-
Το diesel έγινε ακριβότερο διότι το υπερατου του δηλαδή η ενεργειακή του απόδοση ανά λίτρο έγινε στις σημερινές απρόσμενες περιόδους και ο βραχνας του. Διότι επιλέγεται ως πολύ καλό υποκατάστατο στην παραγωγή ενέργειας .
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@gv2000 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@creative said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@trobas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλησπέρα , θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με όλα αυτά τα όμορφα που λέει το κράτος πέρι κατάργησης επιδότησης του πετρελαίου κίνησης , με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει αυτή της αμόλυβδης. Μας βάζουν πάλι πλαγίως στην διαδικασία να αλλάξουμε πάλι αυτοκίνητα!
Να αλλάξεις, αλλά ΤΙ να πάρεις;
Κι ακριβότερο, πάλι οικονομικότερο είναι το ντίζελ.Για την εποχή κατάλληλη επιλογή είναι το LPG, κατά προτίμηση εργοστασιακό.
Η τιμή του είναι γύρω στα 0,75 με 0,9 ανάλογα το πρατήριο και ακόμη και με 30% περισσότερη κατανάλωση από τη βενζίνη συνεχίζει να συμφέρει τρελά.Συμφωνω μαζι σου εχω και diesel και lpg, απλα στα lpg δεν εχεις επιλογες νομιζω μονο ρενω dacia
ισχύει ο κανόνας 20% περισσότερη κατανάλωση με lpg από ότι με βενζίνη?
Ναι ισχυει στο δικο μου καιει περιπου 7 σε βενζινη και σε lpg 9, βεβαια το δικο μου ειναι μετατροπη δεν ξερω για τα εργοστασιακα
ευχαριστω! ναι μιλάω πάντα για μετατροπή!
-
@iceman7 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καποια στιγμή θα τα τσιμπήσουν και αυτά, οπως τσιμπησαν το cng
Φτου σκόρδα!
-
Μόλις μίλησα με φίλο στη Γαλλία , τιμή βενζίνης, έβαλε αυτός σήμερα το πρωί 1,43€ , εγώ ως προύχοντας γέμισα με 1,947€ !
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά πλέον....
-
Τώρα το κατάλαβες;
Αφού έχουν βρει εμάς τα χαϊβάνια, που έχουμε εξάρτηση με το αυτοκίνητο, καλά μας κάνουν.
Εγώ το παραδέχομαι.
Και άντε να κάτσουμε σπίτι.Πόσο να κάτσουμε;Να βλέπουμε όλη μέρα YT ή τον εμετό των καναλιών;
Μόνοι τυχεροί, αυτοί που έχουν καινούργια γκόμενα.
χαχαχαχα! -
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλησπέρα , θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με όλα αυτά τα όμορφα που λέει το κράτος πέρι κατάργησης επιδότησης του πετρελαίου κίνησης , με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει αυτή της αμόλυβδης. Μας βάζουν πάλι πλαγίως στην διαδικασία να αλλάξουμε πάλι αυτοκίνητα!
Να αλλάξεις, αλλά ΤΙ να πάρεις;
Κι ακριβότερο, πάλι οικονομικότερο είναι το ντίζελ.Αυτό είναι η αλήθεια και αυτό με κάνει να κλέινω τα αυτιά μου !!!
Τοσο πολυ ακουγεται
\Άρθρο που διάβασα ανέφερε από 1/10
-
Θα πάει στις επιδοτήσεις της θέρμανσης. Η θέρμανση είναι αγαθό. Περνάει το όριο της αγοράς και της πολυτέλειας και πάει στο επίπεδο της ανθρωπιάς. Οπότε οκ κάνεις και τα στραβα μάτια σε ένα τέτοιο μέτρο. Δεν είναι το ίδιο με το να κάνουν διαφοροι τυπαδες και τουρίστες βόλτες με τα diesel αυτοκίνητα τους με λεφτά του κράτους.
