-
@cirus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
once you drive a turbo you never go back. Δεν έχει σχέση το τράβηγμα και η αισθηση στα ίδια αλογα ενός ατμοσφαιρικού με ενα turbo. Είναι πολύ ανώτερο το turbo
Δεν συμφωνώ, θέμα υλοποίησης και κυρίως τρόπου οδήγησης είναι.
-
@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
once you drive a turbo you never go back. Δεν έχει σχέση το τράβηγμα και η αισθηση στα ίδια αλογα ενός ατμοσφαιρικού με ενα turbo. Είναι πολύ ανώτερο το turbo
Δεν πειράζει που δεν συμφωνεις, καλή καρδιά
-
@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δεν πειράζει που δεν συμφωνεις, καλή καρδιά
μπες σε ενα vtec να αλλαξεις αποψη
-
Κατ' αρχάς "ευχαριστώ όλους για την αμεσότατη ανταπόκριση!"
@panormus772 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αν δε σε επηρεάζει η διαφορά στην τιμή τους,λογικά τα 230hp είναι το καλύτερο.
Λογικά θα μπορέσω να την καλύψω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ....
@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@mazettas_99 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Η ερώτησή μου λοιπόν απλή: 150-180-230
Προφανώς το 230, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε δίλλημα, εφόσον οικονομικά σε παίρνει.
Την "καλησπέρα" μου στο forum όπου θα γράψω για πρώτη φορά.
Ενδιαφέρομαι σοβαρά για το εν λόγω όχημα (Tucson 1.6) μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Θα ήθελα μερικές συμβουλές - γνώμες για τον κινητήρα .... ποιον να διαλέξω ...
Οδήγησα σε ένα test drive 20 χλμ περίπου το 150 άρι βενζίνη (2wd auto) και μου φάνηκε "αρκετά καλό". Φυσικά οι συνθήκες ήταν "ιδεατές" (ρεζερβουάρ άδειο - 2 άτομα) αλλά το περίμενα πιο βαρύ. Ακόμα και στο normal τραβούσε αρκετά καλά ενώ οι εν κινήσει επιταχύνσεις 50-80 ήταν ... εντυπωσιακές (για τον όγκο του).
Και αυτό είναι και που με μπερδεύει αφού - πριν το οδηγήσω - ήμουν σίγουρος ότι τα 150 άλογα θα ήταν λίγα (ενθυμούμενος το Honda CRV που είχα από το 2005 ώς το 2014). Αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε άλλο παρά "ίδιο" μου εκείνο το Honda είναι αυτό το τερατάκι ...!
Η ερώτησή μου λοιπόν απλή: 150-180-230 .... Το plug in σχεδόν το αποκλείω διότι μάλλον την επιπλέον δύναμη θα την χάνει από το επιπλέον βάρος και το μικρότερο ρεζερβουάρ (από πλευράς χρηστικότητας σε ταξίδια ...)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με το "πρόβλημά" μου ( , μακάρι όλα τα προβλήματα να ήταν τέτοιου τύπου ....)once you drive a turbo you never go back. Δεν έχει σχέση το τράβηγμα και η αισθηση στα ίδια αλογα ενός ατμοσφαιρικού με ενα turbo. Είναι πολύ ανώτερο το turbo
Τα αλογα ούδεις εμίσησε, δεν υπάρχει ερώτημα αν μπορεις το 230 οικονομικά. Μόνο αν δεν σε παίρνει πας πιο κάτω
@nmsm2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Η ύπαρξη turbo σε full hybrid αυτοκίνητο εμπεριέχει αντίφαση. Το ηλεκτρομοτέρ εφόσον είναι αρκούντως ισχυρό δίνει την ακαριαία ροπή που απαιτεί ένα αυτοκίνητο σε συνθήκες απότομης εκκίνησης (διασταύρωση), προσπέρασης κλπ, οπότε το turbo εφόσον ο κινητήρας συνδυάζει αξιοπρεπή ροπή θερμικά, με τη συμπλήρωση του ηλεκτρομοτέρ παρέλκει η ύπαρξη του turbo (βλέπε cc όπου το δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ σε συνδυασμό με το ηλεκτρομοτέρ έχουν σχεδόν το ίδιο 0-100 με το tucson των 230 ps). Ο βασικός λόγος ύπαρξης του turbo είναι οι κινητήρες χαμηλού κυβισμού (βλ. vag ) όπως και στο tucson, διότι 1.6 κινητήρας για τόσο μεγάλο σκαρί είναι προβληματικός, απαιτεί turbo για να ενισχυθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία καυσίμου. Αυτός είναι ο λόγος που καμία εταιρεία δεν μπορεί να πιάσει τις καταναλώσεις της toyota, διότι η τελευταία συνδυάζει 2λιτρα και άνω ατμοσφαιρικά μοτερ (αλλιώς σέρνονται με ηλεκτρομοτερ.
