@harisma23 said in DS4 2021:
Βρε συ Δουβλίνε, όλη αυτή η κουβέντα αυτή ξεκίνησε από την άποψη κάποιου ότι το ντίζελ κάνει το καλύτερο ταξίδι. Ε, ας μην κάνουμε τη νύχτα μέρα! Παρά τις βελτιώσεις των πετρελαιοκινητήρων, παραμένουν σε υστέρηση σε ότι αφορά το τρίπτυχο NVH σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. That's a fact! Οι ντίζελ κάνουν καλό μόνο στην τσέπη και γι' αυτό υπάρχουν.
Υ.Γ.: Όπως σωστά είπε ο γάτος, ελάχιστες εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα μπορεί να υπάρχουν σε πολυκύλινδρους ντίζελ που μπαίνουν σε ακριβά αυτοκίνητα, με πολύ καλές ηχομονώσεις, βάσεις μηχανής κτλ, ώστε τελικά να δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις διαφορές στο ταξίδι σε σχέση με τη βενζίνη. Αλλά δε νομίζω ότι το 99% ημών δεν αφορούν αυτές οι κατηγορίες...
Στον κυκεώνα των πέρα δώθε χάθηκε το νόημα (πάλι), το δικό μου point είναι ότι οι σύγχρονοι diesel δεν έχουν πολύ σχέση με έναν σε Corsa 2006, και ότι η εμπειρία οδήγησης είναι διαφορετική, όχι για πέταμα όπως λένε πολλοί εδώ μέσα.
Άλλωστε το μεγάλο πλεονέκτημα που ακούμε για τα ηλεκτρικά είναι ότι έχουν ροπή από χαμηλά, και τα υβριδικά οικονομία καυσίμου. Το diesel τα κάνει αυτά δεκαετίες, και τώρα και σε πολιτισμένη μορφή. Είναι μία ενδιάμεση κατάσταση που σαν bonus σου δίνει μοναδική αυτονομία και πολύ οικονομικά ταξίδια.
Έχεις κάνει ταξίδι με 3008 diesel και έχεις πει "με ενοχλεί ο κινητήρας"; Εγώ φυσικά δεν είπα ότι κάνει καλύτερο ταξίδι, αλλά αυτήν την άποψη θα την υποστηρίξω γιατί καταλαβαίνω τα επιχειρήματα που μπορεί να έχει κάποιος. Μάλλον το σωστό είναι, "κάνεις φοβερά ταξίδια ΚΑΙ με πετρέλαιο".
Τα τελευταία μου βενζινατα ήταν Focus I και Auris, και από τα 2 το 2008 κάνει καλύτερο ταξίδι.. το λέω και το υποστηρίζω, γιατί τα έζησα.. αυτά ήταν τα αυτοκίνητά μου αυτά λέω, τώρα υπάρχουν 73736 παραλλαγές θεωρητικές που μπορούμε να πούμε. Ο καθένας με τα δικά του μέτρα και σταθμά.
Οπότε, βλέπω κόσμο να βολεύεται στα 33.500 με ένα DS4 130 αυτόματο...και ένα 17% της αγοράς πιστεύει κάτι παρόμοιο..
Εγώ όπως το βλέπω, το 1ο ηλεκτρικό μας θα είναι ΜΙΚΡΟ, και τις ταξιδαρες μας με το diesel. Δεν με ενδιαφέρουν οι ημίαιμες λύσεις (εκτός από τα ημίαιμα, που τα λατρεύω).