Αν και εκεί θα υπάρχουν πάλι στρεβλώσεις του να επιδοτεις αδιακρίτως τους πάντες στην αντλία, ρίχνοντας στην ουσία εκατομμύρια σε ένα τρύπιο βαρέλι χωρίς πάτο λόγω της αισχροκέρδειας των εταιριών πετρελαιοειδών και των πρατηρίων. Θα ανεβάσουν οριακά τις τιμές τους στο σημείο εκείνο που θα τους επιφέρει περισσότερα κέρδη χωρίς να πέφτει η ζήτηση. Τι να κάνουμε η θέρμανση είναι όπως είπα ανθρωπιά. Σε αυτό να συμβάλουμε όλοι.
Τα επιδόματα με πίστωση στον λογαριασμό του δικαιούχου αναλόγως το εισόδημα και την κατάσταση του είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο.
Αλλά αν χτίζεις ένα αφήγημα για να τσιμπάει ο κάθε επιτυχημένος της ζωής πως τα επιδόματα σε περιόδους κρίσεων είναι λαθος, πως να τους πείσεις μετά; -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αλλά αν χτίζεις ένα αφήγημα για να τσιμπάει ο κάθε επιτυχημένος της ζωής πως τα επιδόματα σε περιόδους κρίσεων είναι λαθος πως να πείσεις;
Φιλε lap αν αναφερεσαι σε μενα γιαυτο που εγραψα τις προηγουμενες(αλλιως εχω την μυγα χαχα) παραθετω ενα αρθρο για να δεις τι ηθελα να πω και δεν ισχυει μονο για εκεινη την περιοχη αλλα για ολη την ελλαδα με αγροτικα προιοντα.
https://www.ethnos.gr/greece/article/224791/xalkidikh15000anergoistamhtroatoyoaedallaanazhtoyn5000ergatikaxeriagiathnsygkomidhthselias
Ξεχασα να γραψω το μεροκαματο 7.5 ωρες βγαινει περιπου 35 με 40 ευρω Μαυρα αν βαλουμε εργοσημο +10% -
Όχι φυσικά δε το είπα για εσένα. Αν είναι δυνατόν. Γενικά το είπα. Υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία που θεωρούν πως εφόσον τα κατάφεραν αυτοί τότε όλοι μπορούν να τα καταφέρουν ανεξαρτητως συνθηκών και χρονικής περιόδου. Αυτό αυτομάτως υποβαθμίζει τον ίδιο τον εαυτό τους και την αξία του αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Απαιτεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις για να το αντιληφθούν.
Η εργασία στα χωράφια είναι υπαρκτό πρόβλημα. Είναι απόρροια της κοινωνίας που φτιάξαμε στηριζόμενοι σε κάποιους σύγχρονους "σκλάβους" που εργάζονται με λίγα χρήματα εκμεταλλευόμενοι την διαφορά στο εισόδημα που εχουν στις πατρίδες τους και την νομισματική δύναμη του ευρώ.
Μια μέρα μεροκάματο για αυτούς είναι το μηνιαίο εισόδημα στις χώρες τους. Τι να λέμε; Έτσι είχαμε εργάτες και παραγωγή. Τώρα που έφυγαν, ψάχνουμε να βάλουμε δικό μας με αυτά τα χρήματα..... Άμα βρείτε γράψτε μου. Είτε θα πληθωριστουν τα προϊόντα και θα δωθούν σωστές αμοιβές για να πάνε και οι Έλληνες είτε θα περιμένουμε σύγχρονους "σκλάβους". Ειδάλλως θα τα αγοράζουμε από χώρες που έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής και εμείς θα έχουμε τη δύναμη του ευρώ για να τα αγοράζουμε.
Σκέψου Άλεξ αν σου έλεγαν να δουλέψεις 7,5 ώρες στα χωράφια σε μια χώρα και θα έβγαζες 1100 ευρώ την ημέρα.... Τι θα έκανες;
-
Όχι φυσικά δε το είπα για εσένα. Αν είναι δυνατόν. Γενικά το είπα. Υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία που θεωρούν πως εφόσον τα κατάφεραν αυτοί τότε όλοι μπορούν να τα καταφέρουν ανεξαρτητως συνθηκών και χρονικής περιόδου. Αυτό αυτομάτως υποβαθμίζει τον ίδιο τον εαυτό τους και την αξία του αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Απαιτεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις για να το αντιληφθούν.