Επίσης, στα full hybrid ο θερμικός κινητήρας μπαίνει ξαφνικά σε λειτουργία σε περίπτωση που κάποιος επιταχύνει απότομα ακόμη και σε ταχύτητες 120 χλμ., οπότε σε συνθήκες πόλης, με κρύο θερμικό κινητήρα, ξαφνικά ενεργοποιείται και λόγω turbo ανεβάζει ακαριαία στροφές πολύ ψηλά γεγονός που αποτελεί πρόβλημα (φθορές) για τoν κινητήρα και ιδίως turbo που απαιτεί ανεβασμένη θερμοκρασία λαδιών και κρύωμα. Είναι αδύνατον να προλάβει να θερμάνει και να ψύξει εγκαίρως τον κινητήρα σε κατάσταση διαρκών εκκινήσεων και σβησίματος του θερμικού (κλασική λειτουργία του full hybrid), και αποτελεί τον βασικό λόγο φθοράς των turbo κινητήρων.Εύλογο το όλο σκεπτικό ... αν και είναι σύνθετο το όλο θέμα .... Η διαφορά 180-230 είναι στα 10κ δηλαδή 30% - όχι μικρή ενώ η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι επίσης περίπου τόσο ....
Προφανώς εάν προκύπτουν περισσότερες ζημιές, αλλάζει το θέμα αλλά ψάχνοντας λιγάκι στο νετ δεν έχω βρει αναφορές σχετικές - καταλαβαίνω το σκεπτικό πάντως ....
-
Κατ' αρχάς "ευχαριστώ όλους για την αμεσότατη ανταπόκριση!"
@panormus772 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αν δε σε επηρεάζει η διαφορά στην τιμή τους,λογικά τα 230hp είναι το καλύτερο.
Λογικά θα μπορέσω να την καλύψω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ....
@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Η ερώτησή μου λοιπόν απλή: 150-180-230
Προφανώς το 230, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε δίλλημα, εφόσον οικονομικά σε παίρνει.
Ενδιαφέρομαι σοβαρά για το εν λόγω όχημα (Tucson 1.6) μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες.
Οδήγησα σε ένα test drive 20 χλμ περίπου το 150 άρι βενζίνη (2wd auto) και μου φάνηκε "αρκετά καλό". Φυσικά οι συνθήκες ήταν "ιδεατές" (ρεζερβουάρ άδειο - 2 άτομα) αλλά το περίμενα πιο βαρύ. Ακόμα και στο normal τραβούσε αρκετά καλά ενώ οι εν κινήσει επιταχύνσεις 50-80 ήταν ... εντυπωσιακές (για τον όγκο του).
Και αυτό είναι και που με μπερδεύει αφού - πριν το οδηγήσω - ήμουν σίγουρος ότι τα 150 άλογα θα ήταν λίγα (ενθυμούμενος το Honda CRV που είχα από το 2005 ώς το 2014). Αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε άλλο παρά "ίδιο" μου εκείνο το Honda είναι αυτό το τερατάκι ...!
