@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη νεοελληνική κοινωνία, έχει δικαίωμα να γίνει πατέρας ο Ρουβάς, αλλά δεν το έχει ο Ψινάκης...
Εγώ είμαι υπέρ του να έχουν και οι δύο αν το θέλουν. Ο Σάκης πάντως, επειδή τον είχαμε στρατιώτη στα Τεθωρακισμένα είναι καλό παλικάρι, φιλότιμος, ευγενικός κλπ. Ποτέ δεν ήταν ομοφυλόφιλος, αυτή ήταν η περσόνα που λάνσαρε τότε ο Ψινάκης. Όχι ότι παίζει κανέναν ρόλο αυτό, μερικοί από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πλανήτη είναι ομοφυλόφιλοι, δεν λέει τίποτα απολύτως για το πόσο καλοί και άξιοι είναι.
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ολιγο απο βου γυμνασιου
http://ebooks.edu.gr/ebooks/v/html/8547/2250/Biologia_A-Gymnasiou_html-empl/index6_3.html
φυσικα εαν υποθεσουμε οτι δεν ειμαστε ασπονδυλα....
και δια τους φιλους μου τους δεξουληδες
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869
"Με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής."
Και ολίγον από το Ελληνικό Σύνταγμα...που σαφώς είναι ποιο ισχυρό από βιβλία και από Ριζοσπάστες.
Για τους δεξιούλιδες συντηρητικούς κομουνιστές φίλους του φόρουμ...
Σημασιοδοτήσεις και Περιορισμοί στο δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας
Το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας έχει ορισμένους περιορισμούς καθώς δεν επιτρέπεται: α) να προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων, διότι εφόσον το άτομο δραστηριοποιείται μέσα στην κοινωνία πρέπει να είναι δυνατή η ταυτόχρονη άσκηση των δικαιωμάτων από όλα τα μέλη της, β) να παραβιάζει το Σύνταγμα που θεωρείται το σύνολο των κανόνων του καθώς και οι γενικές του αρχές, μεταξύ των οποίων και η αρχή της αναλογικότητας, γ) να παραβιάζει τα χρηστά ήθη, που αποτελούν γενική ρήτρα, εξειδικευόμενη ανάλογα με τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες, υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, προκειμένου να αποδοκιμαστεί συμπεριφορά που κρίνεται απαράδεκτη για την έννομη τάξη.
Παράδειγμα η υπέρμετρη δέσμευση της ελευθερίας προσώπου να μην ασκήσει ορισμένο επάγγελμα ή να το ασκήσει κατά τρόπο που θίγει την αξιοπρέπειά του καθώς και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών στο παλαιό οικογενειακό δίκαιο (Σ. Ματθίας, Η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και οι περιορισμοί της στο ιδιωτικό δίκαιο. Οι συνταγματικές ελευθερίες στην πράξη, 1986).
Με βάση τα ανωτέρω, ανάπτυξη της προσωπικότητας, στο πλαίσιο του φιλελεύθερου-δημοκρατικού πολιτεύματος, αποτελεί το κύριο περιεχόμενο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου (Π. Παραράς, Σύνταγμα 1975. Corpus I) και σημαίνει προπάντων αυτοδιάθεση, δηλαδή το δικαίωμα και συνάμα την ελευθερία κάθε ανθρώπου να διαμορφώνει τη ζωή του, σύμφωνα με τις κλίσεις, τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα και τις κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις του, χωρίς να είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε επέμβαση των οργάνων του κράτους που να οδηγεί στη δημιουργία ενός ενιαίου τύπου προσωπικότητας και κατ’ επέκταση στην “αποπροσωποποίηση” του ανθρώπου (Α. Ράϊκος, Συνταγματικό Δίκαιο, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 2002). Στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης του ατόμου περιλαμβάνεται και η ελευθερία του ατόμου στο σεξουαλικό πεδίο, που αποτελεί ουσιώδη εκδήλωση της ανθρώπινης προσωπικότητας.
