε κοντά στο σπίτι μου ένα βενζινάδικο Aegean το οποίο έχει αρκετά καλές τιμές(απλή 1.75,μεσαία 1.78,100άρα 1.90)...κάθε Δευτέρα η μεσαία στην τιμή της απλής..Να το ρισκάρω να δοκιμάσω ή όχι?Βλέπω πάντως ότι έχει αρκετό κόσμο,παρά το γεγονός ότι άνοιξε πριν λίγο καιρό(ούτε μήνα)...δεν έχω βάλει ποτέ σε πρατήριο Aegean γι'αυτό ρωτάω...
Και κάτι άλλο...πριν λίγες μέρες είχα βάλει σε V-Power σε ένα πρατήριο Shell...μου ζήτησε η κοπέλα την κάρτα smart club...εγώ όμως διαπίστωσα ότι την είχα ξεχάσει στο αμάξι μου(είχα πάρει το αμάξι φίλου να του βάλω βενζίνη επειδή είχε χτυπήσει το πόδι του και δεν μπορούσε να οδηγήσει)και μου λέει η κοπέλα κανένα πρόβλημα,μπορείτε να την φέρετε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να την περάσουμε,μαζί με την απόδειξη.Όταν ξαναπήγα,μαζί με την κάρτα,μετά από περίπου 2 ώρες,βρίσκονταν ένας κύριος εκεί(δεν ξέρω αν ήταν υπάλληλος ή διαχειριστής,το πρατήριο είναι εταιρικό).Όταν του είπα ότι είχα ξεχάσει την κάρτα και μου είπαν να περάσω αργότερα μου φάνηκε σαν να ψιλοστράβωσε αλλά παρόλα αυτά την πέρασε.Υπάρχει κανονισμός ή κάτι τέτοιο όσον αφορά την κάρτα,ότι δηλαδή πρέπει να την περνάς εκείνη τη στιγμή?Γιατί σε άλλο πρατήριο Shell της Αθήνας που μου είχε ξανατύχει τέτοιο περιστατικό πέρυσι,μου είπαν ότι αν την φέρω μέχρι 2 ώρες από όσο γράφει πάνω η απόδειξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Δεν θέλω να έχει κάποιο πρόβλημα η κοπέλα,είτε αυτό είναι επίπληξη ή ακόμα χειρότερα μείωση μισθού ή ακόμα χειρότερα απόλυση... -
Για το πρώτο δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Μπορεί τώρα που είναι φρέσκο να βάζει πεντακάθαρο καύσιμο για να κερδίσει εντυπώσεις, μπορεί από την άλλη να κάνει αρπαχτή με όσους την πατήσουν και να φύγει νύχτα.
Για το δεύτερο αν όντως ισχύει ότι έχεις περιθώριο 2 ωρών για να περάσεις τους πόντους (λογικά θα το λέει στους όρους) το πιο πιθανό είναι να τσίνησε ο άλλος γιατί ''έλα ρε φίλε τώρα για κάτι πόντους μας ξανάρθες και μας απασχολείς΄΄.
-
@nolimit14 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Λοιπόν άνοιξε κοντά στο σπίτι μου ένα βενζινάδικο Aegean το οποίο έχει αρκετά καλές τιμές(απλή 1.75,μεσαία 1.78,100άρα 1.90)...κάθε Δευτέρα η μεσαία στην τιμή της απλής..Να το ρισκάρω να δοκιμάσω ή όχι?Βλέπω πάντως ότι έχει αρκετό κόσμο,παρά το γεγονός ότι άνοιξε πριν λίγο καιρό(ούτε μήνα)...δεν έχω βάλει ποτέ σε πρατήριο Aegean γι'αυτό ρωτάω...