Η εργασία στα χωράφια είναι υπαρκτό πρόβλημα. Είναι απόρροια της κοινωνίας που φτιάξαμε στηριζόμενοι σε κάποιους σύγχρονους "σκλάβους" που εργάζονται με λίγα χρήματα εκμεταλλευόμενοι την διαφορά στο εισόδημα που εχουν στις πατρίδες τους και την νομισματική δύναμη του ευρώ.
Μια μέρα μεροκάματο για αυτούς είναι το μηνιαίο εισόδημα στις χώρες τους. Τι να λέμε; Έτσι είχαμε εργάτες και παραγωγή. Τώρα που έφυγαν, ψάχνουμε να βάλουμε δικό μας με αυτά τα χρήματα..... Άμα βρείτε γράψτε μου. Είτε θα πληθωριστουν τα προϊόντα και θα σωθούν σωστές αμοιβές για να πάνε και οι Έλληνες είτε θα περιμένουμε σύγχρονους "σκλάβους". Ειδάλλως θα τα αγοράζουμε από χώρες που έχουν χαμηλό κόστος απαγωγής και εμείς έχουμε τη δύναμη του ευρώ να τα αγοράζουμε
Χαχα εγω μιλησα μονο για την τελευταια παραγραφο που εγραψες.
Τωρα για συγχρονους σκλαβους που λες θα τολμησω να πω πως δεν ισχυει (τουλαχιστον στην περιοχη μου) απο πλευρας αγροτη. Απο πλευρας μεσιτη ή "αρχηγου" ναι ισχυει. Ο αγροτης ας πουμε εχει 50 τονους με 7λεπτα το κιλο μεροκαματο ΜΑΥΡΑ θα δωσει 3500 ευρω στον μεσιτη ή στον αρχηγο τωρα απο κει και περα... -
Οι προύχοντες στην Γερμανία πάντως, στο 1,86 περίπου βάζουν την βενζίνη.
-
Σκέψου Άλεξ αν σου έλεγαν να δουλέψεις 7,5 ώρες στα χωράφια σε μια χώρα και θα έβγαζες 1100 ευρώ την ημέρα.... Τι θα έκανες;
Θα πηγαινα με χιλια. Αλλα σου το λεω και θελω να με πιστεψεις κατι ξερω παραπανω δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ξερω κοσμο που βγαζει οχι 1100 αλλα 3500 και 4000 το μηνα βεβαια δουλευουν 16ωρες.
Δεν ειναι ολα οσα θελουν να πουλησουν τα καναλια.
Τα χερια δεν εφυγαν λογω μεροκαματου -
Ναι @alex-mix, το γνωρίζω. Τα χέρια υπήρχαν και υπάρχουν για να μαζέψουν χρήματα και να γυρίσουν πλούσιοι στις χώρες τους.
Θα σου πω περιστατικό, πληρώσαμε μικροεργολαβο με την κλασική καταγωγή από γειτονική βαλκανική χώρα για εργασίες σε σπίτι.
Αυτός είπε θα στείλει ένα παιδί. Το παιδί δούλευε κυριολεκτικά σαν σκλάβος.
Ήταν νέο, πολύ δυνατό και είχε όρεξη. Το τι σήκωσε και κουβάλησε δεν περιγράφεται. Τόνους απο τούβλα και σίδερα.Στη μέση της δεύτερης ημέρας όταν του δώσαμε πορτοκαλάδα και του είπαμε να σταματήσει μονολογησε ότι πονάνε τα πόδια και η πλάτη του. Δούλευε ασταμάτητα επί ώρες. Τα λεφτά τα έπαιρνε ο εργολάβος όλα και είπε να μην δίνουμε τίποτα στο παιδι και ότι θα το πληρώσει αυτός στο τέλος.
