-
Εκτός της θρησκείας (εκκλησίας βασικά), συμφωνώ Τάσο!!
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εκτός της θρησκείας (εκκλησίας βασικά), συμφωνώ Τάσο!!
...και όμως η μανία που μαρξιστές - σοσιαλιστές επιτίθενται στην θρησκεία δείχνει οτι κάτι σωστό κάνει στις κοινωνίες , η δική μου άποψη για την θρησκεία ταυτίζεται με αυτή του Ντοστογιέφσκι όπως αποτυπώθηκε στο τελευταίο μυθιστόρημα του "Αδελφοί Καραμάζοφ"
-
Η διαφορά μεταξύ καπιταλισμού και κομμουνισμού, είναι ότι ο πρώτος είναι υπαρκτός, ενώ ο δεύτερος ανύπαρκτος, γιατί όπου υπήρξε σαν υπαρκτός, δεν θέλει κανείς που τον έζησε στο πετσί του, καθώς και οι απόγονοι του, να τον ξέρουν...
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
...και όμως η μανία που μαρξιστές - σοσιαλιστές επιτίθενται στην θρησκεία δείχνει οτι κάτι σωστό κάνει στις κοινωνίες , η δική μου άποψη για την θρησκεία ταυτίζεται με αυτή του Ντοστογιέφσκι όπως αποτυπώθηκε στο τελευταίο μυθιστόρημα του "Αδελφοί Καραμάζοφ"
Δεν το έχω διαβάσει. Αλλά η θρησκεία βασικά ειναι για τον έλεγχο των μαζών και κυρίως των λιγότερο μορφωμένων. Επίσης προσφέρει (για αυτό δεν αρέσει τους Μαρξιστές) την ιδέα της μεταθάνατων ζωής, ώστε να μην ασχολείται ο κόσμος με τις ταξικές διαφορές στην πραγματική ζωή. Σου λέει η θρησκεία "ναι τώρα περνάς χάλια, αλλά μην σε νοιάζει που είσαι πλέμπα, φτωχός κλπ. και ο άλλος δίπλα τρώει με χρυσά κουτάλια, στην επόεμνη ζωή θα ανταμοιφθείς και θα ζείς σούπερ".
-
Πολύ ωραία τα λέτε όλοι σας , αλλά το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα.
Δεξιά και θρησκεία είναι τα πιο αποτελεσματικά όπλα του καπιταλισμού για να μας κρατάνε χαλαρούς να τραβάμε κουπί στην γαλέρα, όσο οι κεφαλαιούχοι αναπαράγουν και μεταβιβάζουν τον πλούτο τους από γενιά σε γενιά.
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν το έχω διαβάσει. Αλλά η θρησκεία βασικά ειναι για τον έλεγχο των μαζών και κυρίως των λιγότερο μορφωμένων. Επίσης προσφέρει (για αυτό δεν αρέσει τους Μαρξιστές) την ιδέα της μεταθάνατων ζωής, ώστε να μην ασχολείται ο κόσμος με τις ταξικές διαφορές στην πραγματική ζωή. Σου λέει η θρησκεία "ναι τώρα περνάς χάλια, αλλά μην σε νοιάζει που είσαι πλέμπα, φτωχός κλπ. και ο άλλος δίπλα τρώει με χρυσά κουτάλια, στην επόεμνη ζωή θα ανταμοιφθείς και θα ζείς σούπερ".
Δεν τα λέει ακριβώς έτσι... Κάτι για δύο χιτώνια θυμάμαι εγώ
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας πάει σε μία κομουνιστική χώρα να ζήσει το όνειρό του. Ας πάει στην Λευκορωσία που είναι και κοντά.
Γιατι να φυγει να παει αλλου; Σε αυτην την χωρα του ετυχε να ζει, σε αυτην την χωρα κατεφερε να κανει 2 πραγματα παραπανω και θα επρεπε να σε προβληματιζει γιατι καποιος που εχει λυσει τα οικονομικα του θεωρει ενα αλλο συστημα πιο δικαιο, το οποιο αν εφαρμοστει αυτος θα χασει.
Αυτος που δουλευει 10 ωρες παιρνει τον βασικο συν κατι και ψηφιζει ΝΔ σε τι πιστευει; Οτι θα του φτιαξει την ζωη; Οτι με την δουλεια του θα γινει μια μερα Λατσης;
-
Πάντως η αλήθεια είναι ότι όντως το δόγμα Πάτρις,Θρησκεία,Οικογένεια έχει επιφέρει τεραστια καλά στον Ελληνισμό!Ειδικα όταν οι λίγο παλιότεροι αυθεντικοι θιασώτες αυτού του δογματοσ,όχι σαν τους γιαλαντζί σημερινούς,ειχαν την απόλυτη εξουσία,τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και καταφέραμε να κρατήσουμε την μισή Κύπρο!!!
Όσο για τη θρησκεία είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και θα έπρεπε να είναι απολύτως σεβαστή από όλους και για όλους.Η σύνδεση ομως του χριστιανισμου με την Αρχαια Ελλαδα είναι άλλη υπόθεση,Είναι γνωστή η λατρεία που ειχαν οι πρώτοι οπαδοι του χριστιανισμου σε καθετί αρχαιοελληνικό.
Θαύμαζαν τους ναούς του δωδεκάθεου τόσο πολύ που τους έκαναν οικοδομικά υλικά για τις εκκλησίες.Είναι επισης γνωστές και καταγεγραμμένες(ευτυχώς),οι απόψεις και τα κυρηγματα των Αγίων Πατέρων για τους ειδωλολάτρες Έλληνες.Το τέλος δε μιας απο τις μεγάλες μορφες της αρχαιότητας,της Υπατίας,δείχνει ένα μικρό μόνο μέρος της ειρηνικής και εκούσιας μετάβασης απο την μια θρησκεία στην άλλη!
Εντάξει όμως φτάιει ο Μαρξ! -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και επειδή βλέπω να συνεχίζεται το αφήγημα περί δεξιοτσεπιτων αριστερών , δώστε ένα επίπεδο μισθού, αυτοκινήτου, ακινήτου και κάτω από το οποίο κάποιος επιτρέπεται να ψηφίζει ένα αριστερό κόμμα το οποίο θα στηρίξει τα συμφέροντα του.
Ξέρω χωρισμένη κοπελιά ετών 44 (μητέρα ενός παιδιού) που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος τράπεζας, μισθός καθαρά 1100euro που μένει Παγκράτι σε δυάρι ενοίκιο και δύσκολα τα βγάζει πέρα. Αυτήν την ακούω και συζητώ μαζί της.
Αυτή ΝΑΙ θα δικαιολογούσα να ψηφίζει κάποιο αριστερό κόμμα.Αλλά να ακούω τον άλλο του ΚΚΕ (ένα παλιό μου συνάδελφο σε Τράπεζα) να μου πουλάει κομμουνισμό και μετά να μου λέει ότι έχει κανονίσει 3 βδομάδες διακοπές σε νησιά και μία βδομάδα διακοπές στο εξοχικό του και όλα τα Σ/Κ να πηγαίνει σε άλλο εξοχικό και να έχει τρία αυτοκίνητα, να έχει οικονομική επιφάνεια, να έχει εισοδήματα άνω των 100.000euro, ΌΧΙ με αυτόν το τύπο δεν θέλω πάρε/δώσε. Ο τύπος αυτός ζει πλουσιοπάροχα στο καπιταλιστικό περιβάλλον, εκμεταλλεύεται στον έπακρον τα στοιχεία του καπιταλισμού, οπότε εμένα τι να μου πει;
Ότι θέλει να ζήσει σε ένα άλλο οικονομικό/πολιτικό/κοινωνικό καθεστώς;
Ας πάει σε μία κομουνιστική χώρα να ζήσει το όνειρό του. Ας πάει στην Λευκορωσία που είναι και κοντά.Έχει γεμίσει η Ελλάδα από Μαρίες Αντουανέτες.
Εγώ πάρε/δώσε με παραμυθάδες και φαφλατάδες δεν θέλω.Για αυτό ακριβώς το λόγο οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη σε ότι υπάρχει από κέντρο προς τα αριστερά. Γιατί καλώς ή κακώς εύκολα διαπιστώνουν την κοροϊδία και την υποκρισία. Ειδικά την σύγχρονη εποχή που όλα βγαίνουν στο φως με τα ηλεκτρονικά μέσα.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου.
Η χώρα έχει πολλούς μικρούς και μεγάλους Τραγκες, που έχουν πιάσει γωνία μπακλαβά και γελάνε με τους υπόλοιπους που απλά επιβιωνουν. Αν απλά επιβιώνεις, και είσαι νέος σχετικά στην ηλικία, δεν έχει νόημα να παραμένεις στην Ελλάδα. Σε 2 τετραετίες έρχεται η νέα χρεοκωπια. Αφήνουν τα προβλήματα να έρθουν στο αμήν λόγω πολιτικού κόστους, όποιος ζει μόνο το σήμερα δε μπορεί να έχει καλό αύριο... -
@panick-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας πάει σε μία κομουνιστική χώρα να ζήσει το όνειρό του. Ας πάει στην Λευκορωσία που είναι και κοντά.
Γιατι να φυγει να παει αλλου; Σε αυτην την χωρα του ετυχε να ζει, σε αυτην την χωρα κατεφερε να κανει 2 πραγματα παραπανω και θα επρεπε να σε προβληματιζει γιατι καποιος που εχει λυσει τα οικονομικα του θεωρει ενα αλλο συστημα πιο δικαιο, το οποιο αν εφαρμοστει αυτος θα χασει.
Αυτος που δουλευει 10 ωρες παιρνει τον βασικο συν κατι και ψηφιζει ΝΔ σε τι πιστευει; Οτι θα του φτιαξει την ζωη; Οτι με την δουλεια του θα γινει μια μερα Λατσης;
ε, ναι - προφανως
βλεπεις ομως οτι υπερτερει η πρακτικη της κλειδαροτρυπας και της ισοπεδωσης -
@panick-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οχι, απλα εχει πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθει,
πχ με το τι θα κανει ο ολυμπιακος
τι χρωμα εβαψε τα νυχια της η Μενεγακη σημερα
το καινουριο τραγουδι του Τρανου
κλπ -
Ε αν το είπε ο τιτάνας του πνεύματος Ύπο τότε έτσι θα είναι! Περιμένω εναγωνίως τοποθέτηση Τάκη Τσαν για τα φλέγοντα ζητήματα.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε αν το είπε ο τιτάνας του πνεύματος Ύπο τότε έτσι θα είναι! Περιμένω εναγωνίως τοποθέτηση Τάκη Τσαν για τα φλέγοντα ζητήματα.
Δεν έχει σημασία ποιος το λέει αλλά εαν λέει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αυτή! Οι μεν παράγουν, οι δε ψάχνουν πως θα ζήσουν εις βάρος του κράτους, των άλλων, τέλοσπαντων όπως μπορούν χωρίς να κουραστούν και να δουλέψουν.
-
Δεν έχει σημασία ποιος το λέει αλλά εαν λέει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αυτή! Οι μεν παράγουν, οι δε ψάχνουν πως θα ζήσουν εις βάρος του κράτους, των άλλων, τέλοσπαντων όπως μπορούν χωρίς να κουραστούν και να δουλέψουν.
Επειδή σε λίγο κλείνω 27 χρόνια ένσημα ,όλα βαρέα και ανθυγιεινά αν και είμαι μόνο 46,επειδή ως σχετικά καλά αμειβόμενος στον ιδιωτικό τομέα και από αυτά που διαβάζω μάλλον έχει πληρώσει σε φόρους και κρατήσεις πιο πολλά από το μισό φόρουμ αφού δεν μπορώ να κρύψω τίποτα και επειδη μου άρεσει η δουλειά μου εδώ και πολλα χρόνια προισταμαι εργαζομενων με πνεύμα ομαδικό αλλιώς δεν γίνεται,μπορώ με απόλυτη σιγουριά να επιβεβαιώσω ότι ο υπότιποτας λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ από αυτές τις πιασάρικες που είναι πολυ της μόδας!
