-
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@otso said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@lap said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Δεν συμφωνώ, τα θρησκευτικά σύμβολα που για πολλούς ανθρώπους είναι ταυτοτικα ζητήματα πρέπει να τα σεβόμαστε όλοι!
Ειδάλλως θα μπορεί να εξυβρίσει και χλευάσει ο καθένας οτιδήποτε θεωρεί κάποιος ως ταυτοτικο!
Αυτό θα φέρει χάος σε μια κοινωνία!
Σε μια θεοκρατικη κοινωνια κρατος θες να πεις .
Σε μία θεοκρατική κοινωνία, δεν θα τολμούσες να το σκεφτείς.
Σε μία δημοκρατική κοινωνία, οφείλεις απλά να το σεβαστείς, όχι να το αποδεχτείς, όπως θα απαιτείς να σέβονται και οι άλλοι τις δικές σου πεποιθήσεις, εφ΄ αυτές βέβαια σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία.
Θα παραδεχόμουν τον κύριο σκιτσογράφο αν έκανε τα ίδια σκίτσα με Αλλάχ και Μωάμεθ και τα έδειχνε προς Μ.Ανατολή μεριά ή και στους ντόπιους μουσουλμάνους της Θράκης...
Ως ανώτερος του θρησκ.δόγματος που μπορεί να γελοιοποιεί (και ευτυχώς να γίνεται ελεύθερα αποδεκτός ή μη) εκ του ασφαλούς στον δυτικό κόσμο,ας "δώριζε" όχι μόνο το μάγουλό του,αλλά πολλά περισσότερα ως πραγματικός επαναστάτης και μάγκας.Ειδάλλως μου κάνει για πέστροφα του γλυκού νερού και δάγκας...Υ.Γ. Πάντως,κάποιοι Γάλλοι συνάδελφοί του που στην δική τους χώρα δοκίμασαν κάτι παρόμοιο πριν χρόνια,ξέρουμε τι μοίρα είχαν...
-
Μα εγώ δεν υποστηρίζω την κριτική προς εσένα που είσαι άθεος. Άρα δεν συμφωνώ ούτε με αυτόν που θα σε κρίνει Μεγάλη Παρασκευή.
Αντιθέτως αυτός είναι το ίδιο νόμισμα με εσένα στην συζήτηση αυτήν που κρίνεις απαξιωτικά όσους πιστεύουν. Απλώς από την αντίθετη πλευρά.Εγώ μιλώ για ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο αλληλοσεβασμού.
Το αν υπάρχει, ή τι ειναι κανείς δεν ξέρει. Από την στιγμή που δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να έχουμε σίγουρη γνώμη. Διότι τότε ξεκινούμε την ανάλυση μας από μια τελολογική προσέγγιση. Για παράδειγμα δες σε ένα σχετικό νήμα πως συμπεριφέρονται πιο συγκεκριμένα τα σωματίδια όταν τα παρατηρείς και πως όταν δεν τα παρατηρείς.
Αυτό πως μπορείς να το εξηγήσεις για να πάρεις Νόμπελ αστροφυσικής;
Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Εμένα μου κανει σαν η ύλη και πιο συγκεκριμένα τα σωματίδια του διαστήματος να έχουμ μια κάποιου είδους αντίληψη ως κάτι ενιαίο όπως ας πούμε μια αποικία μυρμηγκιών που είναι χιλιάδες άλλα εργάζονται σαν μονάδα
Κανείς δεν μπορεί μέχρι σήμερα να δώσει απαντήσεις γιατί τα σωματίδια αλλάζουν φυσική ιδιότητα όταν τα παρατηρείς και όταν δεν τα παρατηρείς. Οπότε ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα για το σύμπαν και τον κόσμο γύρω μας. Πόσο μάλλον για την αιτία αυτού.
