-
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
Costa Navarino
γιατι βρε βλεπω προσφορες απο 396 ευρω με πρωινο!! δεν ειναι και ασχημα
-
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
Costa Navarino
γιατι βρε βλεπω προσφορες απο 396 ευρω με πρωινο!! δεν ειναι και ασχημα
συγγνώμη, ούτε 400 ευρω! δηλ ούτε 396 + 1,7 λίτρα βενζινης !!!
-
35k όχημα 20 posts περί κατανάλωσης καυσίμου...
Να ρωτήσω εγώ κάτι πιο ουσιαστικό τον ιδιοκτήτη; Μέχρι στιγμής στα 13κ χιλιόμετρα που έχει κάνει η 4κίνηση του έχει φανεί χρήσιμη σε νορμάλ χρήση (εννοώ με εξαίρεση το εξειδικευμένο off-roading στο οποίο και πάλι δεν θα είχα επενδύσει τα λεφτά μου ένεκα DCT); Αξίζει τα επιπλέον χρήματα αφήνοντας στην άκρη την δεδομένη και λογική +1L κατανάλωση;
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
Να ρωτήσω εγώ κάτι πιο ουσιαστικό τον ιδιοκτήτη; Μέχρι στιγμής στα 13κ χιλιόμετρα που έχει κάνει η 4κίνηση του έχει φανεί χρήσιμη σε νορμάλ χρήση (εννοώ με εξαίρεση το εξειδικευμένο off-roading στο οποίο και πάλι δεν θα είχα επενδύσει τα λεφτά μου ένεκα DCT); Αξίζει τα επιπλέον χρήματα αφήνοντας στην άκρη την δεδομένη και λογική +1L κατανάλωση;
- ανεξάρτητα από το κόστος κτήσης του αυτοκινήτου, η κατανάλωση με δεδομένες τις υπερβολικές τιμές των καυσίμων, διαμορφώνει αντίστοιχα το κόστος χρήσης, σε συνάρτηση βέβαια και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα.Η ανάλυση για τα +- 1L μπορεί να έχει αμελητέα επίδραση στο δικό μου πορτοφόλι, πιθανότατα όμως εχει νόημα για άλλους φίλους στο forum...
- σχετικά με την 4κίνηση , το κριτήριό μου δεν ήταν καθόλου το off-roading (μηδέν χιλιόμετρα σε χωματόδρομο ποσω μάλλον σε off-road διαδρομές). Το κριτήριο είναι ότι με βάση την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ποιότητα της ασφάλτου του μεγαλύτερου ποσοστού των δρόμων (ακόμα περισσότερο υπό βροχή), το αυτοκίνητο αυτό έχει ό,τι πιο ασφαλές μπορεί να υπαρξει σε θέμα ενεργητικής ασφάλειας. Οπως έχω γράψει παλιότερα, τη ΜΊΑ και μοναδική φορά που η τετρακίνηση, τα καλά φρένα, αλλά και ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας σώσουν από το ατύχημα ή μειώσουν τις συνέπειές του, έχει αποσβέσει ΟΛΟ το κόστος κάθε εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό πιστεύω ότι αξίζει το επιπλέον κόστος. Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών δεν θα καταλάβει ότι σώθηκε από το ατύχημα γιατί απλά το αυτοκίνητο προστατεύει με το που θα πάρει μπροστά...
Επίσης , οπως έχω γράψει πιο παλιά, είναι πολύ σημαντικό να στρίβεις σχεδόν με όση ταχύτητα θελεις και να ξέρεις οτι εμπλέκεται αυτόματα το αναγκαίο ποσοστό τετρακίνησης , με βάση τις στιγμιαίες συνθήκες .
Σημείωση: δεν μπορώ να προβλέψω από τι μπορώ να προστατευτώ αν χρειαστεί να εμπλακεί χειροκίνητα η τετρακίνηση σε κρίσιμες καταστάσεις και μακάρι βέβαια να μη χρειαστεί σε κανέναν...
-
Η τετρακίνηση δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στις πλευρικές επιταχύνσεις (στροφές). Η μεγάλη της συμβολή είναι στην ελκτική πρόσφυση. Πάντως αν ανακαλύψεις τις χαρές της τετρακίνησης εκτός δρόμου, θα σου ανοίξουν νέοι ορίζοντες.
-
@realzeus said in Νεο Hyundai Tucson :
Η τετρακίνηση δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στις πλευρικές επιταχύνσεις (στροφές).
Εξαρταται την υλοποίηση Αλεξ. Δηλαδη το ειδος της 4κινησης και πως αυτη λειτουργει .Στο Tucson νομιζω κι εγω οτι δεν κανει διαφορα
-
Η τετρακίνηση δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στις πλευρικές επιταχύνσεις (στροφές). Η μεγάλη της συμβολή είναι στην ελκτική πρόσφυση. Πάντως αν ανακαλύψεις τις χαρές της τετρακίνησης εκτός δρόμου, θα σου ανοίξουν νέοι ορίζοντες.
