Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 7
    • Best 3
    • Groups 0

spyros_p

@spyros_p

7
    Profile views
    7
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

spyros_p Unfollow Follow

Best posts made by spyros_p

• RE: Toyota Corolla Cross

@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:

εμένα πάλι, μου κάνει εντύπωση που απαιτεί όλα αυτά από την αντιπροσωπεία.

Και επίσης που δεν έχει δώσει σημεία ζωής ξανά...

Τι εννοείς να μην απαιτώ τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και την ύπαρξη χώρου φύλαξης του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία;
      Μπορώ να προμηθευτώ το ανταλλακτικό από άλλη εταιρεία;
      Είμαι τόσο παράλογος;
      Απλά ενημερωτικά, με κάλεσαν από μια αντιπροσωπεία και με ενημέρωσαν πλήρως για το ποτέ έρχεται το ανταλλακτικό και μου πρόσφεραν και κλειστό χώρο στάθμευσης. Τους ευχαρίστησα θερμά.
      Τελικά υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες!!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      spyros_p

Καλημέρα.
      Είμαι κάτοχος Corolla Cross 2.0 Style Skyview και δυστυχώς έχω να μεταφέρω την ακόλουθη περιπέτεια μου.
      Το βράδυ της 1ης Αυγούστου μου έσπασαν το πίσω μπαρμπρίζ για να μου κλέψουν κάποια αντικείμενα ευτελούς αξίας.
      Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με την Toyota, προκειμένου να προχωρήσω σε αντικατάσταση του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου ανταλλακτικά και ο χρόνος που απαιτείται για την προμήθεια του ανταλλακτικού αναμένονταν να είναι 15 εργάσιμες ημέρες.
      Αρχικά θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχουν ανταλλακτικά, αλλά το αποδέχομαι και ζητάω αυτοκίνητο αντικατάστασης προκειμένου να μπορώ να κινηθώ. Δυστυχώς με ειρωνικό εντελώς ύφος μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να έχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης για τον καθέναν. Αν και αυτό το θεωρώ αδιανόητο, το αποδέχομαι και ζητάω να στάθμευση το αυτοκίνητο μου στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας, διότι δεν διαθέτω κλειστό πάρκινγκ. Μου απάντησαν από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, διότι δεν ασφαλίζει ο χώρος στάθμευσης, ούτε καν με λουκέτο και το αυτοκίνητο θα ήταν εκτεθειμένο. Επικοινωνώ με δεύτερη αντιπροσωπεία, από την οποία μου απάντησαν ότι μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν θα είναι ασφαλισμένο και θα πρέπει να το παρκάρω στον αύλειο χώρο. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει εάν βρέξει μου απάντησαν ότι θα ρίξουν ένα νάιλον από πάνω.
      Είχα επίσης επικοινωνία (τηλεφωνικά και με email) με τα κεντρικά after sales της Toyota στην Αθήνα, έγινε καταγραφή του αιτήματος μου, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να μου απαντήσουν.
      Όπως καταλαβαίνετε το αυτοκίνητο μου είναι ακόμη ακινητοποιημένο.
      Επίσης αναγκαστικά πληρώνω ιδιωτικό υπόγειο πάρκινγκ και προμηθεύτηκα και κουκούλα γιατί όπως είναι προφανές δεν μπορώ να το έχω εκτεθειμένο. Επίσης αναγκάστηκα να μισθώσω αυτοκίνητο.
      Περιττό να πω ότι είμαι άκρως απογοητευμένος από το after sales της Toyota, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που την επέλεξα.

Πραγματικά λυπάμαι.

ΥΓ: Δεν θα ήθελα να μεταφέρω τις στιχομυθίες κατά την επίσκεψη μου στο service της Toyota, διότι δεν θέλω να γίνω γραφικός.

S
      spyros_p

@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:

Αισθητήρες έβαλα μη εργοστασιακούς (υπάρχει προεγκατάσταση) και σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας είναι παραπάνω από αρκετοί.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
      Δηλαδή το μόνο που τοποθετείς είναι οι αισθητήρες παρκαρίσματος σε υφιστάμενη καλωδίωση;

S
      spyros_p

Latest posts made by spyros_p

@spyros_p said in Toyota Corolla Cross:

> Τι εννοείς να μην απαιτώ τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και την ύπαρξη χώρου φύλαξης του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία;

Είμαι τόσο παράλογος;
      Απλά ενημερωτικά, με κάλεσαν από μια αντιπροσωπεία και με ενημέρωσαν πλήρως για το ποτέ έρχεται το ανταλλακτικό και μου πρόσφεραν και κλειστό χώρο στάθμευσης. Τους ευχαρίστησα θερμά.

τελικά τι έκανες; βρήκες λύση; πες μας περισσότερα.

αυτό που εννοούσα είναι, αν διάβαζες και το προηγούμενο ποστ μου, ότι θα έπρεπε να έχεις συμβουλευτεί την ασφαλιστική σου.

Δεν έχεις απαντήσει σε αυτό. Έχεις ασφαλίσει το όχημα για θραύση πχ.; Αυτό εννοούσα.

Ότι με το συμβάν που είχες θα έπρεπε να σε βοηθήσει η ασφαλιστική και όχι η αντιπροσωπεία.

Θα μου απαντήσεις αν μπορείς;

Η πρώτη κίνηση που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με την ασφαλιστική μου εταιρεία (έχω μικτή ασφάλεια και περιλαμβάνει θραύση κρυστάλλων).
      Με ενημέρωσαν ότι θα καλύψουν το 100% του κόστους εργασίας και ανταλλακτικού. Επειδή δεν υπάρχει ιμιτασιόν ανταλλακτικό θα καλύψουν το γνήσιο. Εγώ θα έπρεπε να επιλέξω είτε μέσω των συνεργαζόμενων συνεργείων ή κάποιας αντιπροσωπείας και να τους ενημερώσω για να δώσουν την έγκριση για την δαπάνη επισκευής.
      Τελικά προτίμησα να κάνω την επισκευή μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας και όχι κάποιας αντιπροσωπείας.
      Την Δευτέρα 28/8 έχω κλείσει ραντεβού και ελπίζω θα έχω και πάλι το αμαξάκι μου σε κίνηση.

S
      spyros_p

Τι εννοείς να μην απαιτώ τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και την ύπαρξη χώρου φύλαξης του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία;
      Είμαι τόσο παράλογος;

S
      spyros_p

Καλημέρα.
      Είμαι κάτοχος Corolla Cross 2.0 Style Skyview και δυστυχώς έχω να μεταφέρω την ακόλουθη περιπέτεια μου.
      Το βράδυ της 1ης Αυγούστου μου έσπασαν το πίσω μπαρμπρίζ για να μου κλέψουν κάποια αντικείμενα ευτελούς αξίας.
      Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με την Toyota, προκειμένου να προχωρήσω σε αντικατάσταση του. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου ανταλλακτικά και ο χρόνος που απαιτείται για την προμήθεια του ανταλλακτικού αναμένονταν να είναι 15 εργάσιμες ημέρες.
      Αρχικά θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχουν ανταλλακτικά, αλλά το αποδέχομαι και ζητάω αυτοκίνητο αντικατάστασης προκειμένου να μπορώ να κινηθώ. Δυστυχώς με ειρωνικό εντελώς ύφος μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να έχουν αυτοκίνητο αντικατάστασης για τον καθέναν. Αν και αυτό το θεωρώ αδιανόητο, το αποδέχομαι και ζητάω να στάθμευση το αυτοκίνητο μου στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας, διότι δεν διαθέτω κλειστό πάρκινγκ. Μου απάντησαν από την αντιπροσωπεία που το αγόρασα ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, διότι δεν ασφαλίζει ο χώρος στάθμευσης, ούτε καν με λουκέτο και το αυτοκίνητο θα ήταν εκτεθειμένο. Επικοινωνώ με δεύτερη αντιπροσωπεία, από την οποία μου απάντησαν ότι μπορώ να παρκάρω το αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν θα είναι ασφαλισμένο και θα πρέπει να το παρκάρω στον αύλειο χώρο. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνει εάν βρέξει μου απάντησαν ότι θα ρίξουν ένα νάιλον από πάνω.
      Είχα επίσης επικοινωνία (τηλεφωνικά και με email) με τα κεντρικά after sales της Toyota στην Αθήνα, έγινε καταγραφή του αιτήματος μου, αλλά δεν μπήκαν στον κόπο ούτε να μου απαντήσουν.
      Όπως καταλαβαίνετε το αυτοκίνητο μου είναι ακόμη ακινητοποιημένο.
      Επίσης αναγκαστικά πληρώνω ιδιωτικό υπόγειο πάρκινγκ και προμηθεύτηκα και κουκούλα γιατί όπως είναι προφανές δεν μπορώ να το έχω εκτεθειμένο. Επίσης αναγκάστηκα να μισθώσω αυτοκίνητο.
      Περιττό να πω ότι είμαι άκρως απογοητευμένος από το after sales της Toyota, που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που την επέλεξα.

Πραγματικά λυπάμαι.

ΥΓ: Δεν θα ήθελα να μεταφέρω τις στιχομυθίες κατά την επίσκεψη μου στο service της Toyota, διότι δεν θέλω να γίνω γραφικός.

S
      spyros_p

@sraf said in Toyota Corolla Cross:

Έχει παρατηρήσει κάποιος την λειτουργία του ABS? Εχω την εντύπωση ότι είναι ευαίσθητο και ενεργοποιείται πολύ εύκολα, στα 30 - 40 χλμ πχ, έχω περιπτώσεις που πέφτω σε ανωμαλίες του δρόμου πατώντας ταυτόχρονα φρένο και αυτο εμπλέκεται.

Ωστόσο σήμερα i shit my pants, ανεβαίνοντας Αμφιθεας για να βγω παραλιακή ενα από τα φανάρια κάθετο σε αυτή είχε χαλάσει και κροσαρανε αμάξια μηχανάκια σαν σκατομυγες, έπεσα στα φρένα και απλα το αμαξι δεν σταμάτησε ή τουλάχιστον δεν ένιωσα να μειώνεται η ταχύτητα του ανάλογα με την ένταση/πίεση που εφάρμοσα στα φρένα.

Μπορεί το όλο σκηνικό να το θυμάμαι με παραμόρφωση από το στρες που μου προκάλεσε και να κάνω λάθος, αλλά η αρχική αίσθηση που μου έδωσε ήταν αυτή.

Ακριβώς το ίδιο παρατήρησα και εγώ δύο-τρεις φορές σε μικρές ταχύτητες. Πάτησα φρένο και απλά δεν σταμάτησε και ένιωσα στο πετάλι του φρένου τη λειτουργία του ABS. Προσπάθησα να ξανά φρενάρω αρκετές φορές αμέσως κάθε φορά που παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν ξανά εμφανιζόταν.
      Υπέθεσα ότι προερχόταν από το γεγονός ότι τα φρένα είναι καινούργια και θέλουν στρώσιμο.

S
      spyros_p

@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:

Αισθητήρες έβαλα μη εργοστασιακούς (υπάρχει προεγκατάσταση) και σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας είναι παραπάνω από αρκετοί.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
      Δηλαδή το μόνο που τοποθετείς είναι οι αισθητήρες παρκαρίσματος σε υφιστάμενη καλωδίωση;

S
      spyros_p

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

Έχω παραγγείλει και περιμένω να παραλάβω το νέο μου Corolla Cross Style 2WD στις αρχές Μαρτίου. Δυστυχώς η έκδοση Lounge, που έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ξέφευγε σε τιμή, οπότε ψάχνω να τους τοποθετήσω εκ των υστέρων.
      Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος για aftermarket αισθητήρες παρκαρίσματος που είναι συμβατοί με canbus (δηλαδή εμφανίζουν την απόσταση στην οθόνη, όπως οι εργοστασιακοί);
      Έχει ρωτήσει κανείς την αντιπροσωπεία της Toyota ή κάποιον ανεξάρτητο για αυτή την δυνατότητα;

S
      spyros_p

@drmark said in Toyota Corolla Cross:

Έκανα παραγγελία πριν 1 εβδ. περίπου...Έκδοση Skyview AWD 12/23...το δικίνητο πήγαινε 9/23.Ακόμη το σκέφτομαι να το ακυρώσω!!

Τι θα γίνει με την προκαταβολή που κατέβαλες; Θα μπορέσει να σου επιστραφεί;

S
      spyros_p
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