-
Του κίτσου η μάνα εκάθετο
και πέρασε αέρα το πεζάκι
και πίσω από τιμόνι του
το μαύρο το γατάκι
αλλά το ακολούθησε
το άγριο το πούμα
και εσκουζε και φώναζε
το μπλε το φορντάκι
ζορίστηκε και γκρίνιαξε
το μαύρο το γατάκι
και τελικά τι έγινε
Δικό σας σύντροφοι... -
Τελικά ήρθε η νηπιαγωγος του ολοημέρου και ειπε: "σχολαμε παιδάκια πάρτε τα τσαντάκια σας" .
-
Φρέσκια ενημέρωση!! Επανέρχεται η έκδοση ST Lined Design, με λιγότερες ελλείψεις στον εξοπλισμό από πριν, αλλά με ίδια τιμή με την κανονική έκδοση...αχαχα!! Οπότε εαν το θες ετοιμοπαράδοτο πληρώνεις, αλλιώς εαν θες εξοπλισμό περιμένεις....κάποτε...!!
Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης Puma ST-Line Design είναι τα εξής:
- Δυνατότητα κλεισίματος μόνο από το υπάρχον διαθέσιμο απόθεμα στο FSO. Όχι ειδικές
παραγγελίες. - Καμία αλλαγή στην εξωτερική σχεδίαση/εμφάνιση σε σχέση με την ST-Line έκδοση.
- Καμία αλλαγή στην ανώτατη τελική τιμή του οχήματος σε σχέση με την ST-Line έκδοση.
- Ο εργοστασιακός της εξοπλισμός βασίζεται στην βασική έκδοση ST-Line, με ελαφρώς
διαφοροποιημένο εξοπλισμό ως ακολούθως:
• Κάμερα οπισθοπορείας
• Αναλογικός πίνακας οργάνων (αντί του ψηφιακού)
• Λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου (Android auto &
Apple carplay) όπου αυτό υποστηρίζεται και όχι μέρος του βασικού εξοπλισμού
SYNC.
*Συνεχίζει να διατίθεται το ενσωματωμένο Modem στον βασικό εξοπλισμό
**Δε διατίθεται η προειδοποίηση παραβίασης απαγορευτικού σήματος (Wrong
Way Alert)
*** Συνεχίζουν να διατίθενται όλα τα συστήματα ασφαλείας
✓ Υποβοήθηση έναντι σύγκρουσης & αυτόματο φρενάρισμα
✓ Υποβοήθηση & προειδοποίηση διατήρησης λωρίδας
✓ Αναγνώριση ορίων ταχύτητας
✓ Προειδοποίησης κόπωσης οδηγού
η FMH έχει εξασφαλίσει στην παραγωγή 300 αυτοκίνητα της εν λόγω έκδοσης τα οποία αναμένονται στην χώρα μας το άμεσα προσεχές διάστημα (παραγωγή 10-17/1/’22) ως ακολούθως:
• ST-LINE DESIGN 5D 1.0T 125 MHEV M6 FWD: 240 οχήματα
• ST-LINE DESIGN 5D 1.0T 125 MHEV POWERSHIFT FWD: 60 οχήματα - Δυνατότητα κλεισίματος μόνο από το υπάρχον διαθέσιμο απόθεμα στο FSO. Όχι ειδικές
-
Έρχεται και st line Gold.
Με επιπλέον εξοπλισμό και χρυσαφί 18άρες ζάντες. -
@georgemit said in Ford Puma 2019:
Έρχεται και st line Gold.
Με επιπλέον εξοπλισμό και χρυσαφί 18άρες ζάντες.Ναι αυτό υπάρχει πιο πολύ καιρό στον τιμοκατάλογο (το design δεν υπάρχει κάν!!) και είναι πανάκριβο, €30.000 σε 155 χειροκίνητο (μονο μια έκδοση) και προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου!
-
Είναι αυτά που διαφημίζουν ως ετοιμοπαράδοτα οι έμποροι τόσες μερες στο fb κλπ ;
Πολύ ετοιμοπαράδοτα αν μόλις ολοκληρώθηκε η παραγωγή. Θα διακτινιστουν.
Α ρε δούλεμα που πέφτει…. -
@iceman7 said in Ford Puma 2019:
Είναι αυτά που διαφημίζουν ως ετοιμοπαράδοτα οι έμποροι τόσες μερες στο fb κλπ ;
Πολύ ετοιμοπαράδοτα αν μόλις ολοκληρώθηκε η παραγωγή. Θα διακτινιστουν.
Α ρε δούλεμα που πέφτει….Ναι αυτά ειναι και είναι ετοιμοπαράδτοα με την έννοια ότι το πολύ σε 30 ημέρες θα το έχει όποιος το αγοράσει. Γιατι σε παραγγελία είναι άγνωστη η ημερομηνία παραγωγής!!
-
Πάντως εμένα μια χαρά μου φαίνεται ο "συμβιβασμός" της κάμερας αντί του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Πολύ πιο χρήσιμη η κάμερα! Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.
-
ΑΝ σκεφτείς ότι το παίρνεις και πολύ πιο γρήγορα, σίγουρα είναι ένα συν.
