-
@wantone said in MG (SAIC) forum:
@realzeus said in MG (SAIC) forum:
@lap said in MG (SAIC) forum:
@realzeus said in MG (SAIC) forum:
Το ότι κρίνετε αυτοκίητα ΣΤΑΤΙΚΑ, με ξεπερνάει. Μεγάλοι γνώστες...
Ενώ εσύ που κρίνεις διαφορα θέματα που δεν τα έχεις ζήσει και συνέβησαν πριν γεννηθείς... Πώς γραφεις για αυτά;
Προφανώς συγκεντρώνεις διάφορες απόψεις από διάφορους δοκιμάστες αυτοκινήτων και βγάζεις ένα πρώτο συμπέρασμα. Δεν είναι δύσκολο.
Για πες για ποιο θέμα μίλησα σχετικά;
Εχεις αποψη για τα παντα μερικα τα πιανεις μερικα εισαι πολυ μακρια. Αυτοπεποιθηση ειναι καλο να εχει καποιος αλλα πρεπει να διορθωνει και τα λαθη του.
Έχω άποψη μόνο για όσα γνωρίζω. Αν παρατηρήσεις γράφω μόνο σε 5-10 θέματα.
-
Αυτές τις ημέρες διαβάζω από ομάδες και φόρα για το Mg4 και έχω απογοητευτεί σχετικά με την ποιότητα-αντοχή. Φοβάμαι ότι οι Κινέζοι έχουν παρουσιάσει προϊόντα με απτή ποιότητα μεν, αλλά με χαμηλή αντοχή στο χρόνο. Π.χ. εσωτερικά πλαστικά, φο δέρματα στα καθίσματα με μικρή αντοχή, η γνωστή διαρροή λαδιού, ο κραδασμός στο X power λόγω του 2ου μοτέρ, προβλήματα στα λογισμικά και άλλα πολλά.Τι έχει να γίνει λοιπόν σε βάθος 10ετίας, αν σκοπεύει κάποιος να κρατήσει το αμάξι χρόνια; Αυτή η διαφορά στην τιμή από κάπου πρέπει να προέρχεται...
Και για μια ακόμη φορά, ο ειδικός τύπος κοιμάται...Με τόσο promotion και marketing που έχει πέσει μάλλον είναι και λίγο λογικό. Αλλά δεν γίνεται να γράφονται διθύραμβοι όταν οι ιδιοκτήτες δεν σταματούν να γράφουν παράπονα.. -
Μην κοιτάς μόνο την Μπιντ ή την εμτζί, αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κοίτα τη βάση, και το ποτένσιαλ.
Τολμάς να δαγκώσεις έναν Σύγγελ, ή έναν Σφακ? Τολμάς να λοιδωρήσεις το σινικό τείχος, όταν σε μαξ 5 χρόνια παίζει να έχουν το 30% της αγοράς?
Το σίγουρο είναι ότι οι εποχές Λαντγουίντ πέρασαν, τώρα είναι αλλιώς. -
Μη βλέπετε συνωμοσιολογίες εκεί που δεν υπάρχουν. Ο ειδικός τύπος δοκιμάζει ολοκαίνουργια αυτοκίνητα και τα κρίνει για αυτά που κάνουν. Δεν διαβάζει ξένα forum για να αλιεύσει προβλήματα για κάθε μοντέλο.
-
@poliviosfp said in MG (SAIC) forum:
Αυτές τις ημέρες διαβάζω από ομάδες και φόρα για το Mg4 και έχω απογοητευτεί σχετικά με την ποιότητα-αντοχή. Φοβάμαι ότι οι Κινέζοι έχουν παρουσιάσει προϊόντα με απτή ποιότητα μεν, αλλά με χαμηλή αντοχή στο χρόνο. Π.χ. εσωτερικά πλαστικά, φο δέρματα στα καθίσματα με μικρή αντοχή, η γνωστή διαρροή λαδιού, ο κραδασμός στο X power λόγω του 2ου μοτέρ, προβλήματα στα λογισμικά και άλλα πολλά.Τι έχει να γίνει λοιπόν σε βάθος 10ετίας, αν σκοπεύει κάποιος να κρατήσει το αμάξι χρόνια; Αυτή η διαφορά στην τιμή από κάπου πρέπει να προέρχεται...
Και για μια ακόμη φορά, ο ειδικός τύπος κοιμάται...Με τόσο promotion και marketing που έχει πέσει μάλλον είναι και λίγο λογικό. Αλλά δεν γίνεται να γράφονται διθύραμβοι όταν οι ιδιοκτήτες δεν σταματούν να γράφουν παράπονα..Ο ειδικός τύπος κρινει το προϊόν που έχει μπροστά του, δεν τον ενδιαφέρουν προβλήματα που μπορούν να προκύψουν μετά από 5-10 χρόνια. Οι πιο αντικειμενικοί, θα μιλήσουν για τα προβλήματα στο software αλλά μην ξεχνάς ότι κρίνουν και βάσει της τιμής, ειδικά οι άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει αυτοκίνητα πολλαπλάσιας αξίας.
