-
@gtsartsal said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Δυστυχώς δεν ξέρω ισπανικά. Έκπληξη η τελική κατάταξη
Ρυθμίσεις, αυτόματη μετάφραση Αγγλικά
-
.
-
@super-t said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
.
Ότι η VW είναι πρώτη με ξεπερνάει.
Πριν από 20 χρόνια όλη η ευρύτερη οικογένεια είχε VW (εγώ Ibiza). Πλεον όλοι είμαστε ασία. Και αυτό βλέπω και σε πολλούς γυρω μου (μικροαστοι - οικονομικα μιλώντας). Τώρα πώς είμαστε τοσο στατιστικο περιθωριο για την Ευρωπη τω 28 δεν μπορω να το καταλαβω. Ούτε και ακουσα κανεναν να γραφει επαινους για το γκολφ και το ψηλωμενο γκολφ. Τί να πω.
-
Oι βαγγέουλες είναι πρώτοι συνολικά με 1.6 μύρρια ιχ, έτσι είναι εδώ και χροοοοόνια. Δεύτεροι οι στέλιοι με 1,07. Τρίτη η ρενώντάτσιανισσάν με λίγο κάτω από μύρριο. Μετά η Τουότα, μετά οι κορεάται.
Το ρεκόρ των βαγκέουλων γιατί σε ξαφνιάζει?
Ή κατρακύλα μέχριΣ αφανισμού της Φίατ, αλλά και η συρρίκνωση της Φορντ, θα έπρεπε αντίθετα να προβληματίζει. Στα έιτις ήταν οι νο1 της δεκαετίας, εναλλάξ. -
Η φίατ καλά να πάθει.
Πόσος κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί, μένοντας εν μέση οδού, επειδή έβρεξε;
Χώρια όλα τα άλλα...
Το golf το αγοράζουν οδοντίατροι, φαρμακοποιοί που απλά έχει αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο πως «είναι καλό αυτοκίνητο» από εποχές '90's, επειδή(ς) ήταν ακριβό.
Καλά, η χόντα που είναι; -
Αφού σε χαλάει γιατί το καπνίζεις;;;
-
Το αφήνω εδώ:
Youtube Videoπολύ ενδιαφέρουσα άποψη και συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό αφού και εγώ τα περισσότερα αυτοκίνητά μου τα έχω αγοράσει μεταχειρισμένα, ώστε να πάρω το αυτοκίνητο που ήθελα και δεν μπορούσα να το αγοράσω καινούργιο. Και το ίδιο σκέφτομαι και για το επόμενό μου.
Σκεφτείτε να γινόταν αυτό στα σπίτια!! από 1 μύριο το διαμέρισμα, τώρα ειναι μεταχειρισμένο 5 ετών, το πουλάνε 600.000 και 10 ετών 400.000....χαχαχα!!
-
Έτσι! μακρυά από τα eco ελαστικά. Εάν θέλουν να δώσουν οικονομία στ αυτοκίνητα τους ας τα συναρμολογήσουν με υψηλότερης αντοχής χάλυβα ώστε να μειώσουν το απαιτούμενο πάχος που χρειάζεται για την ασφάλεια τους και να μειώσουν με αυτόν τον τρόπο και τους ρύπους.
Ο υψηλότερης αντοχής χάλυβας είναι ακριβότερος και η μείωση πάχους φέρνει αλλες δυσκολίες στην διαχείριση και συγκόλληση της λαμαρίνας άρα και άλλο έξτρα κόστος.
Και γενικά αυτό που λες είναι το δυσκολότερο βήμα απαιτεί έρευνα εξέλιξη άρα και άλλα κόστη. -
Δεν είναι πολλά τα κιλά των Byd , ξεπερνούν τα 1700 ενώ ecocar είναι 1300 και spring περίπου 1000. Νομίζω πολλά κιλά για να κουβαλάς μέσα στην πόλη, τριπλάσια σχετικά με τα διαφορά microcars… απλά είπα να φέρω στο προσκήνιο το θέμα του βάρους …
δεν εχει σημασια το βαρος, αλλα η αναλογια ιππων/βαρους
Έχει στην κατανάλωση όμως ….
Το μεγαλο βαρος εχει πολλα μειον στην οδικη συμπεριφορα στην καταναλωση στις φθορες που θα εχει το αμαξι και η αναρτηση/φρενα, στην φθορα που κανει στους δρομους (στην Ολλανδια τα τελη κυκλοφοριας πανε με το βαρος λογω φθορων στους δρομους).
-
Βρήκα έναν που έλεγε μόλις του τελειώσει η μπαταρία (sealudm) στις ανηφόρες πάει μέχρι 110 τελική, λογικό αφού βγάζει μόλις 100 άλογα ο θερμικός. Το έχουν παρακάνει στο συγκεκριμένο το οποίο είναι 2τ αμάξωμα.