-
@harisma23 said in Ford Puma 2019:
Πάντως εμένα μια χαρά μου φαίνεται ο "συμβιβασμός" της κάμερας αντί του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Πολύ πιο χρήσιμη η κάμερα! Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά εμένα γενικά μου αρέσουν οι βελόνες σε σχέση με τα φουλ ψηφιακά όργανα.
-
Cirus αφιερωμένο....αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται...
https://autoholix.com/2022/01/22/ford-puma-st-dokimi-test-drive/
-
Λέει ότι το αντίστοιχο fiesta st είναι πιο άνετο.. Ενδιαφέρον! Κάποια στιγμή θα ήθελα να οδηγήσω ένα puma st και να το επιβεβαιώσω..
-
@mastoras78 said in Ford Puma 2019:
Λέει ότι το αντίστοιχο fiesta st είναι πιο άνετο.. Ενδιαφέρον! Κάποια στιγμή θα ήθελα να οδηγήσω ένα puma st και να το επιβεβαιώσω..
Προφανώς, το λένε και οι ίδιοι της Φόρντ, αφού α) έχει πιο σκληρες (χοντρές) αντιστρεπτικές και β) πιο σκληρά ελατήρια λόγω αυξημένου ύψους.
-
Είσαι ευπρόσδεκτος
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
Είσαι ευπρόσδεκτος
️️️
-
@antoniokon said in Ford Puma 2019:
Cirus αφιερωμένο....αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται...
https://autoholix.com/2022/01/22/ford-puma-st-dokimi-test-drive/
Υποκλίνομαι.
Ένα εξαιρετικό άρθρο. Ανέβαζα παλμούς καθώς το διάβαζα και ήθελα να πάρω το αυτοκίνητο να οδηγήσω. Έστω ένα γκρέιντερ, να περνάω δίπλα από τους αποκλεισμένους και να τους κάνω "βρουμ βρουμ"!!!Συγκινητική και ωραία στιγμή που μια μητέρα οδηγεί παρέα με το γιο της σε πίστα και μοιράζονται την ίδια αγάπη και πάθος για τα αυτοκίνητα. Μου άρεσε πολύ αυτό το σημείο. Άλλο επίπεδο και κατάσταση. Να ναι πάντα καλά.
-
Το CiroPuma ανήκει πλέον στα Οχήματα Μακράς Διαρκείας κι απολαμβάνει τη δημοσιότητα που του αξίζει. Πάμε για τη δεύτερη αναφορά:
-
Ωραιο Αθρο.
Εγω που έχω πάει αρκετά ταξίδια μπορώ απλά να πω ότι διαφωνώ τελείως όσον αφορά το κομματι του αυτοκινητόδρομου. Εκεί το αυτοκίνητο είναι ήσυχο και άνετο και πάει ταξίδι με πολύ ηρεμία και άνεση.
επίσης κούτσουρο και βασανιστικό και τούβλο μέσα στην πόλη εγώ που το οδηγώ τόσους μήνες μέσα στην πόλη δεν το βρίσκω καθόλου. Αντιθέτως χαίρομαι να σηκώνομαι το πρωι να το οδηγήσω να πάω στην δουλειά (μέχρι να βρω κίνηση χαχαχαχαχα)
Στα υπόλοιπα γενικά συμφωνω, θα έπρεπε να έχει τετραπίστονες για να μην κουράζονται τα φρένα μετά από παρατεταμένη χρήση σε πίστα βέβαια μόνο. Γιατι σε αναβάσεις και καταβάσεις σε ταξίδι μια χαρά δυνατό πάτημα έχουν δεν κουράζονται.
Τα χρήματα είναι πολλά και δικαίως κερδίζει ο Νεύτων. Πολύ ωραία παρουσίαση
-
@dimsabas said in Ford Puma 2019:
Το CiroPuma ανήκει πλέον στα Οχήματα Μακράς Διαρκείας κι απολαμβάνει τη δημοσιότητα που του αξίζει. Πάμε για τη δεύτερη αναφορά:
Dim thanks ταμάλα αλλά δεν λείπει μεγάλο κομμάτι? εννοώ είναι μόνο η : Καθημερινή συμβίωση με κίνηση (ή και χωρίς) σε περιβάλλον πόλης
και όχι τα άλλα 2 μέρη
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
@dimsabas said in Ford Puma 2019:
Dim thanks ταμάλα αλλά δεν λείπει μεγάλο κομμάτι? εννοώ είναι μόνο η : Καθημερινή συμβίωση με κίνηση (ή και χωρίς) σε περιβάλλον πόλης
και όχι τα άλλα 2 μέρη
Αυτά θα γίνουν ξεχωριστή αναφορά. Πρέπει να κρατάμε το φιλοθεάμον κοινό σε εγρήγορση και προσμονή. Εκτός αν θες να γράφεις 1.000 λέξεις την εβδομάδα... χαχαχα! Είπαμε, τώρα είμαστε όχημα μακράς διαρκείας, όχι απλή παρουσίαση αναγνώστη.
Ford Puma 2019