-
Δεν υπερασπιζομαι τα Τουοτα...αλλα αν θες να καθεσαι σταυροποδι παρε HRV αλλα με 320λτ χωρο αποσκευων. ΤΟ αντιστοιχο ψψ 1.8 (FWD) εχει 480λτ. Χαοτικη διαφορα... Οποτε ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Εχει αλλαξει η φαση...μπαινει μεσα και η ασφαλεια κλπ κλπ.
Παλια επιανες με το χερι σου το παρμπριζ και τωρα εχεις αποσταση 1.5 μετρο. Ειναι πολλες οι παραμετροι... -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@moysatos said in Toyota Corolla Cross:
Βασικά η σύγκριση corolla cross με kuga είναι άστοχη.
Το Kuga πρέπει να συγκριθεί με rav για να έχει κάποιο νόημα.Αντε πάλι...είπαμε αν το πάμε με το πάτωμα, τα δύο αυτοκίνητα είναι άμεσα ανταγωνιστικα. Και τα δυο βασίζονται σε πάτωμα κατηγορίας C.
Όπως επίσης και το καθισματακι δεν είναι θέμα. Το ίδιο ακριβώς χωράει κανονικά σε Renegade και X1. Το μεν Renegade είναι στο κάτω άκρο της C (μικρότερο κι από κάποια Bsuv) και το Χ1 είναι καθαρό C.
Δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα τους ιδιους χωρους και στο εσωτερικο των επιβατων αλλα και στο χωρο αποσκευων. Μπορει το Renegade να μην εχει χωρο αποσκευων και να εδωσε μεσα στο σαλονι περισσοτερη ευρυχωρια. Το ιδιο για το καθε αυτοκινητο.
Στο δια ταυτα στο ψψ ΑΥΤΟ το καθισματακι ειναι σφιχτο, Υπηρχαν πολλες αλλες επιλογες πιο μαζεμενες. Αλλα οταν με ενα καθισμα τα κανεις ολα εχεις και καποια μειονεκτηματα.
Οταν ψαχνεις καθισματακι παιδικο απο μωρο μεχρι θεωρητικα τα 12 ετη αναφερονται ολα αυτα.
Υπομονη 1-1.5 χρονο (αναλογως την αναπτυξη του παιδιου) και θα γυρισει μπροστα. Εκτος και αν το κρατησετε παραπανω...αλλοι μπορει να το κρατησουν εως τα 4 αναποδα.Ναι αλλά δε γίνεται κάθε χρόνο να παίρνεις και άλλο καθισμα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?
Δεν καταλαβαίνω πάντως που είναι η δυσκολία στο να συμφωνήσουμε ότι το ΨΨ και γενικά αυτή η πλατφόρμα έχει κάκιστους εσωτερικούς χώρους. Είναι ξεκάθαρο νομίζω. Δε βρίσκω το λόγο να προσπαθούμε να τα ρίξουμε στην επιλογή του καθίσματος ή οπουδήποτε άλλου. Εξάλλου εάν θες υβριδικότητα θα πρέπει να συμβιβαστεις με το γεγονός ότι θα χεις μπαταρίες κάπου κτλ κτλ.
Για μένα είναι μη αποδεκτό να καταργείται μια θέση επιβάτη σε ένα μεσαίο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ αυτοκινητο, οποιοδήποτε κι αν είναι το κάθισμα.
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Μετα απο συγκριτική δοκιμή με το δικο μου 2,0 και 1,8 φιλου η άνεση και ειδικά πισω μπορώ να πώ οτι έχει αισθητή διαφορά. Απλά ειναι θέμα επιλογών... (Αν έχεις την οικονομική άνεση)... αγοράζεις πιο εξοπλισμένη έκδοση ή άνεση και 60 άλογα παραπάνω?
Δυστυχώς το 2,0 ενώ προφανώς είναι πιο ολοκληρωμένο σαν αμάξι χαντακώνεται για τα καλα με τον φορο.
Η Active plus σε βαθος δεκαετίας σου βγαίνει 37000 οταν στην αντίστοιχη 1.8 θα δώσεις 30.760 και τέλος.
