-
@giorgos-xf said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα, είναι η 1η μου ανάρτηση.
Έχω παραγγείλει πριν 1 1/2μήνα το 1.8 Style Skyview, επειδή μου αρέσει εμφανισιακά και συγκεντρώνει κάποια πλεονεκτήματα, όπως ήδη έχουν αναφερθεί εδώ μέσα. Ο προβληματισμούς μου εκτός άλλων, όπως μη φωτιζόμενοι διακόπτες παραθύρων, αστείος εσωτερικός μπλε φωτισμός, πολύ λιτό εσωτερικό, είναι το φύσημα που μπαίνει στην καμπίνα απ το παράθυρο του οδηγού. Όσο και να προσπαθείς να το παραβλέψεις ή να το καλύψεις με μουσική, είναι απαράδεκτο.
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.Κάτοχος CC 1.8 lounge εδώ και ένα μήνα και με 2.500 χλμ. Επέτρεψε μου να σου πω την άποψη μου αλλά και την μέχρι τώρα εμπειρία μου.
Αν ο βασικός σου γνώμονας είναι η οικονομία, τέτοιο αυτοκίνητο και σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρεις. Σίγουρα με 33κ υπάρχουν ποιοτικότερα αυτοκίνητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν την οικονομία του CC.
Αεροδυναμικός θόρυβος ναι υπάρχει, αλλά ποιο αυτοκίνητο με τέτοιο όγκο δεν έχει σε ταχύτητες πάνω από 130χλμ.
Εσωτερικός φωτισμός ναι για γέλια αλλά μετά από μια εβδομάδα δεν του δίνεις σημασία.
Την ηλιοροφη την φοβόμουν αλλά τώρα δεν την αλλάζω.
480 λίτρα χώρος αποσκευών είναι αρκετός για 4 μέλη οικογένεια, φυσικά αν είχε και 800 πάλι θα γέμιζε …
Η ανάρτηση κάνει τέλεια την δουλειά και ας μην έχει πίσω πολλαπλών.
Φύσημα δεν παρατήρησα στο δικό μου.
Αν όμως έχεις δεύτερες σκέψεις και έχεις ξενερώσει, ακύρωσε το. Αν έχεις βασικό κριτήριο το όμορφο εσωτερικό και την ποιότητα τότε ναι θα βρεις άλλο πολύ καλύτερο.
Αν έχεις την οικονομία τότε σε αυτά τα λεφτά δύσκολα.
-
Πέρνα από χόντα να δεις και το hrv.
-
Το πάθημα που γίνεται μάθημα , μαθήματα δηλ
τελικά το CC 4WD hybrid είναι πολύ ικανό αυτοκίνητοδείτε επίσης αυτό που είπα για το YC οταν καβαλάω τα ψηλά πεζοδρόμια
η μικρομετρική ακρίβεια του πεντάλ του γκαζιού στο ecogatoz θα πεταχτεί το ξέρω αλλα να σχολιάσει σοβαρά και να μας πεί που να βρούμε αυτά τα κόκκινα πλαστικά
Youtube Video -
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Κακιστες επιδόσεις του κινητήρα συγκριτικα με το CC 1.8, πορτμπαγκάζ Seat ibiza, τραγικές τιμές...
Δυστηχως ούτε απ έξω από την αντιπροσωπεία δεν αξίζει να περάσεις πλέον... -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Κακιστες επιδόσεις του κινητήρα συγκριτικα με το CC 1.8, πορτμπαγκάζ Seat ibiza, τραγικές τιμές...
Δυστηχως ούτε απ έξω από την αντιπροσωπεία δεν αξίζει να περάσεις πλέον...Εδώ άλλα λέει, κάποιος κάνει λάθος:
-
Και αναβαθμιζμένο εσωτερικό σε σχέση με το ψψ, να τα λέμε κι αυτά.
-
@ektoras said in Toyota Corolla Cross:
Δυστηχως ούτε απ έξω από την αντιπροσωπεία δεν αξίζει να περάσεις πλέον...Εδώ άλλα λέει, κάποιος κάνει λάθος:
Αν διαβάζω σωστά τα δεδομένα, η σύγκριση είναι με το 122ρι C-HR (όχι το 140ρι Corolla Cross).
Ενώ γενικά το HR-V πραγματι εμφανίζεται ταχυτερο, στον γύρο πίστας το 122ρι C-HR του ρίχνει 10 δευτερόλεπτα, που σε έναν γυρο περίπου δύο λεπτών, είναι μια αιωνιότητα... -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Αν διαβάζω σωστά τα δεδομένα, η σύγκριση είναι με το 122ρι C-HR (όχι το 140ρι Corolla Cross).