Εννοείται πως το πληρώσαμε τα ίδια που ζητούσε ο εργολάβος στο χέρι, (δηλαδή μας βγήκε διπλο το κόστος) και ότι από την δεύτερη μέρα του λέγαμε μετά το 5ωρο να σταματήσει να πιει καφέ και να πάει βόλτα. Δεν είχε από εμάς άλλο δουλειά για το υπόλοιπο της ημέρας και στο 8 Ώρο να γυρίσει στον εργολάβο. Έτσι τελείωσε την δουλειά με δύο μέρες καθυστέρηση αλλά 5ωρη εργασία. Είχε λιώσει στην δουλειά το παιδί και έφτανε το σώμα του στα άκρα. Δεν χρειάζεται να του ζητάμε τέτοια εργασία για 8ωρες.
Έτσι χτίστηκε η Ελλάδα. Κάποιοι ήταν οι σύγχρονοι σκλάβοι σε χωράφια και οικοδομές. Ποιος Έλληνας θα έκανε αυτά έτσι οπως μάθαμε και χτίσαμε την κοινωνία μας. Κανείς.
-
Σημερινό γέμισμα του 208, 740 χλμ από το τελευταίο, 36.124 λίτρα, με τιμή 1,826 ευρώ (EKO Diesel AVIO σε ΚΑΛΥΨΩ πρατήριο), τιμή 66 ευρώ. Κατανάλωση το fuelio έγραψε όσο και το trip computer, 4.9 ltr/100χλμ. Είχα να γεμίσω από 7/9, 20 μέρες μετά με χρήση σε Κηφισό, Αττική Οδοό, αστικό δίκτυο, Πειραιά κλπ. Καλύτερα δεν γίνεται νομίζω.
Ντίζελ μέχρι να μπορώ να πάρω ηλεκτρικό με αυτονομία πραγματική 750 χλμ χωρίς να σκέφτομαι αν πάω πάνω από 110 χλμ/ω ή αν έχει κρύο/ζέστη τι αυτονομία θα έχω.Ένα οικογενειακό sedan/coupοειδές diesel με 180-200 άλογα, πολλή ροπή και καλό στήσιμο/φρένα αυτήν την στιγμή πιστεύω είναι το ιδανικό μου αυτοκίνητο. Καμία πρόταση;;
-
4,8 με βενζινη και ιδιες επιδόσεις. Οκ στις ρεπριζ κατεβάζω μια ταχύτητα. Κλαϊν. Στα στενά όμως κινουμε με τρίτη σχεση. Το diesel δεν μπορεί
3,5-4,5 τα φουλ υβριδικά
-
@babisstinson said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs
Ένα οικογενειακό sedan/coupοειδές diesel με 180-200 άλογα, πολλή ροπή και καλό στήσιμο/φρένα αυτήν την στιγμή πιστεύω είναι το ιδανικό μου αυτοκίνητο. Καμία πρόταση;;
Λεφτα? Κυβικα?
Alfa Romeo Giulia απο εμενα -
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@babisstinson said in [Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs
Ένα οικογενειακό sedan/coupοειδές diesel με 180-200 άλογα, πολλή ροπή και καλό στήσιμο/φρένα αυτήν την στιγμή πιστεύω είναι το ιδανικό μου αυτοκίνητο. Καμία πρόταση;;
Λεφτα? Κυβικα?
Alfa Romeo Giulia απο εμεναΕπίσης 320d ή 320xd.
-
Ειπαν τωρα και στο "μεγαλο" καναλι οτι η επιδοτηση στο πετρελαιο κινησης γιοκ. Πιο εγκυρη πληροφορηση δεν υπαρχει αν σκεφτει κανεις οτι το καναλι αυτο ανηκει στον πραγματικο πρωθυπουργο της χωρας.
Οποτε πλεον το πετρελαιο κινησης θα ειναι κι εδω, οπως και σε ολη την Ευρωπη, ακριβοτερο απ'την αμολυβδη.
Το σιγουρο παντως ειναι οτι θα γινει της νοθειας το πανηγυρι. -
Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα απλό ντίζελ , τουλάχιστον θα βγάζω παραπάνω χιλιόμετρα και θα βάζω πιο φθηνά ... οπότε σαν να έχω επιδότηση θα είναι!
@Lap δεν θα φταίω που θα καπνίζει λίιιιιγο παραπάνω -
Τι κάνετε μωρέ, σταματήστε το κάρβουνο.... όχι άλλο κάρβουνο
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά