-
Δεν ειναι το hybrid αυτο. Το hybrid λογω μπαταριων κτλ εχει ακομα μικροτερο μπαγκαζ. 390λτ αν θυμαμαι καλα.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν ειναι το hybrid αυτο. Το hybrid λογω μπαταριων κτλ εχει ακομα μικροτερο μπαγκαζ. 390λτ αν θυμαμαι καλα.
Δεν επιμένω, δεν είμαι σίγουρος και εγώ, αλλά κάποιος πήγε στην ΠΟΛΙΣ και του έδωσαν 480 λίτρα για το μπροστινοκινητο και προσπαθω μα θυμηθω τι μου ειχε πει ο πωλητής για το AWD
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν επιμένω, δεν είμαι σίγουρος και εγώ, αλλά κάποιος πήγε στην ΠΟΛΙΣ και του έδωσαν 480 λίτρα για το μπροστινοκινητο και προσπαθω μα θυμηθω τι μου ειχε πει ο πωλητής για το AWD
436λτ το FWD, 390λτ το AWD-i, όλα τα άλλα είναι από άλλες αγορές μη hybrid. Τα νούμερα αυτά είναι από τον κατάλογο και επίσης μου το επισήμανε και ο πωλητής για το 4x4 λέγοντας μου ότι ο χώρος ουσιαστικά είναι σαν του YC.
-
-
Σχετικά με την κατανάλωση και 4.5 λτ που αναφέρθηκαν αυτά αφορούν καθαρά σφικτό αστικό περιβάλλον.
Στην εθνική στα 120-130 είσαι σίγουρα στα 6.5λτ δλδ πάνω από ένα οικονομικό ντίζελ που σε αυτά τα χλμ πέφτει στο 5.2-5.3λτ. -
Χοντρικά έτσι είναι αλλά εκτός αν κάποιος μένει στις παρυφές των πόλεων και ταξιδεύει σε προορισμό που είναι πάλι στις παρυφές πόλεων, με το που μπει στην πόλη το υβριδικό θα ισοφαρίσει στον μέσο όρο και ίσως κερδίσει το diesel στην χαμηλή κατανάλωση.. διότι μέσα στην πόλη θα γράφει από 1-2,5 λίτρα/100χλμ όταν το diesel θα γράφει 7-8λιτρα
-
Άμα είναι να δώσεις 34Κ (style) ή έστω 32Κ για να κάνεις οικονομία καυσίμου παίρνεις Suzuki (s-cross) και με τα ρέστα την βενζίνη πολλών ετών.
Αν θες ποιοτικό εσωτερικό και όχι πλαστικούρα το Corolla cross δεν είναι εκεί (έτη φωτός μακριά τα VW (Tiguan), μακριά και τα kia (Niro).
Προσωπική άποψη, τα τουοτα (και το Corolla cross) νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους εκπροσώπους της basic νοοτροπίας από άποψη εμφάνισης δηλαδη πλαστικούρα, χωρίς έμπνευση ή καλαισθησία (εμφάνιση-υλικά, όχι εξοπλισμός).
Στα 25-28Κ να το αποδεχτώ αυτό, στα 32+ όμως όχι, δεν αγοράζεις σκέτη τη μηχανή αλλά αυτοκίνητο που πρεπει να δικαιολογεί και τα λεφτά του. -
@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:
- 200 άλογα, ξαναλέω 2 0 0 Α Λ Ο Γ Α , που σημαίνει πως στις Ε.Ο ολα τα Dieselοματρακάδες και τα τρικύλινδρα τουρμπάκια θα πρέπει ΜΕ ΝΟΜΟ να υποχρεωθούν να κινούνται μόνο στην δεξιά λωρίδα , και με ειδική άδεια να βγαίνουν για προσπέραση αφού έχει εξασφαλιστεί πως δεν κινειται κάποιο CC σε 1km τουλάχιστον πίσω τους.
Δε θέλω να στο χαλάσω και να σε στεναχωρήσω αλλά οφείλω να σε ενημερώσω ότι παρα τα 200 άτια η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 180...
