-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Οι συμβουλες για αυτό το θέμα ειναι σουπερ υποκειμενικές!
Καλο θα ήταν ουτε η μια πλευρα ουτε η αλλη να επιμείνει!
Στην ερώτηση για καλυμματα απαντάς αν ξέρεις καποιο καταστημα, ειδάλλως οποια συμβουλη και να δωσεις για το αν χρειάζονται ή μη καλυμματα ειναι ατοπη και ανα περιπτωση προσβλητική...
Σε τέτοια θεματα καθαριότητας ο καθένας κανει όπως θέλει και νοιωθει καλύτερα.Καλά ποιον πρόσβαλαμε λέγοντας να μη βάλει και να τα χαρείς χωρίς να αγχώνεται για κάτι που μπορεί να γίνει σε μία δεκαετία?
Και σύμφωνα με αυτό που γράφεις οποιαδήποτε άποψη σχετικά με μία ερώτηση εκτός από την απάντηση του συγκεκριμένου ερωτήματος είναι άτοπη και προσβλητική, σε ένα φόρουμ που είναι για ανταλλαγή απόψεων ....
Δεν ξέρω, συγνώμη αλλά ζοριζομαι, αλλιώς είχα συνηθίσει τα φορουμς τόσα χρόνια
-
Είναι και κάποιοι που βάζουν καλύμματα στα καλύμματα, οπότε μη το ψάχνεις όπως τη βρίσκει ο καθένας.
Προσωπικά δε βάζω τίποτα.
Χαίρομαι αυτά που έχω. Παρουσίασε φθορές το τιμόνι; Δίνεις 100€, το ντύνεις αλκαντάρα και γίνεται καλύτερο από καινούριο. Για τα καθίσματα υπάρχουν ταπετσέρηδες με @@. Λερώθηκαν; τι τους έχουμε τους detailers; Εν ολίγοις χαρείτε τα αυτοκίνητά σας γιατί εσείς θα κάθεστε στο κινεζοκάλλυμα και θα το χαρεί ο επόμενος. -
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Προσωπικά δε βάζω τίποτα.
Χαίρομαι αυτά που έχω.Ακριβώς το ίδιο!! Τα καλύματα που θυμίζουν σεμεδάκια και την γιαγια μου που τύλιγε το τηλεκοντρόλ (κομπιούτερ το έλεγε) με μεμβράνη να μην χαλάσει....χαχαχα!!
-
Με τα ίδια χρήματα που διαβάζω ότι κοστίζουν τα καλύμματα, μπορεί να πάει το αμάξι σ' ένα detailer και να γίνει αδιαβροχοποίηση όλων των υφασμάτινων/δερμάτινων επιφανειών και να τελειώσει το θέμα. Θα μείνουν και ρέστα για την ετήσια συντήρηση της αδιαβροχοποίησης.
Οι πιο μερακλήδες μπορούν να το κάνουν και μόνοι τους, δεν είναι καμιά φοβερή επιστήμη. Με 50-60€ σε προϊόντα και λίγο χρόνο μπορεί να γίνει ωραιότατη δουλίτσα και κυρίως να μη γίνει ντατσουνιέρα το εσωτερικό. Είναι που είναι το Τουότα μέσα, αν του βάλεις και καλύμματα...
Προσωπικά το έκανα μαζί με το κεραμικό και το ppf και πλέον μπαίνω στο αμάξι με τη στολή του ψαροντούφεκου όπως βγήκα απ' το νερό και πάω και αλλάζω κατευθείαν σπίτι.
-
Για πες διότι το σκέφτομαι. Αυτό που βάζουν υπάρχει περίπτωση να αφήνει υπολείμματα όταν περάσει καιρός, δηλαδή αν ξεραθεί;
-
Δεν έχω δει τίποτα τέτοιο. Θεωρώ το χειρότερο που μπορει να συμβεί είναι από την τριβή να χαθεί η ιδιότητα του υλικού. Παλαιότερα έχω δοκιμάσει και απλό σπρέι που έχει στο σουπερ μάρκετ για παπούτσια και μια χαρά έκανε δουλίτσα κι αυτό απλά με πολύ μικρότερη διάρκεια.
-
Μεμβράνες στα τζάμια, μεμβράνες στα φώτα, κεραμικές στο αμάξωμα, πλαστικό πατάκι στο πορτμπαγκάζ, διπλά πατάκια στην μοκέτα.
