-
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
@realzeus said in Νεο Hyundai Tucson :
Για αυτό έγραψα εξ'αρχής ότι διαφορά θα δεις μόνο όταν υπάρχει θέμα ελκτικής πρόσφυσης (π.χ. φουρκέτες). Σε άλλα λόγια μην περιμένεις κάποια διαφορά στις πιο γρήγορες στροφές ενός επαρχιακού δρόμου.
Και για να το δεις αυτό πρέπει να μπαίνεις τέζα στην φουρκέτα...
Να το θέσω λίγο ανάποδα... Αν ποτέ και πουθενά δεν εμολεκοταν η αυτόματη τετρακίνηση, θα έλεγα ότι είναι περιττή. Άπαξ και εμπλέκεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι προσθέτει στην πρόσφυση...
Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, απλά σε πχ υποστροφική κατάσταση, ο απλός οδηγός θα αφήσει το πόδι του από το γκάζι και επομένως η τετρακίνηση απλά δεν θα ενεργοποιηθεί. Εκεί σε σώζει το ESP και μόνο (αν). Από την άλλη αυτός που πάει πατημένος (ειδικά σε επαρχιακό) θα του δώσει πρόσφυση άντε και μέχρι την 2η στις εξόδους των στροφών. Το γλίστρημα (χωρίς γκάζι) θα το αναλάβει το ESP.
Συμφωνώ. Θα δώσει επίσης πρόσφυση σε καταστάσεις μεταφορας και απότομης αλλαγής κατανομής βάρους... Μιλάμε για 1700 κιλά αμάξωμα, χωρίς επιβάτες κ' φορτίο...
Όχι, εκεί το ESP θα εμπλακεί, εκτός αν τίθεται θέμα ελκτικής πρόσφυσης (σπιναρίσματος) όπως είπαμε.
-
@monman2 said in Νεο Hyundai Tucson :
Ο ενας διαμαρτυρόταν που το corolla δεν ήταν skynet να τον ξυπνήσει πάνω στην στροφή και να φτιάξει και καφέ
τώρα έχουμε ερώτηση για απενεργοποίηση της ειδοποίησης για πίσω ζώνες
να δούμε τον επόμενο τι θα μας πεί ...για το tuscon τώρα περιεργάστηκα ενα απο κοντά ,το πήρε φίλος, εντυπωσιακό αυτοκίνητο αλλα με μηχανικό σασμάν δεν λέει , το σκέφτεται και αυτός οτι έκανε βλακεία και έπρεπε να είχε περιμένει μερικούς μήνες ακόμα για το αυτόματο , αλλα η mercendes που είχε (ξανα)χάλασε (πάλι 1000άρικο) την έφτιαξε και την πούλησε στο καπάκι και δεν μπορούσε να περιμένει.
Πες τα Χρυσόστομε. Και είπα, κανένας δεν το πρόσεξε?
-
Το πήρε και μένα φίλος χειροκίνητο με 180 ίππους 30Κ, ό,τι καλύτερο έχω δει τελευταία, αλλά χειροκίνητο αμάξι το 2022 !?...
Και βλέπω μετά πως 33Κ νομίζω παίρνεις το DCT και σ αυτή την τιμή ξεκινάει και HRV κι άλλα αυτοκίνητα... -
@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :
Το πήρε και μένα φίλος χειροκίνητο με 180 ίππους 30Κ, ό,τι καλύτερο έχω δει τελευταία, αλλά χειροκίνητο αμάξι το 2022 !?...
Και βλέπω μετά πως 33Κ νομίζω παίρνεις το DCT και σ αυτή την τιμή ξεκινάει και HRV κι άλλα αυτοκίνητα...Δεν καταλαβαίνω, τι πρόβλημα υπάρχει με τα χειροκίνητα, βαριομαστε να αλλάξουμε ταχύτητες; Είναι και πολύ πιο φθηνά σε περίπτωση βλάβης εκτός εγγύησης...
-
Όντως δεν καταλαβαίνεις.
-
επειδή ένας φίλος πριν ρώτησε για την τετρακίνηση...
για εμένα όταν μία οικογένεια θα επισκεφτεί ένα απομακρυσμένο ορεινό καταφύγιο ή μία παραλία από δύσβατο μη-ασφαλτωμένο δρόμο τότε πρέπει να είναι έτοιμη για όλα στο μέτρο του δυνατού με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.
όσο πιο καλά εξοπλισμένος είσαι τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσεις μία απρόσμενη κατάσταση. για εμένα δεν έχει νόημα να κινείται κάποιος εκτός δρόμου χωρίς τετρακίνηση. και δεν μιλάω για 50 μέτρα πατημένο χώμα.αν όμως έχω να οδηγήσω 5-10 χλμ εκτός εκεί εγώ με δικίνητο όχημα θα το σκεφτόμουν 2-3 φορές... -
@emman said in Νεο Hyundai Tucson :
Δεν καταλαβαίνω, τι πρόβλημα υπάρχει με τα χειροκίνητα, βαριομαστε να αλλάξουμε ταχύτητες; Είναι και πολύ πιο φθηνά σε περίπτωση βλάβης εκτός εγγύησης...
Και οι πλατίνες είναι πιο φτηνές από την ηλεκτρονική ανάφλεξη και η χειροκίνητη ρύθμιση του αβάνς πιο φτηνή από την αυτόματη (βαριόμαστε να ρυθμίζουμε αβάνς?) και τα χειροκίνητα παράθυρα πιο φτηνά (και πιο ελαφριά) από τα ηλεκτρικά και πολλές άλλες τεχνολογίες. Αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση σε άλλο θέμα.
-
Αν οδηγείς σε ανοιχτό δρόμο συχνά είναι άχρηστο το αυτόματο κιβώτιο, παραπάνω πολυπλοκότητα, βάρος, κόστος χωρίς λόγο. Αντίθετα μέσα στην πόλη είναι σωτήριο.
Στο ενδιάμεσο βρίσκεται καθαρά η προσωπική επιλογή ανάλογα το αυτοκίνητο. Δηλαδή ένα ελαφρύ και άμεσο ιαπωνικό κιβώτιο με συμπλέκτη σαν πούπουλο που τερματίζει σε μικρή διαδρομή του πεντάλ δεν είναι καθόλου κουραστικό, ίσα ίσα είναι εθιστικό στις αλλαγές του, αν δεν το έχεις αυτό τότε όντως ειναι κουραστικό το χειροκίνητο. -
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Αν οδηγείς σε ανοιχτό δρόμο συχνά είναι άχρηστο το αυτόματο κιβώτιο, παραπάνω πολυπλοκότητα, βάρος, κόστος χωρίς λόγο. Αντίθετα μέσα στην πόλη είναι σωτήριο.
Στο ενδιάμεσο βρίσκεται καθαρά η προσωπική επιλογή ανάλογα το αυτοκίνητο. Δηλαδή ένα ελαφρύ και άμεσο ιαπωνικό κιβώτιο με συμπλέκτη σαν πούπουλο που τερματίζει σε μικρή διαδρομή του πεντάλ δεν είναι καθόλου κουραστικό, ίσα ίσα είναι εθιστικό στις αλλαγές του, αν δεν το έχεις αυτό τότε όντως ειναι κουραστικό το χειροκίνητο.Στο μόνο που θα διαφωνήσω, είναι ότι ακόμα και σε ένα τόσο ευκολόχρηστο κιβώτιο, ένα μποτιλιάρισμα στην ΕΟ θα σε αναγκάσει να πατήσεις τον συμπλέκτη καμιά κατοστάδα φορές, που - αν έχεις οδηγήσει αυτόματο κιβώτιο - θα κάνεις αμέσως την αντιπαραβολή (την "έφαγα" πρόσφατα με το Swift...).
-
Και αντίστοιχα σε μια στροφοδιαδρομη θα ξενερώσεις που δεν είχες μηχανικό και πατάς κουμπάκια ή το αφήνεις να μουγκρίζει αν είναι e cvt.
Είναι όλα μια συνάρτηση παραγόντων όπως συνθήκες οδήγησης, κουλαμαρας οδηγού, ικανότητας αυτοκινήτου, συνθήκες της κίνησης κτλΕάν οι περισσότερες συνθήκες είναι μη οδηγοκεντρικες ή στην πολη το αυτόματο κερδίζει. Δεν υπάρχει όμως μια επιλογή ως πανάκεια
-
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Και αντίστοιχα σε μια στροφοδιαδρομη θα ξενερώσεις που δεν είχες μηχανικό και πατάς κουμπάκια ή το αφήνεις να μουγκρίζει αν είναι e cvt.