Η ερώτησή μου λοιπόν απλή: 150-180-230 .... Το plug in σχεδόν το αποκλείω διότι μάλλον την επιπλέον δύναμη θα την χάνει από το επιπλέον βάρος και το μικρότερο ρεζερβουάρ (από πλευράς χρηστικότητας σε ταξίδια ...)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με το "πρόβλημά" μου ( , μακάρι όλα τα προβλήματα να ήταν τέτοιου τύπου ....)once you drive a turbo you never go back. Δεν έχει σχέση το τράβηγμα και η αισθηση στα ίδια αλογα ενός ατμοσφαιρικού με ενα turbo. Είναι πολύ ανώτερο το turbo
Τα αλογα ούδεις εμίσησε, δεν υπάρχει ερώτημα αν μπορεις το 230 οικονομικά. Μόνο αν δεν σε παίρνει πας πιο κάτω
@nmsm2 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Η ύπαρξη turbo σε full hybrid αυτοκίνητο εμπεριέχει αντίφαση. Το ηλεκτρομοτέρ εφόσον είναι αρκούντως ισχυρό δίνει την ακαριαία ροπή που απαιτεί ένα αυτοκίνητο σε συνθήκες απότομης εκκίνησης (διασταύρωση), προσπέρασης κλπ, οπότε το turbo εφόσον ο κινητήρας συνδυάζει αξιοπρεπή ροπή θερμικά, με τη συμπλήρωση του ηλεκτρομοτέρ παρέλκει η ύπαρξη του turbo (βλέπε cc όπου το δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ σε συνδυασμό με το ηλεκτρομοτέρ έχουν σχεδόν το ίδιο 0-100 με το tucson των 230 ps). Ο βασικός λόγος ύπαρξης του turbo είναι οι κινητήρες χαμηλού κυβισμού (βλ. vag ) όπως και στο tucson, διότι 1.6 κινητήρας για τόσο μεγάλο σκαρί είναι προβληματικός, απαιτεί turbo για να ενισχυθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία καυσίμου. Αυτός είναι ο λόγος που καμία εταιρεία δεν μπορεί να πιάσει τις καταναλώσεις της toyota, διότι η τελευταία συνδυάζει 2λιτρα και άνω ατμοσφαιρικά μοτερ (αλλιώς σέρνονται με ηλεκτρομοτερ.
Επίσης, στα full hybrid ο θερμικός κινητήρας μπαίνει ξαφνικά σε λειτουργία σε περίπτωση που κάποιος επιταχύνει απότομα ακόμη και σε ταχύτητες 120 χλμ., οπότε σε συνθήκες πόλης, με κρύο θερμικό κινητήρα, ξαφνικά ενεργοποιείται και λόγω turbo ανεβάζει ακαριαία στροφές πολύ ψηλά γεγονός που αποτελεί πρόβλημα (φθορές) για τoν κινητήρα και ιδίως turbo που απαιτεί ανεβασμένη θερμοκρασία λαδιών και κρύωμα. Είναι αδύνατον να προλάβει να θερμάνει και να ψύξει εγκαίρως τον κινητήρα σε κατάσταση διαρκών εκκινήσεων και σβησίματος του θερμικού (κλασική λειτουργία του full hybrid), και αποτελεί τον βασικό λόγο φθοράς των turbo κινητήρων.Εύλογο το όλο σκεπτικό ... αν και είναι σύνθετο το όλο θέμα .... Η διαφορά 180-230 είναι στα 10κ δηλαδή 30% - όχι μικρή ενώ η διαφορά στην ιπποδύναμη είναι επίσης περίπου τόσο ....
Προφανώς εάν προκύπτουν περισσότερες ζημιές, αλλάζει το θέμα αλλά ψάχνοντας λιγάκι στο νετ δεν έχω βρει αναφορές σχετικές - καταλαβαίνω το σκεπτικό πάντως ....
Προσωπικά, και αν μεταξύ των παραμέτρων αγοράς είναι και η διατήρηση μεταπωλητικής αξίας, θα επέλεγα τον φτηνότερο δυνατό συνδυασμό.
Γνωμη μου είναι ότι, όσο ανεβαίνεις τιμολογιακά, τόσα περισσότερα χρήματα θα χάσεις αργότερα κατά τη μεταπώληση, ειδικά σε Hyundai. -
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με το "πρόβλημά" μου ( , μακάρι όλα τα προβλήματα να ήταν τέτοιου τύπου ....)Εγώ θα σου πρότεινα σαν πρώτη επιλογή να βάλεις την τετρακίνηση και μετά 180 ή 230 hp,
Διαβασα απόψεις κατόχων που είχαν και τα δύο ότι ''το τετρακίνητο είναι άλλο αυτοκίνητο'', ίσως να σκεφτείς το 180 hp 4Χ4 με κάποια εξτρά αν ξεφεύγει το 230 hp.
Όλα τα τετρακίνητα ειναι με αυτόματο κιβώτιο αλλά έχουν και paddles. -
Επειδή ζω αυτήν την εβδομάδα με αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, συμβουλή μου να προτιμήσεις το αυτόματο κιβώτιο, του πάει πολύ. Δεν έχω δοκιμάσει το full hybrid, αλλά με την κατανάλωση που έχει το 180άρι, δε φαίνεται κακή ιδέα. Πάντως είναι αμαξάρα.
