-
Έκανα σήμερα 800χλμ Πάτρα-Σκόπια και επιστροφή Γεβγελή. Κατανάλωση 6.1 το AWD. Συνεχώς με cruise control. Πάντως εξαιρετικά ξεκούραστο ταξίδι. Αυτό το σύστημα που κόβει λίγο ταχύτητα στις στροφές είναι πολύ καλό.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Όπως έχω ξαναπεί και έχουν εντοπίσει κι άλλοι, το ΨΨ ΔΕΝ έχει τόσο θόρυβο κύλησης. Έχει θόρυβο που φαίνεται να έρχεται από το ύψος των παραθύρων και πάνω άρα μιλάμε για αεροδυναμικό θόρυβο.
Οκ το cvt είναι αυτό που είναι και είναι feature οπότε πες δε μετράμε τη δική του συμβολή στη φασαρία.
Θα επιδιώξω να το οδηγήσω αλλά κάτι μου λέει ότι τη ζημιά την κάνουν οι ράγες οροφής.
-
@lexota said in Toyota Corolla Cross:
Όπως έχω ξαναπεί και έχουν εντοπίσει κι άλλοι, το ΨΨ ΔΕΝ έχει τόσο θόρυβο κύλησης. Έχει θόρυβο που φαίνεται να έρχεται από το ύψος των παραθύρων και πάνω άρα μιλάμε για αεροδυναμικό θόρυβο.
Οκ το cvt είναι αυτό που είναι και είναι feature οπότε πες δε μετράμε τη δική του συμβολή στη φασαρία.
Θα επιδιώξω να το οδηγήσω αλλά κάτι μου λέει ότι τη ζημιά την κάνουν οι ράγες οροφής.
Οχι οχι σιγουρα δε φταιει αυτο. Οπως δε φταινε και οι τεραστιοι καθρεφτες.
-
οι οποίες σαν υλοποίηση είναι μια βλακεία και μισή. Χοντροκομμένα πλαστικά με φτηνό φινίρισμα. Εάν εχεις λευκο χρωμα χωρίς ηλιοροφη φαίνονται σαν σαμάρια. Αλλα δεν φταίνε για τον θορυβο.
-
Εγώ έχω active plus χωρίς ραγες δλδ. και έχει τον ίδιο θόρυβο. Επίσης αν κλείσεις τους καθρέπτες δεν θα κάνει διαφορά στον θόρυβο. Σήμερα διαπίστωσα ότι έχει ελάχιστη διαφορά ο θόρυβος με τις μεμβράνες στα τζάμια.
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
οι οποίες σαν υλοποίηση είναι μια βλακεία και μισή. Χοντροκομμένα πλαστικά με φτηνό φινίρισμα. Εάν εχεις λευκο χρωμα χωρίς ηλιοροφη φαίνονται σαν σαμάρια. Αλλα δεν φταίνε για τον θορυβο.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Το καλό στην υπόθεση για το CC είναι πως κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει κ σαν όχημα πόλης αν δεν τον ενοχλεί το μήκος κ να έχει θέματα παρκαρίσματος.
Πχ. Για την εργασία σου αν βγαίνεις από το γκαράζ σου κ πας στην δουλειά σου κ έχεις χώρο εκεί ή γκαράζ δεν υπάρχει θέμα.
Μετά για σούπερ κ λοιπές δραστηριότητες πάλι κέρδος έχει από το υβριδικό κομμάτι.
Για μέσα στην πόλη είναι πολύ καλύτερο από πετρέλαιο κατά εμέ.
Στο ταξίδι κ 6.5-7 να κάψει σιγά το θέμα.
Η απόσβεση γίνεται αλλού.Αυτό ακριβώς κάνω σε καθημερινή βάση. Από γκαράζ σπιτιου στο γκαράζ της δουλειας. Κατανάλωση στην πόλη γύρω στα 3.5-4 λίτρα. Από προάστια στο κέντρο της Αθήνας.
-
Το adaptive cc κοβει μονο του ταχυτητα στις στροφες. Το υπολογιζει απο το ναβι και τις κλισεις του τιμονιου. Μεγαλη σπασαρχιδια. Μου τη σπαει απειρα. Το χει και το σεατ και το κωδικοποιησα να ειναι απενεργοποιημενο.