Ενώ γενικά το HR-V πραγματι εμφανίζεται ταχυτερο, στον γύρο πίστας το 122ρι C-HR του ρίχνει 10 δευτερόλεπτα, που σε έναν γυρο περίπου δύο λεπτών, είναι μια αιωνιότητα...Βάλε στοιχεία με το 140αρι, αν έχεις, ίσως το πλησιάσει.
Τώρα για την πίστα ....... στην καθημερινότητα της πίστας, σίγουρα είναι πιο αργό το HR-V
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Ενώ γενικά το HR-V πραγματι εμφανίζεται ταχυτερο, στον γύρο πίστας το 122ρι C-HR του ρίχνει 10 δευτερόλεπτα, που σε έναν γυρο περίπου δύο λεπτών, είναι μια αιωνιότητα...Βάλε στοιχεία με το 140αρι, αν έχεις, ίσως το πλησιάσει.
Τώρα για την πίστα ....... στην καθημερινότητα της πίστας, σίγουρα είναι πιο αργό το HR-V
Πριν κλείσω το CC είδα και το HRV. Δυστυχώς ο χώρος αποσκευών είναι αποτρεπτικός. Κατά τα αλλά το αμάξι είναι super !
-
Καλημέρα.
Είμαι κάτοχος Corolla Cross 2.0 Style Skyview και δυστυχώς έχω να μεταφέρω την ακόλουθη περιπέτεια μου.
Το βράδυ της 1ης Αυγούστου μου έσπασαν το πίσω μπαρμπρίζ για να μου κλέψουν κάποια αντικείμενα ευτελούς αξίας.
Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με την Toyota, προκειμένου να προχωρήσω σε αντικατάσταση του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου ανταλλακτικά και ο χρόνος που απαιτείται για την προμήθεια του ανταλλακτικού αναμένονταν να είναι 15 εργάσιμες ημέρες.
Αρχικά θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχουν ανταλλακτικά, αλλά το αποδέχομαι και ζητάω αυτοκίνητο αντικατάστασης προκειμένου να μπορώ να κινηθώ. Δυστυχώς με ειρωνικό εντελώς ύφος μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να έχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης για τον καθέναν. Αν και αυτό το θεωρώ αδιανόητο, το αποδέχομαι και ζητάω να στάθμευση το αυτοκίνητο μου στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας, διότι δεν διαθέτω κλειστό πάρκινγκ. Μου απάντησαν από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, διότι δεν ασφαλίζει ο χώρος στάθμευσης, ούτε καν με λουκέτο και το αυτοκίνητο θα ήταν εκτεθειμένο. Επικοινωνώ με δεύτερη αντιπροσωπεία, από την οποία μου απάντησαν ότι μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν θα είναι ασφαλισμένο και θα πρέπει να το παρκάρω στον αύλειο χώρο. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει εάν βρέξει μου απάντησαν ότι θα ρίξουν ένα νάιλον από πάνω.
Είχα επίσης επικοινωνία (τηλεφωνικά και με email) με τα κεντρικά after sales της Toyota στην Αθήνα, έγινε καταγραφή του αιτήματος μου, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να μου απαντήσουν.
Όπως καταλαβαίνετε το αυτοκίνητο μου είναι ακόμη ακινητοποιημένο.
Επίσης αναγκαστικά πληρώνω ιδιωτικό υπόγειο πάρκινγκ και προμηθεύτηκα και κουκούλα γιατί όπως είναι προφανές δεν μπορώ να το έχω εκτεθειμένο. Επίσης αναγκάστηκα να μισθώσω αυτοκίνητο.
Περιττό να πω ότι είμαι άκρως απογοητευμένος από το after sales της Toyota, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που την επέλεξα.Πραγματικά λυπάμαι.
ΥΓ: Δεν θα ήθελα να μεταφέρω τις στιχομυθίες κατά την επίσκεψη μου στο service της Toyota, διότι δεν θέλω να γίνω γραφικός.
-
Απογοητευτικό και τραγικό.
Αν θέλεις κοινοποίησέ το και στο Facebook, στον λογαριασμό της TOYOTA, σε διάφορα γκρούπς, στο twitter, Instagram και όπου αλλού κρίνεις, ούτως ώστε να αποκτήσει το πρόβλημά σου μεγαλύτερη δημοσιότητα μήπως και ιδρώσει λίγο το αυτάκι τους. -
@spyros_p said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα.