-
@realzeus said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Η διαφορά Λαπ είναι ο δικός μου αθεϊσμός δεν επιβάλλει τίποτα σε κανέναν άλλον. Θες να φας κρέας Μεγάλη Παρασκευή; Φάε;! Σιγά μην σκάσω... Οι Μαμελούκοι που θέλουν να επιβάλουν στον άλλον κάτι με το ζόρι, είναι που μου γυρνάνε τα έντερα!!! Όχι ότι προσωπικά με επηρεάζουν, γιατί τους έχω γραμμένους. Αλλά αν μου πει κάποιος στον δρόμο γιατί τρώω πιτόγυρο Μεγάλη Παρασκευή θα του προσφέρω να φάει κι αυτός, έτσι για τον χαβαλέ!!!
ΥΓ: Δεν λέω ότι τα ξέρω όλα, αυτό θα ήταν ύβρις. Αλλά το γεγονός ότι προεξοφλείς ότι υπάρχει ένας δήθεν δημιουργός, με ξεπερνάει. Γιατί δηλαδή να υπάρχει;Η διαφορά είναι ότι εδώ θα σουν πουν μια-δυο λ@λακίες επειδή δε νηστεύεις ή δεν πας εκκλησία και θα τους γράψεις κι εσύ εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
Σε μουσουλμανικά κράτη η αντίδραση τους δε νομίζω ότι θα είναι μόνο λεκτική αν τους διαλοστείλεις... -
I see a problem...
-
Μα εγώ δεν υποστηρίζω την κριτική προς εσένα που είσαι άθεος. Άρα δεν συμφωνώ ούτε με αυτόν που θα σε κρίνει Μεγάλη Παρασκευή.
Αντιθέτως αυτός είναι το ίδιο νόμισμα με εσένα στην συζήτηση αυτήν που κρίνεις απαξιωτικά όσους πιστεύουν. Απλώς από την αντίθετη πλευρά.Εγώ μιλώ για ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο αλληλοσεβασμού.
Το αν υπάρχει, ή τι ειναι κανείς δεν ξέρει. Από την στιγμή που δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να έχουμε σίγουρη γνώμη. Διότι τότε ξεκινούμε την ανάλυση μας από μια τελολογική προσέγγιση. Για παράδειγμα δες σε ένα σχετικό νήμα πως συμπεριφέρονται πιο συγκεκριμένα τα σωματίδια όταν τα παρατηρείς και πως όταν δεν τα παρατηρείς.
Αυτό πως μπορείς να το εξηγήσεις για να πάρεις Νόμπελ αστροφυσικής;
Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Εμένα μου κανει σαν η ύλη του διαστήματος να έχει αντίληψη ως κάτι ενιαίο όπως ας πούμε μια αποικία μυρμηγκιών
Κανείς δεν μπορεί μέχρι σήμερα να δώσει απαντήσεις γιατί τα σωματίδια αλλάζουν φυσική ιδιότητα όταν τα παρατηρείς και όταν δεν τα παρατηρείς. Οπότε ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα για το σύμπαν και τον κόσμο γύρω μας. Πόσο μάλλον για την αιτία αυτού.
Βρε καλό μου παλικάρι, αυτό που λέω είναι ότι ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον ιδιωτικό του χώρο. Δεν θα πάω μέσα στο σπίτι του μουσουλμάνου να φάω χοιρινό, ή να πιω αλκοόλ. Όμως σε μια κοσμική ( = μη θεοκρατική) κοινωνία δεν δέχομαι κανέναν να μου πει που και πότε θα φάω και θα πιω στον δημόσιο δρόμο!!!
@panormus772 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Η διαφορά Λαπ είναι ο δικός μου αθεϊσμός δεν επιβάλλει τίποτα σε κανέναν άλλον. Θες να φας κρέας Μεγάλη Παρασκευή; Φάε;! Σιγά μην σκάσω... Οι Μαμελούκοι που θέλουν να επιβάλουν στον άλλον κάτι με το ζόρι, είναι που μου γυρνάνε τα έντερα!!! Όχι ότι προσωπικά με επηρεάζουν, γιατί τους έχω γραμμένους. Αλλά αν μου πει κάποιος στον δρόμο γιατί τρώω πιτόγυρο Μεγάλη Παρασκευή θα του προσφέρω να φάει κι αυτός, έτσι για τον χαβαλέ!!!