Ακόμα και αν πεις οτι θα το κρατήσεις 3-4 χρονια και μετα θα το δωσεις για να μην πληρώσεις ολο τον φορο, δεν πουλιέται με τίποτα η τέλος πάντων θα έχεις τεράστια χασούρα...Πωλούνται, απλώς αργούν λίγο σε σχέση με τα 1,8 που φεύγουν σε μια βδομάδα. Η Πόλις είχε βγάλει προς πώληση καμιά δεκαριά 2λιτρα active plus, σε τιμές 28-31Κ και τώρα έχουν μείνει 3, από τον Ιούνιο που τα παρακολουθώ .
-
Το Kuga πρέπει να συγκριθεί με rav για να έχει κάποιο νόημα.Αντε πάλι...είπαμε αν το πάμε με το πάτωμα, τα δύο αυτοκίνητα είναι άμεσα ανταγωνιστικα. Και τα δυο βασίζονται σε πάτωμα κατηγορίας C.
Όπως επίσης και το καθισματακι δεν είναι θέμα. Το ίδιο ακριβώς χωράει κανονικά σε Renegade και X1. Το μεν Renegade είναι στο κάτω άκρο της C (μικρότερο κι από κάποια Bsuv) και το Χ1 είναι καθαρό C.
Δεν εχουν ολα τα αυτοκινητα τους ιδιους χωρους και στο εσωτερικο των επιβατων αλλα και στο χωρο αποσκευων. Μπορει το Renegade να μην εχει χωρο αποσκευων και να εδωσε μεσα στο σαλονι περισσοτερη ευρυχωρια. Το ιδιο για το καθε αυτοκινητο.
Στο δια ταυτα στο ψψ ΑΥΤΟ το καθισματακι ειναι σφιχτο, Υπηρχαν πολλες αλλες επιλογες πιο μαζεμενες. Αλλα οταν με ενα καθισμα τα κανεις ολα εχεις και καποια μειονεκτηματα.
Οταν ψαχνεις καθισματακι παιδικο απο μωρο μεχρι θεωρητικα τα 12 ετη αναφερονται ολα αυτα.
Υπομονη 1-1.5 χρονο (αναλογως την αναπτυξη του παιδιου) και θα γυρισει μπροστα. Εκτος και αν το κρατησετε παραπανω...αλλοι μπορει να το κρατησουν εως τα 4 αναποδα.Ναι αλλά δε γίνεται κάθε χρόνο να παίρνεις και άλλο καθισμα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?
Δεν καταλαβαίνω πάντως που είναι η δυσκολία στο να συμφωνήσουμε ότι το ΨΨ και γενικά αυτή η πλατφόρμα έχει κάκιστους εσωτερικούς χώρους. Είναι ξεκάθαρο νομίζω. Δε βρίσκω το λόγο να προσπαθούμε να τα ρίξουμε στην επιλογή του καθίσματος ή οπουδήποτε άλλου. Εξάλλου εάν θες υβριδικότητα θα πρέπει να συμβιβαστεις με το γεγονός ότι θα χεις μπαταρίες κάπου κτλ κτλ.
Για μένα είναι μη αποδεκτό να καταργείται μια θέση επιβάτη σε ένα μεσαίο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ αυτοκινητο, οποιοδήποτε κι αν είναι το κάθισμα.
Συμφωνουμε οτι εχει μικροτερους χωρους απο το Κουγκα. Τελος αυτο.
ΕΙπαμε καθε αυτοκινητο εχει τα δικα του χαρακτηριστικα.
Καθισματακια δεν αλλαζεις καθε χρονο.
Στην ουσια ενα της γεννησης μεχρι 1-1.5 χρονο (αναλογως τον καθε γονιο) και μετα το καθισμα του μεχρι να παει 12 ετων ή 150 υψος ωστε να βαζει την ζωνη κανονικα και χωρις booster.
Το καθισμα το αναφερω γιατι αν σου φερω αλλο καθισμα για την ηλικια αυτη θα μπαινει ανετα πισω απο τον συνοδηγο χωρις αυτα τα προβληματα που εχεις.