Είμαι κάτοχος Corolla Cross 2.0 Style Skyview και δυστυχώς έχω να μεταφέρω την ακόλουθη περιπέτεια μου.
Το βράδυ της 1ης Αυγούστου μου έσπασαν το πίσω μπαρμπρίζ για να μου κλέψουν κάποια αντικείμενα ευτελούς αξίας.
Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με την Toyota, προκειμένου να προχωρήσω σε αντικατάσταση του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου ανταλλακτικά και ο χρόνος που απαιτείται για την προμήθεια του ανταλλακτικού αναμένονταν να είναι 15 εργάσιμες ημέρες.
Αρχικά θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχουν ανταλλακτικά, αλλά το αποδέχομαι και ζητάω αυτοκίνητο αντικατάστασης προκειμένου να μπορώ να κινηθώ. Δυστυχώς με ειρωνικό εντελώς ύφος μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να έχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης για τον καθέναν. Αν και αυτό το θεωρώ αδιανόητο, το αποδέχομαι και ζητάω να στάθμευση το αυτοκίνητο μου στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας, διότι δεν διαθέτω κλειστό πάρκινγκ. Μου απάντησαν από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, διότι δεν ασφαλίζει ο χώρος στάθμευσης, ούτε καν με λουκέτο και το αυτοκίνητο θα ήταν εκτεθειμένο. Επικοινωνώ με δεύτερη αντιπροσωπεία, από την οποία μου απάντησαν ότι μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν θα είναι ασφαλισμένο και θα πρέπει να το παρκάρω στον αύλειο χώρο. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει εάν βρέξει μου απάντησαν ότι θα ρίξουν ένα νάιλον από πάνω.
Είχα επίσης επικοινωνία (τηλεφωνικά και με email) με τα κεντρικά after sales της Toyota στην Αθήνα, έγινε καταγραφή του αιτήματος μου, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να μου απαντήσουν.
Επίσης αναγκαστικά πληρώνω ιδιωτικό υπόγειο πάρκινγκ και προμηθεύτηκα και κουκούλα γιατί όπως είναι προφανές δεν μπορώ να το έχω εκτεθειμένο. Επίσης αναγκάστηκα να μισθώσω αυτοκίνητο.
Περιττό να πω ότι είμαι άκρως απογοητευμένος από το after sales της Toyota, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που την επέλεξα.Πραγματικά λυπάμαι.
ΥΓ: Δεν θα ήθελα να μεταφέρω τις στιχομυθίες κατά την επίσκεψη μου στο service της Toyota, διότι δεν θέλω να γίνω γραφικός.
η ερώτηση μου είναι γιατί για όλα αυτά δεν σε καλύπτει η ασφάλεια σου. ΚΑΙ αυτοκίνητο αντικατάστασης δίνει και παρμπρίζ αλλάζει....️
-
@nasosto said in Toyota Corolla Cross:
Αν θέλεις κοινοποίησέ το και στο Facebook, στον λογαριασμό της TOYOTA, σε διάφορα γκρούπς, στο twitter, Instagram και όπου αλλού κρίνεις, ούτως ώστε να αποκτήσει το πρόβλημά σου μεγαλύτερη δημοσιότητα μήπως και ιδρώσει λίγο το αυτάκι τους.Ούτε απογοητευτικό ούτε τραγικό. Πως προκύπτουν τέτοιες απαιτήσεις? Υπάρχει κάποια συμβατική υποχρέωση που δεν τηρείται?
Καλό είναι να γνωρίζουμε που πρέπει να απευθυνόμαστε για κάθε συμβάν και για το συγκεκριμένο μόνο η ασφαλιστική μπορεί να βοηθήσει. Δεν απευθυνόμαστε σε αντιπρόσωπο για τα πάντα μόνο και μόνο επειδή από εκεί αγοράσαμε το αμάξι.
-
ta, προκειμένου να προχωρήσω σε αντικατάσταση του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου ανταλλακτικά και ο χρόνος που απαιτείται για την προμήθεια του ανταλλακτικού αναμένονταν να είναι 15 εργάσιμες ημέρες.
Περιττό να πω ότι είμαι άκρως απογοητευμένος από το after sales της Toyota, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που την επέλεξα.
Πραγματικά λυπάμαι.