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Όταν μιλάμε με αμιγή χρήση εθνικής, ναι, 60 μωτ είναι λίγα. Όταν πάλι λέμε π.χ. πήγα Αθήνα - Θεσνίκη και πήγαινα παντού με 130 χαω, αυτό σημαίνει μωτ κάτι σε 100 λόγω των διοδίων. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Εγώ πάντως στην ίδια διαδρομή (Αθήνα - Ξυλόκαστρο) με σχεδόν άδεια εθνική και epass (για να μην καθυστερώ πολύ στα διόδια) αν βάλω το cruise control στα 120 (δηλαδή πραγματική 116, μετρημένα με GPS), βγάζω μέση ωριαία 113 Km/h. Αν κάνω το ίδιο με το cc στα 140 (δηλαδή πραγματική 135), με μόνο το κομμάτι των τούνελ της Κακιάς Σκάλας στα 120, βγάζω μέση ωριαία 127 Km/h.
Όλα τα παραπάνω με τρομακτική επαναληψιμότητα (1 Km/h διαφορά στο εύρος). -
-
Καλή παραλαβή και καλοτάξιδο!
-
Σαββάτο-Κυριακή-Δευτέρα έκανα 1600χλμ μαζεμένα, κυρίως σε αυτοκινητόδρομο, σχεδόν όλα με cruise control. Η οδήγηση ήταν ΠΑΡΑ πολύ ξεκούραστη και άνετη. Κατανάλωση 6.1 τελικά.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Σαββάτο-Κυριακή-Δευτέρα έκανα 1600χλμ μαζεμένα, κυρίως σε αυτοκινητόδρομο, σχεδόν όλα με cruise control. Η οδήγηση ήταν ΠΑΡΑ πολύ ξεκούραστη και άνετη. Κατανάλωση 6.1 τελικά.
μήπως θέλεις να μας πεις και μέσο όρο ταχύτητας και αν είχες βουνά ανέβα-κατέβα;
-
Άραγε η 1.8 να έχει υψηλότερη ή χαμηλότερη κατανάλωση;
-
O μόνος λόγος να προτιμήσει κάποιος το 1.8 είναι να έχει κόλλημα-εμμονή-whatever με το φόρο πολυτελείας. Η όποια διαφορά στην κατανάλωση είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω (που είναι και το πιθανότερο) δεν είναι σοβαρό κριτήριο επιλογής.
Κατά τα άλλα θα πρόκειται για αρκετά υποδεέστερο αυτοκίνητο σε σχέση με 2λτ για ευνόητους λόγους. Δε θα το προτιμούσα έναντι ανταγωνιστικών στην τιμή που φαίνεται ότι θα έρθει.
-
5.0 με 5.1 ειναι η διαφορά στην κατανάλωση 1.8 με 2.0.
Και για τιμές €€€... σίγουρα θα τσιμπήσουν και άλλο
Συνέπως.. βρήκες ετοιμοπαράδοτο.. περιμενεις παραγγελια.. πάρε το 2.0 να ησυχάσεις -
Ο λόγος για να προτιμήσει κάποιος το 1800 έναντι του 2.000 είναι το οικονομικό συνολικά. Όχι δηλαδή μόνο ο φόρος πολυτελείας, αλλά τα συνολικά μικρότερα κοστολόγια. Ήτοι ο συνδυασμός τιμή αγοράς, όχι φόρος πολυτελείας, ευκολία μεταπώλησης.
Κάτι άλλο, δεν θέλουν όλοι 200 άλογα, οι περισσότεροι βολεύονται και με λιγότερα. -
O μόνος λόγος να προτιμήσει κάποιος το 1.8 είναι να έχει κόλλημα-εμμονή-whatever με το φόρο πολυτελείας. Η όποια διαφορά στην κατανάλωση είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω (που είναι και το πιθανότερο) δεν είναι σοβαρό κριτήριο επιλογής.
Κατά τα άλλα θα πρόκειται για αρκετά υποδεέστερο αυτοκίνητο σε σχέση με 2λτ για ευνόητους λόγους. Δε θα το προτιμούσα έναντι ανταγωνιστικών στην τιμή που φαίνεται ότι θα έρθει.
Κοντα στα 1500€ θα ειναι ισως η διαφορά στην τιμή του 2.0 με τον 1.8 αλλά σε αυτό το ποσό πρέπει να υπολογίσουμε και 2200€ που θα πρέπει να δώσεις μέσα στα πρώτα 5 χρονια για τον φορο.
