-
@piliourits said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Απ τα 27μιση έξω στα 39.500€ εδώ όπωςγράφει ο φίλος, χωρίς πολλά κυβικά ή άλλη επιβάρυνση πολυτελείας.
Από που προκύπτει αυτή η διαφορά, ξέρει κάποιος να το αναλύσει;ΕΕΤ λέγεται και είναι υπερβολικά μεγάλο για ΛΤΠ πάνω από 25.000. Στις μικρές εκδόσεις ειναι μικρο το % για αυτό δεν επιβαρύνεται πολύ η τιμή.
-
@fanis75 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Απ τα 27μιση έξω στα 39.500€ εδώ όπωςγράφει ο φίλος, χωρίς πολλά κυβικά ή άλλη επιβάρυνση πολυτελείας.
Από που προκύπτει αυτή η διαφορά, ξέρει κάποιος να το αναλύσει;ΕΕΤ λέγεται και είναι υπερβολικά μεγάλο για ΛΤΠ πάνω από 25.000. Στις μικρές εκδόσεις ειναι μικρο το % για αυτό δεν επιβαρύνεται πολύ η τιμή.
Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως στις απλές εκδόσεις έχουν μεγάλυτερο περιθώριο κέρδους οι έμποροι και λόγω και των υψηλών επιτοκίων, σπρώχνουν την αγορά εκεί, μέσω των φίλων πολιτικών που δεν τους ακουμπάνε ποτέ...
-
@andya3 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Δεν είναι τόσο αξιοζήλευτα τα πράγματα στη Γερμανία όσο νομίζετε. Ειδικά όσοι θεωρείτε τα Γερμανικά αυτοκίνητα βαρετά, ουδέτερα, πληκτικά, αδιάφορα, χωρίς συναίσθημα ή ότι άλλο νομίζετε σ' αυτό το πνεύμα, ούτε εξάμηνο δε θα βγάζατε!
Φανταστείτε όλη τη ζωή σ' αυτό το κλίμα...
Αλλά οκ, από ηρεμία, ασφάλεια, εργασία, ήσυχη οικογενειακή ζωή, top δε συζητάμε.
Α, και ν' αντέχετε και το κρύο και το μαύρο ουρανό, βγάλτε μία φωτογραφία ψηλά στην Ελλάδα πριν ξεκινήσετε...
Και για γυναίκες μη φτιάχνεστε. Σα να είσαστε με έναν άντρα φίλο σας με βυζιά ένα πράγμα... Όλοι ίσοι, μέχρι και στις τρίχες στα πόδια...Νομίζω ότι η συγκριτική άποψη που εκφράζεις είναι υπεραπλουστευτική και μονόπλευρη. Γιατί ναι μεν ποιότητα ζωής είναι ο ήλιος, ο καταγάλανος ουρανός και η πεντακάθαρη θάλασσα, αλλά επίσης ποιότητα ζωής είναι και η καθημερινότητα σε ένα ευνομούμενο κράτος, με εισόδημα που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, με πολύ λιγότερες οικονομικές ανασφάλειες, με ένα πλαίσιο που σου επιτρέπει να επιχειρήσεις, με πολύ ομορφότερες πόλεις για να ζήσεις κτλ κτλ...
Και τελικά πόσο σημαντική είναι η λιακάδα και η φραπεδιά στην καφετέρια, αν όλη μέρα λειτουργείς σε ένα αγχώδες περιβάλλον και η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι μόνιμα στοιχεία της καθημερινότητας σου;
-
+1 Harisma
Έχει δημιουργήσει ερωτήματα αναπάντητα ακόμη και στην επιστημονική κοινότητα ο "μύθος" του ήλιου της Μεσογείου. Τα 3/4 του πληθυσμού μας αν κάνουν εξετάσεις έχουν σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D3 η οποία μεταξύ άλλων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διάθεση, την ψυχολογία και την ευζωία. Τώρα που μας τα τρώνε οι γιατροί τα μάθαμε και εμείς. Soz γτ off-topic αλλά και εγώ θα προτιμούσα ένα πολύ καλύτερο κράτος και θα ερχόμουν μόνο για διακοπές στην Ελλάδα....
-
Έτσι είναι Χρήστο. Ζούμε καθημερινά μέσα στην ανομία, τη μπίχλα και την αθλιότητα, παλεύουμε με τα θηρία και πρέπει να λέμε τι ωραία που είμαστε και πόσο χάλια ζουν οι ξένοι που δεν έχουν τον ήλιο μας. Ε, δεν είναι έτσι!