Σε καθε περιπτωση υπομονη μεχρι να γυρισει μπροστα. Ελπιζω η γυναικα σου ναμην ειναι πολυ ψηλη γιατι θα εχετε θεμα. Αν και στις αρχες μεχρι 6 μηνων εγω την εβαζα πισω.
Αρκει να μην εχει καποιος 2 παιδια. -
Είναι λίγο χαζος ο σχεδιασμος στην θεση του συνοδηγού γιατί το ταμπλό κανει μεγάλη κουρμπα και κάποιος με αρκετά παραπάνω κιλα (όχι απαραίτητα ψηλος) πρέπει να παει το καθισμα αρκετά πισω για να μην βρίσκει το πάνω μέρος των γονάτων του.
Πισω απο τον οδηγο εχει παραπάνω χώρο. Το καρεκλάκι δεν χωράει καλύτερα εκεί @stefan147?
-
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Εχει πάρει ενας συνάδελφος την 1,8 και τα παιδιά του κανουν παράπονα οι κουνάει στο πίσω μέρος και ζαλίζονται...Εχει κανεις κάτοχός αντίστοιχη εμπειρία?
Αυτό σε ορισμένα αυτοκίνητα το προκαλεί και η συνεχής χρήση του Lane assist...
Οι μικροδιορθωσεις που κάνει για να κρατήσει το όχημα στην επιθυμητή για αυτό θέση στη λωρίδα γίνονται περισσότερο αισθητές στους πίσω επιβάτες.
Καί είναι και ψηλό το κέντρο βάρους στα Suv crossover... -
Συμφωνουμε οτι εχει μικροτερους χωρους απο το Κουγκα.
Όχι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, το ΨΨvsKuga. Αυτό είναι αυτονόητο γιατι εχουν χαώδεις διαφορες. Απλά χρησιμοποίησα το Κουγκα γιατι αυτό έχω δίπλα δίπλα.
Γενική διαπίστωση ειναι η ελλειψη χωρων με δείγμα από πολλά αυτοκινητα της κατηγορίας.
-
Συμφωνουμε οτι εχει μικροτερους χωρους απο το Κουγκα.
Όχι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου, το ΨΨvsKuga. Αυτό είναι αυτονόητο γιατι εχουν χαώδεις διαφορες. Απλά χρησιμοποίησα το Κουγκα γιατι αυτό έχω δίπλα δίπλα.
Γενική διαπίστωση ειναι η ελλειψη χωρων με δείγμα από πολλά αυτοκινητα της κατηγορίας.
Χωρις να εχω μετρησει/κατσει/δοκιμασει ολα τα αυτοκινητα της κατηγοριας ειμαι σιγουρος οτι πολλα απο αυτα θα εχουν το ιδιο προβλημα σε αυτο το κομματι.
-
Η προεξοχή στο ταμπλό δημιουργεί το πρόβλημα στο CC.
Εμείς χρησιμοποιήσαμε κάνα χρόνο στο baleno αυτό και δεν εντοπίσαμε κάποιο πρόβλημα
Αλλά το baleno έχει πολύ μαζεμένο ταμπλό, κατάλαβα την διαφορά τώρα με το T-ROC
-
Ναι αλλά δε γίνεται κάθε χρόνο να παίρνεις και άλλο καθισμα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?
Περιπου. 3 καθισματακια θες. 0-12 μηνων, 12-36/48 και αλλο εαν εως τα 12 ετη. Εγω ορκιζομαι στα Cybex.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι αλλά δε γίνεται κάθε χρόνο να παίρνεις και άλλο καθισμα. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?
Περιπου. 3 καθισματακια θες. 0-12 μηνων, 12-36/48 και αλλο εαν εως τα 12 ετη. Εγω ορκιζομαι στα Cybex.
Υπάρχουν καθίσματα που κάνουν για όλες τις ηλικιακες κατηγορίες (Ι, ΙΙ, ΙΙ), δηλαδή από βρέφος έως 12 ετών.
Εγώ πχ αγόρασα αυτό και θεωρητικά δεν θα χρειαστεί να αγοράσω άλλο:
-
Δεν παει ακριβως με τους μηνες οσο με τα κιλα.
