-
Πάντα diesel! Βαμμένος μαζούτ..
Ροπή χαμηλά και αυτονομία είναι τα must για μένα.
Δεν μπορείτε να κόψετε τα πλεονεκτήματα και να λέτε "αν δεν είχε αυτό..", χαίρω πολύ, και ο Walkup αν δεν ήταν 1ος σε κλεψίματα στην Euroleague δεν θα ήταν ο Walkup αλλά ο Λούντζης..
Κάποιοι προτιμούν τα χαρακτηριστικά τους, οδηγώ καμία φορά βενζίνη και ξενερώνω..το γεγονός ότι ο εξαφανισμένος κινητήρας που υπάρχει σε ελάχιστα πλέον μοντέλα πούλησε ένα ωραιότατο 17% φέτος... πολύ πάνω από τα επιδοτούμενα και πολύ περισσότερα ηλεκτρικά.. δείχνει την δυναμική της πρακτικότητας..10 μοντέλα ακόμη να υπήρχαν θα έπαιρνε το 1/4 τον πωλήσεων στο νερό..
Κάτσε να έρθουν και τα ζόμπι (the last of us τα σπάει) και θα ψάχνετε όλοι diesel να γλυτώσετε!
DS!
-
Δεν ξερω αν μιλατε σοβαρα η τρολλαρετε. Υβριδικα θελουν τωρα οι περισσοτεροι αγοραστες. Η ηλεκτρικα.
Δηλ ποσα DS4 εχουν πωληθει; Που ειναι αυτοι οι πολλοι; Ποσα 308 εχουν πωληθει;
-
Χατς δεν ενδιαφέρονται, αλλά 2008-3008 και DS7 έχουν πωληθεί αρκετά...
Τα υβριδικά, της τογιότα μόνο, τα κοιτάγαμε όσο ήταν φτηνά.
Τώρα και με την καθυστέρηση παράδοσης αλλάζουν τα πράγματα.
Τα MHEV, ΤΟ Μ από το Μούφα, τα κοιτάνε όσοι δεν ασχολούνται με αμάξια και θα πληρώσουν 500-600 ευρώ για μία μπαταρία, που ΙΣΩΣ τους μειώσει μισό λίτρο την κατανάλωση.
-
Πάντα diesel! Βαμμένος μαζούτ..
Δεν μπορείτε να κόψετε τα πλεονεκτήματα και να λέτε "αν δεν είχε αυτό..", χαίρω πολύ, και ο Walkup αν δεν ήταν 1ος σε κλεψίματα στην Euroleague δεν θα ήταν ο Walkup αλλά ο Λούντζης..
Κάποιοι προτιμούν τα χαρακτηριστικά τους, οδηγώ καμία φορά βενζίνη και ξενερώνω..το γεγονός ότι ο εξαφανισμένος κινητήρας που υπάρχει σε ελάχιστα πλέον μοντέλα πούλησε ένα ωραιότατο 17% φέτος... πολύ πάνω από τα επιδοτούμενα και πολύ περισσότερα ηλεκτρικά.. δείχνει την δυναμική της πρακτικότητας..10 μοντέλα ακόμη να υπήρχαν θα έπαιρνε το 1/4 τον πωλήσεων στο νερό..
Κάτσε να έρθουν και τα ζόμπι (the last of us τα σπάει) και θα ψάχνετε όλοι diesel να γλυτώσετε!
DS!
Οδήγα ένα καλό βενζινοκίνητο με 200+ άλογα και πες μου μετά για τα λαδιερες...
-
Χατς δεν ενδιαφέρονται, αλλά 2008-3008 και DS7 έχουν πωληθεί αρκετά...
Τα υβριδικά, της τογιότα μόνο, τα κοιτάγαμε όσο ήταν φτηνά.
Τώρα και με την καθυστέρηση παράδοσης αλλάζουν τα πράγματα.
Τα MHEV, ΤΟ Μ από το Μούφα, τα κοιτάνε όσοι δεν ασχολούνται με αμάξια και θα πληρώσουν 500-600 ευρώ για μία μπαταρία, που ΙΣΩΣ τους μειώσει μισό λίτρο την κατανάλωση.