Γιατί να αφήσεις εκτεθειμένα τα καθίσματα ;
-
Συμφωνώ με τον Stefan και γω το ίδιο έκανα
αλλά να επισημάνω ότι η αδιαβροχοποίηση ΔΕΝ είναι για πολύ, θα κρατήσει γύρω στους 6 μήνες (μπορει λιγοτερο μπορει παραπάνω λιγο) μετα θα έχει φύγει και θα θέλει ξανα
Το ίδιο κάνουν χρόνια τώρα στους καναπέδες. δεν είναι για πάντα
εγώ καλύματα δεν βαζω, χαίρομαι τα bucket της recaro οπως είναι. Στο μέλλον αν χαλάσουν ή ξεφτίσουν ή λερωθούν ή οτιδήπωτε θα τα επισκευασω/ξαναντυσω κτλ
-
@ektoras said in Toyota Corolla Cross:
Μεμβράνες στα τζάμια, μεμβράνες στα φώτα, κεραμικές στο αμάξωμα, πλαστικό πατάκι στο πορτμπαγκάζ, διπλά πατάκια στην μοκέτα.
Δε βάζουμε τίποτα από όλα αυτά, ένα σκαφακι μόνο στο πορτμπαγκάζ για την άμμο του καλοκαιριού. Πεταμένα λεφτά για μάταια πράγματα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε το προσέχω.
Συχνά πλυσίματα σε detailer και αποφυγή όσο γίνεται του ντάλα ήλιου. -
Δε βάζουμε τίποτα από όλα αυτά, ένα σκαφακι μόνο στο πορτμπαγκάζ για την άμμο του καλοκαιριού. Πεταμένα λεφτά για μάταια πράγματα.
Συχνά πλυσίματα σε detailer και αποφυγή όσο γίνεται του ντάλα ήλιου.ματαια για σένα
στα καθίσματα ούτε εγώ βαζω τίποτα αλλά ο καθένας το βλέπει αλλιώς
Εγώ τις μεβρανες για ηλιο για παράδειγμα τις θεωρω MUST χωρίς αυτές δεν παω πουθενα
-
Ναι για μένα πάντα, δίνεις πάρα πολλά γι αυτά που κερδίζεις. Κεραμικές, ppf, ακουμπάς λίγο κάπου και αντε γεια. Οι μεμβράνες δε μου λείπουν επίσης, ίσως να έβαζα με την προϋπόθεση ότι δε θα με ενοχλούσαν το βράδυ.
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Συχνά πλυσίματα σε detailer και αποφυγή όσο γίνεται του ντάλα ήλιου.ματαια για σένα
στα καθίσματα ούτε εγώ βαζω τίποτα αλλά ο καθένας το βλέπει αλλιώς
Εγώ τις μεβρανες για ηλιο για παράδειγμα τις θεωρω MUST χωρίς αυτές δεν παω πουθενα
Να μια καλή απάντηση στο παραπάνω σχόλιο του @tsofras
To πως βλέπει ο καθένας το θέμα ταξη και καθαριότητα είναι πολύ προσωπικό...
Γι αυτό και στην ερώτηση ψαχνω καλυμματα η απάντηση ειναι είτε καταστημα είτε καποια εναλλακτική (όπως ο @stefan147 εγραψε για την αδιαβροχοποίηση) και όχι "γιατι να βάλεις καλύμματα;" ή " εγώ τα εχω ξεπεράσει αυτά" κλπ (δηλαδή οποιος δεν τα έχει ¨ξεπεράσει" είναι άρρωστος;;; )Τετοιες απαντήσεις δεν απαντάνε στην ουσία και μεταφέρουν μόνο μια υποκειμενική προσέγγιση σε ένα ευαίσθητο θέμα!
-
Ναι για μένα πάντα, δίνεις πάρα πολλά γι αυτά που κερδίζεις. Κεραμικές, ppf, ακουμπάς λίγο κάπου και αντε γεια. Οι μεμβράνες δε μου λείπουν επίσης, ίσως να έβαζα με την προϋπόθεση ότι δε θα με ενοχλούσαν το βράδυ.
ναι ο καθένας το βλέπει αλλιως
Εμενα μαρεσει η κεραμική για την γυαλαδα που δίνει
PPF μαρέσει γιατι δεν φεύγει χρώμα από το καπό με όσα χιλιόμετρα και αν παω και δεν χρειάζομαι τοπική βαφή καθε λίγο και λιγακι να κρύψω τα σημαδια.