-
Προσωπικά, και αν μεταξύ των παραμέτρων αγοράς είναι και η διατήρηση μεταπωλητικής αξίας, θα επέλεγα τον φτηνότερο δυνατό συνδυασμό.
Γνωμη μου είναι ότι, όσο ανεβαίνεις τιμολογιακά, τόσα περισσότερα χρήματα θα χάσεις αργότερα κατά τη μεταπώληση, ειδικά σε Hyundai.Σωστό και αυτό αν και πλέον ΚIA & HYUNDAI έχουν ανέβει κατά πολύ στην εκτίμησή τους στο αγοραστικό κοινό (και αυτό ισχύει και για μένα απ' όταν απέκτησα το Proceed το 2019 ...).
-
@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Επειδή ζω αυτήν την εβδομάδα με αυτό ακριβώς το αυτοκίνητο, συμβουλή μου να προτιμήσεις το αυτόματο κιβώτιο, του πάει πολύ. Δεν έχω δοκιμάσει το full hybrid, αλλά με την κατανάλωση που έχει το 180άρι, δε φαίνεται κακή ιδέα. Πάντως είναι αμαξάρα.
Αυτό εννοείται! Δεν νομίζω ότι πρόκειται για δική μου τεμπελιά αλλά με τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια δεν υπάρχει λόγος. Πρώτη φορά οδήγησα αυτόματο το 2016 (DS5 Hybrid IV) που και αυτό ακόμα - αν και είναι αρκετά κακό για τα σημερινά δεδομένα - το προτιμώ (και είναι και πιο οικονομικό & εύκολο). Από το KIA Proceed και ύστερα ... δεν το συζητώ για χειροκίνητο
-
@nikos-3 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Εγώ θα σου πρότεινα σαν πρώτη επιλογή να βάλεις την τετρακίνηση και μετά 180 ή 230 hp,
Διαβασα απόψεις κατόχων που είχαν και τα δύο ότι ''το τετρακίνητο είναι άλλο αυτοκίνητο'', ίσως να σκεφτείς το 180 hp 4Χ4 με κάποια εξτρά αν ξεφεύγει το 230 hp.
Όλα τα τετρακίνητα ειναι με αυτόματο κιβώτιο αλλά έχουν και paddles.Ναι - σαφώς ΜΟΝΟ τετρακίνητο. Επειδή μένω επαρχία και κάμποσες φορές τυχαίνει να έχουμε βαρύ χειμώνα (με πάγο +- χιόνι) εκτιμώ όσο πάρα πολύ την επιλεκτική τετρακίνηση του DS5 (εκεί με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα) + χιονολάστιχα οπότε γίνεται ... τζιπ!
Τα paddles είναι επίσης (πλέον) must κατάσταση (του DS5 είναι 'σταθερά' και είναι τραγωδία στην γρήγορη οδήγηση ενώ του ΚΙΑ είναι πάνω στο τιμόνι και είναι "σαν χειροκίνητο").
-
Εγώ θα σου πρότεινα σαν πρώτη επιλογή να βάλεις την τετρακίνηση και μετά 180 ή 230 hp,
Διαβασα απόψεις κατόχων που είχαν και τα δύο ότι ''το τετρακίνητο είναι άλλο αυτοκίνητο'', ίσως να σκεφτείς το 180 hp 4Χ4 με κάποια εξτράΤο σκεπτικό αυτό φαίνεται να με βρίσκει αρκετά 'σύμφωνο'.
Extras ... Ποια θα έλεγες .... ?
Αυτά που σκέφτομαι είναι
1- Ασύρματη φόρτιση+-,
2- Ηλιοροφή +,
3- Ηχοσύστημα ++ (βάζουν και sub ?),
4- Ασύρματο Android Auto +++ ( ),
5- δίχρωμία στο σαλόνι (είδα κάποιο εδώ στο forum και μου άρεσε τρελά!)