Και κάτι άλλο...πριν λίγες μέρες είχα βάλει σε V-Power σε ένα πρατήριο Shell...μου ζήτησε η κοπέλα την κάρτα smart club...εγώ όμως διαπίστωσα ότι την είχα ξεχάσει στο αμάξι μου(είχα πάρει το αμάξι φίλου να του βάλω βενζίνη επειδή είχε χτυπήσει το πόδι του και δεν μπορούσε να οδηγήσει)και μου λέει η κοπέλα κανένα πρόβλημα,μπορείτε να την φέρετε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να την περάσουμε,μαζί με την απόδειξη.Όταν ξαναπήγα,μαζί με την κάρτα,μετά από περίπου 2 ώρες,βρίσκονταν ένας κύριος εκεί(δεν ξέρω αν ήταν υπάλληλος ή διαχειριστής,το πρατήριο είναι εταιρικό).Όταν του είπα ότι είχα ξεχάσει την κάρτα και μου είπαν να περάσω αργότερα μου φάνηκε σαν να ψιλοστράβωσε αλλά παρόλα αυτά την πέρασε.Υπάρχει κανονισμός ή κάτι τέτοιο όσον αφορά την κάρτα,ότι δηλαδή πρέπει να την περνάς εκείνη τη στιγμή?Γιατί σε άλλο πρατήριο Shell της Αθήνας που μου είχε ξανατύχει τέτοιο περιστατικό πέρυσι,μου είπαν ότι αν την φέρω μέχρι 2 ώρες από όσο γράφει πάνω η απόδειξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Δεν θέλω να έχει κάποιο πρόβλημα η κοπέλα,είτε αυτό είναι επίπληξη ή ακόμα χειρότερα μείωση μισθού ή ακόμα χειρότερα απόλυση...κοιτα το fuelgr για κριτικες και κρινε, το 1,75 μου παραπεμπει σε νοθεία
-
ή λαθρεμπορειο
Τα διυλιστηρια πουλανε σημερα με 1,73
-
@gialamidisi said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
@dieselhead_93 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Εγώ για ενα διάστημα έβαζα το απλό(diesel ) sto Ellin και είχα μαύρο ντουμάνι και ρετάρισμα κινητήρα στο vw1600 cc diesel , φυσικά το σταμάτησα και βάζω το ενισχυμένο από το Aegean που κάθε Τετάρτη το έχει ίδια τιμή με το απλό και σταμάτησαν οι μαυρίλες και τα ντουμάνια , αλλά πολλές φορές βαζω και στη Βουλγαρία όπου εκείνο είτε το απλο βάλω είτε το ενισχυμενο δεν καταλαβαίνω διαφορά και μου βγάζει πάντα μα πάντα περισσότερα χλμ από τα ελληνικά πετρέλαια. Και το Ellin καλό είναι αλλά το ενισχυμένο.Shell Eco Bp κλπ δεν έχω βάλει ποτέ δεν γνωρίζω αν είναι καλά.Πάντως τα LUKOIL είναι πολύ καλά βενζινάδικαΤο καλοκαίρι εκανα ενα πείραμα: ταξίδι Κομοτηνή - Κοζάνη 2 φορές με 2 διαφορετικά καύσιμα..Το 1ο το εκανα με V-Power...Πολύ γκάζι...Στροφές Καβάλας στην ανηφόρα με 6η και έδινε ακόμα..Όταν έφτασα Κοζάνη είχα υπόλοιπο λίγο πριν την μέση..Τη δεύτερη φορά έβαλα το Crystal της Elin (το οποίο δεν είναι ενισχυμένο).. Αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση, όταν έφτασα Κοζάνη είχα υπόλοιπο 3/4 του ρεζερβουάρ!! αλλά στο δρόμο ένιωθα οτι ειχα χασει καμια 25αρια άλογα ..Ουτε καν σκεψη για 6η σε στροφές Καβάλας...Επίσης με το V-Power έχω την εντύπωση ότι κροτάλιζε ο κινητήρας..