-
@dimsabas said in MG (SAIC) forum:
Μη βλέπετε συνωμοσιολογίες εκεί που δεν υπάρχουν. Ο ειδικός τύπος δοκιμάζει ολοκαίνουργια αυτοκίνητα και τα κρίνει για αυτά που κάνουν. Δεν διαβάζει ξένα forum για να αλιεύσει προβλήματα για κάθε μοντέλο.
Διαφημιστικα δουλευει σε βαθμο 99%, γιατι δεν το παραδεχεσαι? Δουλεια του ειναι να πεισει το κοινο οτι το καινουριο μοντελλο πρεπει να το αγορασει, κριτικη κανει μονο οταν γινει απερχομενο!
-
Δεν είναι θέμα συνωμοσιολογιας, αλλά κακής λειτουργίας του ειδικού τύπου. Όταν πλέον μπορώ να βρω 10.000 reviews για το ίδιο προϊόν που λένε όλοι τα ίδια κ δεν υπάρχουν long term reviews που αυτά απασχολούν κυρίως αγοραστές που θέλουν να επενδύσουν στην αγορά αυτοκινήτου τότε υπάρχει τεράστιο κενο.. Βέβαια αυτό συμφέρει τους καταναλωτές κ όχι τόσο τους κατασκευαστές..
-
Δεν είναι θέμα συνωμοσιολογιας, αλλά κακής λειτουργίας του ειδικού τύπου. Όταν πλέον μπορώ να βρω 10.000 reviews για το ίδιο προϊόν που λένε όλοι τα ίδια κ δεν υπάρχουν long term reviews που αυτά απασχολούν κυρίως αγοραστές που θέλουν να επενδύσουν στην αγορά αυτοκινήτου τότε υπάρχει τεράστιο κενο.. Βέβαια αυτό συμφέρει τους καταναλωτές κ όχι τόσο τους κατασκευαστές..
για αυτο το πραγμα ομως φταινει και οι καταναλωτες, διοτι κλικαρουν μονο τα "oh new shiny"!
Θα δεις long term reviews απο ανθρωπους που εχουν αγορασει το προϊον και οχι απο δημοσιογραφους ή reviewers.
Πχ ο battery life εχει κανει τετοια βιντεο για το id3 και το id7. για τεσλα εχουν κανει παρα πολλοι, διοτι απλα εχουν πουληθει απειρα. Ο evman εχει κανει επισης αρκετα ωραια βιντεακια. -
Πάντως παιδιά και εγώ για το δικό μου διαβάζω πολλά σε ξένα φόρουμς και τίποτα από αυτά δεν έχει.
Θέλω να πω πως στατιστικά δεν είναι καλο εργαλείο τα forums διότι γράφουν όσοι έχουν πρόβλημα όποτε εμφανίζεται μια διαφορετική εικόνα.
Τα ίδια έλεγαν και για τα Tesla. Μια χαρά αμαξάρες είναι.
-
Άσχετο είδα βίντεο με το mg3 να κάνει επιτάχυνση με sport mode. Έτσι όπως το είδα και το μέτρησα επιστημονικά με το 'χίλια ένα' το άτιμο στά 7,5-8 δλ είναι.
Που φτάσαμε .....
Κάποτε έδινες ένα σκασμό λεφτα με μετατροπές για να έχεις ένα χοτχατς που να είναι στά 7,5 δλ και τώρα με 20K και με μια ευκολία σαν ηλεκτρικό να έχεις ίδιες επιδόσεις.
-
αγοραστές που θέλουν να επενδύσουν στην αγορά αυτοκινήτου
Λάθος επένδυση! Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο (εκτός εξαιρέσεων) - ένα καταναλωτικό αγαθό ειναι που χάνει αξία. Επένδυση σημαίνει ότι κερδίζει αξία.
-
Σωστά, αλλά αν αλλάξεις το πλαίσιο αναφοράς θεωρειται ως κόστος ευκαιρίας.
Δηλαδή θέλω να κινούμε με αυτοκινητο για να έχω την ίδια ωφέλεια και βλέπω αν με συμφέρει να το νοιακιαζω για 10 έτη η να το αγοράσω.
Δηλαδή χρηματοοικονομικά δεν είναι επένδυση διότι δεν αποφέρει πρόσοδο, οικονομικά όμως ειναι υπό αυτήν την έννοια.
