Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 26
    • Best 3
    • Groups 0

trobas

@trobas

5
    Profile views
    26
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

trobas Unfollow Follow

Best posts made by trobas

• RE: Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά

@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@trobas said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Καλησπέρα , θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με όλα αυτά τα όμορφα που λέει το κράτος πέρι κατάργησης επιδότησης του πετρελαίου κίνησης , με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει αυτή της αμόλυβδης. Μας βάζουν πάλι πλαγίως στην διαδικασία να αλλάξουμε πάλι αυτοκίνητα!

Να αλλάξεις, αλλά ΤΙ να πάρεις;
      Κι ακριβότερο, πάλι οικονομικότερο είναι το ντίζελ.

Αυτό είναι η αλήθεια και αυτό με κάνει να κλέινω τα αυτιά μου !!!

posted in Περί αυτοκίνησης
      T
      trobas
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Καλημέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι να μου πείτε την γνώμη σας. Είμαι κάτοικος Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα στην Σύρο και σκέφτομαι το τελευταίο διάστημα μήπως αξίζει η αντικατάσταση ενός Panda του 2010 βενζίνης με ένα fiat 500e (η κάποιο μικρό γενικά). Κάνω περίπου 12 χιλιόμετρα για να πάω στην δουλειά μου 2-4 φορές την μέρα 6 φορές την εβδομάδα και με το panda χρειάζομαι περίπου 140-160 ευρώ τον μήνα βενζίνη. Κινούμε συνήθως μόνος μου μιας και είναι το δεύτερο αυτοκίνητο γιατί έχουμε σαν πρώτο ενα Gold sportvan Diesel. Αξίζει η επένδυση με την προοπτική να πάρεις την επιδότηση ? Σκέφτομαι να τοποθετήσω και φωτοβολταϊκά στο σπίτι με net metering επομένως να φορτίζω δωρεάν.

T
      trobas

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Επειδή η ηλεκτροκίνηση εξελίσσεται, πολλά sites αναφέρονται στο επερχόμενο Citroen C3 IV, που θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από τα 208 και Κόρσα σε ηλεκτρικό, με μικρότερες μπαταρίες και αυτονομίες και πολύ φτηνότερες τιμές. Προφανώς θα δούμε ανάλογες λογικές και στο νέο Πούντο, ή Ούνο, ανάλογα πως θα το πουν.

https://autospias.com/citroen-c3-2023/

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ την τιμή του 500 και του Σμάρτ στα ηλεκτρικά υπέρβολικές και όσοι τα πάρουν εκτός λήζινγκ, θα έχουν μεγάλα θέματα στην μεταπώληση τους.

Κατανοητό και λογικό άρα σε πρώτη φάση καλύτερα λίγο υπομονή για 2-3 χρόνια να οριμάσει το πράγμα ακομα και μετά βλέπουμε.

T
      trobas

Latest posts made by trobas

@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:

Καλησπέρα , θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με όλα αυτά τα όμορφα που λέει το κράτος πέρι κατάργησης επιδότησης του πετρελαίου κίνησης , με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει αυτή της αμόλυβδης. Μας βάζουν πάλι πλαγίως στην διαδικασία να αλλάξουμε πάλι αυτοκίνητα!

Τοσο πολυ ακουγεται
      \

Άρθρο που διάβασα ανέφερε από 1/10

T
      trobas

T
      trobas

T
      trobas

Στην σύρο το υγραέριο έχει 1,28 € αξίζει όντως να κάνεις την μετρατροπή ? Τι κόστος έχεις η μετατροπή ?