ΥΓ: Δεν λέω ότι τα ξέρω όλα, αυτό θα ήταν ύβρις. Αλλά το γεγονός ότι προεξοφλείς ότι υπάρχει ένας δήθεν δημιουργός, με ξεπερνάει. Γιατί δηλαδή να υπάρχει;Η διαφορά είναι ότι εδώ θα σουν πουν μια-δυο λ@λακίες επειδή δε νηστεύεις ή δεν πας εκκλησία και θα τους γράψεις κι εσύ εκεί που δεν πιάνει μελάνι...
Σε μουσουλμανικά κράτη η αντίδραση τους δε νομίζω ότι θα είναι μόνο λεκτική αν τους διαλοστείλεις...Θέλουμε να συγκρινόμαστε με τους βάρβαρους; Δεν θέλουμε να είναι καλύτερες οι κοινωνίες μας; Όπως εγώ δεν υποχρεώνω έναν πιστό χριστιανό να φάει κρέας σήμερα Παρασκευή, έτσι κι αυτός δεν έχει το δικαίωμα να μου πει να μην φάω ένα ζουμερό μπιφτέκι, στην αυλή μου και ας με βλέπει, από την δική του αυλή!!! Μάλιστα θα το φάω μαζί με 1 λίτρο κρασί, γιατί μου αρέσει το αλκοόλ, και ας μην πίνουν αλκοόλ οι μουσουλμάνοι στην παραδιπλανή αυλή!!! Πρόβλημά τους και στα απαυτά μου!!! Σιγά μην σκάσω για τον κάθε βλαμμένο που πιστεύει σε υπαρφυσικά όντα που δεν υπάρχουν και δήθεν μερικές μέρες (διαφορετικές για την κάθε θρησκεία) δεν τον αφήνουν να φάει και να πιει!!! Όλοι οι τρελοί σε αυτόν τον πλανήτη μαζεύτηκαν...
-
Βρε καλό μου παλικάρι, αυτό που λέω είναι ότι ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον ιδιωτικό του χώρο. Δεν θα πάω μέσα στο σπίτι του μουσουλμάνου να φάω χοιρινό, ή να πιω αλκοόλ. Όμως σε μια κοσμική ( = μη θεοκρατική) κοινωνία δεν δέχομαι κανέναν να μου πει που και πότε θα φάω και θα πιω στον δημόσιο δρόμο!!!
οκ, για αυτο θα απαγορευτει το φαγητο στο δρομο, όπως και το τσιγαρο. Μονο σε ιδιωτικό χώρο
-
@k-m said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
οκ, για αυτο θα απαγορευτει το φαγητο στο δρομο, όπως και το τσιγαρο. Μονο σε ιδιωτικό χώρο
Το τσιγάρο πρέπει να απαγορευτεί γενικά. Ό,τι πιο απαίσιο.
-
Αυτό που τάχα προσέβαλε τον Κυμπουρόπουλο και τους ακομμάτιστους Νεοδημοκράτες της σωστής πλευράς της Ιστορίας, είναι ότι η εικονα της Παναγίας με το βρέφος, φοράει παλαιστινιακή μαντίλα και το βρέφος είναι τραυματίσμένο, όπως τα πάνω από 30.000 παιδιά που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί απ τους βομβαρδισμούς.
