Καλά είστε καθόλου σοβαροί , ή έχετε κα..ει με τα γκάζια των υπεραυτοκινήτων που προτείνετε...
Μάσταγκ ? Εδώ ο κόσμος δεν μπορούσε να πάρει το 95 % την απλή με τα λίγα κυβικά και θα μου πείτε να τσεκάρω την ηλεκτρική ?
Τι νόημα έχει να κοιτάξω ένα αμάξι που δεν θα οδηγήσω ποτέ ?
Προτιμώ να δώσω 1-2 κατοστάρικα https://pilotcenter.gr/ και να κάνω το κέφι μου που δεν το έκανα παλιά που έπαιζα με το σιμουλέιτορ...
Ρωτάω λοιπόν ποιο ηλεκτρικό αμάξι να οδηγήσω που θα μου δώσει κάτι ανάλογο με το αιρκρος , έστω και αν χρειαστεί να βάλω 5000 παραπάνω, με προοπτική να το συμψηφίσω με την κατανάλωση.
Αν γίνεται βέβαια αυτό.
Εδώ θα πρέπει να σας πω και κάποια πραγματάκια που τα περνάτε χαλαρά...
Αρχικά το ρεύμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, θα προστίθεται στην κατανάλωση που κάνετε στο σπίτι σας για φωτισμό , μαγείρεμα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, αντλία θερμότητας, ΖΝΧ κλπ και όλα αυτά θα βγάζουν μία τιμούλα που ίσως δεν έχετε φανταστεί.
Ακόμη θα χρειαστείτε εγκατάσταση του καλωδίου και κάτι ακόμα για τις συσκευές , που δεν ξέρω πόσο θα κοστίσουν , εκτιμώ 1-2000 και βέβαια θέλετε και ένα καλώδιο γρήγορης φόρτισης που δεν το δίνουν με το αμάξι και έχει κάπου τόσο και αυτό.
Αν έχετε μονοφασικό ρεύμα στο σπίτι , το απλό με την 35άρα ασφάλεια, ακόμα και το ενισχυμένο με την 63άρα, μάλλον θα χρειαστείτε να περάσετε νέο παροχικό καλώδιο , νέο πίνακα και γύρω στα 800-1000 ευρώ στην ΔΕΗ και άλλα τόσα στον ηλεκτρολόγο.
Αν έχετε τριφασικό 3 Χ 35 και μεγάλο σπίτι, μπορεί να χρειαστείτε επαύξηση και βάλτε και τα ίδια σε ΔΕΗ και ηλεκτρολόγο.
Βλέπουμε ότι εύκολα τα 5000 της επιδότησης μπορεί να πάνε στην προσαρμογή του σπιτιού στο ηλεκτρικό αμάξι.
Τέλος μπορεί η υπερβολική κατανάλωση ενός αυτοκινήτου να ανεβάσει τον λογαριασμό του σπιτιού τόσο πολύ που να συμφέρει η τοποθέτηση φωτοβολταικού, άρα 5-10000 ακόμα να τα περιμένετε.
Εγώ υπολογίζω να κάνω 18-20000 τον χρόνο με το βασικό μου αυτοκίνητο.
Πόσες κιλοβατώρες είναι αυτά και τι κόστος έχουν , επιπλέον του υπόλοιπου κόστους ρεύματος που έχουμε σήμερα ?
Το δεύτερο αμάξι μου κάνει 5000 χλμ τον χρόνο.
Εκεί μπορεί η κατανάλωση να μην είναι ακριβή, αλλά η απόσβεση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν θα γίνει ποτέ...
Αρα καταλήγουμε ότι έχει δίκιο ο Λαπ...
Το ΑΜΙ πρέπει να δοκιμάσω...
Για δεύτερο....
7000 το αρχικό κόστος.
Κόστος προσαρμογής σπιτιού : ΜΗΔΕΝ θέλει μπαλαντέζα από απλή πρίζα.
Κόστος κατανάλωσης 1-2 ευρώ/100 χλμ , ήτοι 100 ευρώ τον χρόνο για τα 5000 χλμ που κάνω , έναντι 10 λίτρων που καίω για μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη , δηλαδή 16 ευρώ ήτοι 800 τον χρόνο.
Αρα 700 όφελος από καύσιμα, 265 από τέλη, κάτι θα έχω από ασφάλεια , άρα μετά τα 5 χρόνια το αμαξάκι θα έχει αποσβαστεί πλήρως.