Για να μου λυθεί η απορία σχετικά με την χρησιμότητα της 4κινησης στις στροφές, έκανα διάφορα πειράματα με την οθόνη κατανομής ισχύος στο ταμπλό ενεργή. Σε συνήθεις συνθήκες πράγματι δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα. Με πάτημα στο γκαζι π. χ. σε φουρκέτες μα ανάποδη κλίση και ασφαλτο - γυαλί, εμπλέκεται περισσότερο και φυσικά οδηγός και επιβάτες δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το αυτοκίνητο αγνοεί τις συνθήκες αυτές και στρίβει χωρίς υποστροφή ή άλλα νόστιμα.
-
αυτο δεν ανακαλυπτεται με χάι ουν ντάι τουκσον.
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
Θα ήθελα να απαντήσω εγώ, έχοντας προσωπική εμπειρία απο το CR-V της υπογραφής (έχω παραγγείλει και εγώ το Tucson AWD). Αν πας στα χιόνια σε συνδυασμό με ένα all weather ελαστικό, είναι ασταμάτητο. Επίσης σε παραλίες με πρόσβαση από χώμα και έντονη κλήση είναι ιδιαίτερα αγχολυτικό.
Στις στροφές εννοείται πως δεν βοηθάει γιατί αν με ένα SUV πηγαίνεις τόσο γρήγορα που να σπινιάρουν οι μπροστινοί τροχοί, τότε μάλλον έχεις πάρει λάθος αυτοκίνητο!
Και για του λόγου το αληθές (Michelin Crossclimate SUV):
-
Για να μου λυθεί η απορία σχετικά με την χρησιμότητα της 4κινησης στις στροφές, έκανα διάφορα πειράματα με την οθόνη κατανομής ισχύος στο ταμπλό ενεργή. Σε συνήθεις συνθήκες πράγματι δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα. Με πάτημα στο γκαζι π. χ. σε φουρκέτες μα ανάποδη κλίση και ασφαλτο - γυαλί, εμπλέκεται περισσότερο και φυσικά οδηγός και επιβάτες δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το αυτοκίνητο αγνοεί τις συνθήκες αυτές και στρίβει χωρίς υποστροφή ή άλλα νόστιμα.
Μόνο εκεί και αυτό είναι κυρίως θέμα ελκτικής πρόσφυσης. Οι μπροστά τροχοί χάνουν πρόσφυση (σπινάρουν) και εμπλέκονται και οι πίσω. Στις υψηλότερες ταχύτητες που δεν υπάρχει θέμα σπιναρίσματος, δεν κάνει κάποια διαφορά.
Αυτό που λέει ο alexandros-k ισχύει προφανώς. Στο δικό του Evo π.χ. που είναι μόνιμα τετρακίνητο, η μεταφορά μπρος-πίσω ρυθμίζει το ζύγισμα, αλλά έχει και 400 άλογα, όπου κάνει διαφορά αυτή η ρύθμιση της κατανομής ισχύος.
-
Μόνο εκεί και αυτό είναι κυρίως θέμα ελκτικής πρόσφυσης. Οι μπροστά τροχοί χάνουν πρόσφυση (σπινάρουν) και εμπλέκονται και οι πίσω. Στις υψηλότερες ταχύτητες που δεν υπάρχει θέμα σπιναρίσματος, δεν κάνει κάποια διαφορά.
Αυτό που λέει ο alexandros-k ισχύει προφανώς. Στο δικό του Evo π.χ. που είναι μόνιμα τετρακίνητο, η μεταφορά μπρος-πίσω ρυθμίζει το ζύγισμα, αλλά έχει και 400 άλογα, όπου κάνει διαφορά αυτή η ρύθμιση της κατανομής ισχύος.
Ας μη συγκρίνουμε όμως ανόμοιες κατηγορίες... Τα Evo και τα αντίστοιχα Subaru ξεφεύγουν εντελώς από το χαρακτήρα του Tucson και καλύπτουν εντελώς άλλες ανάγκες μετακίνησης.
-
Για αυτό έγραψα εξ'αρχής ότι διαφορά θα δεις μόνο όταν υπάρχει θέμα ελκτικής πρόσφυσης (π.χ. φουρκέτες). Με άλλα λόγια μην περιμένεις κάποια διαφορά στις πιο γρήγορες στροφές ενός επαρχιακού δρόμου.