T
      trobas

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Επειδή η ηλεκτροκίνηση εξελίσσεται, πολλά sites αναφέρονται στο επερχόμενο Citroen C3 IV, που θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από τα 208 και Κόρσα σε ηλεκτρικό, με μικρότερες μπαταρίες και αυτονομίες και πολύ φτηνότερες τιμές. Προφανώς θα δούμε ανάλογες λογικές και στο νέο Πούντο, ή Ούνο, ανάλογα πως θα το πουν.

https://autospias.com/citroen-c3-2023/

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ την τιμή του 500 και του Σμάρτ στα ηλεκτρικά υπέρβολικές και όσοι τα πάρουν εκτός λήζινγκ, θα έχουν μεγάλα θέματα στην μεταπώληση τους.

Κατανοητό και λογικό άρα σε πρώτη φάση καλύτερα λίγο υπομονή για 2-3 χρόνια να οριμάσει το πράγμα ακομα και μετά βλέπουμε.

T
      trobas

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@trobas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

περίπου 12 χιλιόμετρα για να πάω στην δουλειά μου 2-4 φορές την μέρα 6 φορές την εβδομάδα και με το panda χρειάζομαι περίπου 140-160 ευρώ τον μήνα βενζίνη. Κινούμε συνήθως μόνος μου μιας και ε

Σε γενικές γραμμές αξίζει αν κάνεις πάνω από 60 χιλιόμετρα την ημέρα που από οσο καταλαβαίνω τα καλύπτεις κατά μέσο όρο. Επίσης, όπως ανέφεραν οι φίλοι ποιο πάνω με την επιδότηση υπάρχουν τα θεματάκια, πότε και αν θα την πάρεις. Σίγουρα το Net meetering ειναι μία καλή λύση, σκέψου όμως οτι η λογική λέει οτι δεν θα μπορείς να φορτίζεις τις ηλιόλουστες μεσημεριανές ώρες άρα να λαμβάνεις απευθείας την ενέργεια που παράγεις, άρα το πιο πιθανό ειναι να φορτίζεις βραδυνές ώρες και να χρεώνεσαι κανονικά τα τέλη δικτύου αλλά οχι τις Kwh. Είμαι φανατικός της ηλεκτροκίνησης οπότε δεν ειμαι αντικειμενικός, αλλά γενικά σε αυτά τα λεφτά που λες βενζίνη (150 ευρώ πχ) δεν αξίζει το ηλεκτρικό γιατί θέλεις αρκετά λεφτά για την αγορά του fiat 500 (αν και είναι πανέμορφο) και το Net meetering θα χρειαστεί και αυτό χρήμα. Μακροπρόθεσμα σε 4-5 χρόνια ίσως να είσαι κερδισμένος αν πάρεις και την επιδότηση, αλλά κανένας δεν θα μπορεί να σου εγγυηθεί ακριβώς πόσο θα κρατήσουν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου που θα πάρεις και πόσα χρήματα θα χρειαστείς για αντικατάσταση (service -αναλώσιμα ειναι σίγουρα πιο φθηνά- δεν έχεις λαδια -τακάκια ελάχιστα). Θέλει προσοχή γενικά η φόρτιση και η χρήση της μπαταρίας για να την κρατήσεις χρόνια και να έχεις ένα ουσιαστικό όφελος, αν και το θέμα ειναι υποκειμενικό, πχ προσωπικά δεν βλέπω μόνο το κόστος αλλά με τρελαίνει η ιδέα οτι έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο με όλα τα παρελκόμενα.

Η αλήθεια είναι το ιδανικό σενάριο είναι να δώσω 4000-5000 το αυτόματο panda και να περιμένω και την επιδότηση όταν έρθει και μέσα σε αυτά να κάνω και τα φωτοβολταίκά. Περιμένω τον δεκέμβριο να δω το εξοικονομώ κατ οίκων το νέο μπας και επιδοτεί φωτοβολταικά και από εκεί να κρίνω αν το κάνω η όχι. Όσον αφορά την μπαταρία έχω σκοπό να το φορτίζω με απλή μπριζα όποτε καθημερινά η κάθε δευτερη μέρα για αργή φόρτιση και λιγότερη καταπόνηση μπαταρίας (με επιφύλαξη αν έχω καταλάβει σωστά). Στο net metering ότι παράγεις 100kwh την μέρα και κάψεις 70 οι υπολοιπες 30 πανε υπερ πίστεως ? Αν υπάρχει κάποιο άρθρο που εξηγει σωστά τι γίνεται να καταλάβω ασ στείλει κάποιος link.