-
Έτσι! μακρυά από τα eco ελαστικά. Εάν θέλουν να δώσουν οικονομία στ αυτοκίνητα τους ας τα συναρμολογήσουν με υψηλότερης αντοχής χάλυβα ώστε να μειώσουν το απαιτούμενο πάχος που χρειάζεται για την ασφάλεια τους και να μειώσουν με αυτόν τον τρόπο και τους ρύπους.
Ο υψηλότερης αντοχής χάλυβας είναι ακριβότερος και η μείωση πάχους φέρνει αλλες δυσκολίες στην διαχείριση και συγκόλληση της λαμαρίνας άρα και άλλο έξτρα κόστος.
Και γενικά αυτό που λες είναι το δυσκολότερο βήμα απαιτεί έρευνα εξέλιξη άρα και άλλα κόστη.Ετσι. Ακριβώς αυτό ήθελα να θίξω. Πως αντί να επιλεχθεί η δύσκολη οδός με την οικονομία κλίμακας που προσφέρει το ίδιο αποτελεσμα δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε σοβαρά ελαστικά. Ακολουθούν τον δρόμο που δεν βαραίνει την τσέπη και δεν δυσκολεύει τις καμπύλες κοστολόγησης του προϊόντος τους αλλά μειώνει την ασφάλεια των αγοραστών .
-
-
@red_monster said in BYD forum:
Ξέρω τι γράφω. Ποτέ δεν γράφω κάτι χωρίς να το έχω ψάξει.
Στις σύνθετες διατομές παρόμοιων υλικών σε ενδιαφέρει το μέτρο ελαστικότητας και ο λόγος poisson. Ποιο είναι το μέτρο ελαστικότητας του κοινού με τον υψηλής αντοχής χάλυβα ?
Πρώτα από όλα δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να ορίσεις και να υποθέσεις ότι το κράμα των AHSS με τον απλό χάλυβα που χρησιμοποιείται ευρέως κατά την κατασκευή οχημάτων είναι παρόμοια. Έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και ανα γενιές.
Δεύτερον δεν τους ενδιαφέρει μονάχα η ελαστικότητα αλλά και ακόμα παραπάνω ο η θλίψη.
Οι διαφορές είναι τεράστιες
Για παράδειγμα
Το δύσκολο κομμάτι είναι η συναρμολόγηση αυτών. Και για αυτό επιλέγονται υλικά χαμηλότερης ποιότητας που για να ανταπεξέλθουν στις δοκιμές πρόσκρουσης και έγκριση τύπων αυξάνουν το πάχος τους και παράλληλα αυξάνουν το βάρος του οχήματος. Κάτι που οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση. Και στον αντίποδα αυτού προσφέρουν οικολογικά ελαστικά μπας και μειώσουν κατά ελάχιστο τους ρύπους σε βαρύτερα αυτοκίνητα τα οποία θα υπόκεινται σε φυγόκεντρες δυνάμεις στις στροφές. Δηλαδή συνταγή καταστροφής.
-
Είπαμε το να αλλάξεις λάστιχο είναι απόφαση εύκολη δοκιμάζεις και βλέπεις άμεσα αποτελέσματα.
Το να αλλάξεις πάχος λαμαρίνας γίνεται αλλά θέλει χρόνια έρευνα δοκιμές εξέλιξη αλλαγές στην γραμμή παραγωγής.
Το κάνουν δλδ αλλά το κάνουν από γενιά σε γενιά και αφού διασφαλισουν ότι οι αλλαγές εν μη τι άλλο δεν χαμηλώνουν τα κέρδη τους ή δεν τους αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές κάνοντας το προϊόν μη ανταγωνιστικο. -
Στο κόστος θα αφήσω αστερίσκο. εφόσον δεν έχουμε πρόσβαση στα λογιστικά τους βιβλία δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε.
Για παράδειγμα μου έκανε εντύπωση το mg3 . Πέρα του ότι έχει ζώνη παραμόρφωσης small overlap που οι Ευρωπαίοι ακόμα να υιοθετήσουν και να εισάγουν στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, κάνει χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής. Μιλάμε για ένα τεράστιο κομμάτι του BIW με υλικά άνω των 1200-1500 MPa/mm2
Και όπου χρειάζεται όπως στην οροφή του έχει συγκόλληση lazer στα πρότυπα του vw group. Και είναι το φθηνότερο όλων και έχει και επιβάρυνση δασμού 10%.
Αντίστοιχα και το Tesla. Που έχει εξαιρετικό χάλυβα και τρόπο συναρμολόγησης.
Δηλαδή, μετά ένα σημείο κατανόησης των δυσκολιών μπαίνουν υποψίες για επιτηδευμένη μη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.
-
Είπαμε το να αλλάξεις λάστιχο είναι απόφαση εύκολη δοκιμάζεις και βλέπεις άμεσα αποτελέσματα.
Το να αλλάξεις πάχος λαμαρίνας γίνεται αλλά θέλει χρόνια έρευνα δοκιμές εξέλιξη αλλαγές στην γραμμή παραγωγής.