οι μεβρανες δε για τα τζαμια είναι ΣΩΤΗΡΙΕΣ για μένα , υποφέρω στον ήλιο το καλοκαίρι χωρίς αυτές. Τα από πάνω τα κάνω γιατι τα γουσταρω δεν είναι και απαραίτητα. Οι μεβρανες για μένα είναι υπεραπαραίτητες στην Ελλάδα
τα καθίσματα και το τιμόνι δεν τα πειράζω γιατι μαρεσουν παρα πολύ όπως εχουν και πιστεύω θα χαλάσει η αισθητική με καλύματα. Θελω να τα ευχαριστηθώ και όσο αντέξουν. Μετά αν χρειαστουν φτιαξιμο θα τα φτιάξω.
-
Τραγικοί χρόνοι παράδοσης πάντως,
Σήμερα 10/10 που ρώτησα σε αντιπροσωπεία για 1.8 - style μου έδωσαν χρόνο παράδοσης Οκτώβριο του 2024...απογοήτευση! -
@tsente said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα 10/10 που ρώτησα σε αντιπροσωπεία για 1.8 - style μου έδωσαν χρόνο παράδοσης Οκτώβριο του 2024...απογοήτευση!α πάλι καλά είναι "μόνο" 12 μήνες
νόμιζα είχαν πάει στους 14 ... -
@tsente said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα 10/10 που ρώτησα σε αντιπροσωπεία για 1.8 - style μου έδωσαν χρόνο παράδοσης Οκτώβριο του 2024...απογοήτευση!Στάνταρ ειναι το 12μηνο, δεν είναι κάτι νέο, το οποίο στην πράξη πέφτει στους 8-10 μήνες.
-
Οποίος αγοράζει Toyota Corolla cross απλά δεν τον χρειάζεται τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Το marketing της Toyota εδώ παίρνει κάτω από τη βάση. Βλέπεις το αμάξι μπαίνεις το αγοράζεις και σου λένε σε κανέναν χρόνο…αυτό είναι υποσχετική όχι αυτοκίνητο
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Οποίος αγοράζει Toyota Corolla cross απλά δεν τον χρειάζεται τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Το marketing της Toyota εδώ παίρνει κάτω από τη βάση. Βλέπεις το αμάξι μπαίνεις το αγοράζεις και σου λένε σε κανέναν χρόνο…αυτό είναι υποσχετική όχι αυτοκίνητο
το θέμα είναι ότι παρουσιάζουν ένα αυτοκίνητο , φέρνουν 10 αμάξια όλα όλα , 2-3 τα έχουν για test drive και δημοσιογράφους για δοκιμές και 7-8 τα πουλάνε για ετοιμοπαράδοτα
Οι δημοσιογράφοι τα εκθιάζουν ως value for money και τρέχει ο κόσμος να παραγγείλει. Από τη στιγμή που διάβασε κάποιος το "value for money" σε ένα άρθρο, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει, το αμάξι έχει πάρει 3 φορές αύξηση τιμής (και φέτος και πέρσυ 3 φορές αυξήσανε τιμές μέσα σε μια χρονιά)
καληνύχτα το value for money που διάβασες στο άρθρο και το παράγγειλες
-
Δυστυχώς η κατάσταση για ολα τα αυτοκίνητα που πουλάνε πολύ αυτή είναι.
Κάποιος που καίγεται θα πρεπει να το γνωριζει αυτο και δυστυχώς για ενα αυτοκίνητο που πρωτοκυκλοφορεί θα πρέπει να παραγγείλει όσο πιο άμεσα γίνεται και πολλές φορές χωρίς καν να κάνει τεστ drive... αλλιώς θα πρέπει να περιμένει...Πάντως όλο αυτό δεν θεωρώ πως έχει να κάνει με το ότι δημοσιογράφοι εκθειάζουν συγκεκριμένα αμάξια.
Η Toyota πχ έχει χτίσει μια φήμη αξιοπιστίας και οικονομίας καυσίμου σε καλές τιμές. Αυτό από μόνο του αρκεί ώστε κάποιος να ενδιαφερθεί άμεσα μόλις μάθει ότι βγήκε ένα νέο μοντέλο που ειναι στα μετρα του από την συγκεκριμένη εταιρεία. -
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Από τη στιγμή που διάβασε κάποιος το "value for money" σε ένα άρθρο, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει, το αμάξι έχει πάρει 3 φορές αύξηση τιμής (και φέτος και πέρσυ 3 φορές αυξήσανε τιμές μέσα σε μια χρονιά)
Και έτσι πάλι VFM είναι, αφού όλα αυξάνονται και οι τιμές ακόμα τα καθιστούν VFM με όλα αυτά που προσφέρουν. Λιγότερο από ότι παλιά (όταν π.χ. έδωσα 22.000€ για την Κορόλα), αλλά συνεχίζουν.
Toyota Corolla Cross