-
Shell Αχαρνών 397 π.χ βγάζει "MYRTEA AE". Αυτό ας πούμε είναι "γνήσιο"?
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Ωραίος ο turbo με τα 250 άλογα και την τετρακίνηση
και πάντα εχει ενδιαφέρον οταν κοιτάς απο κάτω με τέτοια σχολαστική λεπτομέρεια
-
@williamg said in Mazda CX-30:
ένα φτηνο της γειτονιάς που μ εστειλε για καταλυτη
Αυτό δεν γίνεται. Γενικά τα συνεργεία τα ρίχνουν όλα στις βενζίνες.
-
Το κοίταγα μια εποχή αυτο με τα εταιρικά πρατήρια πριν καμια 10αρια χρόνια το συζητούσαμε πάλι εδώ...
Κανένα νόημα δεν είχε...
Στο Α5 εντωμεταξύ δεν καταλαβα ποτε διαφορά ανάμεσα σε 95αρα ή 100σταρα,οπότε έβαζα πάντα 95αρα κυρίως απο έναν Revoil στη γειτονιά γιατι ήταν και στο δρόμο μου. -
Όλα τα αυτοκίνητα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μπορούν να λειτουργήσουν άριστα με 95αρα. Αρκεί να είναι καθαρό καύσιμο. Όπως βγήκε δηλαδή από το διυλιστήριο.
-
@spi_duster said in Mazda CX-30:
Όλα τα αυτοκίνητα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μπορούν να λειτουργήσουν άριστα με 95αρα. Αρκεί να είναι καθαρό καύσιμο. Όπως βγήκε δηλαδή από το διυλιστήριο.
η Μαζντα ανακοινωνει δυο τιμες ιπποδυναμης αναλογα με ποσα οκτανια εχει η βενζινη. Υπαρχουν αυτοκινητα που μπορουν να χρησιμοποιησουν την καλυτερη βενζινη. Το προβλημα ομως στην Ελλαδα υπαρχει εκτεταμενη νοθεια στις βενζινες.
-
@wantone said in Mazda CX-30:
@spi_duster said in Mazda CX-30:
η Μαζντα ανακοινωνει δυο τιμες ιπποδυναμης αναλογα με ποσα οκτανια εχει η βενζινη. Υπαρχουν αυτοκινητα που μπορουν να χρησιμοποιησουν την καλυτερη βενζινη. Το προβλημα ομως στην Ελλαδα υπαρχει εκτεταμενη νοθεια στις βενζινες.
Ναι ανακοινώνει 2 τιμές στην Αμερική που έχει τούρμπο κινητήρες και τους κάνει να λειτουργούν και με βενζίνη 91 οκτανίων (RON). Ευρώπη 1 νούμερο λέει.
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
@williamg said in Mazda CX-30:
ένα φτηνο της γειτονιάς που μ εστειλε για καταλυτη
Αυτό δεν γίνεται. Γενικά τα συνεργεία τα ρίχνουν όλα στις βενζίνες.
Δεν θα υποκριθώ ότι ξέρω. Ωστόσο ήταν η γνώμη 3 συνεργειάδων που πήγα (προσπαθούσα να βρω τον έναν που θα μου έλεγε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω καταλύτη αλλά δεν τον βρήκα...οποτε -300).
-
Την σύνδεση κακής βενζίνης με καταλύτη προσπαθώ να καταλάβω. Δεν λέω ότι ο καταλύτης δεν είχε χαλάσει.
-
Υπόθεση, "κακή" βενζίνη, αρκετή ποσότητα άκαυστη στον καταλύτη, κάποια στιγμή αυξήθηκε η θερμοκρασία και κάτι σπάει/χαλάει ή η ποσότητα της ακαυστης απενεργοποιεί τον καταλύτη.
-
Η νοθευμενη βενζινη συνηθως (αναλογα με τι την εχουν νοθευσει) θελει μεγαλυτερο χρονο για την καυση της, ετσι ακομα και μετα το ανοιγμα των βαλβιδων εξαγωγης αυτη συνεχιζει την καυση της, ο προκαταλυτης ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια και σπαει ή στραβωνει (ακριβως το ιδιο προβλημα εχει και το υγραεριο και γιαυτο διαλυει καταλυτες και βαλβιδες εξαγωγης σε πολλους κινητηρες αν δεν ρυθμιστει διαφορετικα το αβανς).
-
Πάντως σύμφωνα και με αυτό το site που βάζουν αληθινοί ιδιοκτήτες δεδομένα, το γύρω στο 5μηνο επιβεβαιώνεται.
https://www.delais.fr -
Επίσης από Βαρκελώνη -> Ελλάδα (π.χ Αθήνα) πως έρχονται? Με αυτοκινητάμαξα? Και επίσης από όταν φτάσει Βαρκελώνη σε πόσο καιρό σας έκανε να έρθει στα χέρια σας?
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
@exhorder-0 said in Mazda CX-30:
@ss_76 said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@bathan said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα παιδιά,
Καλοβλέπω το CX-30 για αντικαταστάτη του 6αριού μου (Mazda6 2003)
Τι μέση κατανάλωση έχετε σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης, εντός και εκτός πόλης ;Εγω με το AWD/ΜΤ και λιιιγο μεγαλυτερες ταχυτητες(~140/150) ταξιδιου ειμαι γυρω στο 7-7.5.
Εντος πολης δεν κανω χλμ και δεν εχω καλο feedback αλλα παιζει απο 7.5-8 σε κινηση και ανεβαινει αν εισαι πηγμενος με σταματα ξεκινα μονο.
Τωρα αν δεν εισαι καρακεντρο και εισαι περιαστικα πεφτει και κατω απο 7 εχω δει.Αξίζει λέτε το awd; Όχι τόσο από άποψης κατανάλωσης, μιας και φαίνεται μικρή η διαφορά, αλλά και γενικότερα;
Υποκειμενικο τελειως.
Προσωπικα το ηθελε μα awd.
Ειναι μια εξτρα ασφαλεια οπως και αν το δεις σε αρκετες περιπτωσεις.Κατάλαβα. Το θέμα της ασφάλειας σαφώς και είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Πάντως οι κάτοχοι του cx30 πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με τις καταναλώσεις. Προσωπικά, λόγω οικογένειας σκέφτομαι και το cx5 αλλά πώς να το καβαλήσεις μέσα στην Αθήνα λόγω μεγέθους..
Μια δοκιμή back to back CX-30 - CX-5 θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα
Το έκανα όπως το είπες. Το cx30 2λτ με χειροκίνητο κιβώτιο ήταν πιο σπορ, πιο παιχνιδιάρικο, σβέλτο.. σε κερδίζει η αλήθεια είναι. Το cx5 2λτ με αυτόματο κιβώτιο αρχοντικό αμάξι με ωραίους χώρους και τρομερή ορατότητα. Εννοώ είναι ανοικτό γύρω γύρω ενώ το 30αρι κάποιος μπορεί να το βρει μια ιδέα κλειστοφοβικό (προσωπικά δε με πείραξε). Απλώς το cx5 με το αυτόματο ήταν λίγο πιο βαρύ. Το 2.5 λτ λογικά θα είμαι πιο σπιρτόζικο όπως επίσης το 2.2 diesel αλλά για τα diesel του cx5 έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα τουλάχιστον πριν το '21. Ίσως με το χειροκίνητο το 2λτ να είναι λίγο καλύτερο από το αυτόματο (όπως είπε ο πωλητής..).
Το cx5 έχει καλούς χώρους για 4μελή οικογένεια όπως η δική μου. Από την άλλη για μια πόλη όπως η Αθήνα, αν και έχω παρκινγκ, θα είναι ίσως λίγο δύσκολη η οδήγησή του. Δεν ξέρω ποιά είναι η εμπειρία σας.
ΥΓ. Άλλος πωλητής μου είπε ότι τα diesel δεν είναι όπως παλιά και τα οδηγάς όπως θέλεις σαν τα βενζινοκίνητα.
Το 2,5 δεν έχει την διαφορά που δηλώνουν τα specs. Επίσης αν κάνεις μεγαλύτερο test drive σε γνώριμους σε εσένα δρόμους, μάλλον θα διαπιστώσεις μεγαλύτερο body roll. Επίσης όπως μάλλον θα διαπίστωσες, στο CX-30 κάθεσαι μέσα στο αυτοκίνητο ενώ στο CX-5 κάθεσαι πάνω στο αυτοκίνητο. Επίσης εκτιμώ ότι σε μέση κατανάλωση πρέπει να είναι +1lt. Τέλος το CX-5 όντας πιο ογκώδες ίσως να σε δυσκολέψει στα parking. Πάντως σε ότι αφορά τους χόρους του CX-30 σε ταξίδια με δυο εφήβους δεν με έχει προβληματίσει. Άλλωστε στις διακοπές αφαιρώ το smart cargo πάτωμα και την εταζέρα κι έτσι κερδίσω πολύ χώρο. Σκέφτεσαι AWD ή 2WD;
Όντως, το cx5 είναι σαν να κάθεσαι πάνω του ενώ το cx30 είναι σαν να το φοράς το αμάξι. Πολύ χρήσιμη η πληροφορία για τους χώρους όσον αφορά την οικογένειά σου. Σκεφτόμουν γενικότερα το AWD για περισσότερη ασφάλεια.
