-
Όσον αφορά το χρώμα, είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή το χρώμα με το οποίο λανσάρεται ένα μοντέλο, δηλαδή στην περίπτωση του 308 το κυπαρισσί.
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ναι @lap εγώ είμαι που είχα ανοίξει το άλλο θέμα!
@andya3 ναι η αλήθεια είναι ότι ότι όλοι λίγο πολύ με τις απόψεις σας με βοηθήσατε αρκετά να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου και αποφάσισα να το προχωρήσω και να το χαρώ και γω λίγο. Καιρός είναι και σε αυτό το θέμα να δοκιμάσω να πατήσω στα πόδια μου.
@kkostask αυτόματο και πετρέλαιο στην ίδια έκδοση θα βγει κάπου κοντά στα 29500 αν δεν κάνω λάθος... Όπως και να χει απ'οσα είδα ήταν αυτό που μου βγάζε ένα χαμόγελο, οπότε ήθελα να προλάβω το προωθητικό. Έχω ένα μήνα περίπου να το σκεφτώ για τυχόν αλλαγές...
@harisma23 και μένα μου αρέσει η αλήθεια είναι, σκέφτομαι απλά σε βάθος χρόνου μήπως το λευκό περλε είναι πιο διαχρονικό. Θα πάω ωστόσο να τα δω και από κοντά και τα 2 προτού κλείσω. -
@christosvvs said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ναι @lap εγώ είμαι που είχα ανοίξει το άλλο θέμα!
@andya3 ναι η αλήθεια είναι ότι ότι όλοι λίγο πολύ με τις απόψεις σας με βοηθήσατε αρκετά να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου και αποφάσισα να το προχωρήσω και να το χαρώ και γω λίγο. Καιρός είναι και σε αυτό το θέμα να δοκιμάσω να πατήσω στα πόδια μου.
@kkostask αυτόματο και πετρέλαιο στην ίδια έκδοση θα βγει κάπου κοντά στα 29500 αν δεν κάνω λάθος... Όπως και να χει απ'οσα είδα ήταν αυτό που μου βγάζε ένα χαμόγελο, οπότε ήθελα να προλάβω το προωθητικό. Έχω ένα μήνα περίπου να το σκεφτώ για τυχόν αλλαγές...
@harisma23 και μένα μου αρέσει η αλήθεια είναι, σκέφτομαι απλά σε βάθος χρόνου μήπως το λευκό περλε είναι πιο διαχρονικό. Θα πάω ωστόσο να τα δω και από κοντά και τα 2 προτού κλείσω.Αν σκεφτείς για αλλαγή σε diesel και δεν καίγεσαι για την κατανάλωση, να κάνεις ένα test drive πρώτα, να δεις αν σου αρέσει στην οδήγηση. Το diesel με το που πατάς λίγο το γκάζι και φτάνεις κοντά στις 3.000 rpm ξεφουσκώνει. Εμένα π.χ. με εκνευρίζει αυτό δεν το θέλω, είναι πιο ζωντανός ο βενζινοκινητήρας.
Με λίγα λόγια νέο παιδί είσαι, ανάλογα με τα γούστα σου να χαρείς και λίγο την οδήγηση και το γκαζάκι, μη γίνεις ταξιτζής από τώρα... -
Αν όμως βάλεις την επιλογή sport θα δεις ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο. Παρότι diesel μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η διαφορά σε απόδοση σε σχέση με το νόρμαλ.
-
Η μέγιστη ισχύς είναι στις 3750
Πως γίνεται να ξεφουσκώνει στις 3000;Ας μη γράφουμε ανακρίβειες.
Επίσης λόγω αυτόματου 8 σχέσεων (οποιος το προτιμήσει δεν ξαναπάει πίσω) και ροπής στα 30 κιλα η επιτάχυνση είναι αδιάκοπη, μόνιμα στο ωφέλιμο φάσμα του κινητήρα και η απόκριση απολαυστική ειδικά εν κινήσει.
-
@clockwork82 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Η μέγιστη ισχύς είναι στις 3750
Πως γίνεται να ξεφουσκώνει στις 3000;Ας μη γράφουμε ανακρίβειες.
Επίσης λόγω αυτόματου 8 σχέσεων (οποιος το προτιμήσει δεν ξαναπάει πίσω) και ροπής στα 30 κιλα η επιτάχυνση είναι αδιάκοπη, μόνιμα στο ωφέλιμο φάσμα του κινητήρα και η απόκριση απολαυστική ειδικά εν κινήσει.
Ο συνδυασμός αυτός που πουλάει τώρα η PSA, ενός ραφιναρισμένου ντηζελ μεταβλητου τούρμπο πολύ μεγάλης ροπής και aisin μετατροπέα ροπής 8 σχέσεων είναι και ξεχωριστό και πολύ ταιριαστό στις ελληνικές συνθήκες, ειδικά εφόσον ο μεγάλος κυβισμός είναι απαγορευτικος.