https://www.syntagmawatch.gr/my-constitution/ti-simainei-oti-boro-na-anaptyxo-elefthera-tin-prosopikotita-mou/
Μια από τις πολλές διαφωνίες μου με το ΚΚΕ, που στηρίζω, είναι και αυτή. Ενώ η κοινωνία της ΕΣΣΔ ήταν πολύ φιλελεύθερη (οι σχέσεις εκτός γάμου, η συμβίωση κλπ ήταν συνηθισμένα φαινόμενα και η σεξουαλικότητα απελευθερωμένη - όταν οι Δυτικογερμανοί είδαν την σεξουαλική ζωή τον Ανατολικών σοκαρίστηκαν), είχαν ένα κόλλημα κατά των ομοφυλόφιλων (ήταν ποινικό αδίκημα), πράγμα που φυσικά ακολουθεί και το ΚΚΕ, ακόμα και σήμερα. Είναι κάποιες αγκυλώσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε, ως Κομμουνιστές.
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπαχαλάκης εγώ; Που όταν εσύ έκανες Βασική Εκπαίδευση στα ναυτάκια (που είπες προχθές), εγώ ήμουν Ουλαμαγός σε Σχολή Αξιωματικών και δίδασκα βλητική και εξομοιωτές;
Βασική δίδασκα ως 2ετης στην ΣΣΕ...
Απλά δεν ζούμε όλοι στο "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" σου...
Αν αρκείσαι να δεχτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν παιδιά, είναι δικό σου πρόβλημα!
Ευτυχώς που ήσουν στο στράτευμα κυριολεκτικά περαστικός.
Το γεγονός ότι μας χωρίζουν κάποια χρόνια ηλικιακά,δεν λέει απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως,εν αντιθέσει με σένα,εκτιμώ και συμπεριφέρομαι στα νέα στελέχη,ανεξαρτήτως βαθμού,σαν παιδιά μου και σαν συναδέλφους.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ακόμη:πατρίδα θρησκεία οικογένεια και γι'αυτό το λόγο βασταμε ακόμη και δεν έχουμε διαλυθεί όπως η λοιπή κοινωνία. Εσύ εδώ δεν έχεις θέση.
Περαστικός δεν ήμουν, αλλά δεν έχεις σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι πρέπει να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και αυτό πρέπει να διδάσκεις! Όταν μου λες για "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια", δηλαδή ένα ΧΟΥΝΤΙΚΟ τστιτάτο, αποκλείεις ένα τεράστιο κομμάτι του υγιούς ελληνικού πληθυσμού, που αγαπάει την Πατρίδα του, αλλά δεν πιστεύει σε φανταστικά όντα στον ουρανό, ούτε στο ότι πρέπει να κάνει παιδιά για να θεωρείται Έλληνας Πατριώτης. Αν σε είχα υπό τις Διαταγές μου και έλεγες τέτοια στους νεοσύλλεκτους πάντως, μάλλον θα σου έρχονταν χαρτάκια (Διοικητικές Απολογίες)... Σκέψου που διαφωνώ: στον φανατισμό!
Και εγώ θα σε είχα ξηλώσει αν έλεγες ότι δεν υπάρχει θεός και ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και λοιπές αριστερές εθνοπροδοτικες ασυναρτησίες!
Σταμάτα να γράφεις στο φόρουμ ότι ήσουν στα άρματα και ιλαρχος και λοιπά. Μπήκες κατά λάθος και ευτυχώς βγήκες απο το στράτευμα σύντομα.
Αρκετά τα είπαμε,δεν τα συμφωνήσαμε,πάμε για άλλα.
Πες μου σε ποιον ΣΚ γράφει ότι υπάρχει θεός και πρέπει να πιστεύουμε κιόλας σε αυτόν. Θα με ξήλωνες κιόλας; Με ποιο αιτιολογικό; Ούτε καν αστεία δεν είναι αυτά που λες, για πειθαρχική διαδικασία είναι, ειδικά αυτά που στο θολωμένοι σου μυαλό είναι προδοτικά. Ευτυχώς που δεν είναι κολλημένοι σήμερα και υπάρχει μέχρι και πολιτικός όρκος. Σε σοκάρω ε; Αν είσαι ταλιμπαν το βρίσκεις τρελό το να μην υπάρχει θεός και θρησκευτικός όρκος...