Αρα παμε 3700€ διαφορά. Βεβαια ο μεσος Έλληνας κραταει το αυτοκίνητο του για πολυ πανω απο 5 χρονια (συνηθως 15+). Αν υποθεσουμε οτι θα το κρατησεις 10 χρονια τοτε θες αλλα 1500€ για τον φορο και φτάνουμε στα 5200€5200€ παραπάνω αν κάποιος δεν θελει να τα δωσει, προσωπικά εγω δεν το χαρακτήριζα ούτε σαν εμμονή ούτε κόλλημα.
Και σε ολα αυτά βέβαια πρέπει να υπολογίσουμε οτι το διλιτρο μετα δεν το πουλάς ούτε με σφαίρες σε καλή τιμη. Πολύ πιθανο να το σκοτώσεις πιο κατω και απο τις τιμες που θα εχουν τα αντίστοιχα 1.8 εκείνη την εποχή
Κατα την γνωμη μου η αγορα διλιτρου αυτη την στιγμη ειναι μια κακιστη επιλογη, εκτός αν σου τρεχουν απο τα μπατζακια... που και παλι βεβαια σε αυτη την περιπτωση δεν θα πας σε Corolla...
-
Για πολλοστή φορά θα γίνει ξανα η ίδια κουβέντα για το δίλιτρο!
Καπου ελεος!
Καλως χρυσά και άριστα κανατε όσοι θελατε και πήρατε διλιτρο!
Καλως χρυσά και άριστα κάνουν και όσοι δεν θέλουμε τα δίλιτρα.
Οι λόγοι του να μην θέλεις παρα πολλοι! οχι μόνο αποτιμούμενοι σε χρήμα αμεσα αλλά και έμμεσα και σε peace of mind! -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Κοντα στα 1500€ θα ειναι ισως η διαφορά στην τιμή του 2.0 με τον 1.8 αλλά σε αυτό το ποσό πρέπει να υπολογίσουμε και 2200€ που θα πρέπει να δώσεις μέσα στα πρώτα 5 χρονια για τον φορο.
Αρα παμε 3700€ διαφορά. Βεβαια ο μεσος Έλληνας κραταει το αυτοκίνητο του για πολυ πανω απο 5 χρονια (συνηθως 15+). Αν υποθεσουμε οτι θα το κρατησεις 10 χρονια τοτε θες αλλα 1500€ για τον φορο και φτάνουμε στα 5200€5200€ παραπάνω αν κάποιος δεν θελει να τα δωσει, προσωπικά εγω δεν το χαρακτήριζα ούτε σαν εμμονή ούτε κόλλημα.
Και σε ολα αυτά βέβαια πρέπει να υπολογίσουμε οτι το διλιτρο μετα δεν το πουλάς ούτε με σφαίρες σε καλή τιμη. Πολύ πιθανο να το σκοτώσεις πιο κατω και απο τις τιμες που θα εχουν τα αντίστοιχα 1.8 εκείνη την εποχή
Κατα την γνωμη μου η αγορα διλιτρου αυτη την στιγμη ειναι μια κακιστη επιλογη, εκτός αν σου τρεχουν απο τα μπατζακια... που και παλι βεβαια σε αυτη την περιπτωση δεν θα πας σε Corolla...
Καμία αντίρρηση. Αν υποθέσουμε ότι ένα mid-spec 1800αρι θα έρθει στα 32Κ τοτε δεν είναι καλη επιλογή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό έγραψα.
Καλύτερα ένα T-Roc ή ένα Tuscon.
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Καμία αντίρρηση. Αν υποθέσουμε ότι ένα mid-spec 1800αρι θα έρθει στα 32Κ τοτε δεν είναι καλη επιλογή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό έγραψα.
Καλύτερα ένα T-Roc ή ένα Tuscon.
Αν βασικο σου μελημα ειναι η οικονομία και μετα ολα τα αλλα τοτε μια χαρα επιλογη ειναι. Ναι μεν χάνεις σε ποιότητα εσωτερικού αλλα θα εχεις σχεδον την μιση κατανάλωση.
Και μην ξεχναμε βεβαια και τι μεταπωλητική αξια θα εχει το cc 1.8 και τι τα αντιστοιχα troc/tuscon.
Σε 5-10 χρονια δεν νομιζω οτι θα αγοραζει η θα πουλαει ευκολα κανεις κλασικά βενζινοκινητα...
Toyota Corolla Cross