-
Για αυτό έγραψα εξ'αρχής ότι διαφορά θα δεις μόνο όταν υπάρχει θέμα ελκτικής πρόσφυσης (π.χ. φουρκέτες). Σε άλλα λόγια μην περιμένεις κάποια διαφορά στις πιο γρήγορες στροφές ενός επαρχιακού δρόμου.
Και για να το δεις αυτό πρέπει να μπαίνεις τέζα στην φουρκέτα...
-
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
Για αυτό έγραψα εξ'αρχής ότι διαφορά θα δεις μόνο όταν υπάρχει θέμα ελκτικής πρόσφυσης (π.χ. φουρκέτες). Σε άλλα λόγια μην περιμένεις κάποια διαφορά στις πιο γρήγορες στροφές ενός επαρχιακού δρόμου.
Να το θέσω λίγο ανάποδα... Αν ποτέ και πουθενά δεν εμολεκοταν η αυτόματη τετρακίνηση, θα έλεγα ότι είναι περιττή. Άπαξ και εμπλέκεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι προσθέτει στην πρόσφυση...
-
Να το θέσω λίγο ανάποδα... Αν ποτέ και πουθενά δεν εμολεκοταν η αυτόματη τετρακίνηση, θα έλεγα ότι είναι περιττή. Άπαξ και εμπλέκεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι προσθέτει στην πρόσφυση...
Ειναι χρησιμη και επεμβαινει σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης , δλδ οταν το αυτοκινητο αρχιζει να γλυστραει
-
Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, απλά σε πχ υποστροφική κατάσταση, ο απλός οδηγός θα αφήσει το πόδι του από το γκάζι και επομένως η τετρακίνηση απλά δεν θα ενεργοποιηθεί. Εκεί σε σώζει το ESP και μόνο (αν). Από την άλλη αυτός που πάει πατημένος (ειδικά σε επαρχιακό) θα του δώσει πρόσφυση άντε και μέχρι την 2η στις εξόδους των στροφών. Το γλίστρημα (χωρίς γκάζι) θα το αναλάβει το ESP.
-
Είναι αφανής αλλά σημαντική η παρουσία της και σε καθημερινές στιγμές, στην βρεγμένη ανηφόρα , στην αποτροπή εμπλοκής του traction control σε πολλές καθημερινές στιγμές χαζοσπινιαρίσματος , ακόμα και στις σκονισμένες ανηφόρες στην επιστροφή από τις παραλίες. Αν καλομάθεις στην τετρακίνηση , ξεχνάς ότι μπορεί να εμπλακεί χωρίς να το καταλάβεις σε αρκετές περιπτώσεις, το καταλαβαίνεις όταν βρεθείς πάλι με δικίνητο.
Όχι ότι είναι κάτι τραγικό βέβαια....
-
@alexandros-k said in Νεο Hyundai Tucson :
Ειναι χρησιμη και επεμβαινει σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης , δλδ οταν το αυτοκινητο αρχιζει να γλυστραει
Ακριβώς έτσι
-
@civil357 said in Νεο Hyundai Tucson :
Είναι αφανής αλλά σημαντική η παρουσία της και σε καθημερινές στιγμές, στην βρεγμένη ανηφόρα , στην αποτροπή εμπλοκής του traction control σε πολλές καθημερινές στιγμές χαζοσπινιαρίσματος , ακόμα και στις σκονισμένες ανηφόρες στην επιστροφή από τις παραλίες. Αν καλομάθεις στην τετρακίνηση , ξεχνάς ότι μπορεί να εμπλακεί χωρίς να το καταλάβεις σε αρκετές περιπτώσεις, το καταλαβαίνεις όταν βρεθείς πάλι με δικίνητο.
Όχι ότι είναι κάτι τραγικό βέβαια....
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω παραδείγματα Τραγικό γενικά ίσως δεν είναι το να πας από 4X4 σε 2x4 , δυνητικά όμως μπορεί να είναι, όταν το δικινητο π. χ. αρχίσει να γλιστράει...
-
Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, απλά σε πχ υποστροφική κατάσταση, ο απλός οδηγός θα αφήσει το πόδι του από το γκάζι και επομένως η τετρακίνηση απλά δεν θα ενεργοποιηθεί. Εκεί σε σώζει το ESP και μόνο (αν). Από την άλλη αυτός που πάει πατημένος (ειδικά σε επαρχιακό) θα του δώσει πρόσφυση άντε και μέχρι την 2η στις εξόδους των στροφών. Το γλίστρημα (χωρίς γκάζι) θα το αναλάβει το ESP.
Συμφωνώ. Θα δώσει επίσης πρόσφυση σε καταστάσεις μεταφορας και απότομης αλλαγής κατανομής βάρους... Μιλάμε για 1700 κιλά αμάξωμα, χωρίς επιβάτες κ' φορτίο...
Hyundai Tucson NX4 (2020)