τα είπες όλα.
-
-
Δεν ξερω αν μιλατε σοβαρα η τρολλαρετε. Υβριδικα θελουν τωρα οι περισσοτεροι αγοραστες. Η ηλεκτρικα.
Δηλ ποσα DS4 εχουν πωληθει; Που ειναι αυτοι οι πολλοι; Ποσα 308 εχουν πωληθει;
2,7 % των πωλήσεων στην Ελλάδα για το 2022 ήταν ηλεκτρικά, φαντάσου να μην θέλαν κιόλας ηλεκτρικά οι αγοραστές. Υβριδικά, ναι δεν διαφωνούμε.
-
Ρε παιδιά, το 99.9% των αγοραστών δεν κάνει αναλύσεις ούτε ασχολειται όπως εμείς. 3-4 πράγματα κοιτάει:
- Πόσο καίει
- Πόσο κάνεια
- Εαν του αρέσει
- Εφόσον αγοράζει άνδρας με οικογένεια, εαν εγκρίνει η γυναίκα.
Τίποτε άλλο!!!
-
@dimitrioskosmas said in DS4 2021:
Πρέπει να είσαι the last of us στον κόσμο που όταν οδηγει βενζίνη ξενερώνει
Χαχα! Μπορεί, αλλά μόλις σκάσουν τα ζόμπι από κάτω (World War Z) φορτώνω την βαλιστρα και φεύγω για Βελιγράδι με ένα ντεπόζιτο (που λέει ο λόγος της Επιστημονικής Φαντασίας!).
Φανατικός ζομπιστας, καταλαβαίνεις!
-
Βρε συ Δουβλίνε, όλη αυτή η κουβέντα αυτή ξεκίνησε από την άποψη κάποιου ότι το ντίζελ κάνει το καλύτερο ταξίδι. Ε, ας μην κάνουμε τη νύχτα μέρα! Παρά τις βελτιώσεις των πετρελαιοκινητήρων, παραμένουν σε υστέρηση σε ότι αφορά το τρίπτυχο NVH σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. That's a fact! Οι ντίζελ κάνουν καλό μόνο στην τσέπη και γι' αυτό υπάρχουν.
Υ.Γ.: Όπως σωστά είπε ο γάτος, ελάχιστες εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα μπορεί να υπάρχουν σε πολυκύλινδρους ντίζελ που μπαίνουν σε ακριβά αυτοκίνητα, με πολύ καλές ηχομονώσεις, βάσεις μηχανής κτλ, ώστε τελικά να δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις διαφορές στο ταξίδι σε σχέση με τη βενζίνη. Αλλά δε νομίζω ότι το 99% ημών δεν αφορούν αυτές οι κατηγορίες...
-
Αν δε φοβόμουν τα προβλήματα των ντιζελ λογω λίγων χλμ, μπορει και να έπαιρνα ενα.
Μου αρεσει ο τρόπος οδηγησης τους με εκμετάλλευση της ροπακλας. -
@georgemit said in DS4 2021:
Αν δε φοβόμουν τα προβλήματα των ντιζελ λογω λίγων χλμ, μπορει και να έπαιρνα ενα.
Μου αρεσει ο τρόπος οδηγησης τους με εκμετάλλευση της ροπακλας.θα το έδινες πίσω στο 1 μήνα.....
-
@harisma23 said in DS4 2021:
Βρε συ Δουβλίνε, όλη αυτή η κουβέντα αυτή ξεκίνησε από την άποψη κάποιου ότι το ντίζελ κάνει το καλύτερο ταξίδι. Ε, ας μην κάνουμε τη νύχτα μέρα! Παρά τις βελτιώσεις των πετρελαιοκινητήρων, παραμένουν σε υστέρηση σε ότι αφορά το τρίπτυχο NVH σε σχέση με τους βενζινοκινητήρες. That's a fact! Οι ντίζελ κάνουν καλό μόνο στην τσέπη και γι' αυτό υπάρχουν.