Είναι όλα μια συνάρτηση παραγόντων όπως συνθήκες οδήγησης, κουλαμαρας οδηγού, ικανότητας αυτοκινήτου, συνθήκες της κίνησης κτλΕάν οι περισσότερες συνθήκες είναι μη οδηγοκεντρικες ή στην πολη το αυτόματο κερδίζει. Δεν υπάρχει όμως μια επιλογή ως πανάκεια
Όπως (με) ξέρεις το μηχανικό κιβώτιο είναι για εμένα το Α και το Ω, απλά εδώ κολλάει το ρητό "μπρος στα κάλη τι είναι ο πόνος¨...
-
Χαχαχα, έτσι είναι.
Μακάρι να είχα πολλά αυτοκίνητα κακ να είχα και αυτόματο για την πόλη (μάλλον ηλεκτρικό)και χειροκίνητο για σπορτίφ οδήγηση. Να καρφώνεις τις σχέσεις πριν τις στροφές, να κάνει σκααιματα η εξάτμιση και να στρίβεις.
Αυτό θα πει οδήγηση. Αλλά που να την βρω;Το κιβώτιο της hyundai που είναι χειροκίνητο χωρίς συμπλέκτη φαντάζομαι θα αποκτήσει κοινό αν έρθει εδώ. Γλυτώνεις τον συμπλέκτη αλλά κερδίζεις το κάρφωμα των σχέσεων με το χέρι. Ούτε το μποτριλιαρισμα σε νοιάζει ούτε χάνεις την οδηγική ευχαρίστηση.
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
35k όχημα 20 posts περί κατανάλωσης καυσίμου...
Να ρωτήσω εγώ κάτι πιο ουσιαστικό τον ιδιοκτήτη; Μέχρι στιγμής στα 13κ χιλιόμετρα που έχει κάνει η 4κίνηση του έχει φανεί χρήσιμη σε νορμάλ χρήση (εννοώ με εξαίρεση το εξειδικευμένο off-roading στο οποίο και πάλι δεν θα είχα επενδύσει τα λεφτά μου ένεκα DCT); Αξίζει τα επιπλέον χρήματα αφήνοντας στην άκρη την δεδομένη και λογική +1L κατανάλωση;
Θα ήθελα να απαντήσω εγώ, έχοντας προσωπική εμπειρία απο το CR-V της υπογραφής (έχω παραγγείλει και εγώ το Tucson AWD). Αν πας στα χιόνια σε συνδυασμό με ένα all weather ελαστικό, είναι ασταμάτητο. Επίσης σε παραλίες με πρόσβαση από χώμα και έντονη κλήση είναι ιδιαίτερα αγχολυτικό.
Στις στροφές εννοείται πως δεν βοηθάει γιατί αν με ένα SUV πηγαίνεις τόσο γρήγορα που να σπινιάρουν οι μπροστινοί τροχοί, τότε μάλλον έχεις πάρει λάθος αυτοκίνητο!
Και για του λόγου το αληθές (Michelin Crossclimate SUV):
Που είναι αυτό το σημείο; Ποια κεραία είναι αυτή;
-
Επίσης λόγω του ότι το κιβώτιο του Tucson είναι dual clutch, υποθέτω ότι είναι ότι κοντινότερο σε μηχανικό κιβώτιο μπορεί να έχει κανείς (έχω οδηγήσει μόνο το manual αυτόματο δεν υπήρχε πουθενά για test drive).
Για εμένα που θα το χρησιμοποιώ μόνο όταν έχω την οικογένεια μέσα δεν τίθεται γρήγορης οδήγησης παρά μόνο δυνατότητα κατεβασμάτων στα κατηφορικά επαρχιακά κομμάτια (που το κλασικό torque converter κιβώτιο του CR-V υστερεί).
Το μόνο που ελπίζω είναι να διαθέτει την αξιοπιστία του CR-V που έχει ήδη 220.000km.
-
@dimgoul said in Νεο Hyundai Tucson :
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
35k όχημα 20 posts περί κατανάλωσης καυσίμου...
Να ρωτήσω εγώ κάτι πιο ουσιαστικό τον ιδιοκτήτη; Μέχρι στιγμής στα 13κ χιλιόμετρα που έχει κάνει η 4κίνηση του έχει φανεί χρήσιμη σε νορμάλ χρήση (εννοώ με εξαίρεση το εξειδικευμένο off-roading στο οποίο και πάλι δεν θα είχα επενδύσει τα λεφτά μου ένεκα DCT); Αξίζει τα επιπλέον χρήματα αφήνοντας στην άκρη την δεδομένη και λογική +1L κατανάλωση;
Θα ήθελα να απαντήσω εγώ, έχοντας προσωπική εμπειρία απο το CR-V της υπογραφής (έχω παραγγείλει και εγώ το Tucson AWD). Αν πας στα χιόνια σε συνδυασμό με ένα all weather ελαστικό, είναι ασταμάτητο. Επίσης σε παραλίες με πρόσβαση από χώμα και έντονη κλήση είναι ιδιαίτερα αγχολυτικό.