Είναι σύνηθες για τους Δεξιούς ο θεομπαιχτισμός και ο Φαρισαϊσμός ολκής, να σκίζουν δημοσίως τα ιμάτιά τους αγανακτισμένοι τάχα απ τη βλασφημία, γι αυτό σύμφωνα με τα Ευαγγέλια ο Χριστός τους πλάκωσε στις φάπες εντός του ναού αυτούς που υστερόβουλα κάνουν μπίζνες γύρω απ τη θρησκεία (να σημειωθεί πως οι ίδιοι δεξιόφρονες καταδικάζουν τη βία απ όπου κι αν προέρχεται) και ο Χριστός τους κατέδειξε ως παράδειγμα προς αποφυγή όλους τους "Τάξις & Ηθική" Φαρισαίους που χρησιμοποιούν τη θρησκεία για την προσωπική τους προβολή, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε ο Κυμπουρόπουλος, ενας άνθρωπος που θεωρητικά λόγω της ιατρικής του κατάστασης, περιμέναμε να έχει άλλη στάση ζωής. Φαίνεται όμως πως η πιο βαριά και ανίατη αναπηρία είναι η κομματοσκυλίαση...
Τα παραπάνω όσων αφορά τις ενστάσεις των θρησκευομένων.
Που όσο "Νεοδημοκράτες" και να είναι, η βρεφοκρατούσα αποτελεί μία ακόμη έκφανση στην ανθρώπινη Ιστορία, του αιώνιου συμβόλου των διοκώμενων απ την Εξουσία αθώων θυμάτων, όπως οι μανάδες και τα παιδιά της Παλαιστίνης τώρα, ή οι μανάδες και τα παιδιά του Άουσβιτς κάποτε. -
Αυτή είναι η τόσο πολύ βλασφημη εικόνα για την οποία έκανε όλο το σαματά απ το αναπηρικό του καροτσάκι ο Κυμπουρόπουλος, όπως αποδεικνύεται ένας πολιτικάντης χωρίς ενσυναισθηση και ντροπή.
-
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Αυτό που τάχα προσέβαλε τον Κυμπουρόπουλο και τους ακομμάτιστους Νεοδημοκράτες της σωστής πλευράς της Ιστορίας, είναι ότι η εικονα της Παναγίας με το βρέφος, φοράει παλαιστινιακή μαντίλα και το βρέφος είναι τραυματίσμένο, όπως τα πάνω από 30.000 παιδιά που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί απ τους βομβαρδισμούς.
Είναι σύνηθες για τους Δεξιούς ο θεομπαιχτισμός και ο Φαρισαϊσμός ολκής, να σκίζουν δημοσίως τα ιμάτιά τους αγανακτισμένοι τάχα απ τη βλασφημία, γι αυτό σύμφωνα με τα Ευαγγέλια ο Χριστός τους πλάκωσε στις φάπες εντός του ναού αυτούς που υστερόβουλα κάνουν μπίζνες γύρω απ τη θρησκεία (να σημειωθεί πως οι ίδιοι δεξιόφρονες καταδικάζουν τη βία απ όπου κι αν προέρχεται) και ο Χριστός τους κατέδειξε ως παράδειγμα προς αποφυγή όλους τους "Τάξις & Ηθική" Φαρισαίους που χρησιμοποιούν τη θρησκεία για την προσωπική τους προβολή, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε ο Κυμπουρόπουλος, ενας άνθρωπος που θεωρητικά λόγω της ιατρικής του κατάστασης, περιμέναμε να έχει άλλη στάση ζωής. Φαίνεται όμως πως η πιο βαριά και ανίατη αναπηρία είναι η κομματοσκυλίαση...
Τα παραπάνω όσων αφορά τις ενστάσεις των θρησκευομένων.
Που όσο "Νεοδημοκράτες" και να είναι, η βρεφοκρατούσα αποτελεί μία ακόμη έκφανση στην ανθρώπινη Ιστορία, του αιώνιου συμβόλου των διοκώμενων απ την Εξουσία αθώων θυμάτων, όπως οι μανάδες και τα παιδιά της Παλαιστίνης τώρα, ή οι μανάδες και τα παιδιά του Άουσβιτς κάποτε.ειναι σιγουρα ομως ξεφτιλλα χορτασμενα κωλοπαιδακια γλυφαδιωτικα αδουλευτα που το εφκα το νομιζουν μπλουζακι, της νεας αριστερας (της ποιας?) να προσπαθουν να προκαλεσουν αναιτια χωρις σεβας σε οτι ο καθενας μπορει να πιστευει
-
@panormus772 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@criuser said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@otso said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Δεν συμφωνώ, τα θρησκευτικά σύμβολα που για πολλούς ανθρώπους είναι ταυτοτικα ζητήματα πρέπει να τα σεβόμαστε όλοι!