Όσοι δεν έχουν εμπειρία από τέτοιο όχημα και το συγκρίνουν με τα "Οκτάβια" του παρελθόντος, ίσως απλά δεν ξέρουν τι χάνουν.Και το μόνο που έχει ακουστεί ως αρνητικό είναι τα δοχεία ουρίας, που μάλλον κι αυτά έχουν διορθωθεί πλέον.
-
Μια χαρα ειναι ο συνδιασμος , αλλά και τα 30 που "ζηταει" η Πεζω , δεν ειναι καθολου λιγα
-
@alexandros-k said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Μια χαρα ειναι ο συνδιασμος , αλλά και τα 30 που "ζηταει" η Πεζω , δεν ειναι καθολου λιγα
Οι τιμές έχουν ξεφύγει, είναι γεγονός και είναι άλλη κουβέντα, όπως και η Peugeot, που πουλάει ΚΑΙ μούρη πλέον...
Αλλά το σχόλιό μου έχει να κάνει με την άποψη "νέο παιδί είσαι, μή πάρεις ντίζελ θα είσαι ταξιτζής"...
μιλάμε για ίσως τον καλύτερο 1.5λτ τουρμπο-ντήζελ με 130 ιππούς και 30 κιλά ροπής, και το καλύτερο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο στη πιάτσα αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με τί; με τον 3κίλυνδρο 1.2λτ ιδίων ίππων και 20 κιλά ροπής, και το πρώτο θα κάνει τον οδηγό να νιώθει "ταξιτζής" ενώ το δεύτερο θα είναι τι, "σπορ" ας πούμε;
Μάλλον αντίστροφα θα είναι τα πράγματα όταν το βγάλει στο δρόμο... -
Τα λεφτά είναι πολλά για όλους τώρα , αλλά μια βόλτα με το αυτόματο πετρέλαιο με τα 300 ροπή , θα αλλάξει γνώμη σε πολλούς .
Απίστευτη ισχύς για αμάξια μικρού μεγέθους και πολύ γρήγορα προσπεράσματα.
-
Με ξεπερνάει το γεγονός ότι συζητάμε ανάμεσα σε diesel/βενζίνη με κριτήριο την "ηλικία". Αν κάνει τα χιλιόμετρα που αναλογούν στο Diesel (25κ;) και μάλιστα σε ταξίδια να πάρει Diesel (EAT8). Αν δεν τα κάνει δεν πρέπει να το πάρει οπότε να πάρει βενζίνη (EAT8). Αν δεν θέλει ή δεν έχει τα λεφτά για EAT8 να μην πάρει PSA ακόμα και αν του αρέσουν. Να πάρει Leon, Corolla, Xceed ή Focus Active και να κρατήσει τα ρέστα από τα 30κ για κάτι άλλο.
-
Αυτό το 25000 τον χρόνο , είναι λάθος.
Και με 15000 τον χρόνο , η διαφορά κατανάλωσης είναι πολύ σημαντική , αλλά και το ταξίδι με την ροπή του ντίζελ, ιδιαίτερα σε μία χώρα με επαρχιακούς δρόμους και βουνά.Από την άλλη τόσα χρόνια στην Ευρώπη , όλοι ντίζελ είχαν και δεν έκαναν όλοι τόσα χλμ.
-
Ακριβώς, είναι τεράστια ανοησία τα συγκεκριμένα χιλιόμετρα.. δηλαδή αν το κρατήσεις 6 χρόνια και κανείς λιγότερα χιλιόμετρα το χρόνο, πάλι όφελος δεν έχεις; Ειδικα αυτά που είναι κοντά σε τιμή αγοράς είναι και no brainer σχεδόν.. Άσε που τα diesel του PSA έχουν βγει σε γενικές γραμμές άριστα, κάτι που δεν το λες με τους παλιούς βενζίνης (οι 1.2 βέβαια είναι και αυτοί πολύ καλοί).
-
Όχι, υπολογίζεις το μεγαλύτερο κόστος κτήσης και τον Ρυθμό αύξησης του κόστους χρήσης και στο ένα και στο άλλο και έτσι υπολογίζεις τα χιλιόμετρα που θα γίνει η απόσβεση.
Αυτό που λες dublin πως από την πρώτη στιγμή κερδίζεις, δεν ισχύει. Βασικά μαθηματικά.
Αν δεις ότι για εσένα θα γίνει μακρυά η απόσβεση τότε συμφέρει βενζίνη διότι την διαφορά την δίνες σπασμένη σε χρόνια και δεν δεσμεύεις κεφάλαιο στην αρχή της αγοράς.Απλα πράγματα
-
Τα 25κ χιλιομέτρων τα αναφέρω ενδεικτικά ως συνδυασμό παραγόντων. Το πρώτο μισό (και βασικότερο) αφορά την διαδικασία αναγέννησης. Το δεύτερο μισό περιλαμβάνει τα της κατανάλωσης όπως το λέτε αλλά και να καλυφθούν τα υψηλά κόστη μιας πιθανής βλάβης σε diesel σε σχέση με την αντίστοιχη του βενζινοκινητήρα.