-
@harisma23 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@andya3 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Δεν είναι τόσο αξιοζήλευτα τα πράγματα στη Γερμανία όσο νομίζετε. Ειδικά όσοι θεωρείτε τα Γερμανικά αυτοκίνητα βαρετά, ουδέτερα, πληκτικά, αδιάφορα, χωρίς συναίσθημα ή ότι άλλο νομίζετε σ' αυτό το πνεύμα, ούτε εξάμηνο δε θα βγάζατε!
Φανταστείτε όλη τη ζωή σ' αυτό το κλίμα...
Αλλά οκ, από ηρεμία, ασφάλεια, εργασία, ήσυχη οικογενειακή ζωή, top δε συζητάμε.
Α, και ν' αντέχετε και το κρύο και το μαύρο ουρανό, βγάλτε μία φωτογραφία ψηλά στην Ελλάδα πριν ξεκινήσετε...
Και για γυναίκες μη φτιάχνεστε. Σα να είσαστε με έναν άντρα φίλο σας με βυζιά ένα πράγμα... Όλοι ίσοι, μέχρι και στις τρίχες στα πόδια...Νομίζω ότι η συγκριτική άποψη που εκφράζεις είναι υπεραπλουστευτική και μονόπλευρη. Γιατί ναι μεν ποιότητα ζωής είναι ο ήλιος, ο καταγάλανος ουρανός και η πεντακάθαρη θάλασσα, αλλά επίσης ποιότητα ζωής είναι και η καθημερινότητα σε ένα ευνομούμενο κράτος, με εισόδημα που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, με πολύ λιγότερες οικονομικές ανασφάλειες, με ένα πλαίσιο που σου επιτρέπει να επιχειρήσεις, με πολύ ομορφότερες πόλεις για να ζήσεις κτλ κτλ...
Και τελικά πόσο σημαντική είναι η λιακάδα και η φραπεδιά στην καφετέρια, αν όλη μέρα λειτουργείς σε ένα αγχώδες περιβάλλον και η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι μόνιμα στοιχεία της καθημερινότητας σου;
H Γερμανια ειναι σουπερ χωρα, πραγματικα τουλαχιστον μεχρι το 2012 που πηγαινα εκει ηταν φθηνη και με πολυ υψηλη ποιοτητα ζωης. Να μην μιλησουμε οτι ειναι εξαγωγικο powerhouse. Το προβλημα τις Γερμανιας ειναι οι....Γερμανοι (βαρεις λαος, πολυ πειθαρχιμενοι, πολυ με την ιεαρχια, βαρια γλωσσα να την ακους κλπ καλα για τους Βαυαρους να μην μιλησουμε οι ιδιοι οι Γερμανοι και ολοι οι αλλοι λενε οτι ειναι πολυ περιεργοι και τους ειχαμε και στην Ελλαδα μας διαλυσαν). Παρολα αυτα αγορασα βαυαρικο αμαξι χαχα αλλα μου ειχαν δωσει τοσα πολλα που τους εδωσα λιγα πισω δεν με πειραζει.
Ενα αλλο προβλημα της γερμανια δεν εχει πετρελαια και φυσικο αεριο, εξαρταται απο τον Πουτιν. Ειδικα τωρα λογω βλακειας εκλεισαν τους πυρηνικους αντιδραστηρες.
Και για τον καιρο ενταξει, μπαινεις στο αμαξι σου οδηγας λιγες ωρες και εισαι στην νοτια Γαλλια και στην Ιταλια. Σιγα το προβλημα.
-
@wantone said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ενα αλλο προβλημα της γερμανια δεν εχει πετρελαια και φυσικο αεριο, εξαρταται απο τον Πουτιν.
Spoiler historical alert. Αν η Γερμανία είχε πετρέλαιο στο έδαφός της τώρα όλο το "ευρωπαϊκό θέατρο" και η μεσογειακή λεκάνη θα μιλούσε γερμανικά...
-
@sabas_thess said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@wantone said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Ενα αλλο προβλημα της γερμανια δεν εχει πετρελαια και φυσικο αεριο, εξαρταται απο τον Πουτιν.
Spoiler historical alert. Αν η Γερμανία είχε πετρέλαιο στο έδαφός της τώρα όλο το "ευρωπαϊκό θέατρο" και η μεσογειακή λεκάνη θα μιλούσε γερμανικά...
Και τώρα Γερμανικά μιλάμε, αλλά μας αφήσανε τα Ελληνικά για να παρηγοριόμαστε. Μας αγοράζουν ολόκληρους, μαζί με το χρέος μας, με τα έσοδα μερικών μηνών...
-
@sabas_thess Στο νήμα του νέου opel astra εξέφρασες την απορία αν η sw έκδοση έχει μεγαλύτερο χωρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών.
Εδώ η απάντηση στο c2.Δυστυχώς όχι, παρά το αυξημένο μεταξόνιο.