Και είναι κάμποσα τα άτιμα τα ντιζελοτρικύλινδρα που ξεπερνούν αυτή την τελική
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
- 200 άλογα, ξαναλέω 2 0 0 Α Λ Ο Γ Α , που σημαίνει πως στις Ε.Ο ολα τα Dieselοματρακάδες και τα τρικύλινδρα τουρμπάκια θα πρέπει ΜΕ ΝΟΜΟ να υποχρεωθούν να κινούνται μόνο στην δεξιά λωρίδα , και με ειδική άδεια να βγαίνουν για προσπέραση αφού έχει εξασφαλιστεί πως δεν κινειται κάποιο CC σε 1km τουλάχιστον πίσω τους.
Δε θέλω να στο χαλάσω και να σε στεναχωρήσω αλλά οφείλω να σε ενημερώσω ότι παρα τα 200 άτια η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 180...
Ίσα ίσα να δουλέψει και λίγο το δεξί φλας
-
430 και 390lt πορτμπαγκαζ ..οριακα για ταξιδι οικογενειας 4 ατομων....και τετοιο μηκος αυτοκινητο....4.46m...
για παρα πολλους μεσα στα πρωτα που κοιτανε....Μαλιστα....
-
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
Σωστά!
Δεν το σκέφτηκα καλά, άκυρο το τρολαρισμα στους dieselτους , θα το περνάνε cruiser και pilou στην Ε.Ο και θα πρήζουν παπαρο μετά στο τοπικό -
Το υψηλό επίπεδο φόρτωσης πως διευκολύνει την καθημερινότητά μας, που γράφει το κείμενο που έβαλε ο νετγκεό;
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Άμα είναι να δώσεις 34Κ (style) ή έστω 32Κ για να κάνεις οικονομία καυσίμου παίρνεις Suzuki (s-cross) και με τα ρέστα την βενζίνη πολλών ετών.
Αν θες ποιοτικό εσωτερικό και όχι πλαστικούρα το Corolla cross δεν είναι εκεί (έτη φωτός μακριά τα VW (Tiguan), μακριά και τα kia (Niro).
Προσωπική άποψη, τα τουοτα (και το Corolla cross) νομίζω ότι είναι από τους καλύτερους εκπροσώπους της basic νοοτροπίας από άποψη εμφάνισης δηλαδη πλαστικούρα, χωρίς έμπνευση ή καλαισθησία (εμφάνιση-υλικά, όχι εξοπλισμός).
Στα 25-28Κ να το αποδεχτώ αυτό, στα 32+ όμως όχι, δεν αγοράζεις σκέτη τη μηχανή αλλά αυτοκίνητο που πρεπει να δικαιολογεί και τα λεφτά του.100%
Περιμενα το Corolla Cross στο ευρος τιμων που αναφερεις, ωστε να δικαιολογησω μια πιθανη αλλαγη λογω υβριδικοτητας. Εχω το Grandland MY19. Αλλα δεν μπορω να βρω τον λογο πλεον. Σημειωση, οτι το "προσπαθησα" και με το Yaris CrossΑγορασα το Grandland στα 21.500 πριν 3 χρονια, με μεταλλικο.
Εχει σαφως ποιοτικοτερα υλικα (το συγκρινω με το Yaris Cross που εκανα TD), καλυτερη αναρτηση, ανωτερη ηχομονωση. Κατα ποσο θα εχουν βελτιωθει στο Corolla Cross?Σιγουρα μεγαλυτερους χωρους απο το Corolla Cross, τουλαχιστον με οτι αναγραφεται. Για ποιο λογω να τα αλλαξω ολα αυτα? Ρητορικη ειναι η ερωτηση, παει προς την Toyota. Τι μου δινεις ως πιθανο πελατη για να με τραβηξεις, να αφησω το Grandland και να ερθω?
Για την οικονομια στην καθημερινοτητα μου? Αυτη η διαφορα 3λτ (απο τα 4.5λτ του Corolla Cross με τα τωρινα 7λτ του Puretech) χωρανε στα 10.000 ευρω που ζηταει παραπανω η Toyota?οπως λεει και ο φιλος στα 32 χιλιαρικα, εχεις και απαιτησεις
στα 23 χιλιαρικα της Corolla, μπορεις να πεις οτι ολα τα ασχημα γυρω γυρω τα καταπινεις. Εδω ομως? -
Περί grandland αυτά που λες αφορούν το προ fl μοντέλο που όντως κάποια στιγμή είχε 21-22Κ.