Υ.Γ.: Όπως σωστά είπε ο γάτος, ελάχιστες εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα μπορεί να υπάρχουν σε πολυκύλινδρους ντίζελ που μπαίνουν σε ακριβά αυτοκίνητα, με πολύ καλές ηχομονώσεις, βάσεις μηχανής κτλ, ώστε τελικά να δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις διαφορές στο ταξίδι σε σχέση με τη βενζίνη. Αλλά δε νομίζω ότι το 99% ημών δεν αφορούν αυτές οι κατηγορίες...
Στον κυκεώνα των πέρα δώθε χάθηκε το νόημα (πάλι), το δικό μου point είναι ότι οι σύγχρονοι diesel δεν έχουν πολύ σχέση με έναν σε Corsa 2006, και ότι η εμπειρία οδήγησης είναι διαφορετική, όχι για πέταμα όπως λένε πολλοί εδώ μέσα.
Άλλωστε το μεγάλο πλεονέκτημα που ακούμε για τα ηλεκτρικά είναι ότι έχουν ροπή από χαμηλά, και τα υβριδικά οικονομία καυσίμου. Το diesel τα κάνει αυτά δεκαετίες, και τώρα και σε πολιτισμένη μορφή. Είναι μία ενδιάμεση κατάσταση που σαν bonus σου δίνει μοναδική αυτονομία και πολύ οικονομικά ταξίδια.
Έχεις κάνει ταξίδι με 3008 diesel και έχεις πει "με ενοχλεί ο κινητήρας"; Εγώ φυσικά δεν είπα ότι κάνει καλύτερο ταξίδι, αλλά αυτήν την άποψη θα την υποστηρίξω γιατί καταλαβαίνω τα επιχειρήματα που μπορεί να έχει κάποιος. Μάλλον το σωστό είναι, "κάνεις φοβερά ταξίδια ΚΑΙ με πετρέλαιο".
Τα τελευταία μου βενζινατα ήταν Focus I και Auris, και από τα 2 το 2008 κάνει καλύτερο ταξίδι.. το λέω και το υποστηρίζω, γιατί τα έζησα.. αυτά ήταν τα αυτοκίνητά μου αυτά λέω, τώρα υπάρχουν 73736 παραλλαγές θεωρητικές που μπορούμε να πούμε. Ο καθένας με τα δικά του μέτρα και σταθμά.
Οπότε, βλέπω κόσμο να βολεύεται στα 33.500 με ένα DS4 130 αυτόματο...και ένα 17% της αγοράς πιστεύει κάτι παρόμοιο..
Εγώ όπως το βλέπω, το 1ο ηλεκτρικό μας θα είναι ΜΙΚΡΟ, και τις ταξιδαρες μας με το diesel. Δεν με ενδιαφέρουν οι ημίαιμες λύσεις (εκτός από τα ημίαιμα, που τα λατρεύω).
-
Τα τελευταία μου βενζινατα ήταν Focus I και Auris, και από τα 2 το 2008 κάνει καλύτερο ταξίδι.. το λέω και το υποστηρίζω, γιατί τα έζησα.. αυτά ήταν τα αυτοκίνητά μου αυτά λέω, τώρα υπάρχουν 73736 παραλλαγές θεωρητικές που μπορούμε να πούμε. Ο καθένας με τα δικά του μέτρα και σταθμά.
Ρε συ, το τραβάς στα άκρα για να υποστηρίξεις ντε και καλά την άποψη σου!
Κάθεσαι και μου συγκρίνεις το Focus mk1 βενζίνη, αυτοκίνητο του 1998, με το 2008 mk2, αυτοκίνητο του 2019!!! Πιστεύεις ότι έχει κανένα νόημα;
Αν θες να συγκρίνεις, θα συγκρίνεις το 2008 σε βενζίνη και ντίζελ. Έλα λοιπόν μετά να μου πεις ποιο από τα δύο είναι πιο ραφιναρισμένο. -
Κάθεσαι και μου συγκρίνεις το Focus mk1 βενζίνη, αυτοκίνητο του 1998, με το 2008 mk2, αυτοκίνητο του 2019!!! Πιστεύεις ότι έχει κανένα νόημα;
Αν θες να συγκρίνεις, θα συγκρίνεις το 2008 σε βενζίνη και ντίζελ. Έλα λοιπόν μετά να μου πεις ποιο από τα δύο είναι πιο ραφιναρισμένο.Ε.. φυσικά και από τον 1.2 προτίμησα τον 1.5 diesel.. νομίζω δεν τίθεται καν θέμα ποιος είναι καλύτερος κινητήρας!