ΥΓ:Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι ο χρόνος αναμονής του ανταλλακτικού. Στα υπόλοιπα (αυτοκίνητο αντικατάστασης, χώρος στάθμευσης) μόνο με μια καλή ασφάλεια μπορεί να βγάλεις άκρη.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@nasosto said in Toyota Corolla Cross:
Αν θέλεις κοινοποίησέ το και στο Facebook, στον λογαριασμό της TOYOTA, σε διάφορα γκρούπς, στο twitter, Instagram και όπου αλλού κρίνεις, ούτως ώστε να αποκτήσει το πρόβλημά σου μεγαλύτερη δημοσιότητα μήπως και ιδρώσει λίγο το αυτάκι τους.Ούτε απογοητευτικό ούτε τραγικό. Πως προκύπτουν τέτοιες απαταιτήσεις? Υπάρχει κάποια συμβατική υποχρέωση που δεν τηρείται?
Καλό είναι να γνωρίζουμε που πρέπει να απευθυνόμαστε για κάθε συμβάν και για το συγκεκριμένο μόνο η ασφαλιστική μπορεί να βοηθήσει. Δεν απευθυνόμαστε σε αντιπρόσωπο για τα πάντα μόνο και μόνο επειδή από εκεί αγοράσαμε το αμάξι.
Πήγαν να το γράψω και εγώ αλλά λέω θα μου την πέσουν και δεν έχω όρεξη μέρες που είναι.
Στο θέμα μας τώρα.
Δεν έχει καμία υποχρέωση η αντιπροσωπεία να παρέχει κλειστό πάρκινγκ ασφαλείας. Όσο για διαθεσιμότητα ανταλλακτικών είναι γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλες οι αντιπροσωπείες πόσο μάλλον 15 Αυγούστου. Εδώ στη στην Peugeot δεν είχαν μπεκ και περίμενα 5 μέρες.... -
Όχι απλά δεν προσφέρει κανείς κλειστό πάρκινγκ αλλά θα έπρεπε να το αποφύγουμε κιόλας. Αν αρπάξει φωτιά στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας και καει το αμάξι μας, ποιος θα μας αποζημιώσει? Κανείς είναι η απάντηση. Αληθινή ιστορία αυτό από αντιπροσωπεία Τουότα στην Αργολίδα πριν κάποια χρόνια.
-
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχει καμία υποχρέωση η αντιπροσωπεία να παρέχει κλειστό πάρκινγκ ασφαλείας.
Ακριβώς....αλλά τογιότα γαρ έδωσε λύση. Γενικά πέραν της απαίτησης διαθεσιμότητας ανταλλακτικού (που πάλι μια χαρά ειναι, το σύνηθες πλέον ειναι 3 μήνες στις περισσότερες εταιρίες), όλα τα άλλα ειναι απόλυτα φυσιολογικά και καμια φυσικά υποχρέωση της εταιρίας.
ΥΓ: τώρα θα αρχίσουν οι γνωστοί ότι υποστηρίζω την τογιότα, αλλά το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρίες και το ίδιο θα έγραψα ακόμα και vw να ήταν!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχει καμία υποχρέωση η αντιπροσωπεία να παρέχει κλειστό πάρκινγκ ασφαλείας.
Ακριβώς....αλλά τογιότα γαρ έδωσε λύση. Γενικά πέραν της απαίτησης διαθεσιμότητας ανταλλακτικού (που πάλι μια χαρά ειναι, το σύνηθες πλέον ειναι 3 μήνες στις περισσότερες εταιρίες), όλα τα άλλα ειναι απόλυτα φυσιολογικά και καμια φυσικά υποχρέωση της εταιρίας.
ΥΓ: τώρα θα αρχίσουν οι γνωστοί ότι υποστηρίζω την τογιότα, αλλά το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρίες και το ίδιο θα έγραψα ακόμα και vw να ήταν!
Η θραύση κρυστάλλων και οδική βοήθεια είναι must have στις μέρες μας. Για τα ανταλλακτικά σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά στα logistics ειδικά όσο επανέρχεται σε προ κοβιντ εποχές η εφοδιαστική αλυσίδα.
-
Αυτό προφανώς στην toyota δεν το πιστεύουν ή μάλλον δεν το δέχονται.
Οπότε πάει περίπατο το παρακάτω...
https://www.toyota.gr/owners/warranty/replacement-carΠου σημαίνει ότι στην αξιόπιστη toyota σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς χωρίς πίσω παρμπρίζ...με αυτοκίνητο που είναι εντός εγγύησης.
Καλή φάση.
-
Δεν επισκευάζεται το αμάξι του. ΑΝΑΜΕΝΕΙ επισκευή. Έχει τεράστια διαφορά.
Toyota Corolla Cross