Σκέφτομαι επίσης μήπως με το κινούμε ηλεκτρικά το βάλω στην εταιρία που έχω το αμάξι και πάρω επιπλέον 4000 επιδοτηση γιατί είμαι σε νησί .

T
      trobas

Καλημέρα στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι να μου πείτε την γνώμη σας. Είμαι κάτοικος Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα στην Σύρο και σκέφτομαι το τελευταίο διάστημα μήπως αξίζει η αντικατάσταση ενός Panda του 2010 βενζίνης με ένα fiat 500e (η κάποιο μικρό γενικά). Κάνω περίπου 12 χιλιόμετρα για να πάω στην δουλειά μου 2-4 φορές την μέρα 6 φορές την εβδομάδα και με το panda χρειάζομαι περίπου 140-160 ευρώ τον μήνα βενζίνη. Κινούμε συνήθως μόνος μου μιας και είναι το δεύτερο αυτοκίνητο γιατί έχουμε σαν πρώτο ενα Gold sportvan Diesel. Αξίζει η επένδυση με την προοπτική να πάρεις την επιδότηση ? Σκέφτομαι να τοποθετήσω και φωτοβολταϊκά στο σπίτι με net metering επομένως να φορτίζω δωρεάν.

T
      trobas

Καλησπέρα παιδιά. Τελικά βρήκα ένα Golf Sportvan του 2017 , diesel 1600 με 20000 χιλιόμετρα από ιδιώτη και θα το κλείσω. Η τιμή είναι αρκετά καλή γύρο στα 15000€ και νομίζω θα κάνουμε μια χαρά την δουλεία μας.

T
      trobas

Μακάρι να επιλέξεις ό,τι καλύτερο. Αν μπορείς να περιμένεις πάντως, αυτό θα ενεργήσει ευεργετικά για τον εξηλεκτρισμό σου.

Απόλυτος κατανοητό αυτό που αναφέρει αλλά με δύο μωρά 4 μηνών με ένα Fiat panda η υπομονή μου αρχίζει και χτυπάει κόκκινο. Όχι ότι δεν μπορώ να κάνω υπομονή αλλά ώρες ώρες είμαι να σκάσω που δυσκολεύομαι με όλα.... Τώρα βέβαια αυτή την περίοδο δεν έχω καμμια διάθεση να πάω να κλείσω ένα αυτό κινητό και να το στείλουν σε 6 μήνες..... επόμενος με βλέπω στην αναμονή και αν σκάσει κάποια ευκαιρία την κάνω την αμαρτία.... (δυστυχώς έχασα ένα 3008 του 21 active plus diesel, χειροκ. Test drive me 27000 και 4500 χιλιομετρα)

T
      trobas

Ναι καλή σκέψη αν και οπως είπα η γυναίκα το φοβάται σαν πολύ καινούργιο το ηλεκτρικό. Πάντως σε μεταχειρισμένο πετρέλαιο οι τιμές είναι υπερβολικά ακριβές για την ηλικία των οχημάτων σε σχέση με ένα καινούργιο , από την άλλη βέβαια δεν βρήσκεις ετοιμοπαράδοτα πλεον.....Ημουν διατεθημένος να βρω καποιο peugeot 3008 21 diesel active plus με την παλιά τιμή στα 29000 αλλά τζίφος έχει ένα μόνο πολύ μακρια μου που πραγματικά το κάνει ασύμφορο......Μαλλον δεν θα κάνω τπτ για την ώρα.....

T
      trobas
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