@polistas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ή θα γίνουν και αυτά σαν τις lcd τηλεοράσεις και τα κινητά όπου στη αρχή ήταν άχρηστα και πανάκριβα ενώ τελικά εξελίχθηκαν ως τρελά value for money προϊόντα
Μάλλον δύσκολο.
Προσωπικά θεωρώ ότι υπήρχε λόγος που οι "οθόνες" έγιναν προσιτές στις μάζες. Ήταν ένας πονηρός τρόπος που σκέφτηκε το κεφάλαιο ώστε να χειραγωγεί εύκολα τα πλήθη.
Με τα αυτοκίνητα, εκτιμώ, δεν θα γίνει έτσι.
Οι πρώτες ύλες εξαντλούνται οπότε θα μετατραπούν σε εργαλείο επίδειξης δύναμης των οικονομικά ισχυρών.
Οι πρώτες ύλες μάλλον δεν εξαντλούνται, λίθιο από ότι λένε θα ύπαρχει, το κοβάλτιο θα το σώσει το γεγονός ότι μελλοντικά θα χρειάζεται λιγότερο για την παραγωγή μπαταριών, νικέλιο τσεκ, μαγνήσιο τσεκ.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8390110/
Μόνο με τους πλούσιους δεν νομίζω να μπορούν να επιβιώσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, χρειάζονται ευρύτερη καταναλωτική βάση, εκτός αν αλλάξουν προσανατολισμό και από πώληση χρόνομισθώνουν ή κάτι τέτοιο, ok αυτό μπορεί.
Για το κόστος παραγωγής δεν νομίζω ότι έγινε κάποια μόνιμη διαρθρωτική μεταβολή απλά το αύξησαν τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, το κοστος θα ανεβαίνει από τα νεα συστήματα δυνατοτήτων των αυτοκινήτων αλλά θα πέφτει ταυτόχρονα διαχρονικά όσο εξειδικεύονται, το καθαρό αποτέλεσμα δεν το ξέρω.