Στις στροφές εννοείται πως δεν βοηθάει γιατί αν με ένα SUV πηγαίνεις τόσο γρήγορα που να σπινιάρουν οι μπροστινοί τροχοί, τότε μάλλον έχεις πάρει λάθος αυτοκίνητο!
Και για του λόγου το αληθές (Michelin Crossclimate SUV):
Που είναι αυτό το σημείο; Ποια κεραία είναι αυτή;
Πρόποδες Πεντέλης.
-
Ε ναι το ίδιο το αυτοκίνητο δεν σε τραβάει για σπορτίφ οδήγηση. Είναι αυτό που έγραφα για την συνάρτηση κάποιων παραγόντων. Είναι απλά ανρωπομεταφορεας πολυτελείας. Δεν έχει ούτε δείγμα σπορτίφ ικανότητας όντας ψηλό, βαρύ και σχεδιασμένο για on -off οδήγηση.
Σε αυτό δεν έχει πολύ νόημα να ψάχνεις την οδηγική ευχαρίστηση. Αν κανείς μόνο ταξίδια οκ ας το πάρεις και χειροκίνητο. Βάζεις ένα acc και δεν ξαναασχολεισαι με τίποτα. Αν όμως μπαίνεις και πόλη αρκετά τότε ναι, πάρτο αυτόματο -
ACC και χειροκίνητο είναι ασύμβατες έννοιες.
-
@stefan147 said in Νεο Hyundai Tucson :
Και όμως είναι, το έχω στο Swift και προφανώς λόγω της ροπής στην ΕΟ με 6η (που σε προτρέπει το αυτοκίνητο να την βάλεις αν θυμάμαι καλά στα 80km/h) δουλεύει μια χαρά...
Δεν το περίμενα. Εννοείται ότι με αυτόματο είναι το ιδανικό.
-
@stefan147 said in Νεο Hyundai Tucson :
Και όμως είναι, το έχω στο Swift και προφανώς λόγω της ροπής στην ΕΟ με 6η (που σε προτρέπει το αυτοκίνητο να την βάλεις αν θυμάμαι καλά στα 80km/h) δουλεύει μια χαρά...
Δεν το περίμενα. Εννοείται ότι με αυτόματο είναι το ιδανικό.
Εδώ με το απλό και το υβριδικό mhev δουλευει μια χαρά. Σε ταξιδι στα 100 χλμ άντε να κατεβάσω σε 4η σχέση μια ή δύο φορές όπου ειναι κάπως έντονα ανηφόρικα το πολύ και δεν απενεργοποιείται το acc. Απλά κάνω την άλλαγη γρήγορα σαν να οδηγούσα εγώ και ξαναπαιρνω τα πόδια από το πεντάλ. Και αυτό συνεχίζει.
Ένα παραξενο στο mhev ατμοσφαιρικό είναι πως αν ταξιδεύεις στις σαλ που συμβάλει το mhev κάνεις προσπεραση με το acc και νιώθεις ένα ήπιο μπουσταρισμα. Σαν όταν οδηγούσαμε ποδήλατα μικροι και φυσούσε από πίσω μας και μας έσπρωχνε ο αέρας. Δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Δηλαδή νιώθεις μια έξτρα ροπή να έρχεται από κάπου.
-
Ότι θα δουλέψει και με χειροκίνητο θα δουλέψει αλλίως δε θα το προσέφεραν (αρκετοί κατασκευαστές βέβαια το δίνουν το acc μόνο με αυτόματο0. Αλλά μιλάμε για δύο αυτοματισμούς που αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι δεδομένο ότι όπως λες ο ιδανικός συνδυασμός είναι με αυτόματο.
Στο Swift "δουλεύει" γιατί είναι το sport, είναι ελαφρύ και με κοντό κιβώτιο και άρα αντέχει η 6η του να ρεπριζάρει. Το απλό με τα 90κατι ψωράλογα όμως στην ανηφόρα στο Σπαθοβούνι πχ θα θέλει 2 κατεβάσματα για να τη βγάλει. Αν το αφήσεις με acc θα σβήσει στη μέση της ανηφόρας.
Hyundai Tucson NX4 (2020)