Ενδεικτικά αναφέρω αντλία diesel Vs petrol και DPF όπου ο puretech δεν έχει GPF. Για εμένα είναι 25κ αλλιώς δεν αξίζει το ρίσκο. Τώρα το τι αγοράζει/αγόραζε ο καθείς δεν με ενδιαφέρει. Μόλις άνοιξε η επιλογή του Diesel πήρε ο κάθε πικραμένος diesel για όχημα πόλης 7-10κ χιλιόμετρα ανά έτος 1η 2α μεστην κίνηση και ήρθε να δέσει ιδανικά με την "μοναδική εξυπηρέτηση" των κομμένων DPF στα ταξί ανά την χώρα. Τεσπά....
-
Και για μένα συμφέρει φουλ το diesel ακόμα και 8.000
χλμ να κάνεις το χρονο, από τη στιγμή που η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μικρή.
Αρκεί αυτά τα χλμ να μην είναι μέσα στην πόλη για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
Επίσης εντός πόλης και με τη βενζίνη στο 1.85 ούτε αμιγώς βενζινοκινητο.
Μόνο hybrid. -
Μα πλέον δεν υπάρχει διαφορά να αποσβεστει, εκτός κι αν τύχει φορολογικό σκαλοπάτι.
Το έτος 2008 που αγόρασα βενζίνη, ήθελα + 4.000€ για ντήζελ με χειρότερες επιδόσεις.
Πλέον είναι ασήμαντη η διαφορά τιμής συνήθως, αρκεί να βγαίνει σε ντίζελ και με τον υποκυβισμό, ακόμη καλύτερες επιδόσεις.
Και όσο ακριβαίνουν τα καύσιμα, τόσο πιο νόημα έχει, ανεξάρτητα από χλμ -
Για εμένα όπως ανέφερε και ο sabas_thess δεν είναι στην προτίμησή μου το diesel παρόλο ότι μέσα στον χρόνο μπορεί να κάνω 6-10k χιλιόμετρα λόγω εργασίας.
Ο λόγος είναι ότι οι κινήσεις μου μπορεί να είναι μέσα ή γύρω στην Θεσσαλονίκη και κάποιες φορές σε όλη την Β.Ελλάδα.
Στην περίπτωση που είναι μέσα Θεσσαλονίκη θα έκανα ζημιά στο DPF και θα πλήρωνα πολλά για επισκευές, πιστεύω ότι δεν θα έκανα εύκολα απόσβεση ή θα υπήρχε μεγάλη απόκλιση με έναν βενζινοκινητήρα.
Λόγω κολλητού μου που είναι μηχανικός αυτοκινήτων έχουν περάσει πολλά dieselάκια, ακόμα και PEGEUOT 2018 που έβγαλαν πρόβλημα σε DPF και ηλεκτρονικές μονάδες του.Εκεί βασίστηκε ο δικός μου φόβος!
-
Σε αυτήν την περίπτωση οδήγησης βολεύει το υβριδικό και ότι κάψεις παραπάνω σε αυτοκινητόδρομο το έχεις ήδη καλύψει.
Όσον αφορά το τι θα γίνει στην μπαταρία στο μέλλον κανείς δεν ξέρει.Αλλά γενικά αυτό είναι το τίμημα και της επιλογής ενός αυτοκινήτου που τα κάνει όλα αλλα και της φορολογίας. Πιο σωστά έπρεπε να είχαμε όλοι μικρά αυτοκίνητα για να κινούμαστε στην πόλη και ένα οικογενειακό για ταξίδια. Αλλά είναι δύσκολο έως μη ρεαλιστικό για πάρα πολλούς ανθρώπους.
-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Σε αυτήν την περίπτωση οδήγησης βολεύει το υβριδικό και ότι κάψεις παραπάνω σε αυτοκινητόδρομο το έχεις ήδη καλύψει.
Όσον αφορά το τι θα γίνει στην μπαταρία στο μέλλον κανείς δεν ξέρει.Αλλά γενικά αυτό είναι το τίμημα και της επιλογής ενός αυτοκινήτου που τα κάνει όλα αλλα και της φορολογίας. Πιο σωστά έπρεπε να είχαμε όλοι μικρά αυτοκίνητα για να κινούμαστε στην πόλη και ένα οικογενειακό για ταξίδια. Αλλά είναι δύσκολο έως μη ρεαλιστικό για πάρα πολλούς ανθρώπους.
Πόσο δίκιο έχεις....CHR + c_suv αυτόματο ο ιδανικός συνδυασμός! Γ@μω τα λεφτά που δεν έχουμε man.
-
Χαχα βασικά εγώ ούτε "το μικρό πόλης" δεν μπορώ. Το ch r είναι πανάκριβο για εμένα.
Όταν λέω μικρό πόλης έχω κάτι πολυυυυυ πιο ταπεινό στο μυαλό μου, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Βασικά σήμερα κληρώνει τζοκερακι....για να δούμε..
Χαχαχα
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)