Nov 13, 2024, 7:50 AM

Πολύ καλή κατανάλωση,αλλά όπως βλέπεις έχεις χαμηλότερη μ.ω.τ. κατά ~20km/h σε σχέση μ'εμένα και τον stefan147.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαδρομές σου είναι στην πλειοψηφία χαμηλών ταχυτήτων αστικής χρήσης κυρίως (δεν είναι κάποια μομφή,ίσα-ίσα εκεί ειναι η καλύτερη αξιοποίηση του full hybrid).
Aπλά,ο stefan κι εγώ λέμε πως δεν μπορεις να έχεις κάτω από περίπου 5,5lt/100 αν τα συνολικά χλμ. σου έγιναν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αυξημένες μ.ω.τ.

Όλα τα χλμ του μήνα που απεικονίζονται στα στατιστικά έχουν διανυθεί εντός Αττικής, εξ' ου και ο μ.ο. 4,5λ.. Αυτονόητο ότι τα hev δεν έχουν ανταγωνισμό σε αστική χρήση, αντιθέτως σε ε.ο. οι διαφορές είναι αμελητέες με ένα αμιγώς θερμικό. Εφόσον κάποιος διανύει το μεγαλύτερο μέρος των χλμ. εντός Αττικής οι διαφορές με ένα θερμικό αντίστοιχης κατηγορίας είναι τεράστιες, μπορεί και η διαφορά στη κατανάλωση να ανέλθει σε 6λίτρα περισσότερο ενός θερμικού σε συνθήκες κίνησης.
Νομίζω όμως ότι στο επαρχιακό δίκτυο είναι εξίσου αποδοτικό ένα hev, μόνο σε εθνική σε ταχύτητες κίνησης 140-150 οι διαφορές με το θερμικό εκμηδενίζονται