-
Το προβλημα με τους ΔΥ δεν ειναι οτι δεν παραγουν, ειναι οτι θα πουλαγαν την ψηφο τους και την μανα τους για να μεινουν εκει που ειναι ανεξαρτητως κυβερνησης,ιδεολογιας και καταστασης της χωρας.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επειδή σε λίγο κλείνω 27 χρόνια ένσημα ,όλα βαρέα και ανθυγιεινά αν και είμαι μόνο 46,επειδή ως σχετικά καλά αμειβόμενος στον ιδιωτικό τομέα και από αυτά που διαβάζω μάλλον έχει πληρώσει σε φόρους και κρατήσεις πιο πολλά από το μισό φόρουμ αφού δεν μπορώ να κρύψω τίποτα και επειδη μου άρεσει η δουλειά μου εδώ και πολλα χρόνια προισταμαι εργαζομενων με πνεύμα ομαδικό αλλιώς δεν γίνεται,μπορώ με απόλυτη σιγουριά να επιβεβαιώσω ότι ο υπότιποτας λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ από αυτές τις πιασάρικες που είναι πολυ της μόδας!
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το προβλημα με τους ΔΥ δεν ειναι οτι δεν παραγουν, ειναι οτι θα πουλαγαν την ψηφο τους και την μανα τους για να μεινουν εκει που ειναι ανεξαρτητως κυβερνησης,ιδεολογιας και καταστασης της χωρας.
Μπερδεύεστε και οι 2, δεν μιλάμε για Δ.Υ, αλλά για πολιτικές πεποιθήσεις. Ένας Ι.Υ μπορεί να είναι κομμουνιστής και ένας Δ.Υ να είναι δεξιός.
-
-
Κατά έναν περίεργο τρόπο, εγώ αυτό το διάβασα και το κατάλαβα ανάποδα: Δηλαδή ο καπιταλισμός, που θεωρητικά προάγει την ατομικότητα, είναι οι μύγες και ο κομμουνισμός, που θεωρητικά προάγει το καλό του συνόλου, είναι οι μέλισσες.
Μετά είπα στον εαυτό μου: Τι μ@λ@κίες διαβάζουμε!
Τώρα που κατάλαβα ότι ο ΥΠΟ μάλλον εννοούσε το αντίθετο, πάλι το ίδιο είπα στον εαυτό μου!Διττή ερμηνεία, ίδιο συμπέρασμα!
-
Αυτό που δεν καταλάβατε είναι ότι Κομμουνισμός είναι οι μέλισσες (συλλογικά), ενώ Καπιταλισμός οι μύγες (ατομικά). Αυτό εννοεί ο ποιητής! (BTW είναι δηλωμένος ΣΥΡΙΖΑίος)
Για τα αυτοκίνητα που λέγατε πριν, δεν τα αγοράζει ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Είναι παραχώρηση του Κράτους.
Τέλος η Λευκορωσία σήμερα δεν έχει σχέση με τον Κομμουνισμό.
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κατά έναν περίεργο τρόπο, εγώ αυτό το διάβασα και το κατάλαβα ανάποδα: Δηλαδή ο καπιταλισμός, που θεωρητικά προάγει την ατομικότητα, είναι οι μύγες και ο κομμουνισμός, που θεωρητικά προάγει το καλό του συνόλου, είναι οι μέλισσες.
Μετά είπα στον εαυτό μου: Τι μ@λ@κίες διαβάζουμε!
Τώρα που κατάλαβα ότι ο ΥΠΟ μάλλον εννοούσε το αντίθετο, πάλι το ίδιο είπα στον εαυτό μου!Διττή ερμηνεία, ίδιο συμπέρασμα!
κι εγώ αυτό κατάλαβα....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2