και εκεί είναι που μπαίνει ο φίλος @cruiser και θα σου πει, και θα έχει και δίκιο, που ΕΙΧΕ τους 2 κινητήρες ότι DIESEL καλύτερο, δεν του δίνεις δίκιο μετά;
-
Αν θες να συγκρίνεις, θα συγκρίνεις το 2008 σε βενζίνη και ντίζελ. Έλα λοιπόν μετά να μου πεις ποιο από τα δύο είναι πιο ραφιναρισμένο.Ε.. φυσικά και από τον 1.2 προτίμησα τον 1.5 diesel.. νομίζω δεν τίθεται καν θέμα ποιος είναι καλύτερος κινητήρας!
και εκεί είναι που μπαίνει ο φίλος @cruiser και θα σου πει, και θα έχει και δίκιο, που ΕΙΧΕ τους 2 κινητήρες ότι DIESEL καλύτερο, δεν του δίνεις δίκιο μετά;
Ξαναλέω: ΟΧΙ ΣΕ NVH. Καλύτερος για την τσέπη, ναι! Και επειδή είναι κοντά στην ηλικία της σύνταξης και δεν του αρέσουν οι συγκινήσεις, καλύτερος και στις πολύ χαμηλές στροφές... Αδιάφορο αυτό στο ταξίδι.
-
Ξαναλέω: ΟΧΙ ΣΕ NVH. Καλύτερος για την τσέπη, ναι! Και επειδή είναι κοντά στην ηλικία της σύνταξης και δεν του αρέσουν οι συγκινήσεις, καλύτερος και στις πολύ χαμηλές στροφές... Αδιάφορο αυτό στο ταξίδι.
Μιλάμε ότι ο diesel έχει περισσότερη ροπή, είναι πιο οικονομικός,. μεγαλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερη τελική, καλύτερο 0-100..και οι 3κυλινδροι φημίζονται για την τραχύτητά τους..δεν βλέπω καν να υπάρχει σύγκριση εδώ, όπως δεν υπήρχε και τότε που την έκανα, εκτός αν κάνεις αυτό που λέει ο Lap-ης, να ζητήσεις να σου φτιάξουν έναν τρικυλινδρο diesel για να συγκρίνουμε.
-
Μπορείς να οδηγήσεις το crdi 1.1 της Kia ή τον 1.2 tdi του vag. Τρικιλυνδρα diesel είναι. Για πάνε δες πως κάνουν;
-
Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, ο 1.5 ντίζελ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον 1,2 βενζίνης, αλλά και από παλιά ατμοσφαιρικά, όπως ο δίλιτρος που είχα.
Τώρα με έναν 1,5 ή 1,6 βενζίνης τούρμπο, τα πράγματα μπορεί να ήταν αλλιώς, αλλά σίγουρα θα είχαμε και σημαντική διαφορά τιμής αγοράς στον βενζίνης, ο οποίος θα είχε και πάνω από 150 άλογα, έναντι των 120-130 που έχει ο ντίζελ.
Από την άλλη όμως για εμένα που το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς με πολλά χλμ αλλά βόλτας, το γεγονός ότι μπορώ να κάνω χαλαρά 500-550 χλμ εντός πόλης με 50 ευρώ, είναι αξία ανεκτίμητη.
Στο ταξίδι ο ήχος του ντίζελ μου είναι αδιάφορος.
Στον αυτοκινητόδρομο έχω κλειστά παράθυρα και δεν ακούγεται ιδιαίτερα, ενώ στον επαρχιακό όταν είναι καλός ο καιρός έχω ανοικτά παράθυρα και ο αέρας καλύπτει τον ήχο του ντίζελ.
Η ροπή του όμως θα μου εξασφαλίσει άνετα προσπεράσματα παντού.
-
DS4 2021