6- Head up display (το έχω στο C4 - και στο DS5 - δεν το θεωρώ απολύτως απαραίτητο αν και βολεύει στο Navigation στας Αθήνας .... (για μας τους επαρχιώτες -
του DS5 είναι 'σταθερά' και είναι τραγωδία στην γρήγορη οδήγηση
Δεν γνωρίζω πως είναι του DS5, αλλά τα σωστά paddles για γρήγορη οδήγηση είναι τα σταθερά στην κολόνα, αρκεί να έχουν το σωστό μέγεθος. Αυτό γιατί τα βρίσκεις ανά πάσα στιγμή, ακόμα και με στριμμένο το τιμόνι.
-
Διαβασα απόψεις κατόχων που είχαν και τα δύο ότι ''το τετρακίνητο είναι άλλο αυτοκίνητο'', ίσως να σκεφτείς το 180 hp 4Χ4 με κάποια εξτράΤο σκεπτικό αυτό φαίνεται να με βρίσκει αρκετά 'σύμφωνο'.
Extras ... Ποια θα έλεγες .... ?
Αυτά που σκέφτομαι είναι
1- Ασύρματη φόρτιση+-,
2- Ηλιοροφή +,
3- Ηχοσύστημα ++ (βάζουν και sub ?),
4- Ασύρματο Android Auto +++ ( ),
5- δίχρωμία στο σαλόνι (είδα κάποιο εδώ στο forum και μου άρεσε τρελά!)
6- Head up display (το έχω στο C4 - και στο DS5 - δεν το θεωρώ απολύτως απαραίτητο αν και βολεύει στο Navigation στας Αθήνας .... (για μας τους επαρχιώτεςΕδώ https://forum.4troxoi.gr/topic/92733/hyundai-tucson-nx4-2020/2017?_=1687531597000 αν πατήσεις πάνω στις λέξεις 'Έξτρά εξοπλισμός'' ο npapanik έχει έναν κατάλογο με τον εξτρά εξοπλισμό (προεραιτικό) σε κάθε έκδοση.
1 = 130 € στην Premium, standard στην Distinctive
2 = 1.370 €
3 = Krell (με sub) 580 €
4 = Standard στην Premium, δεν έχει ασύρματο στην Distinctive (έχει μόνο ενσύρματο αλλά έχω διαβάσει ότι μετατρέπεται σε ασύρματο με έναν αντάπτορα)
5 = Χωρίς χρέωση (αν θυμάμαι καλά δύο που έχουμε με διχρωμία εσωτερικού και έχουμε αναρτήσει φωτό, είμαστε εγώ πριν 12 μέρες και ο npapanik κάπου τον Μάρτιο)
6 ??? δεν γνωρίζω
Θα σου πρότεινα να εξετάσεις και:
7 το ECS (συστημα ηλεκτρονικα ελεγχόμενων αναρτησεων) = 1.050 €
8 το Δερμάτινο σαλόνι με ηλεκτρικά αεριζόμενα καθίσματα = 1.670 €
9 το SCC έξυπνο ρυθμηστή ταχύτητας -
Όσο περνάνε οι μέρες τόσο περισσότερο το γουστάρω. Μου αρέσει ο τρόπος που πέφτει το φως πάνω σε όλες αυτές τις ακμές. Πώς γράφουν τα πίσω φώτα όταν ανάβουν. Πώς ομορφαίνει όταν λερώνεται. Πώς ταιριάζει το Amazon Grey στο φυσικό περιβάλλον. Και πώς σταδιακά έχουμε αρχίσει να συνεννοούμαστε.
-
Βγάλε με ένα σπάγκο το σηματακι της βελμαρ. Διαφήμιση τσάμπα τους κάνεις;
-
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Βγάλε με ένα σπάγκο το σηματακι της βελμαρ. Διαφήμιση τσάμπα τους κάνεις;
καλημέρα,
πως βγαίνει ? -
άφησε το στον καλοκαιρινό ήλιο, πάρε ένα πολύ λεπτό σπάγγο και πέρασε το από πίσω σιγά σιγά μέχρι να βγει, καθαρίζεις και κύριος!
-
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
άφησε το στον καλοκαιρινό ήλιο, πάρε ένα πολύ λεπτό σπάγγο και πέρασε το από πίσω σιγά σιγά μέχρι να βγει, καθαρίζεις και κύριος!
με πετονιά ακόμη καλύτερα.
-
Εννοείται. Απλά είναι πιο δυσεύρετη για αυτό είπα σπάγκο.
-
Και Dental Floss κάνει.
Hyundai Tucson NX4 (2020)