-
Καλησπέρες κ χρόνια πολλά,
Το ενδεχόμενο απόκτησης του Geolandar CV 4s απομακρύνεται..
Σε νήμα όπως φαίνεται κ εδώ link text το λάστιχο είναι πολύ σκληρό κάτι που επιβεβαιώνεται κ από όσα reviews έχω διαβάσει από εδώ κ από εκεί. Μάλιστα τόσο πολύ που κάποιος το γύρισε πίσω σε μια εβδομάδα λόγω σκληρότητας! Τα ίδια ακριβώς λένε για το λάστιχο κ από Ρωσία μεριά κ παρακαλάνε να μαλακώσει με το χρονο. Απορώ γιατί το έκαναν τόσο σκληρό πραγματικά.. κρίμα να χαλάσω την άνεση σε νέο αμάξι.. Με βλέπω να αλλάζω με το που πάρω με τα pirelli cinturato sf3 καθώς δεν βλέπω κάποιο άλλο on/off στη διάσταση μας.
P.S γνωρίζετε κάποιον λαστιχα που μπορεί να κάνει την αλλαγή κ να κρατήσει τα παλιά ?
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Σε νήμα όπως φαίνεται κ εδώ link text το λάστιχο είναι πολύ σκληρό κάτι που επιβεβαιώνεται κ από όσα reviews έχω διαβάσει από εδώ κ από εκεί. Μάλιστα τόσο πολύ που κάποιος το γύρισε πίσω σε μια εβδομάδα λόγω σκληρότητας! Τα ίδια ακριβώς λένε για το λάστιχο κ από Ρωσία μεριά κ παρακαλάνε να μαλακώσει με το χρονο. Απορώ γιατί το έκαναν τόσο σκληρό πραγματικά.. κρίμα να χαλάσω την άνεση σε νέο αμάξι.. Με βλέπω να αλλάζω με το που πάρω με τα pirelli cinturato sf3 καθώς δεν βλέπω κάποιο άλλο on/off στη διάσταση μας.
P.S γνωρίζετε κάποιον λαστιχα που μπορεί να κάνει την αλλαγή κ να κρατήσει τα παλιά ?
ΧΟΪΜΕΣ
-
Καλημέρα φίλε, για τι χρήση το προορίζεις και πας κατευθείαν για τέτοιο ελαστικό; Βατούς χωματόδρομους; Κάτι πιο off road?
-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Καλημέρα φίλε, για τι χρήση το προορίζεις και πας κατευθείαν για τέτοιο ελαστικό; Βατούς χωματόδρομους; Κάτι πιο off road?
Κατά 96% άσφαλτο, όμως καλοκαίρι πηγαίνω κάποιες φορες σε παραλίες με χωματόδρομους με κάποιους να είναι κάπως ζορικοι αλλά όχι extreme τύπου θαψα Εύβοια κτλ. Επίσης χειμώνα κινούμαι σε δασικούς Πάρνηθα Υμμητο κ με χιόνια, χιονοδρομικά. + Έχω σπιτι σε χωμάτινη διαδρομή μέρος της οποίας θέλει τουλάχιστον τετρακίνηση για να ανέβεις. Σε ground clearance νορμάλ πράγματα.
-
Κατανοητά, ευχαριστώ!
Μια ερώτηση, με τα Pirelli Cinturato All Season SF3 υποχρεούσαι να έχεις αλυσίδες/κουβέρτες μεταξύ Οκτωβρη-Απρίλη; -
@babisstinson said in Mazda CX-30:
Κατανοητά, ευχαριστώ!
Μια ερώτηση, με τα Pirelli Cinturato All Season SF3 υποχρεούσαι να έχεις αλυσίδες/κουβέρτες μεταξύ Οκτωβρη-Απρίλη;Όχι δεν χρειάζεται έχουν σήμανση 3MSF χιονονιφάδα στο βουνό.
Mazda CX-30