Εγω με 2 καθισματα ειμαι οκ.
Πλεον εχω 2 cybex που μπορουν να κατσουν παιδια απο 9 κιλα (15 μηνων ή ανω των 75 cm) εως 36 κιλα (Αυτο μεταφραζεται εως 12 ετων (πανω κατω)).
Παντα κοιτουσα στα καθισματακια στα test ασφαλειας που εκανε πχ ο ADAC. Δεν ημουν υπερ της μια λυσης απο 0 εως 12 ετων. Ασχετως που υπαρχει αυτη η επιλογη. -
Renegade = B SUV
-
@clockwork21r said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχουν καθίσματα που κάνουν για όλες τις ηλικιακες κατηγορίες (Ι, ΙΙ, ΙΙ), δηλαδή από βρέφος έως 12 ετών.
Εγώ πχ αγόρασα αυτό και θεωρητικά δεν θα χρειαστεί να αγοράσω άλλο:
Αυτά τα 0-36kg θα δεις οτι μετα τα 4-5 δεν βολεύουνε καθόλου ειδικά για τα ποδια του παιδιού αλλά και για το μπες βγες.
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Renegade = B SUV
Βάσει εξωτερικών διαστάσεων, ναι. Βάσει πατώματος όχι γιατί βασίζεται στη Giulietta. Είναι θέμα ορισμού.
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Renegade = B SUV
Βάσει εξωτερικών διαστάσεων, ναι. Βάσει πατώματος όχι γιατί βασίζεται στη Giulietta. Είναι θέμα ορισμού.
Κι όμως όχι: https://en.wikipedia.org/wiki/SCCS_platform
-
Λάθος μου. Με μπέρδεψε το γεγονός ότι έχει ανεξάρτητη πισω.
-
-
Δύσκολα να σε καλύψει ένα μόνο κάθισμα.
Κανονικά θέλεις 3.
-
Ένα αυγό 0-13kg για τους πρώτους μήνες, το οποίο το παρέκαμψα με
-
Ένα 0-18kg της maxi Cosi, δεν παρέχει την ευκολία του 0-13, αλλά δεν είχαμε πολλές μετακινήσεις.
Κατάλληλο από 45cm έως 105cm (από νεογέννητο έως 4 ετών περίπου)
360° περιστροφής για ασφαλέστερη τοποθέτηση του παιδιού στο κάθισμα
Το ύψος του προσκέφαλου και των ζωνών ρυθμίζονται παράλληλα από μπροστά, σε 7 θέσεις
Δυνατότητα ανάκλησης 4 άνετων θέσεων από το απλό κάθισμα μέχρι το σημείο του ύπνου ρυθμίζετε εύκολα από μπροστά
Ενισχυμένο σύστημα πλευρικής προστασίας
Μαξιλάρι στήριξης για νεογέννητο
Ζώνη με 5 σημεία πρόσδεσης
Δείκτης για την σωστή τοποθέτηση και σύσφιξη των ζωνών
A.S.B Σύστημα αύτοματης σύνδεσης του καθίσματος με την βάση
Μέτωπο προς τα πίσω από 67cm-87cmκαι μέτωπο μπροστά από 88cm -105cm
Δείκτης μέτρησης ύψους για να ξέρετε πότε θα πρέπει να γυρίσετε το κάθισμα
Side protection system: Σύστημα Πλευρικής Προστασίας που προσφέρει μέγιστη ασφάλεια σε πλαϊνή πρόσκρουση.
Εύκολη αλλαγή μπρός-πίσω
Δείκτης ορθής τοποθέτησης συστήματος Isofix.https://kidsbox.gr/stol-za-kola-axissfix-plus-authentic-graphite-0-18-kg-53078.html
Αν μετακινήστε καθημερινά με το βρέφος, καλό είναι να αγοραστεί και "αυγό"
- Όταν έγινε 4 ετών πήραμε ένα britax της επόμενης κατηγορίας
-
-
Ωραίες εποχες που τα είχαν πίσω στην καρότσα!
Εποχες ΠΑΣΟΚ!
Toyota Corolla Cross