Ειδάλλως θα μπορεί να εξυβρίσει και χλευάσει ο καθένας οτιδήποτε θεωρεί κάποιος ως ταυτοτικο!
Αυτό θα φέρει χάος σε μια κοινωνία!
Σε μια θεοκρατικη κοινωνια κρατος θες να πεις .
Σε μία θεοκρατική κοινωνία, δεν θα τολμούσες να το σκεφτείς.
Σε μία δημοκρατική κοινωνία, οφείλεις απλά να το σεβαστείς, όχι να το αποδεχτείς, όπως θα απαιτείς να σέβονται και οι άλλοι τις δικές σου πεποιθήσεις, εφ΄ αυτές βέβαια σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία.
Θα παραδεχόμουν τον κύριο σκιτσογράφο αν έκανε τα ίδια σκίτσα με Αλλάχ και Μωάμεθ και τα έδειχνε προς Μ.Ανατολή μεριά ή και στους ντόπιους μουσουλμάνους της Θράκης...
Ως ανώτερος του θρησκ.δόγματος που μπορεί να γελοιοποιεί (και ευτυχώς να γίνεται ελεύθερα αποδεκτός ή μη) εκ του ασφαλούς στον δυτικό κόσμο,ας "δώριζε" όχι μόνο το μάγουλό του,αλλά πολλά περισσότερα ως πραγματικός επαναστάτης και μάγκας.Ειδάλλως μου κάνει για πέστροφα του γλυκού νερού και δάγκας...Υ.Γ. Πάντως,κάποιοι Γάλλοι συνάδελφοί του που στην δική τους χώρα δοκίμασαν κάτι παρόμοιο πριν χρόνια,ξέρουμε τι μοίρα είχαν...
Μην ασχολείσαι με το κάθε ακροδεξιό φασιστοειδές…..
-
Αυτή είναι η τόσο πολύ βλασφημη εικόνα για την οποία έκανε όλο το σαματά απ το αναπηρικό του καροτσάκι ο Κυμπουρόπουλος, όπως αποδεικνύεται ένας πολιτικάντης χωρίς ενσυναισθηση και ντροπή.
Επειδή δεν ξέρεις καν τι σημαίνει η λέξη ντροπή, ειδικά εσύ μην την χρησιμοποιείς….με όλα αυτά τα ξεφτυλισμένα που βάζεις τέτοιες μέρες.
-
@kkostask said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Επειδή δεν ξέρεις καν τι σημαίνει η λέξη ντροπή, ειδικά εσύ μην την χρησιμοποιείς….με όλα αυτά τα ξεφτυλισμένα που βάζεις τέτοιες μέρες.
-
Μα όπως έγραψα ο άνθρωπος δεν μου επέβαλε τίποτα. Δεν μου είπε τίποτα. Εγώ για λόγους σεβασμού στην πίστη του δεν ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση και πήγαινα λίγο παραπέρα για να φάω. Δική μου απόφαση για σεβασμό στον συμμαθητή μου ήταν.
-
-
aka βαβαγιαννης, ακομη ενας καταπληκτικος μαλακας που βριζει για να αποκτησει υπαρξη
-
Όχι σε μια λογική!