Τώρα που μιλάμε αν πας να πάρεις το ίδιο μοντέλο με την νέα μάσκα φώτα και νέο ταμπλό με εμφανιση δλδ 2022 και όχι την παρωχημενη του 2017 που έχει των 21Κ πρέπει να δώσεις 31.5Κ!!!
Τώρα στην ερώτηση σου και εγώ αν ήμουν με τα 21Κ με το αμάξι σου δεν θα πήγαινα στην κκ , θα το σκεφτόμουν μόνο αν οι διαδρομές μου ήταν αποκλειστικά μέσα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη στον σφικτό αστικό ιστό. Αλλιώς δεν θα έδινα +10Κ για να πάρω -80λτ αποσκευών και ένα στενότερο αμάξι.
Αυτός που έχει το δίλημμα όμως να πάρω 9/22 το Γκραντ λαντ 1.2 με κουτάλα 130 με 8-9λτ στην πόλη και έλλειψη στον εξοπλισμό στα 31.5Κ ή την κκ στα ίδια λεφτά με 2.0 με φπ αλλά και 0 τέλη με 197 αυτόματο έστω και ecvt με καλύτερο εξοπλισμό οι 9/10 θα έπαιρναν την κκ νομίζω. -
Αληθεια ειναι αυτο που γραφεις, εφαρμοζει σε αυτους που δεν εχουν αυτοκινητο και βλεπουν την Corolla Cross υπο το πρισμα του τωρινου ανταγωνισμου
Ωστοσο, περα απο την υβριδικοτητα αυτη καθαυτη, το αλλο μεγαλο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα της Τογιοταρας ηταν η ορθη τιμη. Κυριε, σου προσφερω την επιτομη της τεχνολογιας, με καποιες εκπτωσεις στα γυρω γυρω φυσικα, αλλα σε ορθη τιμή
Αν το μοναδικο σου πλεονεκτημα ειναι η χαμηλη κατανάλωση, σε αυτα τα μεγεθη, και υστερεις σε ολα τα υπολοιπα δεν βλεπω τον λογο να διαλεξει καποιος Corolla Cross εναντι του ανταγωνισμου.
Για ποιο λογο να μην επιλεξω ενα ντιζελ Grandland, εαν η πρωτη μου αναγκη ειναι η χαμηλη καταναλωση?Πριν 3 χρόνια πήγα στην Toyota και τους είπα έχω 25 χιλιάρικα, θέλετε να μου δώσετε ένα υβριδικό με χώρους για οικογενεια με μωρα? Δεν με νοιάζει χρώμα και θρησκεία
Δεν είχαν και μόλις άρχισαν να ψελιζουν κάτι για Yaris Cross.
Τώρα πάλι να πάω, πάλι δεν έχουν. Άλλο 25-28, αλλο 32-34
2/2 δεν έχουν προϊόν, ε πόσες φορές να έρθει ο πελάτης -
Δεν έχει καμία επαφή το πετρέλαιο Grandland, εκτός από τους χώρους και την (υποκειμενική)εμφάνιση.
-
Μάλλον απέχεις από την αγορά, οι τιμές έχουν ξεφύγει, πριν 3 χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Πρέπει να συγκρίνουμε το τώρα.
Σου έγραψε ο tkin73 πόσο πάει το Grandland τώρα, η Stellantis το εχει χασει τελείως με την τιμολόγηση της. Το προσπάθησα πολύ αλλά δεν...
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Το υψηλό επίπεδο φόρτωσης πως διευκολύνει την καθημερινότητά μας, που γράφει το κείμενο που έβαλε ο νετγκεό;
Δε σκύβεις για να βγάλεις τις σακούλες του σούπερ μάρκετ
-
@dimsabas said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχει καμία επαφή το πετρέλαιο Grandland, εκτός από τους χώρους και την (υποκειμενική)εμφάνιση.
Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου.
-
Βρε σεις μην σκέφτεστε αμυντικά.
Δεν έθεσε κανεις την επίλογη σας σε αμφισβήτηση.
Τώρα όπως έχουν πάει οι τιμές το λανσάρισμα της cc είναι ευκαιρία.
Πριν 2-3 χρονια θα έλεγες εύλογα ότι είναι ακριβά.
Toyota Corolla Cross