-
@araxnis said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
@gialamidisi said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
@dieselhead_93 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Εγώ για ενα διάστημα έβαζα το απλό(diesel ) sto Ellin και είχα μαύρο ντουμάνι και ρετάρισμα κινητήρα στο vw1600 cc diesel , φυσικά το σταμάτησα και βάζω το ενισχυμένο από το Aegean που κάθε Τετάρτη το έχει ίδια τιμή με το απλό και σταμάτησαν οι μαυρίλες και τα ντουμάνια , αλλά πολλές φορές βαζω και στη Βουλγαρία όπου εκείνο είτε το απλο βάλω είτε το ενισχυμενο δεν καταλαβαίνω διαφορά και μου βγάζει πάντα μα πάντα περισσότερα χλμ από τα ελληνικά πετρέλαια. Και το Ellin καλό είναι αλλά το ενισχυμένο.Shell Eco Bp κλπ δεν έχω βάλει ποτέ δεν γνωρίζω αν είναι καλά.Πάντως τα LUKOIL είναι πολύ καλά βενζινάδικαΤο καλοκαίρι εκανα ενα πείραμα: ταξίδι Κομοτηνή - Κοζάνη 2 φορές με 2 διαφορετικά καύσιμα..Το 1ο το εκανα με V-Power...Πολύ γκάζι...Στροφές Καβάλας στην ανηφόρα με 6η και έδινε ακόμα..Όταν έφτασα Κοζάνη είχα υπόλοιπο λίγο πριν την μέση..Τη δεύτερη φορά έβαλα το Crystal της Elin (το οποίο δεν είναι ενισχυμένο).. Αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση, όταν έφτασα Κοζάνη είχα υπόλοιπο 3/4 του ρεζερβουάρ!! αλλά στο δρόμο ένιωθα οτι ειχα χασει καμια 25αρια άλογα ..Ουτε καν σκεψη για 6η σε στροφές Καβάλας...Επίσης με το V-Power έχω την εντύπωση ότι κροτάλιζε ο κινητήρας..
Ε πες και τι αμαξι κινητηρας ντε....
Εγω πιστευω οτι τον κυριο ρολο εδω στην Ελλαδα, εχει αν το καυσιμο ειναι καθαρο ή νοθευμενο (αν εχει προσμιξεις εκτος οριων ας πουμε) . Μετα ερχεται η "μαρκα" -
@alexandros-k said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Ε πες και τι αμαξι κινητηρας ντε....
Εγω πιστευω οτι τον κυριο ρολο εδω στην Ελλαδα, εχει αν το καυσιμο ειναι καθαρο ή νοθευμενο (αν εχει προσμιξεις εκτος οριων ας πουμε) . Μετα ερχεται η "μαρκα"Σωστός..
Opel Crossland MT6 1.5 diesel -
Ξεθάβω το θέμα....
Καθώς έχω βαρεθεί την πίεση για τις "προσφορές" σε ενισχυμένες ή "κατοστάρες", δοκίμασα την REVOIL 95, η οποία έχει πρόσθετα.
Καλύτερη απόκριση στο γκάζι και μάλλον πιο γλυκιά λειτουργεία του κινητήρα (το διαπίστωσε κι άλλος οδηγός του αυτοκινήτου). Ίσως κι πιο οικονομικό.Η REVOIL δεν έχει ιδιόκτητα πρατήρια.
Επέλεξα το πρατήριο της CarCenter επί της Λ. Αμφιθέας στο Π. Φάληρο -
@ss_76 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Ξεθάβω το θέμα....
Καθώς έχω βαρεθεί την πίεση για τις "προσφορές" σε ενισχυμένες ή "κατοστάρες", δοκίμασα την REVOIL 95, η οποία έχει πρόσθετα.
Καλύτερη απόκριση στο γκάζι και μάλλον πιο γλυκιά λειτουργεία του κινητήρα (το διαπίστωσε κι άλλος οδηγός του αυτοκινήτου). Ίσως κι πιο οικονομικό.Η REVOIL δεν έχει ιδιόκτητα πρατήρια.
Επέλεξα το πρατήριο της CarCenter επί της Λ. Αμφιθέας στο Π. ΦάληροΔοκιμασε και την ελιν.
-
@ilias-a said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
@ss_76 said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????:
Ξεθάβω το θέμα....
Επέλεξα το πρατήριο της CarCenter επί της Λ. Αμφιθέας στο Π. ΦάληροΔοκιμασε και την ελιν.
απο ελιν εχουμε μεινει και εμεις στην οικογενεια πολυ ευχαριστημενοι! Δεν ξερω αν ηταν το συγκεκριμενο πρατηριο (το οποιο δυστυχως δεν συνεργαζεται με την ελιν πια) ή αν το καυσιμο της ελιν ηταν καλυτερο.
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ??????