Για εσένα τι είναι ταυτοτικο; Ο πατέρας σου είναι;
Μπορούμε να τον χλευάζουμε για πλάκα κσι να γελούμε ;Και αν αντιδράς να σου λέμε "γιατί ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνικά;"
Στα σχολικά μου χρόνια είχα συμμαθητή μουσουλμάνο! Στο ραμαζάνι ποτέ δεν έτρωγα μπροστά του! Ποτέ! Μου έλεγε πως δεν έχει θέμα δεν είμαι υποχρεωμένος! Εγώ όμως εάν ήθελα να φάω δεν ήμουν κοντά του, πήγαινα κάπου που να μη με βλέπει για να μην τον επηρεάσω
Εγώ πάλι όταν νηστεύει κάποιος δεν έχω κανέναν ενδοιασμό, μπορώ να φάω το μισό ζωικό βασίλειο μπροστά του. ,
-
@gatoz said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
aka βαβαγιαννης, ακομη ενας καταπληκτικος μαλακας που βριζει για να αποκτησει υπαρξη
Εχει αποκτήσει ειδικότητα να ανεβάζει όλους αυτούς που είναι μεταχειρισμένα καθίκια.
Υπάρχει βέβαια και καλύτερη μελέτη για το θέμα,
https://www.liberal.gr/apopsi/gennisi-toy-ilioy-toy-dionysoy-toy-hristoyΑπό την άλλη για τις μανάδες των Χριστιανών του Λιβάνου που σκότωσαν οι Παλαιστίνιοι και όσα έγιναν από τους άλλους μουσουλμάνους, θα ακούσουμε τίποτα από τους σκατόψυχους ?
Επίσης θα ακούσουμε κάτι για τα πριβέ σχολεία που πήγα ?
Για τον Ευκλείδη ?
-
Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω πως η παραπάνω εικόνα που παραπέμπει στην εικόνα της Παναγίας ως τρυφερής και στοργικής μητέρας μπορεί να ενοχλήσει κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό.
Έχει να κάνει με κάποιο θρησκευτικό κανόνα ως προς την απεικόνιση της Παναγίας ως προς την αμφίεση της και κάποιες άλλες λεπτομέρειες;
Έχουν γίνει αισχη και αισχη με θρησκευτικά σύμβολα του χριστιανισμού, απίστευτες προκλήσεις ακόμη και στα πλαίσια της τέχνης στον δυτικό κόσμο που δοκιμάζει τα όρια του θρησκευτικού αισθήματος των χριστιανών, μας πείραξε η εικόνα μιας μάνας που έχει στην αγκαλιά της το τραυματισμένο μωρό της , δεν λέμε και αναγνωρίζουμε την ιερότητα κάθε μητέρας , κάθε μάνα που προστατεύει και αγαπάει το παιδί της δεν είναι μια μικρή αγία, μια μικρή Παναγιά;
Και το επιχείρημα πως ας το έκαναν με το σκίτσο του Μωάμεθ τι φάση; Δικαιολογούμε τον φανατισμό των μουσουλμάνων; Απόψεις σαν του Κυμπουροπουλου και την έκταση που παίρνουν από τον συφερτο που προσελκύουν θα μπορούσαν να οπλίσουν το χέρι κάποιου χριστιανού να κάνει τα ίδια με τους φανατικούς στη Γαλλία.
Για την κουβέντα για τα κίνητρα και την υποκρισία αυτών που δημοσίευσαν το σκίτσο ως συμπονουντες και συμπαθούντες αριστεροί όπως λέει και ο γάτος παραπάνω να το δεχθώ, να γίνει συζήτηση δηλαδή, και εμένα όπως και όλων όσων σχεδόν στον δυτικό κόσμο που μέσω των ηγετών μας στηρίζουμε με την επέμβαση του Ισραήλ στα αρχιδια μας για τα διαμελισμένα παιδάκια στη Γάζα, αρουραίους εξάλλου δεν τους θεωρούμε με βάση τα λεγόμενα του συμμάχου μας Νετανιάχου;
Κάτι μου λέει πως αν το ίδιο ακριβώς σκίτσο απεικόνιζε μια ξανθιά ουκρανιδα μάνα με το παιδάκι της δεν θα ενοχλούσε κανένα χριστιανό και θα προβαλλόταν με προτζεκτορες στην Βουλή και άλλα δημόσια κτίρια της χώρας, σε όλα τα χριστουγεννιάτικα χωριά των δήμων αυτές τις μέρες ακόμη ίσως και έξω από μεγάλες εκκλησίες.
Γελοιογραφία & Χιούμορ