-
Δηλαδή θέλω να κινούμε με αυτοκινητο για να έχω την ίδια ωφέλεια και βλέπω αν με συμφέρει να το νοιακιαζω για 10 έτη η να το αγοράσω.
Δηλαδή χρηματοοικονομικά δεν είναι επένδυση, οικονομικά είναι υπό αυτήν την έννοια.
Ουτε απο αυτην ειναι γιατι η απαξιωση ειναι μεγαλυτερη απο το κοστος κινησης που κερδιζεις.
οποτε ισχυει αυτο που λεει ο fanis75. Ειναι καταναλωτικο αγαθο, εκτος ειδικων περιπτωσεων
-
@panick-0 said in MG (SAIC) forum:
Δηλαδή χρηματοοικονομικά δεν είναι επένδυση, οικονομικά είναι υπό αυτήν την έννοια.
Ουτε απο αυτην ειναι γιατι η απαξιωση ειναι μεγαλυτερη απο το κοστος κινησης που κερδιζεις.
οποτε ισχυει αυτο που λεει ο fanis75. Ειναι καταναλωτικο αγαθο, εκτος ειδικων περιπτωσεων
Γιατι οι δυνάμεις φθοράς ως πάγιο είναι ισχυρότερες από την δυνάμεις προσφορας της αγοράς.
Ενώ αντίθετα στα σούπερκαρς παρα την φθορά τους, η σπανιότητα τους τα οδηγεί να κρατούν υψηλές τιμες η και παραπάνω από την αγορά τους!
Υπό το πρισμα όμως του κόστους ευκαιρίας είναι επένδυση διότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα πάγιο και ψάχνω να βρω αν η αγορά του η ενοικίαση του με συμφέρει. Και το συμφέρον εμπεριέχει μέσα του το κέρδος ή την μικρότερη δυνατή ζημία.
Χρηματοοικονομικά όμως, οντως δεν είναι.
-
Παρά τα όποια προβλήματα, δεν παύουν να είναι τρομερά εντυπωσιακά για πρώτη γενιά κινεζικών αυτοκινήτων που δεν είχαν ΤΙΠΟΤΑ προηγούμενο να στηριχθούν.
Η επόμενη γενιά μόνο καλύτερη μπορεί να είναι, όπως και το δίκτυο εξυπηρέτησης/service που σήμερα υπολείπεται.
Επίσης, τα όποια παράπονα έχω για το MG4 αφορούν μονάχα ένα 5% της συνολικής του εικόνας. Όλο το υπόλοιπο λειτουργεί άψογα, ιδίως στα βασικά του δηλαδή την ίδια την οδήγηση και τη μπαταρία.
Το αμάξι θα στοιχίζει 23.000 με το ΚΗ3 και αποτελεί τρελή αξία για μέσα στην Αθήνα.
-
Στο MG3 άκουσα σε ένα βίντεο πως έχει λέει την νέα γενια των ADAS, πιο σύγχρονα από του MG4
-
-
Υπήρχε ένα πρόβλημα με το κάλυμμα κάτω από τον ηλεκτροκινητήρα που είχε την τάση να φουσκώνει στην άκρη. Είναι κάτι που εμφανίζεται ήδη μέσα στο πρώτο έτος, άρα καλύπτεται από την εγγύηση και οι αντιπροσωπείες έχουν εντολή να το διορθώνουν.
Μάλλον πιο πολύ σε αυτό αποδίδεται το σκορ που δίνει το εν λόγω άρθρο.
-
Είναι αυτό, είναι η διαρροή λαδιού, τα ψευτοδερματα στα καθίσματα μέσα σκίζονται ευκολα, softaware θεματακια κτλ.. Ο χρόνος θα δείξει πώς γερνάνε. Αλλά φοβάμαι ότι εχουν πολύ δρόμο να διανύσουν. Δείτε αστοχίες το ξιαομι.. Κάθε μέρα βγαίνουν ειδήσεις για βλάβες κτλ κτλ..
-
Είναι αυτό, είναι η διαρροή λαδιού, τα ψευτοδερματα στα καθίσματα μέσα σκίζονται ευκολα, softaware θεματακια κτλ.. Ο χρόνος θα δείξει πώς γερνάνε. Αλλά φοβάμαι ότι εχουν πολύ δρόμο να διανύσουν. Δείτε αστοχίες το ξιαομι.. Κάθε μέρα βγαίνουν ειδήσεις για βλάβες κτλ κτλ..
σορρυ κιολας, αλλα η μερα με την νυχτα η μια εταιρεια σε σχεση με την αλλη (στο θεμα των αυτοκινητων). Η xiaomi δεν εχει κατασκευασει αλλο αμαξι, ενω η mg πουλαει στην ευρωπη (υπο αυτην της εταιρικη μορφη) απο το 2017.
MG (SAIC) forum