Πάντως είναι αυξημένος ο εσωτερικός χώρος από το προηγούμενο μοντέλο.
Μέτρηση B1 -
Η απορία μου βασικά ήταν αν στο Astra Sport Tourer οι +6 πόντοι στο μεταξόνιο θα κάνουν διάφορα.Για το 308 sw δυστυχώς το ξέρω ότι δεν έχει διαφορά από το hatchback. Σε ευχαριστώ πάντως, καλημέρα.
-
Είναι το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια πλατφόρμα
-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Είναι το ίδιο αυτοκίνητο στην ίδια πλατφόρμα
Δεν θέλω να κανιβαλισω το νήμα. Θα τα πούμε στο του Astra όταν με το καλό έρθει στους reviewers το ST για να δούμε αν και αυτό θα διατηρήσει τους χώρους του hatchback. Η πλατφόρμα από μόνη της δεν μου λέει κάτι. Το Arkana στην πλατφόρμα του Clio πατάει.
-
διαφορα που βλεπω απο τα νουμερα ειναι οτι ο χωρος για τα κεφαλια των πισω ειναι 16 mm περισσότερος. Αλλα πρακτικα ολη η διαφορα βγαίνει στον χωρο αποσκευων στο μηκος.
Παρότι εχουν 6εκ διαφορα στο μεταξονιο δυστυχως δεν φαινεται να κερδιζει τιποτα το sw σε χωρο επιβατων περα απο τα 16 χιλιοστα που γραφω. Για το 308 μιλαω παντα -
Astra και 308.
Ναι νομίζω έχουν ίδιο. -
Αν δει κάποιος τους χώρους του Scala και για αποσκευές και για τους πίσω επιβάτες, χωρίς να είναι ούτε βάγκον ούτε σουβ ούτε τίποτα, θα βάλει τα γέλια με μερικά άλλα "οικογενειακά" αυτοκίνητα που κοστίζουν άλλα τόσα λεφτά... που ρίχνει το "βάρος" του σχεδιασμού ο καθένας είναι...
-
Αν δει κάποιος τους χώρους του Scala και για αποσκευές και για τους πίσω επιβάτες, χωρίς να είναι ούτε βάγκον ούτε σουβ ούτε τίποτα, θα βάλει τα γέλια με μερικά άλλα "οικογενειακά" αυτοκίνητα που κοστίζουν άλλα τόσα λεφτά... που ρίχνει το "βάρος" του σχεδιασμού ο καθένας είναι...
Ναι ρε συ είπαμε όμως το σκάλα είναι για την σύνταξη! Εμάς βράζει το αίμα μας θέλουμε κλειστοφοβία !
-
Ειδα live το 308. Μου αρεσε παρα πολυ, ειναι κουκλι. Αντιθετα ειδα και το Yaris cross και ειπα τι ειναι αυτο που καθετε σε τεσσερις ροδες; Εβλεπα ολη την αναρτηση μεσα απο τους θολους.
-
γιατι τα συγκρινουμε αυτα τα δυο? το ενα εχει υψος 1.56 το αλλο 1.44!! στο ενα μπαινοβγαινεις ορθιος στο αλλο σπας την μεση σου. Αυτος που κοιτα το ενα δεν κοιτα το αλλο...
-
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
γιατι τα συγκρινουμε αυτα τα δυο? το ενα εχει υψος 1.56 το αλλο 1.44!! στο ενα μπαινοβγαινεις ορθιος στο αλλο σπας την μεση σου. Αυτος που κοιτα το ενα δεν κοιτα το αλλο...
Ειδες καποια συγκριση; Μια αποψη προσωπικη εξεφρασα για δυο νεα μοντελα που ειδα.
Οσο για το ποιος κοιτα το ενα και οχι το αλλο , πολυ σιγουρο σε βλεπω, ουτε το μαντειο τον Δελφων τοση σιγουρια -
Το σωστό βέβαια είναι να συγκρίνουμε Cross με 2008! Αλλά έχουμε πει πολλές φορές ότι η κατηγορία B suv "κλέβει" πελάτες από τα παραδοσιακά C (έχουν παρόμοιους χώρους/αποσκευές) και ειδικά τα μεγάλα B suv ακόμη και από την κατηγορία C suv, αφού έχουν μεγαλώσει τόσο ώστε χωρούν άνετα μία 4μελης Ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν είναι και τελείως άκυρη η σύγκριση δηλαδή.
Αλλά αν αρέσει σε κάποιον το 308 ευκολότερα θα εκτιμήσει τις χάρες του 2008.
Μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση που κάθε Peugeot (εκτός 208/2008) έχει το δικό του ξεχωριστό εσωτερικό. Δίνουν μία αίσθηση μοναδικότητας μεταξύ των μοντέλων.
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)