Το κάνουν δλδ αλλά το κάνουν από γενιά σε γενιά και αφού διασφαλισουν ότι οι αλλαγές εν μη τι άλλο δεν χαμηλώνουν τα κέρδη τους ή δεν τους αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές κάνοντας το προϊόν μη ανταγωνιστικο.Η Λαντσια το 1990 κοντα εκει εβαζε σε παραγωγη το Ιντεγκραλε με λεπτοτερη λαμαρινα για τα αγωνιστικα αμαξια για να ειναι ελαφρυτερα φυσικα ειχαν roll cage αλλα το να αλλαξεις παχος λαμαρινας δεν ειναι δυσκολο αφου το λογισμικο θα υπολογισει τα παντα αμεσα.
-
Στο κόστος θα αφήσω αστερίσκο. εφόσον δεν έχουμε πρόσβαση στα λογιστικά τους βιβλία δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε.
Για παράδειγμα μου έκανε εντύπωση το mg3 . Πέρα του ότι έχει ζώνη παραμόρφωσης small overlap που οι Ευρωπαίοι ακόμα να υιοθετήσουν και να εισάγουν στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, κάνει χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής. Μιλάμε για ένα τεράστιο κομμάτι του BIW με υλικά άνω των 1200-1500 MPa/mm2
Και όπου χρειάζεται όπως στην οροφή του έχει συγκόλληση lazer στα πρότυπα του vw group. Και είναι το φθηνότερο όλων και έχει και επιβάρυνση δασμού 10%.
Αντίστοιχα και το Tesla. Που έχει εξαιρετικό χάλυβα και τρόπο συναρμολόγησης.
Δηλαδή, μετά ένα σημείο κατανόησης των δυσκολιών μπαίνουν υποψίες για επιτηδευμένη μη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.
τα τεσλα ειναι αλουμινιενα στο μεγαλυτερο βαθμο, που τον ειδες τον χαλυβα?
-
Το κάνουν δλδ αλλά το κάνουν από γενιά σε γενιά και αφού διασφαλισουν ότι οι αλλαγές εν μη τι άλλο δεν χαμηλώνουν τα κέρδη τους ή δεν τους αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές κάνοντας το προϊόν μη ανταγωνιστικο.Η Λαντσια το 1990 κοντα εκει εβαζε σε παραγωγη το Ιντεγκραλε με λεπτοτερη λαμαρινα για τα αγωνιστικα αμαξια για να ειναι ελαφρυτερα φυσικα ειχαν roll cage αλλα το να αλλαξεις παχος λαμαρινας δεν ειναι δυσκολο αφου το λογισμικο θα υπολογισει τα παντα αμεσα.
Η λαμαρίνα επικάλυψης δεν είναι δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου.
-
Η λαμαρίνα επικάλυψης δεν είναι δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου.
Ναι μονο το σασσι ειναι δομικο αλλα υποθετω και το σασσι ηταν με λεπτοτερη λαμαρινα (νομιζω φτερα καπω κλπ πιθανον να ηταν και πλαστικα), απλα φανταζομαι με λεπτοτερη λαμαρινα θα θελεις περισσοτερες συγκολλησεις για να επετυχεις την ιδια ακαμψια. Btw ασχολεισαι με μη παραγωγικα πραγματα, μονο αν δουλευεις στον τομεα οπως ναυπηγειο η εργοστασιο αυτοκινητων χρειαζεται να τα ξερεις αυτα και αφορα ελαχιστο κοσμο ακομη και εκει περα.
-
Btw ασχολεισαι με μη παραγωγικα πραγματα, μονο αν δουλευεις στον τομεα οπως ναυπηγειο η εργοστασιο αυτοκινητων χρειαζεται να τα ξερεις αυτα και αφορα ελαχιστο κοσμο ακομη και εκει περα.
Χαχα, δεν έχεις άδικο. Σωστή παρατήρηση. Αλλά ότι έχει να κάνει με τ αυτοκίνητα και τις κατασκευές μου προκαλεί το ενδιαφέρον και διαβάζω για αυτά από ευχαρίστηση. Αντί να βλέπω τηλεόραση προτιμώ να πάρω το τάμπλετ και να διαβάσω κάποια σχετική μελέτη
Που να δεις μέχρι που έχει φτάσει η ερασιτεχνική μου ενασχόληση. Ειχα κατεβάσει και διάβαζα για τις μεθόδους συναρμολόγησης του χάλυβα υπερυψηλής αντοχής με ανάλυση ραδιογραφιας αυτών και χρήσης σχετικών μηχανημάτων.
Πρακτικά οντως μου είναι τελείως άχρηστες αυτές οι πληροφορίες, αλλά όπως είπα, άλλοι έχουν την μπάλα που ασχολούνται εγώ με ότι έχει να κάνει με αυτοκίνητα και κτήρια.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!